Oproep: Help ons met uw herinneringen

Voor onze expositie over Luxor 100 jaar zijn we op zoek naar bijzondere items of persoonlijke verhalen. Heeft u foto's die in Luxor zijn gemaakt? Heeft u nog oude toegangskaartjes? Welke herinneringen hebt u aan Luxor? Kende u iemand die daar heeft gewerkt? Suikerzakjes verzameld? Wat was uw favoriete artiest en waarom? Heeft u er artiesten ontmoet, of daarop gehoopt? Wij zijn heel nieuwsgierig. : )Luxor 100 jaar
Op 22 december 1917 opende het Luxor Theater voor het eerst haar deuren: ‘het grootste en fraaiste bioscoop-theater hier te lande’. Een bioscoop met bijna 1.200 stoelen, gevestigd aan de Kruiskade 30 in Rotterdam.
Sinds die dag is er ontzettend veel gebeurd: Luxor werd een nóg grotere bioscoop, kreeg te maken met Duitse directie én met verzet, overleefde op miraculeuze wijze de oorlog, kreeg daarna een theaterbestemming, werd talloze keren verbouwd, kreeg uitbreiding met het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid.
En eind van dit jaar bestaan we dus 100 jaar! Daar zijn wij ongelofelijk trots op en dat gaan wij vieren met de stad. Zo komen er twee jubileumvoorstellingen (Waardenberg en De Jong & de dames van Toren C en Defileeuw door Paul de Leeuw) en wordt er in het najaar een expositie over onze geschiedenis ingericht.
Natuurlijk zijn er in die honderd jaar onnoemelijk veel mensen in Luxor geweest: artiesten, bezoekers, medewerkers, leveranciers. Voor onze expositie over Luxor 100 jaar zijn we op zoek naar bijzondere items of persoonlijke verhalen.

Oproep
Voor onze expositie over Luxor 100 jaar zijn we op zoek naar bijzondere items of persoonlijke verhalen. Heeft u foto's die in Luxor zijn gemaakt? Heeft u nog oude toegangskaartjes? Welke herinneringen hebt u aan Luxor? Kende u iemand die daar heeft gewerkt? Suikerzakjes verzameld? Wat was uw favoriete artiest en waarom? Heeft u er artiesten ontmoet, of daarop gehoopt? Wij zijn heel nieuwsgierig. 

U kunt e-mailen naar 100jaar@luxortheater.nl of per post ons iets toesturen:
Luxor Theater Rotterdam
Posthumalaan 1
3072 AG Rotterdam

Vermeld u daarbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Als wij uw inzending gebruiken, laten wij dat weten aan u.
Vast bedankt voor uw medewerking!

 

P.S. Misschien heeft u uw verhaal al eerder ingestuurd. Hartelijk dank daarvoor! Wij hebben alle inzendingen bewaard en komen daar wellicht op een later moment nog bij u op terug.

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten