20 blinden 'zagen' De Marathon met blindentolk

De Marathon in Luxor is de eerste Nederlandse musical ooit die toegankelijk is gemaakt voor visueel beperkten. Op vrijdag 15 september verzorgde stichting Komt het Zien een zogenaamde ‘live audioscriptie’ met blindentolk Dave van der Wal tijdens de voorstelling. Zo konden twintig blinden/slechtzienden ook genieten van de oer-Rotterdamse musical.De Marathon in Luxor is de eerste Nederlandse musical ooit die toegankelijk is gemaakt voor visueel beperkten. Op vrijdag 15 september verzorgde stichting Komt het Zien een zogenaamde ‘live audioscriptie’ tijdens de voorstelling. Zo konden twintig blinden/slechtzienden ook genieten van de oer-Rotterdamse voorstelling.

Voorafgaand aan de voorstelling werden de mensen die blind of slechtziend zijn samen met hun begeleiders al uitgenodigd op toneel om kennis te maken met het decor en de spelers. Tijdens de voorstelling zelf vertelde blindentolk en Rotterdammer Dave van der Wal, via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst, wat er op het podium te zien was. Hierdoor werd de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

Voorafgaand aan de voorstelling kon men de cast ontmoeten en horen hoe het decor er ongeveer uitziet:

Even later kon het decor worden gevoeld:

 

Foto's: Piet-Hein Out

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten