Feelgood filmhit Soof wordt theatervoorstelling

Luxor Theater Rotterdam presenteert in samenwerking met Chassé Theater, Parkstad Limburg Theaters en producenten Cook a Dream en RTL Live Entertainment: Soof de Musical. Het script is gebaseerd op de eerste zeer succesvolle film Soof uit 2013. De voorstelling is in november en december van dit jaar al te zien tijdens de openbare workshop sessies in het pop-up theater LP2 in Rotterdam, en gaat op 18 november 2018 in première. Wie de hoofdrollen vertolken wordt later bekend gemaakt.Unieke openbare workshops – naar Amerikaans voorbeeld
De workshops zijn, naar Amerikaans voorbeeld, bedoeld om de voorstelling tot in detail uit te kunnen werken en te testen. Bezoekers van de workshops worden betrokken bij het maakproces van Soof, de Musical. In deze zogenaamde laboratoriumvoorstelling ziet men de allereerste versie van de musical. Op basis van de reacties wordt de voorstelling verder ontwikkeld door de makers. Op Broadway en in Londen gebeurt dit regelmatig. Nederland kent deze traditie nog niet.

Samenwerking met drie theaters
Het Luxor theater, Parkstad Limburg Theaters en het Chassé theater in Breda hebben de voorstelling geprogrammeerd. Ook steunen zij al meer dan een jaar de ontwikkelingen van Soof, de musical op financieel gebied en als co-producent op operationeel vlak. De voorstelling past goed bij hun aanbod dat onderscheidend is, breed toegankelijk en van hoge kwaliteit.

Sjoerd van Schooten, directeur RTL Live Entertainment:
“Niet eerder werkten een mediabedrijf op dergelijke manier, als co-producent, samen met een producent én met verschillende theaters voor de productie van een compleet nieuwe musical. Een combinatie van partijen die we allemaal als erg krachtig ervaren. We bundelen alle kennis en ervaring om tot een top voorstelling te komen.”

Over Soof, de musical
Het script van de musical Soof is gebaseerd op de eerste film, en wordt net als de film een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Soof, een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk staat onder behoorlijke spanning. Het publiek beleeft haar dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor, van zeer dichtbij, doordat ze letterlijk plaats nemen in haar keuken op het toneel.

Voor meer informatie over de workshops, klik hier

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten