Nieuws overzicht array(5) { [0]=> array(12) { ["nieuws_id"]=> string(3) "526" ["media_galerij_id"]=> string(5) "12100" ["van"]=> string(19) "2018-06-20 12:00:00" ["tot"]=> string(19) "2019-06-21 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(22) "Ticketmatic 3 is here!" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(668) "

Ticketmatic 3 is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van Ticketmatic 2. Zo kunnen veel meer velden in het systeem door onszelf worden aangepast, werkt het geheel veel sneller, is het overal toegankelijk via een webbrowwer en ziet alles er net wat strakker uit dan voorheen....

 

De nieuwe scanners zijn al even binnen en werken ook heel goed. Geen gehannes meer met loszittende snoertjes, niet opgelade apparaten of onopgemerkte rode schermen. De nieuwe scanner is één geheel, gemakkelijk te bedienen en trilt als het ticket al gescand is, of wanneer men bij het verkeerde theater staat. Een echte verbetering dus! 

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> NULL ["omschrijving_taal_id"]=> NULL ["status"]=> string(6) "actief" } [1]=> array(12) { ["nieuws_id"]=> string(3) "522" ["media_galerij_id"]=> string(5) "12096" ["van"]=> string(19) "2018-06-18 12:00:00" ["tot"]=> string(19) "2020-06-21 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(30) "Feestelijke opening Albeda-hub" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(1372) "

Afgelopen vrijdag is de Albeda-hub op de Wilhelminapier feestelijk geopend. De Albeda-hub is een leerwerkplaats van Albeda, gevestigd in het Nieuwe Luxor Theater. Samen met het bedrijfsleven - Cruise Port Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Port of Rotterdam en Luxor Theater - zet Albeda deze leerwerkplaats op voor bedrijven, bewoners en bezoekers van de Wilhelminapier. De leerwerkplaats is een bruisende ontmoetingsplaats voor studenten en ondernemers, waarin het bereiken van resultaten en het leren van elkaar centraal staat.

Vanuit de Albeda-hub op de Wilhelminapier worden verschillende activiteiten georganiseerd. Albeda-studenten gaan ervoor zorgen dat de Wilhelminapier meer betekenis krijgt voor bewoners en bezoekers. Studenten van Albeda Travel & Leisure College gaan bijvoorbeeld in bussen met cruisepassagiers presentaties over de stad verzorgen in verschillende talen. Maar ze organiseren ook free walking tours voor onder meer Rotterdamse ouderen. Studenten van Albeda College Economie & Ondernemen doen onderzoek naar de mogelijkheden in het Nieuwe Luxor Theater om studenten, ZZP’ers en zakenreizigers te faciliteren. De samenhang tussen bedrijven op de pier wordt vanuit de leerwerkplaats gestimuleerd door verschillende initiatieven, zoals een burendag en de inzet van studenten bij de Wereldhavendagen.

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> NULL ["omschrijving_taal_id"]=> NULL ["status"]=> string(6) "actief" } [2]=> array(12) { ["nieuws_id"]=> string(3) "518" ["media_galerij_id"]=> string(5) "11994" ["van"]=> string(19) "2018-06-15 12:00:00" ["tot"]=> string(19) "2019-06-16 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(35) "Doe mee: Leer meer in Luxor academy" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(1812) "

Rondom het theatervak is nog zoveel meer te beleven dan alleen het bezoeken van een voorstelling. Bij Luxor kun je in uiteenlopende activiteiten zelf aan de slag met theater: van musicalklassen, een grimeworkshop bij de Addams Family tot spelen in ons eigen orkest. Doe je mee?

Bekijk het programma van Luxor Academy hier

 

Luxor Musicalkoor (21 - 80 jaar)
Het koor bestaat uit ongeveer 50 ambitieuze amateurzangers, met wie we toewerken naar de Luxor Showcase in het oude Luxor Theater.

Musicalklassen (4 - 12 jaar)
Samen met professionele docenten en andere klassen werk je in een aantal maanden toe naar de Luxor Showcase in het oude Luxor Theater. Maak nieuwe vrienden, krijg meer zelfvertrouwen en vooral: maak veel plezier!

Opleidingsklassen (vanaf 12 jaar)
Maak onder leiding van professionele docenten kennis met alle aspecten van het musicalvak. In deze opleidingsklas leer je goed met je stem en je lichaam om te gaan, maar ook hoe het is om voor een groep te spelen en op een podium te staan.

Workshops

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> NULL ["omschrijving_taal_id"]=> NULL ["status"]=> string(6) "actief" } [3]=> array(12) { ["nieuws_id"]=> string(3) "520" ["media_galerij_id"]=> string(5) "12018" ["van"]=> string(19) "2018-06-15 12:00:00" ["tot"]=> string(19) "2019-06-16 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(64) "Meespelen in Eftelingmusical Sprookjessprokkelaar met opa of oma" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(272) "

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud (met kledingmaat 116 t/m 140) en vind je het leuk om samen met je opa of oma te acteren, dansen en zingen? Meld jullie dan aan om mee te spelen in de nieuwe Efteling theaterproductie Sprookjessprokkelaar de musical

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(1759) "

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud (met kledingmaat 116 t/m 140) en vind je het leuk om samen met je opa of oma te acteren, dansen en zingen? Meld jullie dan aan om mee te spelen in de nieuwe Efteling theaterproductie Sprookjessprokkelaar de musical. Voor de première op 21 oktober zijn wij nog op zoek naar jongens die met hun opa of oma willen schitteren op het podium van het Luxor Theater! Ook kunnen zowel jongens als meisjes zich opgeven met opa of oma voor de voorstellingen op 2 t/m 4 januari. Mis deze unieke kans niet!
 

Sprookjessprokkelaar de musical
Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen om gelezen en verteld te worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

 

Voorstellingsdag
Op een speeldag spelen jullie mee in Sprookjessprokkelaar de musical in het Luxor Theater. Per speeldag spelen 10 kinderen met een grootouder, dus in totaal 20 personen, mee. Een speeldag bevat één of twee voorstellingen. Je speelt altijd de volledige speeldag mee, dus op een speeldag met twee voorstellingen, spelen jullie beide shows mee.

Aanmelden

 

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" ["status"]=> string(6) "actief" } [4]=> array(12) { ["nieuws_id"]=> string(3) "516" ["media_galerij_id"]=> string(5) "11982" ["van"]=> string(19) "2018-06-13 12:00:00" ["tot"]=> string(19) "2019-06-14 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(45) "Corrie van Gorp geƫerd in oude Luxor Theater" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(472) "

Vandaag is Corrie van Gorp geëerd in het oude Luxor Theater. Het eerbetoon, het originele kostuum van Mevrouw De Bok, krijgt een vaste plek in het Rotterdamse Theater. Van Gorp (75) was als mevrouw De Bok de echtgenote van Meneer De Bok in André van Duin’s revue. Het eerbetoon werd onthuld door burgemeester Aboutaleb. André van Duin, initiatiefnemer Richard Groenendijk en Luxor-directeur Marc van Kaam hebben gesproken bij de onthulling.

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(2938) "

Luxor-directeur Marc van Kaam zei ongelofelijk trots te zijn dat Luxor het thuis mag zijn voor haar eerbetoon. André van Duin bedankte Corrie voor die vele mooie jaren, waarin ze zoveel samen beleefd en gelachen hebben. Van Duin verexcuseerde zich voor het feit dat hij ‘zo met haar heeft gegooid’ op het podium, en overhandigde haar de sleutel van de vitrinekast waar haar Mevrouw De Bokkostuum te zien is. “Om te voorkomen dat je heimwee krijgt als je het nog eens wilt aantrekken.” Burgemeester Aboutaleb roemde Van Gorp om haar Rotterdamse bijdrage aan de Nederlandse cultuur, waar hij als nieuwe Nederlander veel van leerde.

Er waren ook videoboodschappen voor Van Gorp. Paul de Leeuw zei zo trots te zijn met haar bijdrage aan zijn jubileumshow afgelopen december: “Ik durfde je bijna niet te vragen maar ik ben zó blij dat ik het gedaan heb.” Joop van den Ende, die veel van de shows waar Corrie in speelde produceerde, roemde Van Gorp om het feit dat zij de enige artiest is die met alleen maar een hoedje en een jas en een rode neus een vrouw werd waar iedere Nederlander meteen van hield. Corrie was duidelijk ontroerd.

Initiatief van Richard Groenendijk
Richard Groenendijk legde uit dat hij vorig jaar de kleedkamer met Van Gorp deelde bij de jubileumvoorstelling Defileeuw voor het 100-jarig bestaan van Luxor, waarin zij beide te gast waren. Tijdens een goed gesprek werd duidelijk hoe belangrijk Luxor voor haar is geweest en Corrie voor Luxor. Toen hij vroeg naar haar Mevrouw De Bokkostuum, antwoordde zij “Oh, dat ligt gewoon nog in de fietsenberging”, aldus Richard met Rotterdams accent. Zo werd besloten dat dit Rotterdamse icoon een permanent eerbetoon verdient in het oude Luxor Theater.

Dirk Pieter Terpstra, onder andere verantwoordelijk voor de inrichting van diverse tentoonstellingen op Paleis het Loo, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het eerbetoon heeft een permanente plaats gekregen in de foyer opde eerste etage van het oude Luxor Theater.

Corrie van Gorp
De Rotterdamse Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp werd begin jaren ‘70 landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in diverse theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij (van Freek de Jonge en Bram Vermeulen) was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap, dat honderden malen in het (oude) Luxor Theater te zien was. Een van de bekendste typetjes die zij samen met Van Duin vertolkte was mevrouw De Bok, waarmee ze in 2009 zelfs een televisie-comeback maakte in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

 

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" ["status"]=> string(6) "actief" } }