Luxor Artiestenparade wordt naar binnen verplaatst

 Vandalen vernielen respectloos tientallen artiestenVoor de tweede keer zijn er tientallen artiestenreplica’s vernield in het centrum van Rotterdam. Om nog meer vernielingen tegen te gaan, worden de artiesten weggehaald, maar blijven de vlaggenmasten met de kenmerkende 'Luxor 100 jaar' vlaggen wel op de oorspronkelijke route staan. Vanaf komende week zullen de artiesten van de artiestenparade te zien zijn in het oude en nieuwe Luxor Theater, waar de vandalen geen vrij spel hebben. 

We bestaan dit jaar 100 jaar en vieren dit met een expositie, twee jubileumvoorstellingen en de Luxor Artiestenparade. De parade bestaat uit levensgrote uitsneden van tientallen artiesten, de helden van Luxor, in het centrum van Rotterdam. We zijn zeer verbaasd en teleurgesteld over de agressie die op de foto's wordt gebotvierd. De oorspronkelijke constructie was al uitgevoerd in een kwaliteit die in de buitenruimte van binnensteden meer dan verantwoord is. Na de eerdere vernielingen heeft deze constructie nog een extra versteviging gekregen. Het vernielen hiervan vergt meer dan grof geweld. Alle artiesten worden daarom naar binnen gehaald en zijn te zien in het oude en nieuwe Luxor Theater. 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten