Middelbare scholieren volgen eindexamenvakken in Luxor

di 9 mrt 2021

Luxor stelt het theater open voor lessen van de leerlingen van het Wolfert Tweetalig onderwijs in Rotterdam. De komende drie weken zal de zaal van het Luxor beschikbaar zijn voor leerlingen van Wolfert, te beginnen met dramalessen. Voor veel leerlingen is er geen leukere plek dan dramalessen in Luxor te mogen volgen. Voor sommigen is het een eindexamenvak.  

  

Sinds de nieuwe maatregelen voor middelbare scholen, half december, hebben alleen de examenleerlingen gezamenlijke lessen kunnen volgen. De andere jaren kregen online les. De scholieren mogen weliswaar weer naar school, maar daar is met de 1,5-meter regel ruimte voor 12 leerlingen per groep. In Luxor volgen zij in een inspirerende omgeving weer lessen met de volledige klas. Het is voor de leerlingen niet alleen leuk om dramalessen in een écht theater te mogen volgen, het is ook fijn elkaar weer te zien. 

    

Naast de dramalessen is er binnenkort ook een geschiedenisdag over de Middeleeuwen en een filmvertoning in het kader van de lessen Chinees. 

 

Waarde voor de stad

“We kijken uit naar het moment dat we weer voorstellingen mogen laten zien. Maar in de tussentijd vinden we het belangrijk dat we in deze tijden met ons grote gebouw wel van waarde kunnen zijn voor de stad. Bij Wolfert Tweetalig was er behoefte aan een plek waar leerlingen zich met de volledige groep konden voorbereiden op het eindexamen. Wij zijn heel blij dat we dat op deze manier voor hen kunnen faciliteren.”, aldus Carlijn Sonneveldt, hoofd Programmering en Development van Luxor Theater.

 

Vooralsnog is het Wolfert Tweetalig de enige school met wie het theater deze samenwerking is aangegaan. Luxor staat open voor aanvragen voor onderwijsmogelijkheden.