Toegankelijkheid oude Luxor

Visuele of auditieve beperking

Voor mensen met een auditieve beperking beschikt het oude Luxor Theater over geluidversterkende apparatuur. De apparatuur is te leen bij de kassa in de entreehal van het theater, vraag hiernaar bij één van onze medewerkers.
 

Speciaal voor mensen met een visuele beperking reserveert Luxor een aantal plaatsen per voorstelling. Wil je daarvan gebruikmaken, reserveer dan tijdig via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl


Dit seizoen hebben we een aantal voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking.
Lees er hier meer over.


Rolstoelgebruikers

In het oude Luxor Theater zijn 4 plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers en hun medebezoekers. (2 rolstoelgebruikers/ 2 medebezoekers) Deze plaatsen bevinden zich op rij 4. Om deze plaatsen te reserveren kun je bellen met 010 - 484 33 33 of mailen naar kassa@luxortheater.nl


Toegankelijkheid

De ingang van het oude Luxor Theater is rolstoelvriendelijk. Aan het einde van de lange foyer bevindt zich links een lift, waarmee je het rolstoeltoegankelijke toilet en de garderobe in de kelder kunt bereiken. De lift gaat ook naar de eerste etage (rij 17), daar is nog wel een trapje omlaag (4 treden). Op de begane grond bevinden zich een bar en informatiebalie.

 

Hidden Disability Sunflower


Bij Luxor, waar prikkels en drukte aan de orde van de dag zijn, biedt het Hidden Disability Sunflower keycord een manier om het onzichtbare zichtbaar te maken. Hiermee laat je anderen weten dat je mogelijk een neurologische, fysieke, visuele of auditieve beperking hebt en wellicht wat extra begrip, hulp of tijd kunt gebruiken tijdens jouw bezoek aan Luxor.

 

De Hidden Disabilities Sunflower keycord wordt herkend en erkend binnen Luxor en is beschikbaar bij Café Dox en onze kassa in het oude- en nieuwe Luxor Theater.


Parkeren 

Ter hoogte van Kruiskade 28 zijn twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Je kunt hier gratis parkeren wanneer je in het bezit bent van een Gehandicaptenparkeerkaart.


Honden 

Kom je met je hulphond of blindegeleidehond naar het theater? Maak hier dan melding van bij het reserveren van jouw kaarten zodat wij kunnen zorgen voor plaatsen met voldoende ruimte voor de hond. Dit kan via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl

 

Vragen? 

Heb je vragen óf speciale wensen (zoals een hoekplaats of naar het theater komen in een ziekenhuisbed), neem dan contact op met onze kassa via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl