Internationale dans exclusief in Rotterdam

vr 10 feb 2023

Op woensdag 8 februari ging in het nieuwe Luxor Theater de voorstelling Cuban Electico van Acosta Danza feestelijk in première. De Cubaanse dansvoorstelling is bijzonder goed ontvangen. Holland Dance Festival, Luxor Theater Rotterdam en Stichting Droom en Daad zetten opnieuw Rotterdam op de kaart als locatie voor internationale dansvoorstellingen.

Volgend jaar krijgt deze succesvolle samenwerking een vervolg met onder andere de voorstelling Ailey II. De kaartverkoop is onlangs gestart. 

Na het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019, waarin Luxor, Holland Dance Festival en Stichting Droom en Daad voor het eerst samenwerkten, is nu het internationaal gevierde Acosta Danza vier avonden exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater. Carlos Acosta (een van de beste dansers van zijn generatie een mix van uitzonderlijk getalenteerde Cubaanse dansers samen, met zowel klassieke als moderne danstechniek. Hij vermengt deze technieken met flamenco, capoeira en hiphop. Het resultaat is de eigen identiteit van Acosta waarin de rijke Cubaanse cultuur duidelijk naar voren komt. Voor Cuban Eclectico nodigde Carlos Acosta diverse choreografen uit die stukken hebben gemaakt, geïnspireerd door de Cubaanse cultuur, maar voorzien van hun eigen ‘twist’.

Gala première

De feestelijke galapremière was een groot succes. De zaal vol genodigden en dansliefhebbers lieten hun enthousiasme aan het einde van de voorstelling zien door middel van een staande ovatie. Het succes werd gevierd tijdens de afterparty, waarin de bezoekers op Cubaanse muziek dansten en waarbij men proostte op de mooie voorstelling. 

 

Bijzondere samenwerking 

Luxor Theater Rotterdam en Holland Dance Festival hebben de gezamenlijke missie om spraakmakende, internationale dansvoorstellingen naar Nederland te halen en voor iedereen toegankelijk te maken. Samen met Stichting Droom en Daad zijn zij een meerjarige samenwerking aangegaan om dergelijke dansvoorstellingen in Rotterdam te laten zien. Na het grote succes van eerdere jaren met uitverkochte voorstellingen van Alvin Ailey en Acosta Danza komt Alvin Ailey begin volgend jaar opnieuw naar Rotterdam met zijn nieuwste voorstelling Ailey II

 

Daarnaast brengt Holland Dance Festival in juni 2024, in samenwerking met Stichting Droom en Daad en het Luxor Theater nog een nieuwe grootse dansproductie naar Rotterdam. Binnenkort wordt hier meer bekend over gemaakt. 

 

De nieuwste voorstelling van Alvin Ailey

Ailey II staat universeel bekend voor het samenvoegen van de geest en energie van het beste jonge danstalent uit de Verenigde Staten met de passie en creatieve visie van de meest opmerkelijke opkomende choreografen van vandaag. 


Kaartverkoop gestart

Ailey II is te zien op zaterdag 27 januari en zondag 28 januari in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.luxortheater.nl/alvinailey