AGENDA

Weergave opties
 • The Herbalistband

  LIVE@DOX
  vr 31 mrt 2023

  Deze Rotterdamse band mixt bestaande hits met reggae. Van Blof en Tiesto tot The Pointer Sisters en van Lenny Kravitz en Prince tot Adele. Deze swingende band pakt elk publiek in, dus ook in Café Dox!

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

    @cafe_dox

    @herbalistband

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

  Antoine Platekade 9

  3072 ME Rotterdam

  06 57 72 38 71

  info@cafedox.nl

  • vr 31 mrt 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 31 mrt 2023 | 17:30 - 19:00
 • Les Misérables

  De legende is terug
  wo 22 mrt 2023
  -
  ma 10 apr 2023

  DE LEGENDE IS TERUG!

  Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

   

  Het verhaal

  Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

  Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

   

  Recensies

  "De nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan verhaal van Victor Hugo." - Volkskrant ★★★★★

  "Musicalster Milan van Waardenburg is vocaal geweldig en fysiek overtuigend."
  - De Telegraaf ★★★★★

  "Ook zeer aan te raden voor wie denkt niet aangetrokken te worden door musical. Deze versie van Les Misérables is op en top kunst." -  AD ★★★★

   

  De Nederlandse cast

  Milan van Waardenburg (Alternate: René van Kooten) – Jean Valjean
  Freek Bartels – Javert
  Michael Muyderman - Marius
  Vajèn van den Bosch – Éponine
  Yannick Plugers - Thénardier
  Ellen Pieters – Madame Thénardier
  Channah Hewitt – Fantine
  Mark Roy Luykx – Enjolras
  Sem Gerritsma – Cosette

   

   
  De populairste musical ter wereld

  De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

  Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig.

   

  • Geen paskortingen

  De legende is terug!

 • Ton Kas

  Best of..
  za 1 apr 2023

  Ton Kas grapt voor de sterke maag 

  Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! 

   

  Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! 

  Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. 

  Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politie-agenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ‘ns leuk, voor de verandering! 

   

  En laat je vooral niet wijsmaken dat mijn kunstje ''meer voor mannen'' is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal! 

   

  M’n hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want die snaar van mij lopen ze nog naar te zoeken... 

   

  • Geen paskortingen / Last minute 
  • za 1 apr 2023 | 20:00 - 21:35
  • za 1 apr 2023 | 20:00 - 21:35
 • The African Mamas

  Graceland the Concert
  zo 2 apr 2023

  In ‘Graceland The Concert’ laten The African Mamas het publiek het fantastische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.

   

  Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

   

  De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. "Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van cultuur of kleur" zei hij daar destijds zelf over.

   

  ‘Graceland The Concert’ gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis. Een sensatie die een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound en zo de geschiedenis herschreven heeft. 

   

 • In het Wiel - Live met Niki Terpstra

  De Grote Megalomane Parijs - Roubaix Voorbeschouwing
  di 4 apr 2023

  Geschreeuw. Gesnotter. Krakende kettingen, zoemende bandjes, jankende remmen. Je kunt ze horen hijgen, de renners. In Het Wiel brengt je middenin het peloton, dicht op de koers, bovenop de actualiteit. 

   

  In Het Wiel maakt wielrennen en wielrenners tastbaar. Met de mooie én de lelijke verhalen uit de buik van het peloton en vanachter de schermen. Alle onderwerpen op tafel, alle vragen gesteld. 

  Jarenlang te horen in de podcast, maar nu ook te zien in het theater. 

   

  In De Grote Megalomane Parijs – Roubaix Voorbeschouwing nemen Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld en Michiel Elijzen je mee naar de mooiste en zwaarste Klassieker van het jaar. Ze loodsen je door de wedstrijd, de ploegen, het parkoers en de verhalen. En doen dat met niemand minder dan Niki Terpstra, die in 2014 de 112e editie van de wedstrijd won.

   

  Kom langs en neem plaats op het pluche, in het wiel van de koers.

 • The Bootleg Sixties

  Overtures
  wo 5 apr 2023

  De heren van The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. Deze succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist: opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig.

   

  In de woorden van Sir Elton John: “This band is amazing! They're just the best band of their kind in the world”. Met hun spectaculaire show laten ze al jaren publiek wereldwijd meezingen en dansen. Hey Jude, Blowin’ in the Wind, Sound of Silence en vele andere hits van o.a. The Beatles, The Who, The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Rolling Stones en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. 

   

  De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Mede dankzij de prachtige historische beelden waan je je terug in de tijd. Het technische en muzikale plezier van deze fantastische band slaat genadeloos over op het publiek. Een gegarandeerd succes.

 • Doing Good Meeting

  I.s.m. Netwerk Nieuw Rotterdam
  do 6 apr 2023

  Doing Good Meeting: Mental Health 

  De Doing Good Meeting is een leuke bijeenkomst waar jongeren samenkomen om geïnspireerd te raken en elkaar te ontmoeten. Tijdens de avond word je getrakteerd op muzikale en kunstzinnige optredens en neemt een inspirerende spreker je mee in zijn persoonlijke verhaal rondom het thema van de avond. Op 6 april staat het thema Mental Health centraal. De spreker van de avond, Jason Clyne, weet hoe het is om mentaal flink in de knoop te zitten. Hij neemt ons mee in de weg van herstel en geeft goede tips en tricks om in je eigen leven toe te passen. Na afloop gaan we onder het genot van een hapje en een drankje verder met elkaar in gesprek en staat ontmoeting centraal. Met elkaar creëren we een veilige sfeer waar iedereen gehoord en gezien wordt. Op donderdag avond 6 april zal om 19:45 de eerste editie bij Café Dox plaatsvinden. Je bent van harte welkom!  

   

  Netwerk Nieuw Rotterdam

  De Doing Good Meetings worden georganiseerd door Netwerk Nieuw Rotterdam. Dit is een jongerenorganisatie voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, waar je vrienden maakt, jezelf ontwikkelt én iets goeds doet voor een ander. Bij Netwerk Nieuw Rotterdam vergroot je je sociale netwerk en ontwikkel je jezelf als persoon door middel van toffe bijeenkomsten, trainingen en activiteiten naar keuze. Samen met leeftijdsgenoten neem je bijvoorbeeld deel aan allerlei toffe bijeenkomsten zoals barbeques, inspiratieavonden en stadswandelingen. Daarnaast kan je trainingen volgen over onderwerpen als sociale vaardigheden en omgaan met geld. Ook denk je samen met anderen na over maatschappelijk thema’s zoals vrede, geluk en mentale gezondheid. Ten slotte kan je samen creatieve vrijwilligersactiviteiten doen om kwetsbare stadgenoten te helpen. Zo maak je niet alleen een ander blij, maar ontdek je ook hoe ontzettend waardevol jij bent. Do good and feel good! Bij Netwerk Nieuw Rotterdam kan je zowel losse activiteiten doen als een langer traject volgen en intensiever aan je eigen ontwikkeling werken. Voor de activiteitenagenda kun je naar de website, netwerknieuwrotterdam.nl. 

   

   @cafe_dox

   @netwerknieuwrotterdam

   

  Café Dox

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   
  • do 6 apr 2023 | 19:45
  • do 6 apr 2023 | 19:45
 • Blaudzun

  NY-RIO-BERLIN
  do 6 apr 2023

  Begin 2022 verschijnt Blaudzun’s zesde langspeler LONELY CITY EXIT WOUNDS. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ worden gekozen als TopSong bij NPO Radio2 en het album bereikt de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

   

  LONELY CITY EXIT WOUNDS bestaat uit een verzameling van twaalf filmische en emotionele popsongs. Een album met ‘de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartekreten van verliezers en de souvenirs van helden’, zoals Blaudzun zelf omschrijft.

   

  De theatertour NY-RIO-BERLIN is een intiem vervolg op het album. Tijdens de concerten brengt de zanger en liedjesschrijer met zijn vaste muzikanten de songs van LONELY CITY EXIT WOUNDS, het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervole uitvoeringen.

   

  • Geen paskortingen / last minute 

   

  Recensies album LONELY CITY EXIT WOUNDS

  ‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ - Parool  

   

  ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ - Volkskrant ★★★★

   

  ‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ - Trouw ★★★★

   

  ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een plaat die zich met open armen laat ontvangen.' - OOR

 • Severa

  i.s.m. Hey Sista You Got This
  vr 7 apr 2023

  Severa

  Severa is een Rotterdamse artiest met Kaapverdische roots en begon haar carrière als zangeres in haar kerk. Na gewerkt te hebben aan verschillende projecten heeft Severa onlangs een nieuwe single uitgebracht: Mudjer Preta

  Mudjer Preta staat voor Severa voor opkomen voor je zelf, trots, zusterschap, zien, horen en vooral niet meer stil zijn. De nieuwste single is slechts het begin, er staan al een aantal nieuwe singles op de planning en Severa kan niet wachten om haar muziek in Café Dox te delen.

   

  Kaapverdiaanse sounds in samenwerking met Hey Sista You Got This

  Al sinds de jaren zestig is er een hechte Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland waarvan het grootste deel woont in Rotterdam. Hier kwamen na de tweede wereldoorlog de zeemannen aan. De rijke historie en cultuur van Kaapverdië, inspireert nog steeds veel Nederlandse artiesten. Eens in de maand, op deze passende plek aan de haven, kun je in Café Dox genieten van live muziek, die in meer of mindere mate is geïnspireerd door Kaapverdiaanse muziekstijlen.

   

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

  @severa.christina

   @heysistayougotthis

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 7 apr 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 7 apr 2023 | 17:30 - 19:00
 • Taylor Tomlinson

  The Have It All Tour
  vr 7 apr 2023

  Taylor Tomlinson’s perspective possesses a degree of wisdom that’s typically earned with age. Named to Forbes’ 2021 class of 30 Under 30, fans got a healthy dose of that wisdom when her first-ever, hour-long special, “Quarter-Life Crisis,” debuted on Netflix last March just as the world entered into a once-in-a-century pandemic. The special went on to earn unanimous critical praise with the Washington Post calling her “your favorite quarantine-watch” and Newsweek opining she is “undeniably hilarious” and “wise beyond her years.”  Performances on The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, CONAN, Comedy Central's Adam Devine's House Party, and Netflix’s The Comedy Lineup, as well as a top-ten finish in season 9 of NBC’s Last Comic Standing, have all endeared Taylor to a national audience. Variety Magazine named her one of the Top 10 Comics to Watch at the Just for Laughs Festival, and she’s a regular on What Just Happened??! with Fred Savage.   Taylor’s Netflix special was the culmination of years of writing and performing, and it showed. The set was a masterful display of deft timing, crowd connection, physicality, and smarts. The material changed over the months that passed from pitch to performance, reflecting shifts in Taylor’s own life. “A lot happened over the summer of 2019,” Taylor says. “I ended up breaking off my engagement. It was a lot of growth in a very short period of time. It changed the hour a lot from what I had submitted back in February––and I think made it better.” For filming the special, Taylor chose the Aladdin in Portland, Oregon.   “I found out I got the special and enjoyed it for about 20 minutes, then I got really stressed and was pretty laser focused,” Taylor says, laughing a little. “You think you’ll take a break after you film it, but then you realize, ‘Oh shoot. I need a whole new hour of material––I can’t take a break!”   The special went on to be named “Best of 2020” by New York Times, Decider, Paste and more. And Vulture’s “comedian you should and will know” is just getting started! She has already developed a whole new hour of material and can’t wait to get back on the road later this year when safe to do so and share her observations and self-discovery from quarantine with the world. “I just don’t think there’s anything better than having a room full of people laugh at something you said. All I really want to do is be really good at standup––and continue to get better at it,” she says. “Saying ‘that’s all I really want’ feels insane because it’s so much to want.” 

  • vr 7 apr 2023 | 20:00 - 21:30
  • vr 7 apr 2023 | 20:00 - 21:30
 • LEGENDARY ALBUMS LIVE

  presenteert - Meat Loafs ‘Bat out of Hell’ met René van Kooten en Tessa Sunniva
  za 8 apr 2023

  45 jaar na het overdonderende succes van zijn album ‘Bat out of Hell’ overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). Mede om die onvergetelijke herinnering kiest ‘Legendary Albums Live’ dit seizoen voor een integrale en anekdotische uitvoering van het complete album met René van Kooten en Tessa Sunniva in de hoofdrollen. Het publiek wordt op een verassende wijze meegenomen in het leven en omgeving van Marvin Lee Aday, wiens leven net zo dramatisch en meeslepend was als zijn muzikale levenswerk. 

   

  De karakteristieke zanger werd wereldberoemd door zijn rock hit ‘Paradise by the Dashboard Light’, die hij op dit album uit 1977 samen zong met Ellen Foley. 

   

  Ieder jaar worden nog altijd zo’n 200.000 exemplaren verkocht van Bat out of Hell’. Wereldwijd gingen er inmiddels zelfs al meer dan 43 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee ‘Bat out of Hell’ het op vier na bestverkochte album aller tijden is.

   

  Meat Loafs optredens werden ook gekenmerkt door theatrale acts. Aan de Volkskrant vertelde hij destijds: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut.”  Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer." 

   

  René van Kooten en Tessa Sunniva, begeleid door de meesterlijke Legendary Albums Live band, weten artistiek gezien wel raad met Meat Loafs erfgoed. De onvoorwaardelijkheid en de hoeveelheid energie waarmee de kleurrijke mastodont zijn publiek onderdompelde zijn de ultieme bestanddelen van deze show. De mensen moeten letterlijk van het pluche worden getrokken: Fasten your seatbelts! 

 • The Mousetrap

  Een meesterlijk moordmysterie
  zo 9 apr 2023
  -
  ma 10 apr 2023

  Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.. 

   

  Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!

  'BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP'
  The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!


  Met onder andere: 

   

  • Giles Ralston (Frederik Brom), de eigenaar van Monkswell Manor en de man van Mollie.
  • Mollie Ralston (Roos van Erkel), mede-eigenaresse van het pension en de vrouw van Giles.
  • Christopher Wren (Levi Vos), de eerste gast die strandt in het pension en een ietwat eigenaardige meneer…
  • Mevrouw Boyle (Willeke van Ammelrooy), een kritische oude dame die te gast is in Monkswell Manor.
  • Majoor Metcalf (Wilbert Gieske), een mysterieuze oud-militair die als een van de gasten gestrand is in het pension.
  • Juffrouw Casewell (Guusje te Pas), een aparte en afstandelijke vrouw die haar verleden maar niet kan loslaten. 
  • Meneer Paravicini (Chris Tates) is een man van mysterieuze herkomst die claimt dat hij een auto-ongeluk heeft gehad door de sneeuwstorm...
  • Inspecteur Trotter (Danny Westerweel), de inspecteur die naar Monkswell Manor komt om alles tot in de puntjes uit te zoeken.


  Scenes ★★★★
  ‘Een aanrader om naartoe te gaan!’

  Volkskrant ★★★
  ‘Het plot zit ingenieus in elkaar!’

  Theaterkrant
  ‘Een spannend mysterie met een verrassende plottwist.’

  Ilovetheater ★★★★
  ‘Een tijdloos meesterwerk.’

  LET OP: Deze voorstelling is verplaatst van maandag 21 maart 2022 naar zaterdag 9 en zondag 10 april 2023. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gesteld.

 • [GEANNULEERD] Komt een vrouw bij de dokter

  Naar de bestseller van Kluun
  di 11 apr 2023

  Van de bestseller van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2009 verscheen de filmbewerking. Nu heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris, die ook de voorstelling Bonita Avenue schreef, over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

   

  Het gaat Stijn (Xander van Vledder) voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

   

  Recensies

  ''De theaterversie van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is een emotionele achtbaan'' - de Volkskrant ★★★★

   

  ''Liefde en onvermogen doen zaal snotteren bij Komt een vrouw bij de dokter'' - Telegraaf ★★★★

   

  ''Hartverscheurende theaterversie voegt weer iets toe aan Kluuns vertelling'' - Theaterkrant

   

  ''Snel en ontroerend'' - Scènes ★★★★

  • di 11 apr 2023 | 20:00
  • di 11 apr 2023 | 20:00
 • Frank Boeijen

  In Concert
  wo 12 apr 2023

  Met een arsenaal aan liedjes staat Frank Boeijen met zijn band ook dit seizoen weer in het Luxor Theater

  Hij behoeft eigenlijk geen introductie. Bijna 35 jaar geleden was de Nijmeegse zanger/liedjesschrijver één van de eersten die de poppodia en het clubcircuit verruilde voor het theater.

   

  Een avond in de schouwburg bij Frank Boeijen staat garant voor herkenning en verrassing.

  Met meer dan 400 liedjes is er heel wat te kiezen. Laat u meenemen in een wereld vol poëzie, songs en verhalen over schoonheid, liefde en het leven.

  Klassiekers als Kronenburg Park, Zwart Wit, De Verzoening of Zeg Me dat Het Niet Zo Is kunnen zomaar de revue passeren. Maar ook nieuw materiaal zal niet ontbreken. Wat de band ook speelt, u zult muzikaal gefêteerd worden.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Ellen ten Damme

  BAROCK
  do 13 apr 2023
  -
  vr 14 apr 2023

  Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nóg meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

   

  Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend. 

   

  Dagblad van het Noorden: "Onvergelijkbaar goed. Soepel, gevarieerd en verwoestend raak in het Nederlands,  Frans en Duits...het is niet zomaar een avond...." ★★★★★

  Theaterkrant: ''Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is voortreffelijk totaaltheater.''

   

  LET OP: Deze voorstelling is verplaatst van zondag 19 juni 2022 naar donderdag 13 april 2023. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gesteld.

 • The Rock Orchestra

  By Candlelight
  do 13 apr 2023

  A chamber orchestra breathing beautifully dark energy into legendary Rock & Metal tracks, in immersive candlelit settings.

  Bathed in a sea of candles, skeleton players effortlessly switch between sublime melodies & powerful walls of sound. Crooked towers, floating lanterns & giant headbanging puppets set the stage for an otherworldly musical experience.


  Get ready for us to take you on a journey through the Rock & Metal genres with the biggest tracks from the last 40 years.

  Performing the music of: Pink Floyd, Metallica, Rammstein, Black Sabbath, Rage Against The Machine, Linkin Park, SOAD, Led Zeppelin, Evanescence, Guns N Roses, Billy Idol, Queens of The Stone Age & MORE... Proudly in association with the London Symphonic Rock Orchestra.

  “There is nothing as exciting as showing people how powerful an Orchestra can be playing a genre you would never normally hear them play”, comments Nathan Reed, founder of The Rock Orchestra. “Our orchestra plays huge rock and metal tracks paying homage to the golden eras but also appealing to a completely new generation. We’ve found something really special.”

  “The feedback has been incredible”, continues Nathan. “Like most of us, we’re really pleased to see the return of live music and it’s been extremely rewarding to be able to put on shows like this, particularly as the industry starts to regain strength. We’re massively excited for the future of The Rock Orchestra and look forward to seeing the show continue in its success.”
  Following a ‘sold-out’ tour over 47 cities across the UK and Ireland, The Rock Orchestra is set for huge things in 2023.

  Disclaimer: The Rock Orchestra and its events are not affiliated with the artists and composers listed. All trademarks are the property of their respective owners.

  • Geen paskortingen 
  • Geen kaarten retour  
  • do 13 apr 2023 | 20:00 - 22:00
  • do 13 apr 2023 | 20:00 - 22:00
 • Neila Moon

  Veelzijdige singer-songwriter
  LIVE@DOX
  vr 14 apr 2023

  Neila Moon

  Neila Moon is een all-round independent artiest. Ze is singer-songwriter, producer en speelt meerdere instrumenten. De Nederlands/Congolese Moon maakt muziek op gevoel. Met haar soulful en hypnotisch stemgeluid neemt ze de luisteraar mee in haar universum. Neila Moon staat voor veelzijdigheid. Haar muzikale identiteit wordt beïnvloed door veel genres onder andere : neo-soul, R&B, jazz en Afro-rythms.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @neilamoon33

   @cult.north

   

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 14 apr 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 14 apr 2023 | 17:30 - 19:00
 • (GEANNULEERD)Ronnie Flex

  Ronnie gaat naar huis
  vr 14 apr 2023

  Hij groeide afgelopen vijf jaar uit tot een van de grootste artiesten van Nederland. Stond op alle grote podia die ons land kent, won alle prijzen die je als artiest kan winnen en werd door vriend en vijand bejubeld voor zijn unieke talent dat zich manifesteert in maar liefst drie disciplines (rapper, zanger en producer). Maar de schaduwkant achter het grote succes was erg donker. Dit werd vooral duidelijk in de twee documentaires die over hem zijn gemaakt. Een depressie en cannabisverslaving zorgen ervoor dat onlangs de hoogtepunten hij zelf een tijd lang bezig is met de diepe dalen. Maar dan komt er een virus en staat het ‘artiestenleven’ even helemaal stil. Er is tijd voor zijn familie, gezin en zijn grootste liefde muziek maken. Ronnie is weer thuis.

   

  Opgeladen en met een hele hoop nieuwe muziek gaat hij een nieuw avontuur aan in het theater. Een intieme muziekvoorstelling waar Ronnie zijn huiskamer en muziekstudio mee de bühne op neemt. Zijn publiek komt op visite en krijgt een kijkje in hoe zijn nieuwe album tot stand is gekomen. Ter plekke wordt nieuwe muziek gemaakt en vertelt Ronnie zijn verhaal achter de muziek.

  • vr 14 apr 2023 | 20:00
  • vr 14 apr 2023 | 20:00
 • De regels van Floor (8+)

  Naar de boeken van Marjon Hoffman
  zo 18 dec 2022
  -
  za 15 apr 2023

  Regel 1: Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen!

   

  Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater! Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen.

   

  In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…

   

  Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.

  Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater!

  Credits

  Naar de boeken van: Marjon Hoffman
  Tekst: Marjon Hoffman & Ernst Jan van Rossen
  Supervisie script: Don Duyns
  Regie: Naomi van der Linden
  Met: o.a. Rutger de Bekker, Eva Poppink en Max Laros

 • Dominic Seldis

  The Francis and Dominic Show
  za 15 apr 2023

  Wat krijg je als de populairste en meest hilarische sopraan combineert met de charmantste en grappigste Britse contrabassist? Een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour, waarin het publiek een kijkje krijgt in het backstage leven van klassieke supersterren, en kan genieten van een verbluffend concert.

  The Francis & Dominic Show zit vol met persoonlijke verhalen, populaire muziek, liedjes en publieksparticipatie. Verhalen over opera, dirigeren, grote orkesten en wie de meeste BN’ers in zijn telefoon heeft staan passeren de revue. Via hun favoriete muziek leert u de andere kant kennen van deze geliefde klassieke musici! En zoals te verwachten bij deze twee personalities wordt het aan elkaar gesmeed met veel humor en de garantie dat als u klassieke muziek ook maar een beetje leuk vindt, The Francis & Dominic show, fantastisch zal vinden!

 • Sunday Afternoon Dance

  Met Bill Baker's Big Band
  zo 8 mei 2022
  -
  zo 16 apr 2023

  De voetjes kunnen weer van de vloer tijdens de Luxor Sunday Afternoon Dance. De houten parketvloer van de Rijnfoyer is erg geliefd bij dansliefhebbers, jong en oud.

   

  De dansmiddag is gratis toegankelijk. Reserveer je gratis kaarten.

   

  Bill Baker’s Big Band
  Onder leiding van de Bill Baker’s Big Band kan er op een aantal middagen weer gedanst worden. De Big Band speelt uit het repertoire van o.a. Glenn Miller en Frank Sinatra.

  • Geen gratis drankje inbegrepen

   

  Leuke tip
  Vóór de dansmiddag in de Rijnfoyer, vindt de Sunday Flirt plaats in Café Dox. Rapgranny José van Zutphen en muzikale en komisch talenten van de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten laten zich niet kisten en brengen je in de juiste stemming om heerlijk te dansen en te flirten. 

   

  Klik hier voor meer informatie.

   

  Bij de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten kunnen 60-plussers hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Meer weten? Kijk op theaterwerkplaatsouwerotten.nl

   

 • Carmina Burana

  Scenische Cantate van Carl Orff (1937)
  zo 16 apr 2023

  Wij zijn bijzonder vereerd dat het ballet, orkest, solisten en koor van het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne (Odessa) in april naar Rotterdam komen voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. Een wereldberoemd, indrukwekkend en magisch muziekspektakel in een nieuwe, gedanste, interdisciplinaire versie. 

  Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en de tijdelijkheid van het bestaan. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. 

  Deze poëtische editie uit Odessa beleefde haar wereldpremière in februari 2020 en was een daverend succes. Het gezelschap belandde daarna in zwaar weer door de pandemie en de oorlog in hun land Oekraïne. Het gezelschap komt nu naar Nederland en brengt het stuk met trots. 

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • On Tuesdays We Smash The Patriarchy

  Met NANDA, Melissa Joyce en Junalda Meiland
  di 6 dec 2022
  -
  di 13 jun 2023

  Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in dé huiskamer op de Kop van Zuid, Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband bestaat uit Melissa Joyce (gitaar/bas) en Junalda Meiland (toetsen). 

