Weergave opties
 • Europa Draait Door LIVE

  De Verkiezingsshow
  ma 27 mei 2024

  Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.

   

  In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met Nieuwsuur-journalist Saskia Dekkers. Waarom blijft Europa worstelen met migratie? En wat staat ons te wachten als we Polen en Hongarije achterna gaan?

   

  Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!

   

  Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO

  Wat staat er op het spel voor Europa?

 • Bee Gees Forever : ‘You should be dancing’

  Winnaar Battle of the Bands 2024
  di 28 mei 2024

  Inmiddels kent heel Nederland ze, want de afgelopen winter verrasten ze iedere zaterdagavond weer tijdens hun deelname aan ‘The Tribute - Battle of the Bands’ én….ze zijn dé winnaar geworden!

   

  Met in de finale 3 maal een 10 van de jury en een 9,6 van het publiek, scoorde Bee Gees Forever de hoogste cijfers óóit uit de afgelopen 3 seizoenen. En dan nu trekken ze meteen al de theaters in.

   

  De legendarische gebroeders Gibb schreven talloze hits, zoals ‘To Love Somebody’, ‘Tragedy’, ’Stayin’ Alive’ en ‘How Deep Is Your Love’. Bee Gees Forever speelt ze allemaal.. en meer! Eyecather Mike, de speelse Jeffrey en alleskunner Martijn gaan samen met hun weergaloze band de muziek van de Bee Gees nieuw leven inblazen….en dat werd hoog tijd!  

   

  Een dynamische show met de heerlijk relaxte songs van destijds tot de swingende wereldhits van de band uit de jaren ’70, waarbij de voetjes zéker van de vloer zullen gaan!

 • Gospel Jam & Open Mic!

  Presented by House of Urban Arts
  wo 29 mei 2024

  Get inspired by the unique sound of gospel! Op 29 mei is er weer een nieuwe editie van de HUA Gospel Jam & Open Mic! avond. Tijdens deze avond verwelkomen we Het Rotterdams Show Koor onder leiding van Shalini Bholasing & Gideon Luciana met live piano en laten we ons verrassen tijdens de open mic voor Rotterdams gospel talent. Deze avond is een samenwerking tussen House of Urban Arts en Cafe Dox.

   

  House of Urban Arts staat bekend als diverse talentontwikkelaar. Vanaf 2023 is HUA Gospel Jam & Open Mic! een platform voor jong gospel talent. Een nieuw tijdperk breekt aan voor de Young Black Gospel scene! 

   

  Wil je meedoen tijdens de open mic? Geef je op via gospel@houseofurbanarts.com

   

    @cafe_dox

    @houseofurbanarts

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

  Antoine Platekade 9

  3072 ME Rotterdam

  06 57 72 38 71

  info@cafedox.nl

   

  Get inspired by the unique sound of gospel!

 • The Fortunate Sons

  The Best of CCR
  wo 29 mei 2024

  “Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van Creedence Clearwater Revival!”

   

  ‘Bad moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop the Rain’. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand destijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Dankzij het magische stemgeluid van John Fogerty en de talloze hitsingles groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de grootste bands uit de muziekgeschiedenis.

   

  The Fortunate Sons hebben met hun zeer succesvolle deelname aan het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ de muziek van CCR bij het grote publiek weer flink onder de aandacht gebracht en gezorgd voor een ware CCR Revival.

   

  Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

   

  De jury in SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’:

  “It’s the real deal!” – Spike

  “Dit is exact wat een tributeband van CCR moet zijn!” – Spike

  “Ongelofelijk dat we een tributeband hebben die CCR zo lekker speelt!” – Angela Groothuizen

 • De volksjury LIVE

  De zaak J.F.
  do 30 mei 2024

  De opzet van de volksjury is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over (on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava.

  Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck lanceerden in 2017 de eerste true crime podcast in België. Vandaag is de volksjury met 400.000 luisteraars per maand gigantisch populair, zowel in België als in Nederland. Crimineel goeie cijfers!

  In 2024 brengen Laura en Silke hun succespodcast voor het eerst LIVE in Nederland. Elke show is volstrekt uniek, met telkens een nieuwe (on)opgeloste moordzaak uit binnen- of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal, kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

 • SPOKEN Awards

  Voorronde
  do 30 mei 2024

  De SPOKEN Awards zijn de eerste stap naar het vinden van de meest talentvolle, inspirerende en vernieuwende spoken word artiesten van dat moment. Tijdens de SPOKEN Awards voorrondes krijgen per stad 14 deelnemers 4 minuten de tijd om aan een tweekoppige jury te laten zien of zij de spoken word artiest van dat moment zijn. De juryleden zijn professionals uit de spoken word scene in Nederland en België. 

   

  SPOKEN Awards is een awardtraject gericht op het vinden van de meest talentvolle, inspirerende en vernieuwende spoken word artiesten van dat moment. Na verschillende voorrondes door Nederland en België gaan de tien beste woordkunstenaars door naar de finaleshow. De vijf winnaars gaan vervolgens op finalistentour langs theaters in Nederland.

   

  Op vrijdag 5 juli worden de 10 finalisten van de Spoken Awards bekend gemaakt die op 13 september in de finale show spelen in het oude Luxor Theater.

   

  Na de finale gaan de vijf winnende woordkunstenaars intensief samenwerken om een unieke voorstelling te maken: SPOKEN Awards on Tour. Deze voorstelling wordt geregisseerd door Renee Trijselaar. En i.s.m. George Visser Theaterproducties gaan ze vanaf januari 2025 op tour langs theaters door heel Nederland.


  Voor meer informatie over SPOKEN Awards, bezoek de officiële website: SPOKEN Awards Website.

   

  @hetveerhuisrotterdam

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Music Matters bij Live@Dox

  Artiest volgt!
  LIVE@DOX
  vr 31 mei 2024

  De laatste Live@Dox van de maand mei wordt verzorgd door Music Matters. Info over de artiest volgt snel!

   

  Over Music Matters

  Music Matters geeft jonge Rotterdammers de tools om hun eigen weg te vinden in de wereld van muziek. We laten jonge Rotterdammers zien wat muziek voor hen kan betekenen – als maker, als speler, als liefhebber en als ondernemer. Dit doen wij door middel van muziekeducatie en talentontwikkeling.

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.00 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Alex Agnew

  Wake Me Up When It’s Over
  vr 31 mei 2024

  Dit is wat je krijgt wanneer je een komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd!

   

  De Vlaamse rockcomedian komt met zijn negende programma naar Luxor. In Vlaanderen is hij de onbetwiste koning van de comedy, maar ook in Nederland speelt hij inmiddels in uitverkochte theaters.

   

  • Geen kaarten retour
 • Yentl en de Boer

  Modderkruipers
  Reprise
  vr 31 mei 2024

  Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

   

  Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

   

  Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes.

  Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

 • Sinatra by Douglas & BOSCO: Thank You, Frank!

  Finalist Battle of the Bands 2024
  za 1 jun 2024

  Met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra, kroonde Peter Douglas zich in 1987 tot de onbetwiste winnaar van de ‘Soundmixshow’. De ongekende, niet te evenaren vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra zorgde ervoor dat hij een veelgevraagd zanger is, zowel in Nederland als ver daarbuiten. 

   

  Dat de koek nog lang niet op is, bewijst Peter door samen met het BOSCO Jazz & Pop Orchestra mee te doen aan het SBS6-televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Het 10-koppige BOSCO Orchestra is een allround collectief dat speelt op talloze festivals en theaterpodia. 

   

  Sinatra by Douglas & BOSCO is een unieke combinatie waarin de swingende legacy van Frank Sinatra als nooit tevoren tot leven komt! Verwacht een avond vol met gouden hits als ‘My Way’, ‘Fly Me to the Moon’ en ‘New York, New York’.

