Geschiedenis

De gemeente Rotterdam schreef een ontwerpwedstrijd uit voor de bouw van het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. In april van 1996 werd architect Peter Wilson uitgeroepen tot winnaar. De van oorsprong Australische architect, omschreef zijn ontwerp als 'slank, mooi en elegant'. De combinatie van sober en warm sprak de jury zeer aan.
In september 1998 ging de eerste paal de grond in (theatraal aangekleed door het duo (Hans) Kombrink (toenmalig Wethouder Kunstzaken) & (Freek) De Jonge; het startsein voor het bouwproces. In september 2000 werd het hoogste punt bereikt. De allereerste voorstelling, een concert door Mathilde Santing, vond plaats op 25 februari 2001.

Op zaterdag 28 april was Hare Majesteit koningin Beatrix aanwezig bij de officiële opening. Daarmee was Rotterdam een groot amusementstheater (met ruim 1500 stoelen) rijker. In het nieuwe theater zijn veelal langere series voorstellingen van grootschalige producties in de genres musical & muziektheater, show & variété, cabaret, theaterconcerten, jeugd & familie, opera en dans te zien.
 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.