   

  In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en maar iets meer dan 2% van de producers. In de top 10 van meeste gestreamde artiesten op Spotify in 2021 is geen enkele vrouwelijke artiest te vinden.

   

  Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de huisband ontvangt ze graag Rotterdamse vocalisten om samen te jammen. Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox. 

   

  IK DOE MEE

   

  Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

   

  * Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

   

   @NANDA

   @MelissaJoyce

   @JunaldaMeiland

   

  Café Dox

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   

  All Female Jam 

  • di 18 apr 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 16 mei 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 13 jun 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 6 dec 2022 | 20:00 - 23:00
  • di 17 jan 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 feb 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 mrt 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 18 apr 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 16 mei 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 13 jun 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 6 dec 2022 | 20:00 - 23:00
  • di 17 jan 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 feb 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 mrt 2023 | 20:00 - 23:00
 • Plien & Bianca

  En nu dan?
  wo 19 apr 2023
  -
  do 20 apr 2023

  Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie.

   

  In En nu dan? wacht er een onvergetelijke stoet aan meesterlijke typetjes en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. Stel je voor: gefrustreerde kabouters, een enorme sprong in het diepe, giraffen in het theater, ‘Changing of the Guard’ en een kanon. Mix dat met turboverkledingen, sublieme timing en een majestueus decor en je krijgt een avondje onvervalst lachen met Plien & Bianca.

   

  Het vorige theaterprogramma, Gaat het nog door?, van het succesvolle duo zorgde voor louter lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen.

 • Tobi Kooiman

  Best Of
  wo 19 apr 2023

  Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.


  ‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs, en NRC roemde zijn "talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen." De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en meteen ★★★★★ van cabaret.nl kreeg – dat was sinds 2019 niet meer voorgekomen!   De pers over ‘Best Of’

  ·        "De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren." (Theaterkrant) 

  ·        "Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed" (★★★★★ Cabaret.nl)

  ·        “Een persoonlijkheid met een geestige, eigenzinnige kijk op de wereld” (Volkskrant)

   

 • HAEVN

  In Concert
  do 20 apr 2023

  Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar van grote uitverkochte clubtours vinden de mannen het tijd voor een nieuw avontuur: een theatertour, waarin songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen hun dromerige muziek terugbrengen naar de basis en op de meest intieme manier ten gehore brengen. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met HAEVN bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs. Dat wordt een avond lange pianosolo's, persoonlijke verhalen, een lyrische cello en uiteraard de troostende warme stem van Marijn.

   

  WINACTIE


  Op zoek naar een inspirerend cadeau voor jouw geliefde, familie of vriend(in)? Verras diegene met een magisch concert van HAEVN in het oude Luxor Theater. Succes gegarandeerd! Koop nu je ticket en maak kans op een Vinyl uitvoering van ‘Holy Ground’.*


  * Als je tickets voor de voorstelling hebt, maak je automatisch kans. Met de winnaar wordt persoonlijk contact opgenomen.

 • AST.HER.

  I.s.m. Vocalsz
  LIVE@DOX
  vr 21 apr 2023

  AST.H.ER. is een R&B/(neo-)Soul artiest met Surinaamse roots. Door haar muziek heen deelt AST.H.ER. persoonlijke en voor de luisteraar vaak herkenbare verhalen. Zij laat zich o.a. inspireren door kaseko, rap, reggae, gospel, afro, en Nederhop. 

   

  Vocalsz

   

  Stichting Vocalsz is een entertainment platform voor het promoten van opkomende Nederlandse artiesten. Vocalsz legt de focus op coaching, muziekevenementen en ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt verschillende gigs aan Nederlandse artiesten in Rotterdam. Zij willen in Rotterdam meer podia aanbieden waar artiesten hun talenten kunnen laten zien. In samenwerking met andere partijen wilt Stichting Vocalsz meer locaties in Rotterdam aanbieden voor artiesten uit verschillende genres en achtergrond.

  Hiermee willen zij de diversiteit aan muziekaanbod in Rotterdam stimuleren. Je kunt bij Stichting Vocalsz terecht voor o.a. consulting of muziek ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt multidisciplinaire coaching aan artiesten & muzikanten.

   

  Live@Dox

   

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @asther._

   @vocalsz_

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 21 apr 2023 | 17:30 - 20:00
  • vr 21 apr 2023 | 17:30 - 20:00
 • (GEANNULEERD)100% Hollandse Hits

  Live
  vr 21 apr 2023

  Eindelijk in het theater: de grootste hits uit 75 jaar muziek van eigen bodem. Hoe gevarieerd kan een landje zijn! Een heerlijk avondje meezingen, een traantje wegpinken bij emotionele herinneringen en volledig uit je bol gaan: het staat het publiek allemaal te wachten bij 100% Hollandse Hits Live! Met het beste repertoire van muzikale helden als Boudewijn de Groot, Andre Hazes, Willeke Alberti, Miss Montreal, Danny Vera, Frank Boeijen, BLØF, Doe Maar, Stef Bos, Herman Brood, Suzan & Freek, Anouk, Golden Earring, Normaal en nog veel meer. In een razend tempo vliegen de hits je om de oren en word je ondergedompeld in de rijkdom van het heden en verleden van onze eigen Hollandse muziek. 

   

  De 100% Hollandse Hits Live band is een groot gezelschap van zangers en muzikanten die hebben besloten hun leven te wijden aan de muziek waarmee ze zelf zijn opgegroeid. Ervaringsdeskundigen aan het werk. Puur genieten, dus dat mag je niet missen!

  • vr 21 apr 2023 | 20:00
  • vr 21 apr 2023 | 20:00
 • Henry van Loon

  Janny the Showdog
  vr 21 apr 2023

  Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. 

   

  Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. 

   

  Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. 

   

  Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. 
  Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. 
  En wat hij eigenlijk écht wilde. 
  En weet je wat dat was? 

   

  WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou. Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het. 

   

  Hoe dan ook: Het huis uit. Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale. Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown. Henderball. Is. Back.

   

  Be Very Afraid

   

  Cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon (1982) speelt in juni 2022 de première van zijn zesde soloprogramma in DeLaMar. Dit voorjaar is Henry ook te zien in de nieuwe comedyserie Tropenjaren op NPO3 (BNNVARA) ‘over het kersverse ouderschap en een leven dat nooit meer terugkomt’.

  PERS

  ‘Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme’
  NRC ●●●●


  ‘Het vaderschap is een dankbaar thema voor Henry van Loon en zijn rake typeringen’
  ‘De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes.’
  de Volkskrant ★★★★


  ‘Cabaretier Henry van Loon worstelt in het moeras dat ouderschap heet’
  ‘Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon (40) een geweldige performer is.’
  Het Parool


  ‘De ongemakken en de vreugde van het ouderschap’
  ‘Bonte amusementsavond’
  Theaterkrant


  ‘Het materiaal is dit keer zwak, maar het superieure spel van Henry van Loon maakt veel goed’
  ‘Er zijn maar weinig cabaretiers in Nederland die met zoveel subtiliteit en overtuiging personages
  kunnen neerzetten. Steeds weet hij precies de juiste details te kiezen om uit te vergroten, en zo tot karakters te komen die zowel geloofwaardig als uiterst komisch zijn.’
  Trouw ★★★

  Credits

  spel: Henry van Loon
  tekst: Henry van Loon, Rik van den Bos
  regie: Peter van de Witte
  decorontwerp: Dieuweke van Reij
  muziek: Jan & Keez Groenteman
  lichtontwerp: Bart van den Heuvel  

  • vr 21 apr 2023 | 20:00 - 21:30
  • vr 21 apr 2023 | 20:00 - 21:30
 • Nijntje de musical (2+)

  naar de verhalen van Dick Bruna
  wo 4 mei 2022
  -
  za 22 apr 2023

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

   

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.
 • The Shamrock Tenors

  Irish Vocal Harmony
  zo 23 apr 2023

  The Shamrock Tenors zijn de nieuwste vijfkoppige harmonie- en multi-instrumental groep van Noord-Ierland. Zij combineren traditionele Keltische melodieën met opwindende moderne close-harmony zang. The Shamrock Tenors heeft in haar gelederen een aantal talenten, die al eerder te zien waren in West End-shows zoals Les Misérables en in Ierse danskampioenschappen over de hele wereld. De jongens hebben een missie om hun favoriete traditionele Ierse liedjes naar een modern en wereldwijd publiek te brengen. Live worden ze begeleid door een 6-koppige band.

  De groep, opgericht in 2018, heeft alleen al in de afgelopen twee jaar voor publiek op meer dan vier continenten opgetreden. Hun debuutsingle, een cover van het iconische nummer ‘Grace’, kwam in juni 2020 op nummer 1 in de iTunes World Music Charts.

  • zo 23 apr 2023 | 16:00
  • zo 23 apr 2023 | 16:00
 • Peter Heerschop & Viggo Waas

  Er gaat nog iets heel moois gebeuren
  ma 24 apr 2023

  Dit is het begin van de tekst van vorig seizoen. Het seizoen dat de theaters dicht bleven.

   

  “Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, gaan samen het toneel op. En ze wachten.

  Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis.

  Die volgens hen zeker komt.

  De kers op de taart van hun bestaan.

  Iets dat hun leven nog een belangrijke draai gaat geven.”

   

  En dat gebeurde. Zomaar opeens. Bij een training.

  Viggo getroffen door een herseninfarct. Het ziet er heel erg slecht uit.

  Maar er is heel snel hulp, en het komt goed, hij leeft.

  Hij revalideert en herpakt.

  En daar zijn ze weer, de 2 vrienden.

  Dit nemen ze mee.

  Ze blikken terug.

  Ze wachten op wat er nu nog is. Wat er nu nog kan.

  En ze weten het zeker.

  Er kan toch ook nog iets heel moois gebeuren.

  Ze zijn op elkaar aangewezen.

  Ze lezen brieven die ze elkaar vroeger schreven.

  Zeggen dingen tegen elkaar die ze niet schreven.

  Willen zeggen wat ze nu echt vinden.

  Van zichzelf, van elkaar, van anderen.

  Van deze wereld op drift.

  Wat kunnen zij nog betekenen? Doen ze er nog toe?

  Telkens lijken ze de ultieme oplossing te hebben gevonden.

  Maar opeens zijn ze het weer kwijt.

  En toch. Opeens is daar datgene waar ze op zaten te wachten.

  En er blijkt nog heel veel te lachen.

  Gelukkig

   

  In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘De Heilige Graal van Vriendschap’.

  En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

   

   

  Volkskrant (★★★★): 

  ‘bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling’

  ‘Waas staat als vanouds te spelen vol energie en geestdrift’

  ‘rake scènes’

   

   

  Theaterkrant:

  ‘artistiek hoog niveau van een gedurfde voorstelling van twee ware vrienden’

  ‘de nieuwe Waas […] staat als een huis’

  ‘teksten zijn scherp en hakken er soms flink in’

   

   

  Het parool:

  ‘ontroerende voorstelling’

  ‘Gaandeweg wordt de toon ernstiger, tot de bom schitterend barst.’

  ‘komen dicht bij de kern van hun vriendschap’

   

   

   

 • Carina Fernandes

  i.s.m. IMPACT
  LIVE@DOX
  vr 28 apr 2023

  Carina Fernandes

  Carina Fernandes is een veelzijdige, creatieve singer-songwriter. Haar muziek valt het beste te omschrijven als een mooie mix tussen Sade en Macy Gray, een mix van Soul, dromerige Indie-Pop en Trip-Hop met Spoken Word invloeden. Haar eerste single “Nothing But Freedom” is een eerbetoon aan de mensen van West-Papua, met haar laatste single “SUPERNOVA” probeert ze wat luchtigheid te brengen in roerige tijden. 

   

  IMPACT presenteert… 

  IMPACT is een platform voor creatieve makers met professionele ambities. Samen met een nieuwe generatie makers werken we aan de ontwikkeling van nieuwe verhalen en veelzijdige perspectieven in de podiumkunsten en (nieuwe) media. Multidisciplinair en divers: hiphop, spoken word, dans, muziek en cross-overs. Elke laatste vrijdag van de maand een muzikale act in Café Dox in samenwerking met IMPACT.

   

   

  Live @ Dox

   

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.00 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @casadecarina

   @IMPACT

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 28 apr 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 28 apr 2023 | 17:30 - 19:00
 • Gospel Jam & Open Mic!

  Presented by House of Urban Arts
  vr 23 dec 2022
  -
  vr 28 apr 2023

  Get inspired by the unique sound of gospel! Op 23 december 2022 trappen we de HUA Gospel Jam & Open Mic! avond af. Tijdens deze avond verwelkomen we Het Rotterdams Show Koor onder leiding van Shalini Bholasing, Channah Hewitt, Gideon Luciana met live piano en laten we ons verrassen tijdens de open mic voor Rotterdams gospel talent. Deze avond is een samenwerking tussen House of Urban Arts en Cafe Dox.

   

  House of Urban Arts staat bekend als diverse talentontwikkelaar. Vanaf 2023 is HUA Gospel Jam & Open Mic! een platform voor jong gospel talent. Een nieuw tijdperk breekt aan voor de Young Black Gospel scene! 

   

  Wil je meedoen tijdens de open mic? Geef je op via gospel@houseofurbanarts.com

   

    @cafe_dox

    @houseofurbanarts

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

  Antoine Platekade 9

  3072 ME Rotterdam

  06 57 72 38 71

  info@cafedox.nl

   

  Get inspired by the unique sound of gospel!

  • vr 28 apr 2023 | 20:00 - 23:00
  • vr 23 dec 2022 | 17:00 - 19:00
  • do 23 feb 2023 | 20:00 - 23:00
  • vr 28 apr 2023 | 20:00 - 23:00
  • vr 23 dec 2022 | 17:00 - 19:00
  • do 23 feb 2023 | 20:00 - 23:00
 • Huub Stapel

  Alleen Familie
  vr 28 apr 2023
  -
  za 29 apr 2023

  Huub Stapel is terug. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Want wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland.

   

  Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt u, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

   

  Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie. 

   

  De voorstelling is lovend ontvangen met 4- en 5-sterren recensies! 
  “Met veel liefde, humor en waardering gaat Stapel in deze opvolger naar de bakens van zijn jeugd in Tegelen.” – de Volkskrant****

  “Bij zijn voorstelling Alleen familie hang je bijna de volle twee uur ademloos aan zijn lippen.” – de Telegraaf****

  “Een voorstelling die raakt en een dikke aanrader! Ga dat zien!” – Theaterparadijs*****

  “Huub Stapel is een geboren verteller in Alleen Familie.” – Dagblad van het Noorden****

 • Tafkal

  What’s in a name? Part II
  vr 28 apr 2023
  -
  za 29 apr 2023

  Na een uitverkochte tour in 2022 hebben de mannen van The Artists Formerly Known as Lama’s (kortweg Tafkal) op advies van hun accountant besloten er nog een jaar aan vast te knopen. Slechts 17 keer zullen zij op een podium in Nederland of België te bewonderen zijn. Dat is dan voorlopig ook de laatste tour. In 2024 bestaan ze 20 jaar en er wordt gefluisterd dat dit op één plek gevierd wordt!

  Tot die tijd is het zoals zij zelf zeggen ‘genieten van improvisatie van ongeëvenaard niveau’ met als vaste ingrediënten een aanloop vij-gangendiner, een onbekend aantal flessen wijn en een rekening waar altijd moeilijk over wordt gedaan. 

  Tafkal bestaat zoals altijd uit de vaste waardes Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en huisvriend Patrick Lodiers.

   

  • LET OP: TV opnames op 28 april
  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen / Last Minute
  • vr 28 apr 2023 | 20:00
  • za 29 apr 2023 | 20:00 - 22:00
  • vr 28 apr 2023 | 20:00
  • za 29 apr 2023 | 20:00 - 22:00
 • Jawad Es Soufi

  Waarom ben jij zo?
  wo 28 dec 2022
  -
  zo 30 apr 2023

  Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is. Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar je versteld van kan staan! 

   

  Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad je mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

   

  Over Jawad
  Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

   

  Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden.

   

 • Patrick Laureij

  LIVE
  ma 9 mei 2022
  -
  di 2 mei 2023

  Genadeloos, goudeerlijk, hilarisch.

  Patrick Laureij komt met zijn derde programma.

   

  Anderhalf uur verbaal geweld.

  Over zichzelf en de wereld om hem heen.

   

  Live.

  Voor jullie.

  Kom kijken.

   

  Patrick Laureij is al jaren lid van het stand-up collectief Comedytrain en veroverde het publiek met zijn shows ‘Dekking Hoog’ en ‘Nederlands Hoop’ (beide te zien op Netflix). 

   

   

  • Geen last minute / paskortingen

   

  Voorprogramma: Sezgin Güleç

   

  • ma 1 mei 2023 | 20:00 - 21:30
  • di 2 mei 2023 | 20:00 - 21:30
  • ma 9 mei 2022 | 20:00
  • ma 16 mei 2022 | 20:00
  • di 17 mei 2022 | 20:00
  • ma 23 mei 2022 | 20:00
  • di 24 mei 2022 | 20:00
  • ma 30 mei 2022 | 20:00
  • di 31 mei 2022 | 20:00
  • ma 6 jun 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 7 jun 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 26 sep 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 27 sep 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 21 nov 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 22 nov 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 27 mrt 2023 | 20:00 - 21:30
  • di 28 mrt 2023 | 20:00 - 21:30
  • ma 1 mei 2023 | 20:00 - 21:30
  • di 2 mei 2023 | 20:00 - 21:30
  • ma 9 mei 2022 | 20:00
  • ma 16 mei 2022 | 20:00
  • di 17 mei 2022 | 20:00
  • ma 23 mei 2022 | 20:00
  • di 24 mei 2022 | 20:00
  • ma 30 mei 2022 | 20:00
  • di 31 mei 2022 | 20:00
  • ma 6 jun 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 7 jun 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 26 sep 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 27 sep 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 21 nov 2022 | 20:00 - 21:30
  • di 22 nov 2022 | 20:00 - 21:30
  • ma 27 mrt 2023 | 20:00 - 21:30
  • di 28 mrt 2023 | 20:00 - 21:30
 • Peter Pannekoek

  DNA
  wo 3 mei 2023
  -
  zo 21 apr 2024

  Peter Pannekoek behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het ‘een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar’, de Volkskrant roemde zijn ‘aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast’, het Algemeen Dagblad schreef ‘Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon’ en met Pauperkabouter introduceerde hij een nieuw landelijk begrip. 

  Eerder won Peter met zijn programma Later was alles beter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook regelmatig te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast op Comedy Central.

   

  “Een verhaal vertellen kun je wel aan hem overlaten. Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met ‘DNA’.” - NRC

   

  “Peter Pannekoek is magistraal en grenzeloos hard in zijn nieuwe voorstelling.” - Algemeen Dagblad

   

  • Geen pakortingen / last minute kortingen
  • LET OP:   Op 19 en 20 april vinden er beeldregistraties plaats. 

  DNA. Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

  Credits

  Tekst & spel: Peter Pannekoek

  Regie: Ruut Weissman

  Lichtontwerp: Marc Heinz

  Decorontwerp: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek

  Geluidsontwerp: Sebastiaan Koolhoven

  Kostuumontwerp: Sanne Oostervink en Dagmar Hartemink

  Management: Breijwerk

  • wo 3 mei 2023 | 20:00
  • di 19 sep 2023 | 20:00
  • do 18 apr 2024 | 20:00
  • vr 19 apr 2024 | 20:00
  • za 20 apr 2024 | 20:00
  • zo 21 apr 2024 | 20:00
  • wo 3 mei 2023 | 20:00
  • di 19 sep 2023 | 20:00
  • do 18 apr 2024 | 20:00
  • vr 19 apr 2024 | 20:00
  • za 20 apr 2024 | 20:00
  • zo 21 apr 2024 | 20:00
 • EXIT

  Spannende circus- en dansvoorstelling van Circusstad Festival
  do 4 mei 2023

  EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 

   

  We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

   

  ‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). 

  Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.  

   

  'EXIT' is onderdeel van Circusstad Festival 2023

 • House of Circus

  Circustheater meets drag, met een flinke dosis humor! Onderdeel van Circusstad Festival.
  vr 5 mei 2023

  Circus en drag. Twee fascinerende werelden die elkaar omarmen in deze voorstelling van ACaPA alumni Nick van der Heyden en Germain Charlat, ontwikkeld in samenwerking met Korzo. Nick is handstand-acrobaat, Germain trapeze-artiest. De combinatie van hedendaags circus met de glamour van drag vormt een duizelingwekkend universum dat speelt met het verschil, de evolutie en de vloeibaarheid van gender. Oprecht, vooruitstrevend en met een duidelijke boodschap.

   

  ‘House of Circus’ is een heerlijke voorstelling: uitbundig, sexy en vol humor en is onderdeel van Circusstad Festival 2023.

 • The Rotterdam Tribute to Cesaria Evora

  De onmiskenbare Cesária film, sound en hits van ‘The Queen of Morna’
  za 6 mei 2023

  De onmiskenbare Cesária film, sound en hits van ‘The Queen of Morna’ komen naar Rotterdam. Topmuzikanten en mensen die met Cesária Evora persoonlijk hebben gewerkt zullen live on stage te zien zijn. Een avond dat kan worden gekenmerkt als een uniek tribuut vol met film, muziek, verhalen, food en gezelligheid. 

   

  Ze werd “de diva op blote voeten” genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was uit verre van divagedrag. Uit dit liefdevolle portret doemt een beeld op van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar Kaapverdische afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem, “die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land”, zoals iemand in de film zegt.

   
  De film Cesária Évora schetst met archiefbeelden, concertopnames, interviews en beelden van Kaapverdië een beeld van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf. Maar ook een vrouw die door haar loodzware jeugd getekend was. “Ik geloof niet in dromen”, zegt ze als een interviewer haar vraagt naar haar grootste droom: “Vraag me iets anders!”

  Rotterdam brengt een ode “Tribute” aan Cesaria Evora! 
  In 2004 won ze een Grammy Award voor het 'Best Contemporary World Music Album'.
  Haar muziek wordt door veel mensen gezien als wereldmuziek. Ze zong meestal in het Kaapverdisch Creools, maar soms ook in het Portugees en Frans. Cesária Évora zette de Kaapverdische muziek op de wereldkaart. De Morna is de Kaapverdische variant van de Portugese Fado en misschien wel het meest populair onder de muziekstijlen uit Kaapverdië. Ze was dan ook de bekendste en meest geliefde zangeres en de trots van vele Kaapverdianen wereldwijd. João Silva, alias Djunga De Biluca, bracht vanuit Rotterdam een stem aan de strijd voor een onafhankelijk Kaapverdië. Via zijn, in 1965 opgerichte, platenlabel Morabeza Records bood hij een platform aan verboden lokale stijlen als morna, funana en coladeira.

  Wereldster Cesária Évora, naderhand hét gezicht van het Kaapverdiaanse lied, maakte hier in Rotterdam haar plaatdebuut! Dit mag absoluut niet vergeten worden! 

  Onze Tribute gaat naar Césaria Évora.

 • Jokie en Jet (2+)

  Reizen is een feestje!
  zo 7 mei 2023

  Reizen is een feestje!

  Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon?

   

  Een vrolijke familiemusical voor kinderen vanaf 2 jaar

  De Efteling-musical Jokie en Jet, reizen is een feestje is zelfs voor de allerkleinsten één groot feest. Key Dans en zing mee met de bekende liedjes Hieperdepiep, Jokiedokie en Spelen in de speeltuin. Dat wordt een reis om de wereld om nooit te vergeten!

 • Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street

  Een messcherpe musical
  wo 10 mei 2023
  -
  zo 14 mei 2023

  De met acht Tony Awards bekroonde musical Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street komt voor vijf weken terug naar Nederland! Aan de hand van de prachtige muziek van musicallegende Stephen Sondheim reis je af naar Sweeney Todds duistere wereld. Tijdens zijn zoektocht naar wraak maakt deze barbier kennis met Mrs Lovett, een weduwe die haar pasteitjes maar niet verkocht krijgt. Samen bedenken de twee een moordlustig plan dat al hun problemen zou kunnen oplossen… Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street is een spannende en humoristische musical over liefde, obsessie en wraak, vertolkt door een negenkoppig orkest en een absolute sterrencast.

 • Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes

  Waarom mannen zoals Joris zo vaak de baas mogen spelen
  wo 10 mei 2023

  Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring?

  In de theateravond Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hoe word je persoonlijkheid gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist?

  Omdat Joris tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Joris’ verhaal rekent af het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

  * Deze inspirerende en soms ongemakkelijke avond is ook voor jouw vriend, echtgenoot, broer, collega, baas of vader die diversiteit prima vindt “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit. 

   

  • Geen paskortingen
 • Ik Ga Stuk

  Finalistentour
  do 11 mei 2023

  De finalisten van het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! toeren voor het eerst door Nederland. Met cabaretier Stefano Keizers als maandenlange steun en toeverlaat op hun weg naar het hoofdpodium, droomt elke finalist maar van één ding: een carrière als cabaretier. De drie talenten die het uiteindelijk tot in de finale hebben geschopt, hebben de harten van juryleden Thomas van Luyn, Soundos El Ahmadi en Jörgen Tjon a Fong weten te veroveren. En hun droom komt uit, want samen vormen zij dit avondvullende cabaretprogramma in het theater. Met begeleiding van grootmeesters als Tineke Schouten, Jandino Asparaat, Martijn Koning, Ashton Brothers en Margôt Ros op zak, is het nu tijd voor de ambitieuze winnaars om voor het Nederlandse publiek te gaan spelen. Ontdek zelf wie deze drie comedytalenten zijn en woon hun eerste theatertour bij!

   

  De line-up van de Finalistentour van Ik Ga Stuk! Bestaat uit:


  - Gavin Reijnders
  - Vlamousse
  - Farbod Moghaddam

   

 • Kasper van der Laan

  Warm
  za 13 mei 2023

  Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.  Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch (en sexy). Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier. 


  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Ook zijn tweede voorstelling werd WARM ontvangen. ‘Het is meteen weer duidelijk waarom zijn tweede voorstelling er een was om naar uit te zien.’ (Volkskrant ★★★★), ‘Met Warm heb je een knotsgekke avond, waarop het geregeld onbedaarlijk lachen is’ (NRC★★★★).


  Kasper van der Laan werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling 1 Kilo, werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
  • za 13 mei 2023 | 20:00
  • za 13 mei 2023 | 20:00
 • Bouke Rocks Elvis

  Met Bouke en ElvisMatters Band
  di 16 mei 2023

  Wie de afgelopen jaren een show van Bouke bijwoonde, weet dat hij garant staat voor een avond topkwaliteit! De beste zanger met de mooiste stem om de songs van de grootste entertainer aller tijden te brengen! Bouke werd zelfs tweemaal gevraagd om op Graceland, de thuisbasis van Elvis Presley in Memphis (USA), op te treden! Hij won meerdere tv-shows, en dit jaar blies hij de jury van The Tribute: Battle of the Bands omver.

  Met de show Bouke Rocks Elvis brengt hij de echte Elvis-magic naar Rotterdam, waarbij hij wordt begeleid door de ElvisMatters Band, blazers en backing vocals. Een concert van meer dan twee uur met bekende en minder bekende songs van Elvis, en met veel kippenvel momenten waarbij je, als je je ogen sluit, haast The King zelf hoort. Deze show is reeds meerdere keren betiteld als beste Elvis tributeshow ooit!

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • di 16 mei 2023 | 20:00
  • di 16 mei 2023 | 20:00
 • Yentl en de Boer

  Modderkruipers
  do 18 mei 2023

  Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

   

  Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

   

  Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes.

  Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

 • Alyssa Edwards

  Memoirs of a Traveling Queen
  do 18 mei 2023

  Van Mesquite Texas tot podia over heel de wereld: het leven van Justin Dwayne Lee Johnson (beter bekend als Alyssa Edwards) is een regelrecht spektakel. Voor zijn televisiedebuut was Johnson een dansinstructeur en een performer in de dragwereld. Even later werd hij internationaal bekend door deelname aan het vijfde seizoen van de Emmy-Award winnende televisieshow RuPaul's Drag Race, waar hij al snel een fan-favorite werd. The Times benoemde Alyssa Edwards tot "sickening queen supreme”.  

  Verwacht een episch, must see tell-all dance-all, verhaal over haar jeugd, haar buitengewone drag carrière en de ongelooflijke reis naar het vinden van de liefde. Met de must-see show '’Becoming Alyssa, The Life Story Of A Traveling Queen’’, komt de dragperformer naar Rotterdam. 

 • The Analogues

  Hello Goodbye (The Very Best of the Studio Years)
  vr 19 mei 2023
  -
  za 20 mei 2023

  Hello Goodbye kan beschouwd worden als een spectaculaire afsluiting van de periode waarin The Analogues alle studio-albums (van na 1967) van The Beatles live reproduceerden. De band behaalde de afgelopen jaren grote successen in binnen- en buitenland met integrale uitvoeringen van de albums die The Beatles wel opnamen, maar zelf nooit live uitvoerden: Magical Mystery Tour, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, The White Album en, het meest recent, een combinatie van Let It Be en Abbey Road.

   

  Met ‘Hello Goodbye’ stelden The Analogues zichzelf de lastige opdracht om uit die zes iconisch albums een selectie van hoogtepunten te distilleren.

   

  "Dat ging niet zonder slag of stoot," zegt musical director Bart van Poppel. "Wij spelen nu al een jaar of zeven al die geweldige nummers van The Beatles, maar we zijn ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn. Met de lijst die we nu hebben ben ik het in ieder geval helemaal eens; Beatles-liefhebbers hebben nu een uitgelezen mogelijkheid om in het theater te komen kijken of ze het eens zijn met onze keuze.”

   

  • Geen paskortingen / Last minute 
 • Nureyev

  Je leeft zolang je danst
  vr 19 mei 2023

  7 oktober 1992. Het toneel van de Opéra in Parijs. De dag erna zal het ballet La Bayadère in première gaan, in een choreografie van Rudolf Nureyev. 

   

  Nureyev, nu 54 jaar oud, heeft zojuist een generale repetitie gezien en is niet blij. Hij heeft de twee hoofdrolspelers, Isabelle Guérin en Laurent Hilaire, bij zich op het toneel geroepen en heeft verder iedereen weggestuurd. 

   

  Het gaat niet goed met Nureyev. Een tijd geleden kreeg hij de diagnose AIDS en hij weet dat hij stervende is. En dat La Bayadère waarschijnlijk het laatste ballet is waar hij ooit aan zal werken. Een afscheid van de dans. Een afscheid van het leven. Dus er hangt veel van deze voorstelling af. Maar hij mist iets tussen zijn hoofdrolspelers. Iets wat zo moeilijk te vangen is. Chemie? Passie?

   

  Als Nureyev begint te praten, vertelt hij aanvankelijk over La Bayadère. Maar vertellend over het ballet, vertelt Nureyev over zijn leven. In 1961 heeft Nureyev La Bayadère immers zelf gedanst op precies datzelfde toneel van de Opéra in Parijs. Enkele weken later vluchtte hij van zijn zeer strenge leven in de Sovjetunie naar de vrijheid van het westen, waar hij kon zijn wie hij was. Maar de man die ooit in 1938 werd geboren in een rijdende trein vond nooit rust. Hij bleef een zwervende ziel. In het leven. In de liefde. Op het toneel. Hij weet dat de première van de dag erna zijn laatste zal zijn. Zijn laatste choreografie. En na afloop zijn laatste buiging op de klanken van zijn laatste applaus van zijn laatste publiek.

   

  Jan Kooijman speelt balletlegende Rudolf Nureyev in deze voorstelling waar dans en toneel elkaar ontmoeten.

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast
  za 11 jun 2022
  -
  za 20 mei 2023

  “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. 

   

  Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma ‘Geloof ons nou maar’ waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten. U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

   

  • Geen last minute / paskortingen
 • Dorian (14+)

  Het Nationale Ballet + ISH Dance Collective
  zo 21 mei 2023

  Na de succesvolle familievoorstellingen Narnia en GRIMM slaan choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris dit seizoen opnieuw de handen ineen en presenteren  ze hun eerste gezamenlijke productie voor volwassenen: Dorian. In deze bewerking van The Picture of Dorian Gray, het beroemde boek van Oscar Wilde uit 1891, kiezen de twee voor een thrillerachtige benadering vol spanning en suspense. Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee.

  Meisner en Gerris volgen in hun productie de verhaallijn van Wilde’s boek, maar plaatsen het verhaal in een excentrieke, eigentijdse setting. Hoofdpersoon Dorian slaat in zijn zucht naar schoonheid en adoratie volkomen door, met alle gevolgen van dien. Hij belandt in een neerwaartse spiraal en raakt verstrikt in een labyrint waarin hij realiteit en fantasie niet meer kan scheiden. Net als in Narnia en GRIMM laten Meisner en Gerris ook bij Dorian verschillende dansstijlen op verrassende wijze samenvloeien tot een bruisende mix van hiphop en ballet.

  Nieuwe, live uitgevoerde muziek

  Joey Roukens, een van Nederlands bekendste jonge componisten van dit moment, schrijft speciaal voor Dorian een nieuw avondvullend muziekstuk. Hij componeerde de afgelopen jaren werken voor diverse Nederlandse en internationale orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan hij ‘composer in residence’ was. Meisner en Roukens werkten al eerder samen voor het ballet In Transit. In de grotere theaters wordt Roukens’ nieuwe compositie live uitgevoerd door Het Balletorkest.

