Toegankelijkheid nieuwe Luxor

Visuele of auditieve beperking

Voor mensen met een auditieve beperking beschikt het nieuwe Luxor Theater over geluidversterkende apparatuur. De apparatuur is te leen bij de kassa in de entreehal van het theater, vraag hiernaar bij één van onze medewerkers.
 

Speciaal voor mensen met een visuele beperking reserveert Luxor een aantal plaatsen per voorstelling. Wil je daarvan gebruikmaken, reserveer dan tijdig via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl

 

Wij raden mensen met een visuele of auditieve beperking af gebruik te maken van plaatsen op Balkon 2.
 

Dit seizoen hebben we een aantal voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. Lees er hier meer over.


Rolstoelgebruikers

In het nieuwe Luxor Theater zijn 8 plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers en hun medebezoekers. (4 rolstoelgebruikers/ 4 medebezoekers) Deze plaatsen bevinden zich op rij 8 van Balkon 1 en zijn via de lift bereikbaar. Om deze plaatsen te reserveren kun je bellen met 010 - 484 33 33 of mailen naar kassa@luxortheater.nl


Toegankelijkheid 

Alle publieksruimtes, behalve Balkon 2 en de loges, zijn via de lift bereikbaar. De liften bevinden zich voor- en achterin de entreehal.

Op de begane grond, tweede en vierde verdieping bevinden zich rolstoel toegankelijke toiletten. Vanaf rij 11 in de zaal zijn de bar en de toiletten niet direct bereikbaar. Daarvoor moet je gebruikmaken van de lift (rechts van het toneel) naar de begane grond, tweede of vierde etage.

De ingang van het nieuwe Luxor Theater is ongeveer 100 meter van het metrostation Wilhelminaplein.

 

Hidden Disability Sunflower


Bij Luxor, waar prikkels en drukte aan de orde van de dag zijn, biedt het Hidden Disability Sunflower keycord een manier om het onzichtbare zichtbaar te maken. Hiermee laat je anderen weten dat je mogelijk een neurologische, fysieke, visuele of auditieve beperking hebt en wellicht wat extra begrip, hulp of tijd kunt gebruiken tijdens jouw bezoek aan Luxor.

 

De Hidden Disabilities Sunflower keycord wordt herkend en erkend binnen Luxor en is beschikbaar bij Café Dox en onze kassa in het oude- en nieuwe Luxor Theater.

 
Parkeren

Op het parkeerterrein aan de Otto Reuchlinweg (direct naast het Luxor Theater) bevinden zich meerdere parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Je kunt hier gratis parkeren wanneer je in het bezit bent van een Gehandicaptenparkeerkaart.


Honden 

Kom je met je hulphond of blindegeleidehond naar het theater? Maak hier dan melding van bij het reserveren van jouw kaarten zodat wij kunnen zorgen voor plaatsen met voldoende ruimte voor de hond. Dit kan via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl

 

Vragen? 

Heb je vragen of speciale wensen (zoals een hoekplaats of naar het theater komen in een ziekenhuisbed), neem dan contact op met onze kassa via 010 - 484 33 33 of mail naar kassa@luxortheater.nl