Vier je feestdagen in Luxor!

vr 16 dec 2022

Tijdens de decembermaand biedt Luxor meer dan een bomvol programma. Je kunt een speurtocht doen door de foyers van het nieuwe Luxor Theater. In het inpandige café van het nieuwe Luxor Theater, Café Dox, krijgen kinderen de kans hun eigen talent te ontdekken tijdens de kerstvakantie. Geniet van de familievoorstelling van Pieter Kramer Wolfgang, het wonderjong, dans en zing mee met kerstconcerten van Dennis van Aarssen of Ricky Koole en Leo Blokhuis (met Ruben Hein, Jeangu Macrooy en Ellen ten Damme) of kom een avond lachen bij Roué Verveer of Alex Klaasen. De feestdagen vier je in Luxor!

 

Het programma van het Luxor Theater tijdens de feestdagen is voor jong en oud. Je hebt de keuze uit 9 producties, 27 voorstellingen. In het oude Luxor Theater geniet je van het exclusieve kerstconcert door Leo Blokhuis en Ricky Koole, met gastartiesten Jeangu Macrooy, Ruben Hein en Ellen ten Damme. In het nieuwe Luxor Theater betreed je de wereld van Wolfgang Amadeus Mozart met de familievoorstelling van Pieter Kramer Wolfgang, het wonderjong. Deze voorstelling gaat over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. 

 

Kruip in de huid van

Als je de voorstelling komt bezoeken in het nieuwe Luxor Theater, loop je over een grote piano heen richting de Rijnfoyer. In deze foyer vind je een photobooth waar jij je in Victoriaanse stijl kunt verkleden om vervolgens je eigen portret te maken. Zo waan je je in de wereld van Wolfgang Amadeus Mozart. 

 

Leer van alles over Mozart met een speurtocht

Op 27 t/m 30 december kun je een speurtocht doen door de foyers van het nieuwe Luxor Theater. Leer het theater beter kennen, waarbij je leuke activiteiten tegenkomt en feitjes leert over Mozart. Een leerzame en unieke ervaring om tijdens de kerstvakantie te doen. Je kunt meedoen met de speurtocht door je te melden in Café Dox. Hier krijg je een opdrachtenvel en mag je het theater betreden. De speurtocht is tussen 09.00 – 17.00 uur op de benoemde dagen te doen (m.u.v. vrijdag 30 december: 09.00 – 13.00 uur) en is gratis toegankelijk.

 

Componeer als Wolfgang Amadeus Mozart

In Café Dox kunnen kinderen van alle leeftijden hun talenten ontdekken. Op donderdag 29 december en vrijdag 30 december gaat Rotterdamse artiest Rass King samen met de kinderen eigen muziek maken tijdens de workshop Music Moves (8+). Door verschillende bewegingen te koppelen aan figuren, ontstaan er vanzelf ritmische patroontjes. Een interactieve middag waar de kinderen zelf muziek kunnen componeren en hun creativiteit kunnen uiten. 


Voor de jongere kinderen is een tekentafel aanwezig waar zij muzieknoten kunnen inkleuren op hun manier, die vervolgens opgehangen worden als een toonladder. Dit is de volledige kerstvakantie te doen tijdens de openingstijden van Café Dox.

 

Klik hier voor het volledige programma tijdens de feestdagen.