Notenkraker on ice: het leggen van de ijsvloer

vr 11 dec 2015

Na het succes van Swan Lake on Ice komt Imperial Ice Stars dit najaar terug met een nieuwe spectaculaire theatershow op echt ijs: Notenkraker on Ice. Dit sprookjesachtige, adembenemende en magische Kerstshow is een ongeëvenaarde kerstklassieker. Het vrolijke en wonderlijke schouwspel is bovendien geschikt voor alle leeftijden.

De show wordt gedanst op écht ijs. Aanstaande maandag zal begonnen worden met het leggen van de ijsvloer, onder toeziend oog van Chiller Engineer Steve Goodman is aanwezig om het een en ander toe te lichten.

De ijsbaan bestaat uit een oppervlak met opstaande zijkanten, gemaakt van waterdicht multiplex en hout. Het is een soort grote bakplaat van 16 bij 16 meter, waarin een zwembad-folie wordt gelegd. Dan wordt 15 km (!) aan leidingen over het oppervlak verspreid die vervolgens worden aangesloten op de hoofdleidingen.
Als alle leidingen goed verbonden zijn met de vriesinstallaties wordt het systeem gevuld met een mengsel van glycol (antivries) en water en naar een temperatuur van -15 gebracht. De buitenkant van de leidingen bevriest en dan worden vier ton ijsblokjes over de leidingen verdeeld.
Daarna wordt de ijsbaan iedere 15 minuten zorgvuldig besproeid tot de ijslaag ongeveer 7,5 cm dik is.
 

Notenkraker on Ice
di 15 t/m zo 27 december
nieuwe Luxor Theater
meer info & tickets