Koning Willem Alexander bij première IFFR in het oude Luxor

Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagavond 27 januari tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) de wereldpremière bij van Double Play in het oude Luxor Theater.Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagavond 27 januari tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) de wereldpremière bij van Double Play. Het is de verfilming van de roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, geregisseerd door Ernest Dickerson.

In Double Play ontvouwt zich aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldig dominospel een schets van de Antilliaanse maatschappij ten tijde van de transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur. De Amerikaanse regisseur Dickerson voegt aan de verfilming een hedendaags perspectief toe door de hoofdpersoon te laten terugblikken in de tijd. Double Play is een spannend drama waarin de hoofdpersonen model staan voor de smeltkroes van Curaçao: een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop. De rollen worden vertolkt door Caribische, Amerikaanse en Europese acteurs.

Koning Willem-Alexander woont de première bij en spreekt na afloop met de cast, producers en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten