Organisatie

Het Luxor Theater in Rotterdam is een van de grootste theaters van Nederland met twee unieke theaterzalen: het nieuwe Luxor Theater (ruim 1.500 stoelen) op de Kop van Zuid en het oude Luxor Theater (ruim 900 stoelen) aan de Kruiskade. Het biedt toegankelijke voorstellingen in de genres musical, cabaret, dans, opera, show, theaterconcerten, toneel- en jeugdvoorstellingen. In onze typisch Rotterdamse organisatie (direct, open en informeel) werken ongeveer 50 vaste medewerkers, 50 oproepkrachten en 70 vrijwilligers.


Missie

Luxor staat voor onderscheidende breed toegankelijke podiumkunsten van hoge kwaliteit, en sluit met haar aanbod aan op de stad en haar culturele instellingen. Luxor koppelt de menselijke nieuwsgierigheid en de behoefte tot gastvrije benadering aan de gretigheid tot ontmoeten en de voortdurende behoefte tot persoonlijke ontwikkeling.

 

Visie
De visie van Luxor is dynamisch en geeft beknopt weer wat Luxor in zijn relevante omgeving waarneemt en wat deze daarin wil realiseren en bereiken. Als groot Rotterdams podium richt Luxor zich op een vooraanstaande nationale en internationale positie binnen de breed toegankelijke podiumkunsten, op behoud en de ontwikkeling hiervan en het bieden van professionele goed geoutilleerde podia voor alle denkbare activiteiten. Luxor wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de samenleving en daarmee aan het welzijn van mensen.
Het aanbod van Luxor bestaat uit producties van uitstekende kwaliteit die als toegankelijk theater gekenmerkt kunnen worden. Aanbod dat vermaakt, ontroert, inspireert en motiveert. Dat toonzettend is in Nederland, vooral op het gebied van cabaret, stand up comedy en musical. Laagdrempelige voorstellingen die het startpunt (kunnen) zijn van de culturele loopbaan van de bezoekers.
Rotterdam en haar metropool veranderen continu van samenstelling en bevolkingsopbouw. Luxor beweegt mee in deze dynamiek en is er voor al deze Rotterdammers en haar verenigingen, liefhebbers van podiumkunsten en het (inter)nationale bedrijfsleven.
Luxor wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen. Visie is leidraad voor de beleidsontwikkeling van Luxor en haar gedrag. Ze sluit nauw aan op de kerntaken en het meerjarenbeleid.

Directie en Medewerkers

 

Directie
Marc van Kaam

 

Programmering en beleidsondersteuning
Carlijn Sonneveldt

 

Secretariaat
Wilma van der Linden

 

Bedrijfsleiders van dienst
Ingeborg van Santen en Rutger Bulsing

 

Financiële administratie
Ali Taser (Hoofd)
Fouad Boutahar, Wendy Luchtmeijer, Azira Pieter, Lenie Maaskant

 

Marketing & communicatie, Kassa & Events
Ruben Israël (Hoofd)

 

Marketing & communicatie
Désirée Elens, Jeroen de Jager, Marit de Rek, José Sluijs, Zoë Zee en Maaike Baas.

 

Kassa & receptie
Linda van der Voort (Hoofd)
Melanie Borkent (eerste medewerker), Mariëlla Bisschops, Sharmila Ghoerai, Collin Hagger, Hans Harts, Simone Helmer, Karin van der Leer, Brigitte Terhorst, Liane de Wit en Melissa Otto.

 

Events
Gaby de Block, Ivonne van Uden, Karen Klein, Renate Gommer, Lotte Rietveldt en Charlotte Westendorp.

 

Theatertechniek & gebouwbeheer
Willem Nijland (Hoofd)
Arie Bronkhorst, René Klomp, Bas Colombijn (Toneelmeesters nieuwe Luxor), Gerben de Bie, Guido Boender, Louis Burgerhout, Jan Tonnis Fernhout, John van der Putten, Sandra Schenke, Evert Smit, Fred Tamminga (Toneelmeester oude Luxor), Victor den Boer, Jan Brandt, Arlo van Pelt, Erik Rodenburg en Pieterjan Witte.

 

Hospitality
Michelle van de Sande (Hoofd)
Mario Bahlmann, Martin Breuseker, Collin Hagger, Anneke van der Hoek, Tim Thuss, Yaelle Berghuis, Rutger Heck, Frans van Veen, Ans de Jonge en Wilma van Leenen.

 

Medewerkers Publieksservice
Adam de Rijke, Barbera Oppenheimer, Bart Hendriks, Caroline Stijkel, Chantal Braam, Charlotte Westendorp, Dagmar Stolk, Deirdre Kurvink, Dzjabrail Gireev, Eline Koster, Emma Hartensveld, Esther Scheele, Ineke Slump, Isabelle Clement, Jabe Oost, Janneke de Vries, Jelmer van der Reest, Jennifer van Vugt, Kevin Joosse, Laurens Klein, Lindsey Ivangh, Lori Lange, Max van Trigt, Michelle van Zuijdam, Nando van Nieuwkerk, Naoufal el Kouki, Nathaniel Kasanmonadi, Nicole Alewijn, Nina van den Adel, Petra Rijkers - Verhaagen, Pien ter Hedde, Roos Holtmark van Dijkerhof, Roy Mietes, Sarah Post, Sophie Klein, Suzanne Timmermans en Tjerk Alewijn.

 

Vrijwilligers
Agnes Kroon, Anja Scholte-Pors, Anka van Es-Bot, Anna Maria Westerveld, Anneke Fun, Anneke Luijten, Annelies Godijn, Anouk Groeneveld, Bert Messemaker, Bo Mulder, Caroline Bijl, Desiree Mostert, Diet Vels, Elly van Bergem, Evert Klerks, Gert-Jan Kuiper, Hans de Rijke, Ineke van Rotterdam, Inge de Bruin, Jannie Zom, Jeanette Willems-Engel, Jenke Heeke, John Oordt, John Vrolijk, Joke den Hartog, Jolanda Brumleve, Jolisa Polnaya, Joris Sparreboom, Joyce Walop van den Bos, Karin van Bruggen, Klaus Oordt, Kristien Fromm, Lenie Heijboer, Lidia Smit, Lies Lieshout, Liesbeth Wagter, Margaret Beije, Marian Rebers, Marian de Moor-Thoolen, Marijke van Eekelen, Monique Lodder, Mony Roukes, Nanneke Hulleman, Nelleke Wijnties-Van der Plas, Nicole Ulijn, Paul Hoornweg, Pauline Romijn, Pierre Winkelman, Sandra Chandansingh, Truida de Raaf, Yvonne van Neutigem-Janssen en Will van Oort.

Vacatures

 

Het Luxor Theater heeft de volgende vacatures: 

Raad van Toezicht

 

De Raad van Toezicht is voor Luxor behalve toezichthouder ook sparringpartner en klankbord van de organisatie.

 

De raad bestaat op dit moment uit vijf personen die hechten aan een goed intern samenspel, waarbij de verschillende expertises bijdragen aan de oordeelsvorming van de raad als geheel en aan een professioneel samenspel met de directeur / bestuurder. De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld vijf keer per jaar.

 

De Raad van Toezicht van het Luxor Theater bestaat sinds 1 januari 2018 uit (v.l.n.r.):

Mevr. J.Y. (Jennifer) Westers-Immink

Dhr. G. (Gert) van Essen

Dhr. R.B. (Bart) Gerretsen - Voorzitter

Mevrouw N.E. (Nelleke) Weltevrede

Dhr. Mr. M.F. (Melt) de Haas

Jaarverslag

 

Bekijk het jaarverslag 2017 van Luxor Theater Rotterdam.

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten