Kom dit weekend naar de Dag van de Architectuur

Do 15 juni 2017

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt De dag van de Architectuur plaats. In het nieuwe Luxor Theater worden gratis rondleidingen gegeven. Neem een kijkje achter de schermen van deze bijzondere architectuur en zie met eigen ogen hoe het ontwerp in het dagelijks gebruik tot haar recht komt.

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt De dag van de Architectuur plaats in twee voormalige havengebieden: het Maritiem District en de Wilhelminapier. Ontdek door middel van openstellingen, gebouwrondleidingen en gebiedswandelingen nieuwe verhalen bij bekende gebouwen. 

In 2001 werd op de Kop van Zuid onder aan de Erasmusbrug een nieuw Luxor Theater gebouwd, ontworpen door architect Peter Wilson, winnaar van de ontwerpwedstrijd die gemeente Rotterdam speciaal had uitgezet.
De van oorsprong Australische architect, omschreef zijn ontwerp als 'slank, mooi en elegant'. De combinatie van sober en warm sprak de jury zeer aan. In september 1998 ging de eerste paal de grond in, in september 2000 werd het hoogste punt bereikt.

Ook in het nieuwe Luxor Theater worden rondleidingen gegeven tijdens de Dag van de Architectuur. Neem een kijkje achter de schermen van deze bijzondere architectuur en zie met eigen ogen hoe het ontwerp in het dagelijks gebruik tot haar recht komt.

Rondleidingen Dag van de Architectuur
Zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017
nieuwe Luxor Theater
Tussen 12:00 – 17:00 uur doorlopend rondleidingen
Meld u bij de kassa aan de zijkant van het gebouw
16:00 start de laatste rondleiding
Duur: 45 minuten
Gratis

 

Nieuws

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.