Gedicht Derek Otte voor jarig Luxor

Het Luxor Theater viert in december zijn 100e verjaardag. Met het gedicht 100 X HOERA feliciteert Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam, het Luxor Theater met een gesproken gedicht. 100 x HOERA
voor het oude en het nieuwe Luxor

hart op de tong, tong een rode loper
uitgestoken voor hooggeëerd bezoek
sinds de deuren voor iedereen open
de gong en rijendik tot om de hoek

thuis dat staan bleef toen bommen suisden
huis in zwart-wit, jaren in mineur
de tand des tijds deed niet verhuizen
wat na changementen weer in kleur

groots cabaret tot en met de revue
je kunt de ovaties nog horen staan
banen van licht omhelzen toen en nu
lach of verdriet en voor beide een traan

op nog een eeuw met nieuwe namen
in naam van Toon, Sonneveld en Kan
decor voor altijd richting later
lang leve ons Luxor, Rotterdam

Bekijk de film

STICHTING SPOKEN
Dit gedicht, een ode aan een eeuw Luxor, werd het jarige theater aangeboden door Stichting Spoken. Spoken word, de dichterlijke vertelvorm die het midden houdt tussen rap en poëtische voordracht, heeft flink aan terrein gewonnen afgelopen jaren. Stichting Spoken is ambassadeur van het genre en organiseert samen met Uitgeverij Van Dale tweejaarlijks de Van Dale SPOKEN Awards in het oude Luxor Theater. Vrijdag 17 november vindt de finale van 2017 plaats in het oude Luxor Theater.

DEREK OTTE
Derek Otte werd dit jaar uitgeroepen tot stadsdichter van Rotterdam. Via Instagram genieten zijn ‘regeltjes en rijmpies’ grote populariteit en als spoken word-artiest staat Derek meerdere malen per week op het podium in zowel Nederland als Vlaanderen. Hij organiseert sinds 2012 het woordkunstpodium Paginagroots en was te zien en horen bij onder andere TedX, DWDD en Jinek. Zondag 18 november presenteert hij zijn tweede bundel TOFLOF.
Als panellid is Derek naast Ronald Giphart, Tjon Rockon en Jorien Waanders betrokken bij de Van Dale Spoken Awards 2017.

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten