Dobberend Bos geopend!

Op woensdag 16 maart (Nationale Boomfeestdag) is naast het nieuwe Luxor Theater het Dobberend Bos geopend: twintig bomen, drijvend in boeien in de Rijnhaven. Aanlsuitend vond een borrel plaats in onze Rijnfoyer met balkon.Op woensdag 16 maart (Nationale Boomfeestdag) is naast het nieuwe Luxor Theater het Dobberend Bos geopend: twintig bomen, drijvend in boeien in de Rijnhaven. 

Het Dobberende Bos is een concept van kunstenaar Jorge Bakker, die bekendstaat om zijn sculpturen en installaties met een architectonische inslag. ‘In Search Of Habitus’ bestaat uit een gevuld aquarium met dobbers waarin modelbomen groeien. Deze op het water drijvende miniatuurbomen roepen vragen op over de relatie tussen de stadsmens en de natuur. Wat heeft een stadsbewoner met natuur en hoe verhouden mens en natuur zich tot de wereld om hen heen?

Het concept sprak Jeroen Everaert, Anne van der Zwaag (kunsthistoricus en cultureel ondernemer) en Jurgen Bey (directeur Sandberg instituut en Dutch designer) zo sterk aan dat ze besloten een poging te wagen het ‘in het echt’ uit te voeren. Na een lange tijd van experimenteren en testen gaat het Dobberende Bos in het voorjaar van 2016 het water in, twintig bomen sterk. De Rijnhaven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het Dobberende Bos is een innovatief en vergroenend project, goed voor de stad! Het is niet alleen een nieuwe belevenis voor de stadsbewoners, jong en oud, maar ook een nieuwe bezienswaardigheid voor de toeristen die Rotterdam op steeds grotere schaal ontdekken. Het beleven van kunst en het genieten van groen gaan bij dit eerste dobberende bos ter wereld hand in hand.

Ook draagt het bos bij aan een beter milieu. In het eerste jaar dat de bomen in de Rijnhaven dobberen compenseren ze qua CO2 1.000 km autorijden. Na 10 jaar zal het bos per jaar bijna 5.000 km compenseren. De bomen hebben tot de tewaterlating effectief al 1.321 kg CO2 opgenomen.

www.dobberendbos.nl

 

Cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten?

Meer informatie sluiten