Hiphopfestival Breakin’ Convention terug naar Nederland

di 28 nov 2023

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt na een eerdere succesvolle tour in 2021 terug naar Nederland. Op initiatief van het Luxor Theater maakt het festival van 20 februari tot en met 3 maart een tour langs negen theaters. Tijdens het festival zie je spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek je lokaal talent. Naast spannende performances zal ook ieder theater speciale activiteiten, van dance battles tot graffiti workshops, organiseren in samenwerking met een lokale hiphopambassador.  

 

Breakin’ Convention is al bijna twintig jaar een zeer succesvol hiphoptheaterconcept, met als jaarlijks hoogtepunt het festival in Sadler’s Wells, Londen. Breakin’ Convention programmeert de meest spraakmakende hiphopstukken vanuit de hele wereld en is met deze zogenaamde showcasewerkwijze uniek in zijn soort. Het Rotterdamse Lloydscompany heeft samen met vele andere internationale hiphopacts al op het podium gestaan tijdens de Britse versie van het hiphopfestival. 

 

Na het succes van de Breakin’ Convention NL Tour in 2021 komt het hiphopfestival dit voorjaar terug naar Nederland. Een sterke mix van lokaal talent en best-off acts zullen samen op het podium staan met hun spectaculaire performances. Het (inter)nationale programma wordt in samenwerking met artistiek leider Jonzi D van Breakin’ Convention samengesteld. In Londen biedt Jonzi de cruciale link tussen de locatie en de hiphop community. Met zijn kennis van de lokale en internationale hiphopscene is hij nauw betrokken bij de invulling van de line-up. Ook in Nederland zal Breakin’ Convention op elke locatie een hiphopambassador hebben die zich bezighoudt met deze cruciale rol. 

 

Een van de doelen van deze theatertour is om opkomende artiesten op te sporen en hen een unieke kans te geven om samen met andere artiesten op te treden op een grote locatie. Zo hebben acts als Soweto Skeleton Movers en Oxygen, deelnemers tijdens de vorige Breakin’ Convention NL tour in 2021, hun weg gevonden naar het podium met een eigen theatertour. Daarnaast spelen de Soweto Skeleton Movers aanstaande donderdag 19 oktober hun nieuwste voorstelling Unbreakable in Pretoria tijdens een driedaags staatsbezoek van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Maxima aan Zuid-Afrika.

 

De première van Breakin’ Convention NL Tour zal op 20 februari 2024 plaatsvinden in het oude Luxor Theater. Vervolgens tourt de productie langs Chassé Theater Breda, Meervaart Theater Amsterdam, Parktheater Eindhoven, Amare in Den Haag, Theater de Spiegel in Zwolle, Schouwburg Haarlem, Stadsschouwburg Utrecht en Parkstad Kerkrade. Tickets voor de theatertour zijn verkrijgbaar via de websites van de deelnemende theaters.