 • Problemas D'familia II

  Juventude en marcha 40 jaar jubileum
  Kaapverdiaans en Portugees gesproken
  za 1 jun 2024

  De heer António zit een gevangenisstraf van vier jaar uit voor ontucht met een minderjarige Marilena en verliest zijn baan als leraar. Urbino, de vader van Marilena, is ontevreden over de werkloosheidssituatie van de echtgenoot van zijn dochter en gooit ze allemaal het huis uit. De twee families kampen met talloze moeilijkheden als gevolg van conjuncturele crises, werkloosheid en aanhoudende droogte. 

   

  De heer Inocêncio, beste vriend van Urbino (Peetvader van Marilena), een emigrant in Nederland en nu gepensioneerd , steunt de emigratie van de voormalige leraar naar Nederland, die na twee jaar zijn integratie in Nederland bereikt en binnenkort de situatie van de twee gezinnen aanzienlijk verbeterd.

   

  Theatergroep Juventude em Marcha is in 1984 opgericht op het eiland Santo Antão op de Kaapverdische eilanden. Dat betekent dat het Kaapverdische groep dit jaar haar 40ste verjaardag viert. Met hun komische voorstellingen ontwikkelt het gezelschap zich vanaf de oprichting direct tot de populairste theatergroep van Kaapverdie. Dit jubileum zal het hele seizoen gevierd worden met een feestelijk en gevarieerd programma. Vanaf maart wordt het seizoen afgetrapt op de eilanden Santo Antão, Sal en São Nicolau. Daaropvolgend de Europa Tour. De officiële viering zal plaatsvinden in Rotterdam, de stad waar Juventude een speciale band mee heeft.

   

  Op deze avond nemen wij jullie mee op een reis vol gezelligheid, humor en sluiten wij de avond af met live muziek en een Afterparty tot 02:00 uur.

   

  Gast artiesten:

  Dina medina (Vocalist)

  Dino Oliveira (Zanger)

  Beto Alves (Zanger)

  Shauntell Baumgard (Violist)

  Djoy Delgado en Band

   

  Afterparty:

  Dj La Cruz 

  Dj Ivandro Varela 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen tickets retour

   

 • Meneer Monster (5+)

  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
  Reprise
  zo 2 jun 2024

  Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.  De Waanzinnige Boomhut is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dit seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

   


  Meneer Monster maakt cartoonesk actietheater gecombineerd met visuele comedy voor de hele familie dat bulkt van de energie en spelplezier. Met De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen wonnen ze in 2018 de Zapp Theaterprijs en een Zilveren Krekel.

  • Geen studentenkorting

   

  De pers over De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

   

  Theaterkrant ****

  ‘na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit’

   

  Credits

  Spel: Gijs Nollen, Olaf van de Ven, Chris Koopman

  Regie: Liesel Badorrek

  Tekst: Richard Tulloch, Edward van de Vendel

  Original Decor en kostuum ontwerp: Mark Thompson

  Nederlands decor en kostuum ontwerp: Jan Willem van der Schoot, Jantien Roozenburg

  Geluidsontwerp: Chris Koopman

  Technische Productie:  Emiel Rietvelt

  Techniek: Marco Kopper, Max Auer

  Lichtontwerp: Bart van den Heuvel

  Publiciteitsbeeld: Studio Matusiak

  Scene foto's: Sanne Peper

  Boekingen: Bos Theaterproducties

  Original producers: CDP Theatre Producers, Australia 

  Adapted from the book: by Andy Griffiths and Terry Denton

  Original adaption: Richard Tulloch
  Original Director: Julian Louis

  Original Lighting / AV Design:Nicolas Higgins

  Original Sound Designer Jeremy Silver

 • Natasa Theodoridou

  Beroemde Griekse zangeres in Luxor!
  ma 3 jun 2024

  Natasa Theodoridou is geboren en getogen in Thessaloniki, Griekenland. Ze studeerde journalistiek en rondde tegelijkertijd haar muziekstudies af (gitaar en piano). In 1988 gaf ze haar eerste artistieke liveoptreden in haar geboorteplaats. Acht jaar later, in 1996, besloot ze naar Athene te verhuizen om haar droom na te jagen.

   

  In datzelfde jaar tekende ze een platencontract bij Sony Music Entertainment, een samenwerking die duurde tot eind 2012. Van 2013 tot 2015 sloot Natasa zich aan bij EMI Music. Vandaag heeft ze een contract getekend bij het nummer 1 onafhankelijke muzieklabel in Griekenland, Heaven Music. In oktober 1997 bracht ze haar eerste soloalbum uit onder de titel "Natasa Theodoridou". Dit album behaalde binnen de eerste maand van zijn release de platina-status. Sindsdien heeft ze 17 soloalbums uitgebracht, die allemaal zijn gecertificeerd als goud en platina.

   

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
 • Dox & Dragons

  Het 'Dungeons & Dragons' event in Café Dox
  Dox & Dragons
  di 4 jun 2024
  en
  do 27 jun 2024

  Dear Travelers…

   

  Welcome in Dox, this little cozy tavern is normally a quiet place. A safe harbour where travelers of all cultures come together to enjoy a drink, taste some food or listen to a bard. But tonight is a different story. In the flickering candlelight you find a few members of the 'quest-givers guild' sit at long tables. Adventurers from all places are gathering here in search for jobs, quests, excitement. Why? Some do it for the riches, others for the fame, sometimes even a mysterious reason of their own. So what is the reason behind your visit? Whatever your motivations are, it's now your turn to take place at one of the tables, join a party and roll! 

   

  Op deze avond zullen er door verschillende Dungeon Masters zogenaamde “One Shots” worden gehouden. Deze One Shots zullen op verschillende niveaus ingedeeld worden: complete beginners, D&D kenners en D&D veteranen. Hierdoor zul je nooit 'out of place' voelen! 

   

  Praktische informatie

  Je bent vanaf 19.00 uur welkom, de avonturen starten om 20.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent om niks te missen! De avond zal rond middernacht eindigen (of als de quest eerder klaar is). Een ticket kost €5,- en zorgt ervoor dat je een plekje krijgt aan een tafel. Ook kun je op vertoon van je ticket je eerste drankje gratis bestellen. Eigen consumptie is niet toegestaan, maar bij ons barpersoneel kun je de hele avond terecht voor heerlijke drankjes en hapjes. 

   

  Zoals eerder vermeld is deze avond voor iedereen, van D&D veteranen tot complete beginners. Er zal ook onderscheid worden gemaakt in Engelstalige en Nederlandstalige sessies, de voorkeur wordt gevraagd bij het kopen van jouw ticket. Speel je het liefste met je vaste groep D&D vrienden? Koop dan een Dragontafel ticket, wij zorgen dat je een speciale tafel krijgt in Café Dox zodat je direct aan de slag kunt.  

   

  De spelers mogen met hun eigen character naar de avond komen maar er zijn ook 'pre-made character sheets' voor degene die daar behoefte aan hebben. In samenwerking met Daans Shop zorgen wij voor een stand waar je al je benodigdheden kunt aanschaffen mocht je deze nog niet hebben of als je gewoon meer dobbelstenen nodig hebt. Want, let's be honest, je hebt nooit genoeg glimmende clickety clackety stenen!

   

  Mocht je geen ticket meer kunnen bemachtigen voor een One Shot, maar wil je toch even sfeer proeven? Kom gezellig langs bij de stand van Daans Shop plaats leer van alles over D&D, werk met elkaar aan character sheets, leer mensen uit de community kennen!

   

  We kijken er erg naar uit, jij ook? Haal dan nu je ticket! 

 • Van der Laan & Woe

  NG
  di 4 jun 2024
  -
  zo 23 jun 2024

  Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

   

  Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts.

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

  ZOMERWEKEN
  Na het succes van Richard's Zomerweken in 2022 keren de Zomerweken in 2024 weer terug! 
  Van der Laan & Woe luiden in juni het begin van de zomer in met de Luxor Zomerweken. Maar liefst 3 weken spelen zij hun succesvolle voorstelling NG in het oude Luxor Theater.

   

  De pers over deze voorstelling

  “Televizier-Ring-winnaars Van der Laan en Woe ook in theatervoorstelling heerlijk verwarrend en vilein” - AD ★★★★

   

  “Vindingrijk, effectief, geraffineerd, hard en onstuitbaar geestig. Fabelachtig mooi theater.” - DVHN Jacques d’Ancona★★★★★

   

  “Heerlijk, zo’n voorstelling waar je ter plekke helemaal in mee gaat, maar na afloop alsnog aan van alles begint te twijfelen.” - De Telegraaf ★★★★

 • Arjen Lubach

  COMEDY TOUR
  wo 5 jun 2024
  -
  za 8 jun 2024

  Arjen Lubach is terug! In zijn tweede solovoorstelling, COMEDY TOUR!, deelt Arjen opnieuw via persoonlijke verhalen, grappige anekdotes en verrassende muziek een unieke kijk op zijn eigen bestaan, het land én de tijd waarin we leven. En ja: hij is veel langer dan je zou denken, namelijk 1.85m. Als je het niet gelooft, kom dan zelf maar kijken.

   

  OVER ARJEN

  Arjen Lubach is bij het grote publiek vooral bekend als televisiekomiek, maar is geen vreemde in het theater. Na jaren in gezelschappen te hebben gespeeld, schreef en speelde hij zijn eerste solovoorstelling “Arjen Lubach LIVE!”. De show werd een grote hit in de theaters, met meer dan 160 uitverkochte zalen in Nederland en België. Het nummer ‘Beter in Bed’ uit de voorstelling werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste kleinkunstnummer van het jaar. Zowel Netflix, NPO Start, Amazon Prime en Videoland kochten de voorstelling aan. Daarnaast werd ‘Beter in Bed’ net als het liedje ‘Woke’ een hit op YouTube, met miljoenen views.

   

  • Geen paskortingen
 • Jazzz Music Night

  Rotterdam Takeover Festival
  wo 5 jun 2024

  De bruisende huiskamer op de kop van Zuid met uitzicht op de Rijnhaven, nodigt muziekliefhebbers uit voor een sfeervolle avond vol Rotterdamse jazzmuziek. Jazzz Music Night biedt een platform voor opkomende artiesten uit Rotterdam, waaronder de getalenteerde Bernadette Pires, die haar gloednieuwe EP zal presenteren. Jazzz Music Night in Cafe Dox vindt plaats op woensdag 5 juni om 20.00 uur, met een gratis entree! Kom ook gezellig langs en neem iemand mee om samen te kunnen genieten van de muziek. 

   

  @cafe_dox

  @jazzzmusicnight_rtf

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl


   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Doing Good Meeting: Take Care

  Netwerk Rotterdam
  do 6 jun 2024

  Kom donderdagavond 6 juni naar de Doing Good Meeting van Netwerk Nieuw Rotterdam. We duiken samen met Tessa Punt in de thematieken depressie & mentale kwetsbaarheid door middel van zang, spoken word & storytelling. Tessa is een woordkunstenaar, zangeres, actrice en maker. Je kan met haar dansen, lachen, huilen en geraakt worden waar je niet wist dat je geraakt kon worden. In de winter van 2021/2022 heeft Tessa een depressie gehad. Ze zal jullie meenemen in haar ervaringen en samen met de zaal werken aan tools die helpen bij mentale obstakels.

   

  Tijdens deze toffe inspirerende avond kan jij lekker luisteren, nieuwe mensen ontmoeten en met een beetje geluk een handje bitterballen scoren!

   

  De Doing Good Meeting is een laagdrempelige bijeenkomst om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Een veilige plek om jezelf te zijn en te genieten van mooie optredens, een hapje & drankje achteraf in Cafe Dox!

   

  Netwerk Nieuw Rotterdam

  De Doing Good Meetings worden georganiseerd door Netwerk Nieuw Rotterdam. Dit is een jongerenorganisatie voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, waar je vrienden maakt, jezelf ontwikkelt én iets goeds doet voor een ander. Bij Netwerk Nieuw Rotterdam vergroot je je sociale netwerk en ontwikkel je jezelf als persoon door middel van toffe bijeenkomsten, trainingen en activiteiten naar keuze. 

   

  Samen met leeftijdsgenoten neem je deel aan allerlei toffe bijeenkomsten zoals barbeques, inspiratieavonden en stadswandelingen. Daarnaast kan je trainingen volgen over onderwerpen als sociale vaardigheden en omgaan met geld. Ook denk je samen met anderen na over maatschappelijk thema’s zoals vrede, geluk en mentale gezondheid. Ten slotte kan je samen creatieve vrijwilligersactiviteiten doen om kwetsbare stadgenoten te helpen. Zo maak je niet alleen een ander blij, maar ontdek je ook hoe ontzettend waardevol jij bent. 

   

  Do good and feel good! Bij Netwerk Nieuw Rotterdam kan je zowel losse activiteiten doen als een langer traject volgen en intensiever aan je eigen ontwikkeling werken. Voor de activiteitenagenda kun je naar de website, netwerknieuwrotterdam.nl. 

   

  @cafe_dox

  @netwerknieuwrotterdam

   

  Café Dox

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!

   

  CAFÉ DOX


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Comfort Creature

  folk, hiphop & jazz singer-songwriter i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 7 jun 2024

  Introductie

  Ik ben Comfort Creature, ik ben een artiest/producer uit Rotterdam. 

  Mijn muzikale ontwikkeling begon bij het maken van beats op de laptop van mijn vader als kind, in Garageband. Toen ik dertien was begon ik met de gitaar, toen begon ik ook met het schrijven van nummers en ging ik meer beats maken. Ik stop op het moment bijna alle tijd die ik heb in muziek, om ervoor te zorgen dat ik mijn volledige potentie behaal. Ik ben zo goed als volledig autodidact en dit resulteert in een eigen sound. Ik zou mijn muziek omschrijven als verhalend, emotioneel en experimenteel. Met mijn muziek, die bestaat uit een combinatie van folk, hiphop en jazz, neem ik mensen mee op een reis. 

  Rap is mijn grootste muzikale invloed. Dit hoor je terug in mijn rijmschema's, flows en storytelling. Ook in hoe ik mijn muziek produceer en mix, als je goed luistert dan.

   

  Ik ben nu een jaar serieus bezig met mijn muziekcarrière en mijn doel is om een eigen community te creëren rondom mijn muziek. Afgelopen jaar heb ik zoveel mogelijk podiumervaring opgedaan. Ik deed bijvoorbeeld in 2023 mee aan de Grote Prijs Van Rotterdam (categorie singer-songwriters). Dit was een mooie leerschool, waarin ik een beter beeld kreeg van hoe ik een live show wil neerzetten.

  Met mijn muziek probeer ik mensen te troosten. Vandaar de naam. 

   

  Introduction

  I am Comfort Creature, I’m an artist/producer from Rotterdam. My musical journey started with making beats in garageband as a kid. When I was thirteen I started playing guitar and writing songs. I started to dive deeper into music production. At this moment all the free time I have available goes into my music, to make sure I reach my full potential. I am self taught and this results in my unique sound. I would describe my music as storytelling, emotional, and experimental. With my music, which is essentially a combination of folk, hiphop and jazz, I take people on a journey. Rap is my biggest influence, this can be heard in my rhyme schemes, flows, storytelling and production style. But one has to listen carefully to detect the hip hop influence, because it is quite subtle.

   

  I have been working on my career seriously for a little over a year and my goal is to create a community around my music. For the past year I’ve focused on getting stage experience. I competed in the finale of “De Grote Prijs Van Rotterdam” (the big Rotterdam prize), which was a great milestone. It taught me how I want my live show to be. 

  I use my music to comfort people, hence the name.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @comfortcreature_jjj

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Yves Berendse

  Dicht bij mij
  za 8 jun 2024

  Als één van de meest geboekte artiesten van ons land en hits als; ‘Zin In Jou’, ‘Lust’, ‘Vakantieliefde’ en ‘Terug In de Tijd’, is Yves Berendse niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek.

  Tijdens zijn uitverkochte concerten in Tuschinski, Caprera, Het Concertgebouw en de AFAS Live wist hij al ruim 10.000 fans te raken. Nu staat hij klaar voor zijn allereerste theatertour.

  Tijdens deze avond uit neemt Yves je mee door zijn reis vol oude en nieuwe liedjes uit zijn eigen repertoire maar ook de muziek van zijn grote helden waaronder: André Hazes, Willy Alberti & Charles Aznavour zullen deze avond niet ontbreken.

  Dicht bij Mij is een mix van ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die hij altijd al eens had willen zingen, hij wordt begeleid door zijn eigen band o.l.v. Bas van den Heuvel.

   

  • Geen kaarten retour
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen paskortingen
 • Chinese Open Mic

  In collaboration with Gale Comedy
  za 8 jun 2024
  en
  za 14 sep 2024

  Entry to this event is free. Want to be sure of a good spot close to the stage? Be sure to reserve your tickets via the 'Reserveer nu je gratis ticket' button!

   

  Please note, the spoken language of this performance is Chinese! English see below.

   

  兰有风喜剧中文开放麦:


  兰有风喜剧是荷兰的第一家中文脱口秀俱乐部。有风中文开放麦是新演员尝试脱口秀和老演员打磨段子的舞台。 在开放麦,观众可以听到未经打磨的新段子,见证段子和演员的逐步成长。加入我们,放松心情,开怀大笑!

  兰有风喜剧:


  兰有风喜剧旨在为荷兰华人带来精彩的脱口秀演出,让观众收获共鸣和大笑的体验;为荷兰的中文脱口秀爱好者提供表达和演出的舞台,让演员获得成长和进步。

  风举办三种形式的演出,开放麦,拼盘秀,专场。观众既可以听到开放麦上未经打磨的新段子,见证段子和演员的逐步成长;也可以欣赏更为成熟的拼盘秀演出。有风也会邀请拥有爆笑专场的国内演员为荷兰华人带来精彩的脱口秀演出。

  兰有风喜剧自2023527日开放麦首演至今已成功在鹿特丹,乌特勒支成功举办了9场开放麦,在海牙举办了一场拼盘秀。有风已邀请了国内优秀脱口秀演员,在新年里来荷兰演出他们的个人专场!  Gale Comedy is the first standup comedy club in the Netherlands with live comedy shows in Chinese! Come and experience our Chinese Open Mic, where comedians showcase their talents and unveil fresh material to an enthusiastic audience. Join us for two hours filled with gales of laughter!

  Each show lasts for two hours, including a 10-minute intermission. Come and prepare to immerse yourself in an unforgettable evening of Chinese standup comedy!  About Gale Comedy

  Gale Comedy, or 兰有风喜剧, is the first Chinese stand-up comedy club in the Netherlands. Gale comedy aims to bring exciting stand-up performances to the Chinese community in the Netherlands, providing audiences with resonant and laughter-filled experiences. It also serves as a platform for Chinese stand-up talents in the Netherlands to express themselves and showcase their talents.

  Gale Comedy organizes three types of shows: open mic, showcases, and specials. Audiences can enjoy unpolished new material at open mics and witness the development of materials and the performers. Audiences can also enjoy more polished showcases. Gale comedy also invites comedians from China known for their hilarious specials to entertain the Chinese community in the Netherlands.

  Since its debut, Gale Comedy has successfully organized nine open mic events in Rotterdam and Utrecht, as well as a showcase in The Hague. Gale Comedy has also invited established Chinese stand-up comedians to perform their solo shows in the Netherlands at the beginning of 2024!

 • Codarts Jazz @ Dox

  Studenten Jazz Opleiding
  di 11 jun 2024

  Een try-out night met jazz-zangstudenten van Codarts. Jong vocaal talent, op zoek naar hun persoonlijke stijl. De studenten worden uitgedaagd om in een kleine bezetting nieuwe songs of projecten uit te proberen. Het belooft een verrassende avond te worden met veel plezier en heerlijke muziek. Studenten worden begeleidt door Bart de Win (en wellicht anderen) achter de piano. 

   

   

  @codartsrotterdam

  @cafe_dox

   

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Rust en Vreugd

  Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks
  di 11 jun 2024

  Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. 

   

  Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. 

   

  Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.


  De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral hilarische muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

   

  Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Sebastiaan de Bie en Mats Hoogland. En afwisselend te zien: Aivy van den Berg, Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken en Zoey Sophia Tol. 

   

  Regie: Bruun Kuijt

   

 • Black Sabbath

  Birmingham Royal Ballet
  wo 12 jun 2024
  -
  za 15 jun 2024

  Ontwikkelingen in de danskunst vinden overal ter wereld plaats en komen soms uit onverwachte hoek. Als onderdeel van ons streven om interessante, internationale dansproducties en danskunstenaars zichtbaar te maken in Nederland, is Holland Dance Festival altijd op zoek naar voorstellingen die iets bijzonders toevoegen. In navolging van het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019 en het internationaal gevierde Acosta Danza in 2023, presenteren we in samenwerking met Droom en Daad in 2024 met trots het Birmingham Royal Ballet met Black Sabbath. Deze voorstelling is exclusief in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2024.


  Carlos Acosta draait de volumeknop van de muzikale erfenis van Birmingham helemaal open. De originele helden van de heavy metal, Black Sabbath, verzorgen de soundtrack voor Black Sabbath – The Ballet. De band smeedde zijn unieke geluid in de thuisstad van het Birmingham Royal Ballet. Met Black Sabbath – The Ballet kun je een spectaculaire theatrale avond met spannende dans verwachten, naast volledige orkestraties van legendarische nummers als Paranoid en Iron Man, evenals nieuwe orkestrale werken geïnspireerd op hun muziek – allemaal live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam.

   

  In de tweede van drie op Birmingham gerichte opdrachten werd Carlos Acosta getrokken door zowel het werk van de band als hun muzikale nalatenschap als grondleggers van de heavy metal. Dit avondvullende ballet belooft een unieke onderneming te worden met drie componisten en drie choreografen, onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Pontus Lidberg (wiens werk is uitgevoerd door het Zweedse Royal Ballet en het Paris Opera Ballet). Componist Chris Austin (wiens werk onder andere bestaat uit het orkestreren van de muziek van de White Stripes voor Wayne McGregor's Chroma) werkt samen met de bekroonde schrijver Richard Thomas (Jerry Springer, The Opera) om een buitengewone metal-symfonie te creëren in drie bedrijven. Black Sabbath zelf is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze unieke samenwerking. De vonken zullen ervan afvliegen in dit intrigerende nieuwe antwoord op de muziek en nalatenschap van Black Sabbath – de eerste echte heavy metal balletervaring.

   

  De pers over Black Sabbath

  An ingenious, affectionate show roared home by the sold-out crowd ★★★★ The Telegraph

  "A headbanging triumph" ★★★★ The Times

  Ballsy, full-blooded celebration of heavy metal and classical ballet hits epic adrenaline highs ★★★★ The Stage

   

  Gratis inleiding 

  Voorafgaand aan de voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Hierbij leer je meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Je kunt deze inleiding gratis bijboeken tijdens het besteproces. 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
 • Stef Bos

  Bloudruk
  wo 19 jun 2024

  Zoekend naar de samenhang

  In de chaos

  Zoekend naar de verbinding

  In de verdeeldheid

  Zoekend naar de stilte

  In de storm

  Zoekend naar het onverwachte

  In het voorspelbare 

   

  Zoekend naar een Bloudruk

  Met woorden 

  Muziek

  Verhalen 

  Zoals hij dat al jaren doet

  En zingt

  En zoekt en vindt

  Met nieuw werk en oudere songs

  Van daar waar hij naartoe gaat 

  Tot daar waar hij begon

 • Latincafé Dox

  Salsa, Bachata y Kizomba
  wo 19 jun 2024
  -
  wo 18 dec 2024

  Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken van de beste DJs, warme kleuren en lachende mensen. De toegang is geheel gratis. Je kunt ons wel op Facebook laten weten dat je erbij bent!

   

  In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen.

   

  PIN ONLY

   

   

 • Het Danspaleis

  Swingen zoals vroeger
  do 20 jun 2024
  -
  di 5 nov 2024

  Het Danspaleis komt naar Café Dox!

   

  Ook swingen zoals vroeger? Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

   

  Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde waarin de muziek, de dansers en de sfeer zorgen dat je met een dosis goeie energie weer huiswaarts keert. 

   

   

  De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld.

   

  Het Danspaleis maakt geen onderscheidt en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken. 

   

  Meer informatie over Café Dox kun je vinden op de website cafedox.nl

   

  @hetdanspaleis

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Herman van Veen

  Een voorstelling
  do 20 jun 2024
  en
  vr 21 jun 2024

  zing het honderd uit
  ook al ben ik van gisteren
  speel altijd wel viool,
  dans wat ik dansen kan
  al krijgt de tijd er vat op
  het nieuwe gaat er nooit vanaf

   
   

  Herman van Veen speelt met zijn ensemble een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

   
  De pers over Herman van Veen:


  “Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.” -Christof Willocx/De Morgen

   

  “Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” -Rekto Verso

   

  “Hij blijft een fenomeen” - ★ ★ ★ ★ ★ NRC

   

  “Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” - ★ ★ ★ ★ De Standaard België

   

  “Van een zeldzame schoonheid.” -★ ★ ★ ★ ★ Gazet van Antwerpen

 • Presentatie The Galaxy Gazette

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 21 jun 2024

  Vanavond is het dan zo ver! De feestelijke presentatie van de derde editie van onze (semi)-literaire schoolkrant, The Galaxy Gazette! Met optredens van de schrijvers die in het magazine staan en natuurlijk de kans om The Galaxy Gazette als (semi-)eerste in handen te krijgen. Host van de avond is Siham Amghar.

   

  Tickets
  • Entree presentatie + magazine (dat je tijdens de presentatie kunt ophalen): € 7,50
  • Entree presentatie + magazine (dat je tijdens de presentatie kunt ophalen) + extra donatie waarmee je een volgende editie van The Galaxy Gazette mogelijk maakt : € 60,-

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Jay Francis

  Catastrofe
  za 22 jun 2024

  Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook ‘als jij lacht, lach ik ook’. Jay staat dit seizoen op het podium met zijn 4de cabaretvoorstelling genaamd Catastrofe.


  Catastrofe

  Vergaat de wereld? Zo ja, wat doe je dan?

  Wanneer je valt... Sta je dan op of blijf je liggen?

  Wanneer de wereld valt... Staan we dan op of blijven we liggen?

  Wat is het punt om op te staan als alles ligt?

  Vinden we rust in de onrust? Of wordt het een grote catastrofe?

   

  Ben je op zoek naar een avond vol humor, inspiratie en aspiratie? Dan is Jay’s nieuwe show Catastrofe een absolute must-see! Laat je verrassen, laat je inspireren en geniet van een fantastische avond vol humor en positiviteit.

 • Rapunzel (4+)

  de Musical
  zo 23 jun 2024

  In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar!  Het verhaal

  Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?


  • Geen paskortingen

  Doe mee met de verkleedwedstrijd en ga op de foto!

  Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

   

  Al vele jaren op rij zijn de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment échte publiekstrekkers. Door de humor krijgen de bekende sprookjesverhalen een grappige twist, waardoor de voorstelling leuk is voor de hele familie! In 2022 werd Belle en het Beest De Musical van Van Hoorne Entertainment zelfs bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical.

   

  Voorstelling op zondag 23 juni 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • Roxane van Iperen

  Eigen welzijn eerst
  ma 24 jun 2024

  Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.

  Binnen twintig jaar tijd zijn populistische partijen in heel Europa opgeschoven van een marginaal verschijnsel naar het centrum van de macht. Behouden wat je hebt en nostalgie naar het verleden is steeds vaker de heersende levenshouding.

  Tijdens deze avond wordt Roxane geïnterviewd over de opkomst van het populisme, de terugtrekkende beweging van burgers – weg van vooruitgangsdenken en kansengelijkheid – in een tijdperk waarin culturele antwoorden op economische problemen worden gegeven. 

  Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness-rechts en de zucht naar radicale sentimenten. Roxane gaat verder dan haar succesvolle essay en laat zien wat de samenleving nodig heeft om los te komen van de angst voor de onbekende ander.

  Roxane van Iperen is auteur van bestsellers als 't Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. In 2021 schreef ze het boekenweekessay De genocidefax.

  Theateravond met Roxane van Iperen

 • Jubileumconcert André van Duin

  Rotterdams Philharmonisch Orkest met o.a. Richard Groenendijk, Simone Kleinsma, Gerard Cox en vele anderen
  di 25 jun 2024

  Vier het 60-jarig artiestenjubileum van André van Duin mee tijdens een uniek Jubileumconcert in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

   

  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt samen met Richard Groenendijk, Meau, Veldhuis & Kemper, Danny Vera, Simone Kleinsma, Jeangu Macrooy, Francis van Broekhuizen, Karin Bloemen en Gerard Cox, de mooiste en meest geliefde liedjes uit de muzikale schatkist van André van Duin ten gehore. Van 'Als De Zon Schijnt', 'Het Pizzalied', 'Er Staat een Paard in de Gang' en 'Heb Ik Vandaag Al Gezegd Dat Ik Van Je Hou' tot 'La Bohème'. Een prachtig eerbetoon door de meest uiteenlopende collega’s aan de man die Nederland zoveel evergreens heeft gebracht en die tijdens het concert uiteraard zelf in de zaal zit.  

   

  Deze avond wordt geregistreerd door Omroep MAX en wordt op een later moment uitgezonden op tv. 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • Inclusief drankje

  Exclusief in het Luxor Theater!

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  do 27 jun 2024
  -
  za 31 mei 2025

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. 

  ‘No man is an island’ (John Donne, 1624) 

   

  Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen. 

  Credits

  Fotograaf: Jaap Reedijk

 • Kasper van der Laan

  Warm
  Reprise
  vr 28 jun 2024

  Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.  Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch (en sexy). Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier. 


  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Ook zijn tweede voorstelling werd WARM ontvangen. "Het is meteen weer duidelijk waarom zijn tweede voorstelling er een was om naar uit te zien." (Volkskrant ★★★★), "Met Warm heb je een knotsgekke avond, waarop het geregeld onbedaarlijk lachen is." (NRC★★★★).


  Kasper van der Laan werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling 1 Kilo, werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Spoken Word Night

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 28 jun 2024

  Join deze feestelijke afsluiting van de spokenwordcursussen Me, Myself and I en A Comprehensive Guide to Spoken Word! Tijdens deze avond laten de cursisten die meededen zien waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Hosts zijn de docenten van de cursussen: Zaïre Krieger en Geoffrey van der Ven. Reserveer nu gratis tickets.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Luxor Musicalkoor

  Showcase
  za 29 jun 2024

  Zoals gebruikelijk aan het eind van het theaterseizoen treedt het Luxor Musicalkoor op in het oude Luxor Theater. Een seizoen lang is er gerepeteerd en gesleuteld aan onvergetelijk musicalrepertoire en staat het koor te popelen om dit te tonen.

   

  Een aantal medleys passeert de revue, waaronder één met een terugblik op het afgelopen musicalseizoen. Maar daarnaast ook een aantal minder bekende stukken, liedjes met een oh-ja-gehalte en keiharde krakers! Dit seizoen doet het Luxor Musicalkoor ook mee met Steefs O.2 Show, en ook dat repertoire wordt ten gehore gebracht. Kortom alle reden om dit leuke concert te bezoeken!

   

  Olaf Schot is onze gastsolist. Hij is derdejaarsstudent Codarts Muziektheater en komend seizoen te bewonderen in de nieuwe musical Eifel. De band bestaat dit jaar weer uit Armand Dusault (piano), Bas Scheider (bas) en Koen van Velzen (drums). Het koor staat onder leiding van Hans Cassa.

 • Sunday Afternoon Dance

  Met Bill Baker's Big Band
  zo 30 jun 2024

  De voetjes kunnen weer van de vloer tijdens de Luxor Sunday Afternoon Dance. De houten parketvloer van de Rijnfoyer is erg geliefd bij dansliefhebbers, jong en oud.

   

  De dansmiddag is gratis toegankelijk. Reserveer je gratis kaarten.

   

  Bill Baker’s Big Band
  Onder leiding van de Bill Baker’s Big Band kan er op een aantal middagen weer gedanst worden. De Big Band speelt uit het repertoire van o.a. Glenn Miller en Frank Sinatra.

   

  • Geen gratis drankje inbegrepen

   

  De editie op zondag 30 juni wordt gesponsord door Stichting Allemaal Aafje.

 • Nick Carter

  Who I Am
  ma 1 jul 2024

  Nick Carter komt naar Nederland! De Backstreet Boy tourt op dit moment met zijn eigen show Who I Am, de wereld over en tijdens zijn Europese tournee komt hij naar Rotterdam! 

   

  Nick Carter begon zijn carrière op 12-jarige leeftijd en werd als jongste lid van de iconische boyband Backstreet Boys al snel een internationale popster. In 2023 rondde Carter ‘The DNA World Tour’ af met de Backstreet Boys, voordat hij aan zijn eerste solotour in zeven jaar begon. 

   

  De ‘Who I Am’-tour, ging in oktober 2023 van start in de VS en vele uitverkochte zalen over de hele wereld volgde! Afgelopen jaar releaste Nick Carter ook nog eens drie nieuwe solosingles; ‘Superman’, ‘Made For Us’ en ‘Never Break My Heart (Not Again)’.

   

  Verwacht een geweldige muzikale show met uiteraard hits van de Backstreet Boys, zijn eigen solomuziek, aangevuld met z’n eigen favoriete wereldhits!

 • De Race Theatershow: Helden!

  Met Olav Mol & Jack Plooij
  wo 3 jul 2024

  De Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport in Nederland. Dit komt mede doordat Max Verstappen in 2021 als eerste Nederlander wereldkampioen werd en inmiddels drie wereldtitels op zijn naam heeft staan. Deze fantastische momenten werden uiteraard voorzien van het gevatte commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. 

   

  Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP's en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij interviewt coureurs en teambazen al ruim 20 jaar. Samen verzorgen ze sinds 2022 het exclusieve live raceverslag voor Grandprix Radio.

   

  Nu staan Mol en Plooij voor het vijfde jaar samen in het theater met De Race Theatershow om hun passie met de fans te delen. Na hun vorige succesvolle tour, komen ze deze zomer terug met de Race Theatershow: “Helden!”. In deze voorstelling zullen ze veel aandacht besteden aan de Formule 1-helden van toen en nu. Uiteraard geven ze ook een exclusieve kijk achter de schermen met interessante feiten, anekdotes, geheimen en de hoogoplopende rivaliteiten; waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen.

 • Reci Da!

  Gibsy & Balkan muziek i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 5 jul 2024

  Reci Da! betekent Zeg Ja! in het Bosnisch en is een uitnodiging aan iedereen die los wilt komen van het denkende hoofd en wil dansen op hun Gipsy/Balkan muziek. De teksten van Reci Da! snijden vaak immateriële onderwerpen aan, zoals dankbaarheid, liefde en verbinding. Deze worden gecommuniceerd door middel van hun vreugdevolle muziek met eigen sound: Balkan, vleugje pop, vleugje swing, hier en daar een Nederlandse tekst met Gipsy ritmes en versnellingen. Hiermee geeft Reci Da! een nieuw randje aan de Gipsy/Balkan muziek, met dezelfde intentie: ja zeggen tegen alles dat wij zijn en alles dat in ons stroomt. Niet alleen is de muziek heel aanstekelijk, maar ook de onderlinge vriendschap en vreugde die Reci Da! on stage laat zien, doet men dansen op alles dat de avond brengt.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 20.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @reci.da.orchestra

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Live Onstage

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 5 jul 2024

  Na maanden te hebben geschreven, geschaafd, gezweet en nog meer geschreven, laten schrijvers van The Writer’s Guide (to the Galaxy) deze avond horen waar ze de afgelopen tijd aan gewerkt hebben. Kom luisteren naar het resultaat van hun harde zwoegen en vier het einde van het schrijfseizoen met ons! Reserveer nu gratis tickets.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Swit Tori

  Prisiri Dey
  za 6 jul 2024

  Swit Tori is terug en hoe! Op zaterdag 6 juli 2024 vieren we met trots de 12e editie van dit bijzondere evenement en dit keer staat het thema centraal: "Prisiri Dey"! Met speciale gasten: Jörgen Raymann, Glenn Huisden en Clifton Braam.

   

  Met veel enthousiasme nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan deze viering van vreugde en geluk. Bereid je voor op een dag vol plezier, entertainment en verbondenheid, waar we samen de rijke cultuur en tradities van Suriname zullen vieren. Als verrassing hebben wij een Surinaams toneelstuk voor jullie in petto, dat zeker voor memorabele momenten zal zorgen.

   

  Of je nu geniet van de live optredens, deelneemt aan inspirerende workshops, of gewoon samenkomt met vrienden en familie om te feesten, Swit Tori belooft een dag te worden om nooit te vergeten.

   

  • Geen paskortingen
  • Inclusief een drankje
 • Jazzfietsen van Zuid naar Noord

  North Sea Round Town
  zo 7 jul 2024

  Verwen je muzikale zintuigen met een heerlijke zomertocht per fiets door de diverse landschappen van Rotterdam. Blijf actief terwijl je de verborgen pareltjes van de hedendaagse Nederlandse jazz ontdekt op onconventionele concertlocaties. Ervaar drie opmerkelijke concerten op buitengewone, avontuurlijke locaties dwars door de stad. Wat kun je verwachten? Onze programmeurs staan erom bekend je te trakteren op een muzikale proeverij. Wat we alvast kunnen verklappen is dat Artist in Focus Alessandro Fongaro zijn boksschool als locatie heeft verkozen. Dit jaar is Café Dox het startpunt voor Jazzfietsen van Zuid naar Noord. Kom ook en maak een reis langs bijzondere locaties door de stad met indrukwekkende concerten.

   

  Uitgelicht: Gleason’s dance – Boksschool Maaskracht
  Het is aan Alessandro Fongaro, North Sea Round Town’s Artist in Focus 2024, om een wervelende performance neer te zetten in de boksschool waar hij zelf ooit is begonnen met bokslessen. Zijn persoonlijke interesse in boksen bracht hem op het idee om de musici waar hij intensief mee samenwerkt op deze locatie samen te brengen om nieuw werk te creëren: dit is een uniek  kans om Fongaro, samen met Bo van der Werf en Sun-Mi Hong de boksring te laten betreden. Boksen is iets dat meerdere muzikanten aantrok in de geschiedenis van de jazz, met Miles Davis als de meest beruchte. De essentie is hetzelfde: ritme, improvisatie, flexibiliteit, enzovoort, zijn allemaal kwaliteiten die de sleutel vormen tot beide werelden. Het idee is om de traditie en de liefde voor jazz en boksen, opnieuw te laten herleven door middel van een nieuwe interpretatie van nummers uit het Great American Songbook, improvisatie en originele composities.

  Meer informatie over de artiesten is te vinden op de North Sea Round Town website.

   

  Tickets
  Je hebt extra voordeel met een Early Bird: koop je ticket t/m 31 mei voor €15 (excl. €2 euro service fee) . Of koop een van de twee festival passe-partouts voor een speciale festival beleving. Kijk hier voor meer informatie of koop je tickets direct in de ticketshop.

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Kor Hoebe

  KORDAAT
  vr 12 jul 2024

  Ontmoet Kor Hoebe, hij lijkt op Boris Becker en ziet eruit als een Duitser, zo zegt hij ook zelf. Toch is Kor half Nederlands en half Pools! Nu komt hij met zijn eerste avondvullende show. Dit unieke podiumbeest is een echte stand-up comedian, bekend om zijn hilarische interactie met het publiek. Hij stond al voor menig uitverkochte comedyclub in heel Nederland.

   

  Kor werkt zijn leven lang al in jeugdgevangenissen, dus hij zit vol bijzondere verhalen. Hij brengt een super interactieve en veelzijdige show. Maak je klaar voor zowel meeslepend cabaret als korte, pittige grappen, typerend voor stand-up comedy.

 • Musical4Daagse

  Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling
  di 16 jul 2024
  -
  vr 19 jul 2024

  Deze zomervakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan van het nieuwe Luxor Theater. Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling voor familie en vrienden.


  Samen met de docent werken de kinderen vier dagen om tot een eindvoorstelling te komen. De musical is zo geschreven dat alle kinderen een eigen rol met tekst en solozang hebben. 


  De kinderen leren tijdens de Musical4daagse niet alleen zingen, dansen en acteren, maar ook samenwerken en communiceren. De lessen zijn zo gemaakt dat kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van theater leren. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en zelfvertrouwen op te bouwen. 


  Tijdens de voorstelling stralen de kinderen met professionele kap en grime, kostuums en voelen ze zich helemaal één met hun rol. Aan het einde van de voorstelling ontvangen de musicalsterren een staande ovatie!


  Voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Geen ervaring nodig.


  Aanmelden kan via www.musical4daagse.nl/rotterdam


  Lijkt het je leuk, maar vormt de prijs een drempel? Stuur een email voor een aanvraag voor het Musical4daagse Fonds naar fonds@musical4daagse.nl 

   

  Belangrijke informatie
  - 16 t/m 19 juli 2024
  - 09.00 - 14.00 uur
  - 6 t/m 12 jaar
  - Kosten per deelname €175,-

   

  De Musical4daagse is een initiatief in samenwerking met 20 theaters door heel Nederland. Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met theater, kunnen zij een leven lang genieten van deze prachtige kunstvorm en hierdoor ook een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van de culturele sector.

   

   

  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
 • OSCAR

  Scapino Ballet en Blaudzun
  za 31 aug 2024
  -
  zo 8 sep 2024

  OSCAR brengt met dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR is gemaakt in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten vele disciplines samen.


  Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu uit te brengen in Luxor Theater en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

   

  Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

   

  Voorstelling op zaterdag 7 september 15:00 uur met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

   

 • Kim Petite

  R&B en soulzangeres i.s.m Cult North
  LIVE@DOX
  vr 6 sep 2024

  Kim Petite, een live R&B en soulzangeres, combineert zijdezachte zang met soulvolle teksten om een sound te creëren dat zowel tijdloos als fris is. Met roots in Kaapverdië en invloeden uit haar geboortestad Rotterdam, werd Kim van jongs af aan aangetrokken door verschillende muziekstromingen en heeft sindsdien haar craft ontwikkeld on stage. Of zij nou optreedt op intieme locaties of op het grote podium, Kim Petite levert altijd krachtige, emotionele uitvoeringen die haar ongelooflijke vocale bereik en muzikale vermogen laten zien.

  Kim Petite heeft sindsdien haar vleugels uitgespreid en veelbelovende mijlpalenbereikt. In 2023 heeft zij 3 singles gedropt. Momenteel zet Kim Petite haar onverminderde passie voort in de studio, waar ze werkt aan haar aankomende EP.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @kimpetite


  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Borrelnootjez

  ‘EL7EBS’ (GEVANGENIS)
  wo 18 sep 2024

  Wat gisteren nog oké was, is vandaag not done. In "EL7EBS" (GEVANGENIS), de comedy theatershow van BORRELNOOTJEZ, is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer mag zeggen over iets of iemand. Voor Arnold, MischMisch, Fatah, Reza, Fou3ad en een hele stal aan nieuwe typetjes staat hun bestaan op het spel. Kunnen zij nog zijn wie ze waren of gaan zij gebukt onder het nieuwe regime?

   


  Met de nieuwe show ‘EL7EBS’ is niet lachen, onmogelijk. De BORRELNOOTJEZ slepen je door een proces van ondervraging, rechtbanktorries tot aan de bajes mee. Met dit keer nog meer typetjes, absurde situaties, muziek, zelfspot en een flinke dosis slapstick geven Khalid en Hamza je een kijkje in hun schizofrene hoofden. ‘Of mag je dat niet meer zeggen?’

   


  Na de show zien Khalid & Hamza je graag bij de “Politie line-up” voor een meet en greet!

   

  • Geen paskortingen
 • Gilbert O'Sullivan

  Live
  do 19 sep 2024

  Met een carriere van meer dan 50 jaar staat singer songwriter Gilbert O'Sullivan nog immer garant voor een avond vol tijdloze melodieën met poëtische glans zoals ‘Nothing Rhymed’ ‘ Alone Again’ ‘Claire Matrimony en nieuw werk van zijn dan al weer 21e album.

  Hij wordt begeleid door de geweldige Bill Shanley🎙🎶”die eerder samenwerkte met Ray Davies (Kinks), Mary Black and Sinead O’Connor.

  • Geen paskortingen
 • Flip Noorman

  Zingt Leonard Cohen
  zo 22 sep 2024

  Op 21 september 2024 zou Cohen negentig zijn geworden en om dat te vieren speelt Flip een speciale editie van deze bejubelde voorstelling nog één week lang in een vijftal theaters. Bijgestaan door zijn band De Noormannen XL - voor deze gelegenheid inclusief twee fantastisch zingende strijkers - brengt Flip naast de originele liedjes van de meester ook een aantal eigen vertalingen.

   

  In 2016 bracht Flip Noorman een eenmalige hommage aan de toen pas overleden Leonard Cohen in Paradiso, de combinatie Flip/Cohen bleek zo passend dat een uitverkochte theatertournee volgde. De Volkskrant schreef: “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen” en kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde: “leve Flip Cohen”.

   

  Flip vertelt zelf: “Zelfs nu blijven mensen maar vragen of ik de voorstelling toch niet nog één keer kan spelen. De 90ste verjaardag van Cohen leek me een mooi moment om mijn liefde voor dit werk kort weer met de wereld te delen, zonder het volkomen uit te melken.”

   

 • Jesus Christ Superstar

  Ongeëvenaard, puur en rauw
  wo 25 sep 2024
  -
  zo 29 sep 2024

  Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

   

  Het verhaal

  Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

   

  Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.


  Super Seats: word onderdeel van de happening

  Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelf onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.  

   

  Er zal geen publieksparticipatie zijn voor bezoekers met een Super Seat. De Super Seats zijn minder goed bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je vindt een overzicht van de zaalopstelling met Super Seats onder de tekst.

   

   

  Recensies ★★★★★

   

  “Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus” - AD ★★★★★

   

  “De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten“ - De Volkskrant ★★★★★

   

  “Macrooy is de gedroomde Jezus.” - Trouw ★★★★★

   

  “Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.” - Het Parool

   

  “Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!“ - Telegraaf ★★★★★

   

  “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles.” - Metro ★★★★★

   

  “Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.“ - Broadwayworld ★★★★★

   

  “Jesus Christ Superstar is een krachtige en emotionele musical die de complexiteit van geloof, macht en verraad onderzoekt” - Musicalsites ★★★★★

   

  “Jeangu Macrooy maakt een verpletterend musicaldebuut in spel en zang” - Theaterparadijs ★★★★★

   

 • 10 JAAR SPRAAKUHLOOS

  za 28 sep 2024

  Al 10 jaar lang Spraakuhloos: waar spoken word thuiskomt. Kom het met ons vieren tijdens deze spectaculaire show in onze thuisbasis Rotterdam!

 • Bianca Del Rio

  Comedy-koningin en RuPaul’s Drag Race-winnaar
  di 1 okt 2024

  Comedy-koningin en RuPaul’s Drag Race-winnaar Bianca Del Rio kondigt officieel haar terugkeer aan naar Nederland met haar nieuwe stand-upcomedy tour, "Dead Inside".

   

  De stand-up tour van deze doorgewinterde komiek zal gaan over politiek, popcultuur, politieke correctheid, actuele gebeurtenissen en cancel culture. Daarnaast gaat ze het dagelijks leven belichten door de ogen van iemand die "van binnen dood is" en overal humor in ziet.

   

  Bianca: "I'm coming out of my crypt and hitting the road again to remind everyone that I'm still DEAD INSIDE! If you enjoy irreverent humour, like sparkly costumes, and are NOT easily offended...this is the show for you!"

   

  Fans kunnen verwachten dat hun favoriete zelfverklaarde "clown in a gown" terugkeert naar het podium met dezelfde razendsnelle humor en scherpe tong waar ze van zijn gaan houden. Bianca is een pro in het vermaken van de massa, en het publiek kan uitkijken naar veel interactie tussen deze comedy-icoon en haar publiek. Immers, wanneer de "Joan Rivers of the Drag World" een microfoon in haar hand heeft, is niemand meer veilig.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen tickets retour
 • Rum for Breakfast

  Indierock & popmuziek i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 4 okt 2024

  Rum for Breakfast is de verslavende mengelmoes van vriendschap, avontuur en een merkwaardig surfritueel uit Panama. Een project waarmee frontman Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indierock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem. Komend jaar brengt de band de eerste singles van hun debuutalbum uit: frisse popliedjes.

   

  Met zijn vaste bandmaten als muzikale steun en toeverlaat, werkt Machiel in zijn DIY-studio (lees: camper) aan zijn debuutalbum. Een plaat die perfect past in de platenkast van liefhebbers van JJ Cale, The Whitest Boy Alive en The National. Met liedjes over reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, liefde en avontuur. Maar live komt de band pas echt tot leven. Zo won Rum for Breakfast in 2020 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam, stond het op festivals als Surfana Festival en heeft het een heuze waddeneiland-tour gedaan. Nu kijkt de groep uit naar de zomer, waarin ze kunnen rondreizen met hun nieuwe muziek en een slokje rum on the side.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 20.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @rumforbreakfast_

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • De Mol en de Paradijsvogel

  OpusOne
  vr 4 okt 2024

  Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

   

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

   

  De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

   

  De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

  Na het overdonderende succes, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar de theaters.

 • The Story of Boybands

  Oh my god they’re back again!
  Reprise
  za 5 okt 2024

  Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands.

  Samen met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog…

  De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat het dak eraf gaat.

   

  Afterparty

  Het feest nog niet afgelopen als je de zaal verlaat. Na de show is er een gezellige after party in het theatercafé. Blijf gezellig een drankje drinken en verleng jouw avondje uit!

 • Horror - Jakop Ahlbom Company

  a breathtaking nightmare on stage
  wo 9 okt 2024
  en
  do 10 okt 2024

  Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

   

  Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Tien jaar geleden ging hij de uitdaging aan om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen

   

  Sinds de première in 2014 was de voorstelling een internationale hit met al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. 

   

  Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms.

  “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

  Credits

  Concept en regie: Jakop Ahlbom
  Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel
  Dramaturgie: Judith Wendel
  Muziek: Wim Conradi 
  Producent: Jakop Ahlbom Company

 • Re-Play & Roméo

  The Legacy Tour
  za 12 okt 2024

  Re-Play & Roméo, de twee toonaangevende pop/R&B-groepen uit de jaren ‘90, gaan samen iets unieks neerzetten in het theater. Verwacht een show vol entertainment, passie en natuurlijk de tijdloze hits waarbij ze mooie herinneringen ophalen van toen.

   

  De muziek van deze twee groepen is vandaag de dag nog steeds een begrip bij het grote publiek. Samen zijn ze goed voor over de 16 miljoen streams op Spotify. Deze mannen kennen elkaar langer dan dat ze muziek maken en vertellen in deze show al die mooie verhalen. Speciaal voor deze tour komt de groep Roméo na 13 jaar weer bij elkaar om samen met Re-Play een avond te bezorgen die je nooit meer vergeet!

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

 • Buurman & Buurman (4+)

  Gaan naar de maan
  zo 13 okt 2024

  Als Buurman & Buurman na een dag hard werken ‘s avonds nog even in de tuin zitten, zien ze dat het volle maan is. Wat zou het toch bijzonder zijn om hun huisje eens vanaf te maan te kunnen bekijken, fantaseren ze. ‘Zullen we niet gewoon een raket bouwen en het proberen?’ zegt Buur. Die nacht kunnen ze bijna niet slapen van het idee om naar de maan te gaan. De volgende dag beginnen ze direct. Er moet heel wat gebouwd worden: een raket, een lanceerbasis en natuurlijk ruimtepakken.  Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk ‘A JE TO!’ (betekent: ‘en dat is het’) roept straks de hele zaal luidkeels mee.

   

  • Geen paskortingen

  Credits

  Script en regie: Jelle Kuiper

  Liedteksten: Ivo de Wijs

  Muziek: Erik de Reus

  Decor: Ascon de Nijs

  Kostuumontwerp: Joost van Wijmen

  Producent: Senf Producties en Jelle Kuiper Producties B.V.

  Tourneeplanning: Senf Theater B.V., Delft           

van 3