   

  The Picture of Dorian Gray

  Oscar Wilde’s filosofische roman The Picture of Dorian Gray gaat over het streven om eeuwig jong te blijven en je daarin volledig te verliezen. Dorian Gray, de hoofdpersoon, wenst dat hij altijd zo jong en knap zal blijven als hij oogt op het schilderij dat zijn vriend Basil van hem heeft gemaakt en dat zijn afbeelding op het schilderij in zijn plaats ouder en lelijker wordt. 

   

  Let op! De aanvangstijd voor deze voorstelling is met een half uur verlaat. Deze voorstelling zal om 15.30 uur starten.

   

  • Geen paskortingen / Last Minute 
  • Geen kaarten retour
 • Nienke Plas

  Postnatale Expressie
  zo 21 mei 2023

  De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt.

   

  Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen.

   

  Spijt van deze route?  Ach “never look back” tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.

 • Raw are the roots

  Nederlands Dans Theater 1
  wo 24 mei 2023
  -
  do 25 mei 2023

  Raw are the roots presenteert twee bijzondere wereldpremières van internationaal geprezen kunstenaars Felix Landerer, én choregrafenduo Sharon Eyal & Gai Behar.

   

  "Met zijn innemende en originele manier om beweging uit het menselijk lichaam te houwen, blijft Landerer een naam om in de gaten te houden", schreef Dance Europe in 2012 over Felix Landerer. Tien jaar later wordt Landerer nog steeds geprezen om zijn virtuoze en organische bewegingstaal. Met een toon die reflecteert op de menselijke conditie, creëert Landerer poëtische composities die geworteld zijn in verzet en veerkracht en gevormd worden door helderheid en intentie. Over zijn creatieve proces vertelt de choreograaf: "Het begint met een gevoel van creatieve vrijheid (...) wat  rationeler wordt zodra het brein op zoek gaat naar dramaturgische helderheid en alles in een kader begint te plaatsen. Het is mooi om te zien dat het materiaal al zoveel informatie bevat, simpelweg omdat het is geïnspireerd op een bepaald idee of onderwerp."

  Landerer maakte werken voor verschillende internationale dansgezelschappen. Zijn gezelschap LANDERER&COMPANY ontving in 2017 de Stadtkulturpreis Hannover voor outstanding civic engagement in kunst en cultuur. In seizoen 2018-2019 creëerde de choreograaf The whys and wherefores are elusive voor NDT 2. Dit nieuwe werk wordt Landerers debuutcreatie voor NDT 1.

   

  In de afgelopen tien jaar hebben Sharon Eyal & Gai Behar een essentiële stem gevormd binnen het repertoire van NDT. Met werk dat gekenmerkt wordt door een krachtige sensualiteit en kwetsbaarheid, fascineert het duo zijn publiek met een wereld die ze zelf hebben gecreëerd, een wereld die vooropgezette noties over beweging en de expressie van het lichaam tart. "Voor mij is dans primitief, het gaat over vreugde", zegt Eyal. "Als ik een idee heb, voelt het alsof het er altijd al was, en ook alsof het er nooit is geweest. Elk werk is een voortzetting van het vorige en biedt een unieke kans om steeds dieper te gaan."

  Eyal & Behar leiden sinds 2013 hun gezelschap L-E-V en creëerden voor NDT verschillende wereldpremières, zoals Salt Womb (2016) dat in 2016 werd bekroond met een Zwaan voor 'Beste Dansproductie'. Na zeven jaar is NDT verheugd om opnieuw samen te werken met Eyal & Behar en ons publiek hun frisse kijk op dans te brengen.

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Geen kaarten retour
 • Steefs O. Show

  Bonte mix van opera en cabaret is terug!
  za 21 mei 2022
  -
  za 27 mei 2023

  Opera en cabaret lijken twee totaal verschillende werelden, maar niets is minder waar. In Steefs O. Show worden de twee kunstvormen samengesmolten tot een bonte revue vol meeslepende aria’s, tranentrekkende duetten, spectaculaire decors en héél véél humor. 

    

  Steefs O. Show wordt een feest der herkenning. Samen met een 70-koppig orkest van het Codarts Symphony Orchestra, een ijzersterke cast en gastoptredens van Alex Klaasen en Brigitte Kaandorp, brengt de voorstelling beroemde stukken uit de opera en operette. Van Die Fledermaus tot een kartonnen ballet tot De Parelvissers, alles komt langs in deze bonte revue. Steefs O. Show laat zien dat opera veel toegankelijker en minder serieus is dan misschien gedacht wordt.

   

  De artistieke leiding is in handen van theatermaker Steef de Jong, onder andere bekend van De Modern Art Revue en winnaar van de Mary Dresselhuys prijs (2017). De muziek in Steefs O. Show wordt live uitgevoerd door het 70-koppige Codarts Symphony Orchestra onder leiding van Sander Teepen.

   

  De introductie van het nieuwe genre ‘opera cabaret’ vormt de start van een jarenlange samenwerking tussen O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Luxor Theater. Waar O. de diversiteit en toegankelijkheid van opera brengt, geeft Luxor podium aan hoogstaand cabaret. Deze samensmelting laat zien hoe twee grootse culturele genres heel veel mensen kan bereiken en toegankelijk is voor velen. 

   

  Benieuwd naar O. Festival for Opera. Music. Theater.? De voorstelling van zaterdag 27 mei is ook te bezoeken met een O. dagticket (€35,-). Kijk voor meer informatie op o-festival.nl.

   

  Feelgoodvoorstelling waarbij je vanzelf meezingt - NRC ★★★★★

  Bonte avond vol muzikale en visuele verrassingen - Theaterkrant

   

  Cast Steef de Jong, Dook van Dijck, Valentina Tóth & Job Greuter
  Gastoptredens Alex Klaasen & Brigitte Kaandorp

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • Deze voorstelling is een reprise

   

  Wegens groot succes terug! (Her)beleef de hit van O. Festival in het oude Luxor Theater.

 • Sibel Can

  Live
  vr 26 mei 2023

  Het lang verwachte moment voor vele Sibel Can fans is aangebroken! Sibel Can komt naar Nederland! In het kader van haar Europese Tour staat ze op vrijdag 26 mei in Rotterdam. Samen met haar orkest zal ze al haar onvergetelijke hits één voor één de revue laten passeren.

  Sibel Can, de 'lieveling' van de Turkse muziekwereld, staat bekend als één van de meest succesvolle en krachtigste zangeressen van Turkije. Er staan meer dan 25 albums op haar naam, waaronder tientallen hits. Jong en oud is betoverd door haar fenomenale zang, romantische klanken en haar schoonheid.

  Sibel Can maakt haar debuut op 14-jarige leeftijd als buikdanseres in "Gunay", de bekendste club van Turkije. Haar buitengewone opkomst zet ze voort door ieder jaar een album uit te brengen waardoor haar populariteit alleen maar groeit. Haar eerste echte doorbraak heeft ze met het nummer ‘Padişah’.

  In 2013 en in 2019 stond ze al in een uitverkocht Luxor Theater. Was je erbij? Dan weet je dat het wederom een onvergetelijke avond wordt! Heb je het gemist? Treur niet want na 4 jaar staat ze eindelijk weer in het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

   

  • Geen kaarten retour
 • Pink Project The Band

  Pink Floyd Past to Present Part 2
  za 27 mei 2023

  Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Na een zeer succesvolle Pink Floyd Past to Present tour gaat de band het seizoen 2022 - 2023 op tournee met een meer dan waardig vervolg: Pink Floyd Past to Present Part 2. 

   

  Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Alle highlights komen voorbij.  Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan.

   

  Pink Floyd Past to Present Part 2 is de ultieme Pink Floyd trip down memory lane! 

   

  Bezoekersreactie: “Wat een fantastisch optreden. Tot tranen toe geroerd. Coverband is echt een understatement. Het is Pink Floyd 2.0....”

 • Juf Roos (2+)

  Gaat op avontuur
  ma 29 mei 2023

  Wegens het overweldigende succes van deze theatershow met overal uitverkochte zalen, komt Juf Roos terug naar het theater. In dit oer-Hollandse programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen zij veel bekende kinderliedjes. De kinderen zingen en doen volop mee met de voorstelling. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 120 miljoen views op YouTube; een ongekend succes in Nederland.   

   

  Juf Roos en Gijs maken zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan….. gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen? Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.  

   

  Laat je kind een mooie tekening maken voor Juf Roos. Neem die mee stop hem voorafgaand aan de voorstelling in de mand. De tekening gaan we gebruiken in de voorstelling!

   

  Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht.

   

  • Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.