Operadagen Rotterdam 2018 staat in het teken van Heldenmoed

 Van 18 tot en met 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: het festival voor opera en muziektheater van nu. De kaartverkoop is gestart! In het nieuwe Luxor Theater staat de openingsvoorstelling Earth Diver.Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 mei 2018 is de dertiende editie van Operadagen Rotterdam: hét festival voor opera en muziektheater van nu. Operadagen Rotterdam presenteert ruim 100 voorstellingen in de grote theaters van Rotterdam en op verrassende binnen- en buitenlocaties. In 2018 staat het festival in het teken van Heldenmoed, met verhalen over de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen tijdens iedere heldentocht.

Beleving centraal in openingsvoorstelling Earth Diver
Operadagen Rotterdam 2018 opent in het Nieuwe Luxor Theater met Earth Diver, waarin regisseur Wouter Van Looy een schijnbaar fictief portret van een samenleving in crisis schetst. Earth Diver is een muziektheatraal spektakel waarin beleving centraal staat: het publiek neemt plaats in een gigantische installatie. Krachtige videobeelden worden luister bijgezet met troostrijke barokmuziek van Heinrich Schütz door de beroemde Duitse zangers van Chorwerk Ruhr, die letterlijk dichtbij en rondom de toeschouwers staan. Deze voorstelling is een coproductie met de Ruhrtriennale.

Verhalen over heldenmoed
Operadagen Rotterdam houdt de vinger aan de pols van de actualiteit en reflecteert in voorstellingen graag op hedendaagse maatschappelijke thema’s. In 2018 presenteert het festival het tweede deel van het vierjarige festivalthema Lost & Found: Heldenmoed. Hier stapt de held in het oog van de storm, trotseert gevaren, gaat de confrontatie aan met zijn demonen, en betreedt vreemde oorden, ver weg van huis. Het zijn vaak de donkerste momenten van de reis, waarop de held ware heldenmoed toont. Zo komen we tijdens het festival onder meer Mata Hari en Mary Stuart, maar ook Leonore tegen: ook zij tonen op hun eigen manier heldenmoed.

Internationaal platform met Opera Europa
Operadagen Rotterdam is een belangrijk internationaal opera- en muziektheaternetwerk met professionals uit de hele wereld. Komende festivaleditie is een delegatie Opera Europa aanwezig: een internationaal netwerk van kleinere operagezelschappen en grote operahuizen en -festivals. Leden komen bijeen voor gesprekken en presentaties rondom het thema Samenwerking. Zij nemen een eigen achterban mee naar Operadagen Rotterdam en zorgen zo voor nog meer ontmoeting en uitwisseling tussen vakgenoten. Ook de internationale non-profitorganisatie ter ontwikkeling van jong opera- en ballettalent FEDORA komt tijdens het festival bijeen in Rotterdam.

Meer informatie over aankomende festivaleditie en een selectie van eerste voorstellingen is te vinden op www.operadagenrotterdam.nl.

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten