Luxor update

In Luxor zijn alle reguliere theatervoorstellingen tot en met 31 juli 2020 geannuleerd in verband met de maatregelen die de overheid voorschrijft ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. Vanaf 1 augustus is het Luxor Theater klaar om bezoekers te ontvangen bij speciale voorstellingen in een intieme setting.

 

Graag houden we je hier op de hoogte van nieuws. Of misschien vind je je vraag terug bij de Veelgestelde vragen. Maar Luxor zou Luxor niet zijn, als we je ook niet iets ter vermaak zouden aanbieden.

 

Geniet ervan en zorg goed voor elkaar.

NIEUWS

 
VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

English

OVER THEATERBEZOEK

Jullie mogen weer bezoekers ontvangen. Waarom zijn er nog geen voorstellingen?

Toen wij maar 30 mensen mochten ontvangen was het voor Luxor onmogelijk om een rendabel scenario te bedenken. Maar met de op 24 juni aangekondigde versoepelingen mogen en kunnen wij u binnenkort weer ontvangen. Vanaf 1 augustus is het Luxor Theater klaar om bezoekers te ontvangen bij speciale voorstellingen in een intieme setting. Houdt onze homepage in de gaten voor bijgeboekte voorstellingen.

 
Hoe gaat het eruit zien, wanneer ik het theater bezoek?

Met ingang van 1 juli 2020 kan Luxor weer gasten ontvangen. Een bezoek aan het Luxor Theater blijft de fijne beleving die u van ons gewend bent. De zaal behoudt, ondanks de afstand, het intieme gevoel doordat het podium van het nieuwe Luxor Theater is uitgebouwd tot in de zaal. Hier kunt u tijdens uw bezoek gezellig plaatsnemen aan de tafeltjes op het podium of op de vertrouwde stoelen in het achterste gedeelte van de zaal. Op deze manier kunnen we maximaal 400 bezoekers per voorstelling ontvangen. Graag willen wij uw bezoek aan ons theater zo veilig mogelijk maken. Dat doen we als volgt:

 

 • Wij vragen u bij gezondheidsklachten niet te komen.
 • Wij vragen u ten allen tijde 1,5 meter afstand te bewaren van andere bezoekers en onze medewerkers
 • Wij vragen u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren en zicht te houden aan de voorgeschreven hygienerichtlijnen (nies of hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, geef geen handen, was regelmatig uw handen). 
 • Bij binnenkomst in het theater wordt naar uw gezondheid gevraagd. Als uw gezondheid een risico oplevert, zal u de toegang tot het gebouw geweigerd worden.
 • U kunt alleen met pin betalen.
 • Maakt u zoveel mogelijk gebruik van de trappen in het gebouw (er kan maar 1 huishouden tegelijk in de liften).
 • In de zaal wijst een medewerker u uw plaats, waarbij er rekening mee wordt gehouden dat u op gepaste afstand zit van andere bezoekers. 
 • Deuren staan zo veel mogelijk open zodat u geen deurklinken hoeven aan te raken.
 • Volgt u a.ub. de aanwijzingen van onze medewerkers. Zij wijzen u de weg en hebben een antwoord op uw vragen.
 • Bar- en baliemedewerkers worden met plexiglas beschermd. Sommigen dragen handschoenen.
 • De garderobe is buiten gebruik. U kunt uw jas mee naar binnen nemen. 
 • Ons pand wordt dagelijks gereinigd.
 • De lucht in het pand wordt niet gecirculeerd, maar wordt van buiten aangezogen. 

 

 

OVER UW KAARTEN

Ik heb kaarten voor een voorstelling in de periode t/m 31 juli. Wanneer krijg ik bericht?

Alle kaartkopers van voorstellingen t/m 31 juli hebben van ons een e-mail gekregen op het e-mailadres waarmee ze bij ons kaarten hebben gekocht. Mensen zonder e-mailadres worden door ons gebeld. 

Het kan zijn dat u uw kaarten via een ander kanaal heeft gekocht, zoals NTK, Eventim of Ticketmaster. Zij brengen u zelf op de hoogte van informatie over de voorstelling en uw kaarten. 
Heeft u uw kaarten bij Luxor Theater gekocht, dan ontvangt u van ons een e-mail. 

Op deze pagina houden we bij welke voorstellingen reeds verplaatst zijn.

 

Waarom krijg ik een Luxor Tegoedbon? 

Wij hopen natuurlijk dat u het Luxor Theater een andere keer gaat bezoeken. Met de tegoedbon kunt u hiervoor kaarten kopen.  
 
We hopen hiermee de economische impact van de maatregelen rond het coronavirus op te vangen. Meer dan 83% van onze inkomsten komen uit publieksinkomsten, de rest uit subsidie en sponsoring. Die inkomsten zijn sinds 11 maart volledig weggevallen. De subsidiebijdrage die wij krijgen is te klein om de organisatie draaiende te houden. 
 
Met de Luxor Tegoedbon ontstaat er financiële ruimte om de medewerkers in dienst te houden en weer volop te werken aan nieuwe voorstellingen, waarvan u in de toekomst weer kunt genieten. Hiermee worden niet alleen Luxor, haar producenten en artiesten geholpen, maar ook alle mensen achter de schermen, die de voorstellingen mogelijk maken. Zoals de kassamedewerkers en horecamedewerkers die bij Luxor werken, maar ook de decorbouwers, theatertechnici, scriptschrijvers en regisseurs van onze artiesten.  
Deze Tegoedbonregeling is landelijk, die wordt toegepast bij alle theaters, poppodia en festivals en heeft de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en van het Kabinet. De landelijke regeling Ticketgelden Coronacrisis cultuur- en sportevenementen kunt u hier vinden. 
  
Meer achtergrondinformatie over deze landelijke Ticketregeling en over Voucherregelingen in het algemeen, kunt u vinden op: 

 

Wanneer krijg ik een tegoedbon? 

Wanneer een voorstelling is geannuleerd, krijgt u een Luxor Tegoedbon ter waarde van uw tickets (inclusief eventueel gemaakte transactiekosten).  
 
Wanneer wij een nieuwe datum voor een voorstelling hebben gevonden, en u kunt niet op de nieuwe datum, dan kunt u ervoor kiezen om nieuwe kaarten voor de voorstelling te ontvangen of een Luxor Tegoedbon. 
 


Hoe lang is mijn Tegoedbon geldig? 

De Luxor Tegoedbon is geldig tot 1 juli 2022. U heeft dus ruim twee jaar de tijd om kaarten voor uw favoriete voorstelling te kopen. Heeft u uw tegoedbon op die datum nog niet (geheel) verzilverd? Dan storten wij het openstaande bedrag ter waarde van de tegoedbon op uw rekening. Wij nemen hierover te zijner tijd contact met u op.  
 

Hoe werkt de Luxor Tegoedbon? 

Wanneer u uw kaarten online koopt, dan kiest u bij Betaalwijze voor ‘Luxor waardebon’. Daarna vult u de Vouchercode in die op uw tegoedbon staat.  
 
Wanneer u aan de kassa of telefonisch reserveert, geeft u aan dat u (deels) wilt betalen met de ontvangen tegoedbon. De medewerker heeft dan de Vouchercode nodig die op uw tegoedbon staat. 
 
De waarde van de tegoedbon wordt vervolgens verrekend met het totaalbedrag van uw bestelling. Is het totaalbedrag van de boeking lager dan de waarde van uw tegoedbon, dan blijft het restbedrag staan. 
 

Kan ik een donatie doen? 

Heel graag zelfs! Met uw donatie zorgen wij ervoor dat u ook de komende jaren van voorstellingen in het Luxor Theater kunt genieten. U kunt dit laten weten als antwoord op de e-mail die u van ons ontvangt over een (geannuleerde) voorstelling.  


 
Kan ik ook mijn geld terugkrijgen? 

Wanneer u de waardebon voor 1 juli 2022 niet of gedeeltelijk gebruikt heeft, ontvangt u van ons bericht over het terugstorten van uw geld. 


Wanneer u uw geld direct terug wilt, heeft u hier als consument recht op. Dit kunt u kenbaar maken door te reageren op een e-mail die u van ons ontvangt over de voorstelling. Volgens de nieuwe voucherregeling ontvangt u uw geld: 

 

 • Binnen 3 maanden na de datum van de geannuleerde voorstelling, wanneer er geen vervangende datum is gevonden.  
 • Binnen 1 maand na de nieuwe datum van de verplaatste voorstelling.
 • Wij zouden het echter heel fijn vinden, wanneer u uw kaartje behoudt of omzet in een Luxor Tegoedbon. Hiermee hopen wij u ook in de toekomst te kunnen laten genieten van mooie voorstellingen in het Luxor Theater. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt. 

   

Kan ik mijn kaarten (vanaf 1 augustus) inwisselen voor een Luxor Waardebon? 

Op dit moment niet. Voorlopig nemen we geen kaarten retour of geven we geen waardebonnen uit. We weten we nog niet of er nog nieuwe maatregelen na 1 augustus komen.

Net als alle theaters in Nederland, kunnen we pas over iets als compensatie zeggen wanneer we meer weten over verplaatste voorstellingen (of deze wel of niet gespeeld kunnen worden). Alle kaartkopers ontvangen hierover te zijner tijd per e-mail bericht. 

  

Gaan de voorstellingen vanaf 1 augustus 2020 door? 

We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM en moeten onze bezoekers anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Daarom zijn alle voorstellingen t/m 31 juli geannuleerd. Per 1 augustus gaan we voorstellingen in een intiemere setting bieden. Een bezoek aan het Luxor Theater blijft de fijne beleving die u van ons gewend bent. De zaal behoudt, ondanks de afstand, het intieme gevoel doordat het podium van het nieuwe Luxor Theater is uitgebouwd tot in de zaal. Hier kunt u tijdens uw bezoek gezellig plaatsnemen aan de tafeltjes op het podium of op de vertrouwde stoelen in het achterste gedeelte van de zaal. Op deze manier kunnen we maximaal 400 bezoekers per voorstelling ontvangen. Houd onze website in de gaten voor bijgeboekte voorstellingen. 

  

Wat kan ik doen om Luxor en de culturele branche te steunen?

Voor heel veel ondernemers in Nederland is dit een heel moeilijke periode. Zo ook voor ons in de culturele sector. Daarom is jouw steun voor ons belangrijk. Je kunt het Luxor Theater op verschillende manieren helpen:

 

 • Koop tickets!
  Het beste kan je ons steunen door gewoon tickets te blijven kopen. Er zijn al flink wat voorstellingen voor komend seizoen in de verkoop. Bekijk ze hier!

 • Koop een waardebon (en bepaal zelf het bedrag)
  De waardebon is onbeperkt geldig voor alle toekomstige voorstellingen in het Luxor Theater. Je kunt kunt er online, telefonisch of aan de balie mee betalen. Of je kunt hem cadeau geven. 
  Koop hier je waardebon

 • Koop een Podium Cadeaukaart (en bepaal zelf het bedrag)
  Koop hem hier

 • Volg Luxor op social media
  Met meer volgers kunnen we onze mogelijkheden uitbreiden.
  Instagram  Facebook  YouTube

 

Hoe kan ik Luxor Theater bereiken?

Stel uw vragen per e-mail aan  kassa@luxortheater.nl Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 proberen we u zo snel mogelijk te antwoorden.

LUXOR THEATER VOOR THUIS

Om aan je dagelijkse dosis theater te komen, hebben we de leukste video's, livestreams, podcasts en andere content voor je verzameld. Deze zijn goed voor uren aan kijk-, scroll- en luisterplezier, zodat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

LIVESTREAMS & VOORSTELLINGEN

Metropole Orkest op wo, vr & zo
Het Metropole Orkest laat op woensdag, vrijdag én zondag op Facebook een livestream zien van verschillende concerten. Nieuw, oud, nationaal, internationaal: het komt allemaal langs! (20:30)
Comedy Club Haug - LIVE!
Club Haug is gesloten, maar achter de luiken op de kade wordt, nu nog achter de screens, heel hard gewerkt aan de talkshow "Spitfree Comedy". Überhaupt zijn alle video's een kijkje waard!
Yamato - Passion
De volledige voorstelling 'Passion' van Japanse drumgroep YAMATO is online te zien op hun Youtube kanaal.
Show met Giovanni van Bronkhorst
Recht uit Rotterdam vult je voetballoze zondag toch een beetje op met deze theatershow met Giovanni van Bronkhorst. Opgenomen in het oude Luxor Theater.
Harrieflix
Bekijk oude voorstellingen van Jon van Eerd, met zijn alter ego Harrie, op Harrieflix!
De Verleiders
De Verleiders stellen hun voorstellingen beschikbaar, waaronder 'Slikken en stikken'en 'door de bank genomen'.
Turks Fruit (2019)
Om geen theater te hoeven missen, heeft Hummelinck Stuurman Theaterbureau de bejubelde voorstelling 'Turks Fruit' gedeeld op Youtube!
Het Nationaal Ballet
Het Nationale Ballet deelt elke week één van hun befaamde producties. T/m 1 mei is Coppelia te zien. Daarn Hans van Manen Part 1 te bewonderen.
Alles van: Freek de Jonge
Het werk van Freek de Jonge is gratis online te zien. Het gaat om 330 video’s met voorstellingen, lezingen en liedjes vanaf 1980.
Gabbers
Top-cabaretiers Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers sluiten de handen ineen om samen een spetterende cabaretvoorstelling te maken met over-the-top show-elementen die rechtstreeks uit Hollywood lijken te komen
Jekkers & Jeroen: Als we zo vrij mogen zijn.
Ja dat mogen jullie! Een heerlijke 1,5 uur van muzikaal cabaret: klik op 'play' en geniet van deze twee vrienden.
LIESBETH de Musical
Een musical over een icoon uit de Nederlandse amusementsindustrie: Liesbeth List. Met liedjes van Shaffy, Theodorakis, Piaf en Brel.

VIDEO'S

therealhansteeuwen | IG
Cursus handen wassen met Hans
Let op je handen. Je houdt van je handen. Je handen houden van jou. En je handen houden van elkaar. Wassen is lekker. Zeep maakt glad. •
Patricklaureij | IG
Patrick Laureij heeft nog tips:
Alle leerlingen gefeliciteerd met niet naar school hoeven te gaan! Als je je verveelt kan je mijn show “Dekking Hoog” op @netflixnl kijken
Thuisblijf Sessies: Claudia de Breij
Artiesten die snotteren, keel- of hoofdpijn hebben, en dus thuisblijven, geven vanuit huis een preview. Als eerste: Claudia de Breij.
Comedy Club Haug | YT
Tim Hartog in club Haug
Ook Tim wilt iets kwijt over het hamstergedrag van de Nederlanders... en zichzelf.
OG3NE | YT
OG3NE - Thuis-Isolatie playlist
Omdat Amy tot een risicogroep behoort, zijn wij allemaal van elkaar gescheiden en zitten we alledrie in ons eigen huis. Toch hebben we een manier gevonden om samen te zingen! Bekijk hier de hele 'Home Isolation Playlist'.
Jochemmyjer | YT
Jochem Myjer - Zin in de lente
Wie wordt hier niet vrolijk van?! Wie wil er ook ijsvogels zien duiken, koeievlaaien ruiken, schapen die gaan baren of egeltjes zien paren?
De verlaten stad - Frank Boeijen
‘Het is stil op straat, niemand te zien. En ik denk aan jou, denk je ook aan mij, ook dit gaat weer voorbij.’ Lieve groet van Frank
Bijzondere versie van 'Brabant'
Guus vertolkte zijn ‘Brabant’, vanuit zijn huiskamer, om alle hulpverleners van Nederland een hart onder de riem te steken.
Wim Daniëls geeft thuislessen
Schrijver, taakundige en cabaretier Wim Daniëls geeft elke dat leuke, uitgebreide thuislessen op zijn Facebookpagina!
Ruben, Tijl, Ruben in Quarantaine TV
Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer gaan ook in quarantaine gewoon door. Met elkaar, over elkaar en voor elkaar! Elke dag nieuwe video's, zolang het nodig is!
Kiki Schippers - een mooi gebaar
Kiki Schippers schreef een duet met gebarentolk Irma Sluis. Kijk maar!
Freek Vonk geeft biologieles
De scholen zijn dicht en omdat ik net als jullie thuiszit heb ik een leuk plan bedacht: vanaf vandaag ben ik even de meester en ga ik jullie regelmatig iets vertellen over mijn favoriete dieren.
Pascal Jakobsen (BLØF) maakte een liedje
Liedje heet ‘Achter het monster’. Ik heb het gisteren gemaakt. Voor iedereen die bang is.
Guido Weijers: Spoedcursus geluk
Guido Weijers geeft een spoedcursus geluk, waarin hij vooral de wetenschappelijke kant van geluk belicht. en zeg nou eerlijk, we kunnen allemaal wel een beetje geluk gebruiken, toch?
Dat zijn geen grappen in Coronatijd
Mag er in deze tijd van coronacrisis nog gelachen worden en waar ligt de grens? Cabaretiers en opiniemakers geven hun beschouwing.
Bert Visscher goes Louis Armstrong
Eenliedjevoorjou.com is een initiatief van een aantal jonge musici. Zij hebben ook Bert gevraagd een liedje te zingen.
You'll never walk alone
Gezongen door heeeeeel veel thuiszittende musicalsterren! Via @Musicalsites.nl op instagram.
Hello, Dolly! helpt een handje mee
De cast van Hello, Dolly! zit niet stil en helpt vanuit huis een handje mee, kijk maar.
The Kik - Verzoekjesconcerten
The Kik speelt iedere zaterdagavond verzoekjesconcerten. De tien meest aangevraagde liedjes van een artiest of band worden dan gestreamd via Facebook.
One Day More - parodie
Dit Britse gezin gaat viral met hun parodie op 'One day more' van Les Misérables.
Festival TV
Toch nog een festival-zomer! Op de originele data dat een festival zou plaatsvinden, worden dagelijks twee tv-blokken uitgezonden met registraties, interviews, clips van artiesten en kunstenaars en andere video’s.
Derek Otte, Rijnmond | YT
Derek Otte schreef over Heldenmoed...
Bekijk hier de bijbehorende, toffe video met o.a. Burgemeester Aboutaleb.

ON STAGE

PODCAST TIPS

We hebben  een aantal leuke podcasts voor je uitgeocht, veelal op het gebied van kunst en cultuur. Goed voor uren luisterplezier. 

NPO START

Op NPO Start zijn ook voorstellingen van afgelopen jaar te bekijken, hier wat van onze favorieten!

Rundfunk - Wachtstumsschmerzen
Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, brengt het tv-programma Wachstumsschmerzen op de planken. Met absurde grappen en slechte dans vertellen de jongetjes over het volwassen worden. Want daar zijn ze zelf ook nog mee bezig...
De Alex Klaasen Revue – Showponies
Cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau.
André van Duin's Theatershow
Hoogtepunten uit André van Duin's theatershow 'Ja hoor... daar is ie weer!'. Vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam zorgt André van Duin samen met Ron Brandsteder en Anne-Marie Jung voor een avond genieten van onnavolgbare en hilarische sketches, onverwachte gebeurtenissen en prachtige luisterliedjes
Eva Crutzen: Opslaan Als
Cabaretière en actrice Eva Crutzen (KLIKBEET) heeft haar succesvolle theaterprogramma omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy.
De Gelaarsde Poes
Parodie op het sprookje De Gelaarsde Kat, in de trant van eerder geprezen theatervoorstellingen van het Ro Theater. Met o.a. Arjan Ederveen, Alex Klaassen, Tom van Kalmthout en Keja Klaasje Kwestro.
Alex Ploeg - Ultimatum
In januari was Alex Ploeg met zijn voorstelling 'Ultimatum' te zien in het oude Luxor Theater. Heb je deze gemist, of wil je hem nog eens bekijken? Dat kan! De voorstelling is te zien op NPO start.
Youp van 't Hek - Met de Kennis van Nu
Bekijk hier de voorstelling van Youp van 't Hek waarmee hij eind oktober in het oude Luxor Theater te zien was.

NETFLIX-TIPS

Er zijn zoveel cabaretshows te zien op Netflix. Hier een paar aanraders. Hou je meer van musical? Dan hebben we ook tips voor jou!

Russel Howard - Recalibrate
Van Brexit tot Trump: de wereld is gek. Maar deze eeuwige optimist heeft een simpel plan om ze op een rijtje te houden.
Ronaldt Goedemondt - Geen sprake van
Ronald Goedemondt speelde zijn zesde voorstelling 'Geen sprake van' in 2016 en 2017.
Peter Pannekoek - Zacht van Binnen
Peter bekijkt hoe angst het leven van ieder mens beïnvloedt... op z'n eigen manier.
Jandino - Whatever it takes
Over de uitdaging van het opvoeden van kinderen, en met een serenade aan het publiek met een aangepaste versie van van "Sex on Fire".
Jochem Myjer - Even Geduld AUB!
In 2011 werd er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De bij jong en oud geliefde komiek onderging een zware operatie en bestormde na een jaar opnieuw het podium.
Patrick Laureij - Dekking hoog
Een spannende stand-upcomedian, veelbelovend en van oorsprong uit Rotterdam-Zuid. Zijn voorstelling zit vol gortdroge en beeldende observaties gebracht door deze stand-up 'Rotterdammert'
René van Meurs - even goede vrienden
Van lunch bij het Koninklijk huis, tot aan medisch onderzoek: René van Meurs denkt na over de momenten waarop hij aan zichzelf twijfelde, en zichzelf weer vond.
Pieter Derks - Spot
Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een razend tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt.
Lenette van Dongen - Tegenwind
Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling Tegenwind als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht.
Theo Maassen - van kwaad tot erger
Theo Maassen stelt orde op zaken zoals alleen hij dat kan. In al zijn boosheid en verbazing over zoveel domheid en gebrek aan inlevingsvermogen in de samenleving.
Rayen panday - niet verder vertellen
Rayen Panday staat bekend om scherpe grappen, muzikale talent en zelfspot. In Niet Verder Vertellen heeft Rayen het over persoonlijke zaken die absoluut niet verder mogen worden verteld.
Tim Fransen - Het failliet van de moderne tijd
In zijn sensationele debuut neemt Tim Fransen de problemen waar de wereld voor staat onder de loep. Want die zijn groots. Krijgt de cynicus gelijk? Of is er nog hoop? Tim gaat het u uit de doeken doen.
Hans Teeuwen - Real Rancour
De cabaretier uit Budel staat met de show 'Real rancour' in het Soho Theatre in Londen. Real Rancour is een bewerking van zijn Nederlandse show 'Echte rancune' .
Ricky Gervais - Humanity
Humanity is een fenomenaal werk van de Britse komiek-activist die als vandeldrager van de vrijheid van meningsuiting al schmierend en tierend zonder aarzeling de immer beledigde Twitteraars die hij zo veracht, verdedigt
Eddie Murphy - delirous
Een goude oude én must-see voor iedere fan van stand-up comedy!

LEKKER LUISTEREN

INTERNATIONAL

We've got some suggestions for you to stay entertained, what about these?