Les Misérables keert na 14 jaar terug naar Rotterdam

wo 4 mei 2022

De legende is terug! De musical Les Misérables komt terug naar Rotterdam. Van 22 maart t/m 10 april 2023 is de legendarische musical te zien in het nieuwe Luxor Theater. Waar het stuk, geschreven door de Franse schrijve Victor Hugo in 1862, in 2008 voor maar liefst negen maanden in Luxor te zien was keert het nu terug met een volledig nieuwe sterrencast, waaronder Freek Bartels, Ellen Pieters en Vajèn van den Bosch. De hoofdrol van Jean Valjean wordt gespeelt door Milan van Waardenburg. De kaartverkoop is nu gestart. 
  
  
HET VERHAAL 
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden? 
   
In 2008 was de musical bijna negen maanden exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater. Deze productie – wereldwijd de langstlopende aller tijden – had toen ook al een topcast (met o.a. René van Kooten, Jamai Loman, Freek Bartels, Carlo Boszhard) en een enorm decor. De voorstelling is een groot succes en werd toentertijd gezien door 320.000 bezoekers. 

 

Meer informatie en tickets vind je hier