Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand brengen Zielsrust met audiovisuele voorstelling

do 21 apr 2022

Moze Naél, Winterdagen en Nick Verstand brengen Zielsrust met audiovisuele voorstelling

 

Op vrijdag 8 juli gaat de audiovisuele voorstelling Zielsrust in première in het oude Luxor Theater. Spoken word van Moze Naél, piano- en elektronische muziek van Winterdagen, lichtkunst van Nick Verstand en dans van Menno van Gorp laten je de drukte van de stad even vergeten.

 

Over de voorstelling

Zielsrust gaat over het vinden van balans in een grote stad als Rotterdam. Het vinden van evenwicht tussen concrete jungle en natuur, vroeger en nu, licht en donker. De voorstelling neemt je mee in een muzikale wereld vol woorden van verwondering en hoop, waarin grenzen vervagen.

 

“Ik wil mensen meenemen in een droomvlucht, waarin niet alles even prachtig is, maar wel alles prachtig klinkt. Want zelfs als de ogen gesloten zijn, moet de toeschouwer het verhaal kunnen zien.” (Moze Naél)

 

Moze Naél en Winterdagen


De Rotterdamse poëet Moze Naél en neo-klassieke componist Winterdagen (Mink Steekelenburg, winnaar Buma Music in Motion New Talent Award 2022 voor zijn muziek in de telefilm ‘Good Bad Girl’) hebben elkaar in 2017 gevonden in winterwarme stadse klanken waar beide artiesten om bekend staan. De één met zijn muziek, de ander met zijn stem. Beide artiesten zijn altijd op zoek naar de verwondering wat vaak resulteert in het gevoel van een droomvlucht. De kracht van de combinatie tussen Moze Naél & Winterdagen zit hem in het feit dat zij twee werelden samenbrengen, aan de ene kant de spoken word en aan de andere kant de (nieuwe) klassieke wereld.

 

Samenwerking Zielsrust

Voor Zielsrust werken zij samen met audiovisueel kunstenaar Nick Verstand die met zijn kunstinstallaties ruimtes in een hypnotiserende omgeving kan veranderen. Nick exposeerde o.a. in The Shed (NYC), STRP, Design Society (CHN), Paris Couture Week, SXSW (USA) en werkte samen met artiesten als Iris van Herpen, Björk en Suzanne Ciani. Zijn project AURA is als een van de top 10 kunstinstallaties van 2017 geselecteerd. Gastartiest is de Rotterdamse drievoudig wereldkampioen breakdancen Menno van Gorp. Hij laat op het podium geen enkel stukje ruimte onbenut en beweegt zich lichtvoetig over de vloer zoals de pen van een schrijver het papier aanraakt en een pianist de toetsen bespeelt.

 

 

Credits

Zielsrust is een productie van Luxor Theater Rotterdam en Moze Naél

Tekst Moze Naél Muziek Winterdagen Lichtkunst Nick Verstand Dans Menno van Gorp Regie Moze Naél, Winterdagen, Nick Verstand Artistieke begeleiding Renee Trijselaar Video Dammes Kieft Uitvoerend producent Dennis Koster Marketing & pers Nicole Bettonviel Social media Mink Steekelenburg, Emma Cornelis Fotografie Amanda Harput Projectcoördinatie Zoë Zee Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam.