AGENDA

Weergave opties
 • Dox & Dragons

  Het allereerste 'Dungeons & Dragons' event in Café Dox
  Dox & Dragons
  di 6 jun 2023

  Dear Travelers…

   

  Welcome in Dox, this little cozy tavern is normally a quiet place. A safe harbour where travelers of all cultures come together to enjoy a drink, taste some food or listen to a bard. But tonight is a different story. In the flickering candlelight you find a few members of the 'quest-givers guild' sit at long tables. Adventurers from all places are gathering here in search for jobs, quests, excitement. Why? Some do it for the riches, others for the fame, sometimes even a mysterious reason of their own. So what is the reason behind your visit? Whatever your motivations are, it's now your turn to take place at one of the tables, join a party and roll! 

   

  Het is eindelijk zo ver! Het allereerste 'Dungeons & Dragons' event in Café Dox. Op deze avond zullen er door verschillende Dungeon Masters zogenaamde “One Shots” worden gehouden. Deze One Shots zullen op verschillende niveaus ingedeeld worden: complete beginners, D&D kenners en D&D veteranen. Hierdoor zul je nooit 'out of place' voelen! 

   

  Praktische informatie

  Je bent vanaf 19.00 uur welkom, de avonturen starten om 20.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent om niks te missen! De avond zal rond middernacht eindigen (of als de quest eerder klaar is). Een ticket kost €5,- en zorgt ervoor dat je een plekje krijgt aan een tafel. Ook kun je op vertoon van je ticket je eerste drankje gratis bestellen. Eigen consumptie is niet toegestaan, maar bij ons barpersoneel kun je de hele avond terecht voor heerlijke drankjes en hapjes. 

   

  Zoals eerder vermeld is deze avond voor iedereen, van D&D veteranen tot complete beginners. Er zal ook onderscheid worden gemaakt in Engelstalige en Nederlandstalige sessies, de voorkeur wordt gevraagd bij het kopen van jouw ticket. 

   

  De spelers mogen met hun eigen character naar de avond komen maar er zijn ook 'pre-made character sheets' voor degene die daar behoefte aan hebben. In samenwerking met Daans Shop zorgen wij voor een stand waar je al je benodigdheden kunt aanschaffen mocht je deze nog niet hebben of als je gewoon meer dobbelstenen nodig hebt. Want, let's be honest, je hebt nooit genoeg glimmende clickety clackety stenen!

   

  Mocht je geen ticket meer kunnen bemachtigen voor een One Shot, maar wil je toch even sfeer proeven? Kom gezellig langs bij de stand van Daans Shop plaats leer van alles over D&D, werk met elkaar aan character sheets, leer mensen uit de community kennen!

   

  We kijken er erg naar uit, jij ook? Haal dan nu je ticket! 

 • Doing Good Meeting

  I.s.m. Netwerk Nieuw Rotterdam
  do 8 jun 2023

  Doing Good Meeting: Peace Out!

  Kom 8 juni naar de Doing Good Meeting over het thema Vrede! 

  Doing Good Meetings zijn laagdrempelige bijeenkomsten om leeftijdsgenoten te ontmoeten, te luisteren of met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van mooie optredens en een hapje & drankje achteraf in Café Dox. Een plek waar jij jezelf mag zijn en geïnspireerd wordt!

  Wat betekent vrede voor jou en de mensen om je heen in soms onrustige tijden? Wat is er nodig om onvrede te lijf te gaan? Wat draag jij bij om rust te bewaren? En betekent vrede voor deze generatie hetzelfde als voor de mensen die ons voorgingen? 

  Comedian Mo Hersi neemt je mee op een korte reis door zijn leven. Mo kwam op zijn derde naar Nederland als vluchteling uit Ethiopië. Hij noemt zichzelf een ‘geslaagde vluchteling’ en voelt zich verbonden met zowel het Nederlandse erfgoed als zijn Ethiopische afkomst. Met goedmoedige humor snijdt Mo actuele en belangrijke thema’s aan die een serieuze boodschap hebben en als doel hebben de kloof tussen mensen te verkleinen. 

  Tussendoor worden we getrakteerd op de soulvolle en warme klanken van de Nederlands-Kaapverdische Melissa Fortes. Melissa zingt over liefde, vriendschap en het zoeken naar de kracht in jezelf om moeilijke tijden boven te komen.

  We kijken ernaar uit je te ontvangen in Café Dox op 8 juni om 19.45.

   

   

  Netwerk Nieuw Rotterdam

  De Doing Good Meetings worden georganiseerd door Netwerk Nieuw Rotterdam. Dit is een jongerenorganisatie voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, waar je vrienden maakt, jezelf ontwikkelt én iets goeds doet voor een ander. Bij Netwerk Nieuw Rotterdam vergroot je je sociale netwerk en ontwikkel je jezelf als persoon door middel van toffe bijeenkomsten, trainingen en activiteiten naar keuze. Samen met leeftijdsgenoten neem je bijvoorbeeld deel aan allerlei toffe bijeenkomsten zoals barbeques, inspiratieavonden en stadswandelingen. Daarnaast kan je trainingen volgen over onderwerpen als sociale vaardigheden en omgaan met geld. Ook denk je samen met anderen na over maatschappelijk thema’s zoals vrede, geluk en mentale gezondheid. Ten slotte kan je samen creatieve vrijwilligersactiviteiten doen om kwetsbare stadgenoten te helpen. Zo maak je niet alleen een ander blij, maar ontdek je ook hoe ontzettend waardevol jij bent. Do good and feel good! Bij Netwerk Nieuw Rotterdam kan je zowel losse activiteiten doen als een langer traject volgen en intensiever aan je eigen ontwikkeling werken. Voor de activiteitenagenda kun je naar de website, netwerknieuwrotterdam.nl. 

   

   @cafe_dox

   @netwerknieuwrotterdam

   

  Café Dox

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   
  • do 8 jun 2023 | 19:45
  • do 8 jun 2023 | 19:45
 • René van Meurs

  2636
  do 8 jun 2023

  René van Meurs staat ineens aan de vooravond van een nieuwe fase! Met al z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Dan moet je er ineens echt wat van gaan maken, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar misschien nog niet klaar voor bent en gewoon nog wat wil dollen en loltrappen? Moet ook gewoon kunnen, toch?

   

  Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, je geboortegrond. Daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm. Om eens kritisch te bekijken wat je gevormd heeft en hoe je het dan nu het liefste zelf zou willen doen.

   

  Laat René er maar een avond over vertellen. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. René is kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig. Hij maakt “theater als troost in optima forma”, zoals Trouw over zijn vorige voorstelling schreef. In zijn vijfde programma zet hij deze lijn onverminderd voort. Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!”

   

  Algemeen Dagblad (★★★★): ''Duizelingwekkend tempo ontwapenend, ontroerend, oprecht.''

   

  Dagblad van het Noorden (★★★★): ''Zijn mimische expressie reikt tot zijn voetzolen. Volstrekt authentiek en loeiend hilarisch” 

   

  Theatermagazine scenes (★★★★): ''Een persoonlijke voorstelling in de vijfde versnelling, met veel goede grappen en herkenbare observaties.''

   

  Volkskrant (★★★★): ''Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek.''

   

  Meppeler Courant: “Met een ongeëvenaarde grapdichtheid, soepele woordspelingen, makkelijk contact met de zaal, een sprekende mimiek en beeldende imitaties.” 

   

  “Bijzonder hoofdstuk in het geschiedenisboek van het Nederlandse cabaret.” 

   

   

   

   

  LET OP: jun 2023

 • Nabil

  Absurd
  do 8 jun 2023

  Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.

  De pers over Nabil:
  “En weer een toptalent uit Brabant”. – Theaterkrant

  “Het is anderhalf uur trillen van genot. ‘Monopoly’ is een ongelooflijk rijk programma.” – Theaterkrant

 • Shawntell

  i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 9 jun 2023

  Shawntell, singer/songwriter uit Rotterdam, verpakt haar teksten over liefdesverdriet en levenservaringen in catchy, dansbare tunes.
  Samen met haar liveband creëert zij een eigen sound die haar warme stem complimenteert met invloeden uit de funk, afro en soul.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.00 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

  @shawn.bd

   @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 9 jun 2023 | 19:00 - 20:30
  • vr 9 jun 2023 | 19:00 - 20:30
 • Van der Laan & Woe

  NG
  vr 9 jun 2023
  -
  zo 23 jun 2024

  Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

   

  Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts.

   

  De pers over deze voorstelling

  “Televizier-Ring-winnaars Van der Laan en Woe ook in theatervoorstelling heerlijk verwarrend en vilein” - AD ★★★★

   

  “Vindingrijk, effectief, geraffineerd, hard en onstuitbaar geestig. Fabelachtig mooi theater.” - DVHN Jacques d’Ancona★★★★★

   

  “Heerlijk, zo’n voorstelling waar je ter plekke helemaal in mee gaat, maar na afloop alsnog aan van alles begint te twijfelen.” - De Telegraaf ★★★★

  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • di 4 jun 2024 | 20:00
  • wo 5 jun 2024 | 20:00
  • do 6 jun 2024 | 20:00
  • vr 7 jun 2024 | 20:00
  • wo 12 jun 2024 | 20:00
  • do 13 jun 2024 | 20:00
  • vr 14 jun 2024 | 20:00
  • za 15 jun 2024 | 20:00
  • zo 16 jun 2024 | 20:00
  • wo 19 jun 2024 | 20:00
  • do 20 jun 2024 | 20:00
  • vr 21 jun 2024 | 20:00
  • za 22 jun 2024 | 20:00
  • zo 23 jun 2024 | 20:00
  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • di 4 jun 2024 | 20:00
  • wo 5 jun 2024 | 20:00
  • do 6 jun 2024 | 20:00
  • vr 7 jun 2024 | 20:00
  • wo 12 jun 2024 | 20:00
  • do 13 jun 2024 | 20:00
  • vr 14 jun 2024 | 20:00
  • za 15 jun 2024 | 20:00
  • zo 16 jun 2024 | 20:00
  • wo 19 jun 2024 | 20:00
  • do 20 jun 2024 | 20:00
  • vr 21 jun 2024 | 20:00
  • za 22 jun 2024 | 20:00
  • zo 23 jun 2024 | 20:00
 • Boekestijn en De Wijk

  Voorspellen de toekomst
  Bekend van BNR nieuwsradio
  vr 9 jun 2023

  China en Rusland dagen de huidige orde uit, het Westen duwt terug met wapens voor Oekraïne en sancties tegen China. Gaan we naar een multipolaire wereld? En wie staan dan aan onze kant? Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk zoeken in hun programma naar de nieuwe wereldorde die zich voor onze ogen lijkt te vormen.

   

  Onder leiding van Hugo Reitsma buigen Boekestijn en De Wijk over de huidige crises heen. Want in onzekere tijden zou je een blik in de toekomst willen werpen. Ze ontvangen deze avond Ben van der Burg. Hij werd bekend als succesvol langebaanschaatser, maar is inmiddels één van de meest vooraanstaande techexperts van Nederland. Hij is CCO van Triple, presentator van de podcast Nexus en co-host van BNR Digitaal. Met veel energie en humor raakt hij nooit uitgepraat over digitalisering, AI en de impact van tech op de maatschappij.

  Boekestijn en De Wijk gaan het gesprek aan met hen en de zaal, om te komen tot inzichten over de nieuwe wereldorde. Een avond over oorlog en vrede, en de machtsverhoudingen van de toekomst. Want de toekomst is onzeker, maar ook een uitvloeisel van trends en verhoudingen in het heden.

   

  Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa.  Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht.

 • (GEANNULEERD) Fred van Leer

  En Route
  vr 9 jun 2023
  -
  za 10 jun 2023

  ‘Alsmaar onderweg. Continu auto in, auto uit. Zit ik niet hier, dan sta ik wel daar. 

  Of ik lig ergens…’ In En Route vertelt Fred van Leer wat er allemaal op zijn pad komt. Gebeurtenissen die je ontroeren, doen verbazen, aan het lachen maken en waarbij je als publiek, misschien, ook nog eens aan het woord komt.  

   

  • Geen paskortingen / Last minute 
  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
 • Roué meets Sally

  za 10 jun 2023
  -
  do 15 jun 2023

  Een avondje Roué en Sally, een avondje hard lachen. Roué Verveer presenteert Sally the Rising Star met haar eerste onemanshow in Nederland. Sally is de nieuwe stand-up comedy-sensatie van Suriname. Pittig, vlot, vol zelfspot maar vooral heel erg grappig.

   

  Bai yu karta snel fu kon lafu en prisiri!

  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • do 15 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • do 15 jun 2023 | 20:00
 • Assepoester (4+)

  De Musical
  zo 11 jun 2023

  In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen.

   

  Uiteraard mag ook in deze sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment een flinke doses humor niet ontbreken. Zo zullen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer zorgen voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!

   

  Het verhaal

  Assepoester is een lief, charmant meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. In huis moet zij al het werk doen en er wordt nooit eens aardig tegen haar gedaan. Aan het hof besluit Prins Victorian een bal te houden, om het meisje van zijn dromen te vinden. Alle dames uit het dorp zijn uitgenodigd, zo ook Assepoester. Maar helaas, haar stiefmoeder verbiedt Assepoester naar het bal te gaan en ze blijft in tranen alleen thuis achter. Wanneer haar tranen de grond raken, verschijnt er plots een goede fee. Na het horen van Assepoesters verhaal, twijfelt de fee geen moment en verandert ze de vodden waarin Assepoester loopt in een prachtige baljurk en geeft ze haar een paar echte, glazen muiltjes. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Maar, de fee waarschuwt: de betovering zal klokslag twaalf uur verbreken en dan wordt alles weer zoals het was. Zou het Assepoester lukken om haar dromen waar te maken en vóór klokslag twaalf uur het hart van de Prins te veroveren?

   

  Doe mee met de verkleedwedstrijd!

  Kom verkleed naar het theater en meld je vóór de voorstelling aan bij de sprookjesbalie voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt na afloop van de voorstelling beloond met een sprookjesachtige prijs.

   

  Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

   

  LET OP: jun 2023

 • Patrick Laureij

  LIVE
  ma 12 jun 2023
  -
  di 27 jun 2023

  Genadeloos, goudeerlijk, hilarisch.

  Patrick Laureij komt met zijn derde programma.

   

  Anderhalf uur verbaal geweld.

  Over zichzelf en de wereld om hem heen.

   

  Live.

  Voor jullie.

  Kom kijken.

   

  Patrick Laureij is al jaren lid van het stand-up collectief Comedytrain en veroverde het publiek met zijn shows ‘Dekking Hoog’ en ‘Nederlands Hoop’ (beide te zien op Netflix). 

   

   

  • Geen last minute / paskortingen

   

  Voorprogramma: Sezgin Güleç

   

  • ma 12 jun 2023 | 20:00
  • di 13 jun 2023 | 20:00
  • ma 26 jun 2023 | 20:00
  • di 27 jun 2023 | 20:00
  • ma 12 jun 2023 | 20:00
  • di 13 jun 2023 | 20:00
  • ma 26 jun 2023 | 20:00
  • di 27 jun 2023 | 20:00
 • Stayin’ Alive Disco Fever

  You should be dancing!
  wo 14 jun 2023

  Zes topzangers bouwen een knallend muzikaal feestje. Samen met een swingende live-band zingen zij de grootste disco-classics en hits uit nog steeds mega-populaire musicals als ‘Saturday Night Fever’, ‘Grease’ en ‘Fame’. Je wordt gegarandeerd besmet met de disco fever door hits als ‘I Will Survive’, ‘Daddy Cool’, ‘Stayin Alive’, ‘It’s Raining Men’ en ‘Night Fever’.

   

  Met Esmee Dekker, Nigel Brown, Linda Verstraten, Martijn Vogel, Judith van der Wijst en Ferry Doedens.

 • (GEANNULEERD) From Thrones to Lord of The Rings

  and the best action movie soundtracks
  wo 14 jun 2023

  Game of Thrones, The Lord of the Rings, de wereld van Narnia, Gladiator, Lawrence of Arabia, The Hunger Games, Dokter Zjivago ... De muziek van avonturenfilms klinkt vaak erg groots. 

  Ze raakt ons tot in het diepst van onze ziel, ontketent allerlei emoties en weet ons soms flink door elkaar te schudden.

   

  Koorzangers, solisten, muzikanten, acteurs: 80 artiesten wekken deze soundtracks tot leven op bijzondere natuur- of theaterlocaties ... Uitgelezen plekken die het unieke concert extra in de verf zetten en het perfecte kader bieden voor de buitengewone momenten die toeschouwers er zullen beleven.

   

  Dit concert, geïnterpreteerd door de ‘Grand Symphonique’ en het koor van de nationale opera van Oekraïne, beslaat zowel soundtracks van recente films en series als muziek uit klassiekere filmwerken en gaat gepaard met een weelderig lichtspel dat nog lang zal blijven nazinderen.

   

  Van de melodieuze akkoorden van de strijkers tot de bijna duivelse slagkracht van de uitzonderlijke percussie: dit epische klank- en lichtspel sleept je mee van de eerste tot de laatste minuut!

  • wo 14 jun 2023 | 20:00
  • wo 14 jun 2023 | 20:00
 • Jay Francis

  In de war
  do 15 jun 2023

  Wie ben ik? Wie zijn wij? Komt het nog goed? Of is het al goed? Het lijkt alsof we niet meer weten wie we zijn... En ik? Ook ik ben in de war en wát een timing want onze wereldleiders zijn ook in de war.

  Comedian Tisjeboy Jay voortaan Jay Francis

  De kogel is door de kerk: de Nederlandse comedian Tisjeboy Jay (29) zal voortaan niet meer optreden onder die naam maar onder zijn geboortenaam “Jay Francis.”

   

  Artiestennaam

  Tisjeboy Jay heet voluit Jay Franics maar besloot zijn carriere te starten onder de alias Tisjeboy Jay. “De afgelopen periode heb ik gemerkt dat het alter-ego mijn echte identiteit begon over te nemen, ik vond dat het tijd was om terug te keren naar mezelf. Het is tijd voor een volgende stap.” aldus de comedian.

   

  In De War

  Francis kondigt gelijktijdig een nieuwe tour aan in meer dan 45 steden, mét bijpassende naam: “In De War”. “Wie ben ik? Wie zijn wij? Ik ben een beetje in de war en wat een timing want onze wereldleiders zijn ook in war. Tijdens de nieuwe tour mogen bezoekers meer Jay en minder Tisjeboy verwachten.” aldus de comedian.

   

  Carriere

  Francis begon in 2019 aan zijn carriere als comedian nadat hij enige bekendheid had vergaard met zijn filmpjes op het internet. Onder de vleugels van cabaretier Roué Verveer mocht hij optreden in Comedy Club Toomler te Amsterdam waarna zijn carriere een vlucht nam. Drie jaar, vele uitverkochte theatershows, deelname aan De Verraders (RTL-4), miljoenen views later stond Francis in 2022 in een uitverkocht Ziggo Dome.

 • May Evans

  I.s.m. Vocalsz
  LIVE@DOX
  vr 16 jun 2023

  Singer-songwriter May Evans brengt neo-soul en de Nederlandse taal samen in haar easy-listening muziek. Met teksten recht uit het hart geschreven deelt May herkenbare, oprechte verhalen. Haar muziek kan zwoel en funky zijn als ze de liefde bezingt, maar ze durft ook kwetsbaar en openhartig te zijn over persoonlijk verlies en rouw. Eind ’22 kwam haar debuut EP Bitterzoet uit, een bundel van persoonlijke verhalen over de liefde. Deze werd opgepikt door o.a. Sublime FM, waar ze werd geprezen om haar stem en teksten. In april, mei en juni gaat May op tour langs intieme theaters en podia, ter ere van haar nieuwste single 'Voordat Je Gaat'.

   

  Vocalsz

   

  Stichting Vocalsz is een entertainment platform voor het promoten van opkomende Nederlandse artiesten. Vocalsz legt de focus op coaching, muziekevenementen en ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt verschillende gigs aan Nederlandse artiesten in Rotterdam. Zij willen in Rotterdam meer podia aanbieden waar artiesten hun talenten kunnen laten zien. In samenwerking met andere partijen wilt Stichting Vocalsz meer locaties in Rotterdam aanbieden voor artiesten uit verschillende genres en achtergrond.

  Hiermee willen zij de diversiteit aan muziekaanbod in Rotterdam stimuleren. Je kunt bij Stichting Vocalsz terecht voor o.a. consulting of muziek ondernemerschap. Stichting Vocalsz biedt multidisciplinaire coaching aan artiesten & muzikanten.

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.00 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

  @mayevansmusic

   @vocalsz_

   

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   

   

  • vr 16 jun 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 16 jun 2023 | 17:30 - 19:00
 • Jandino

  Judeska Airlines
  vr 16 jun 2023
  -
  za 17 jun 2023

  Na twee uitverkochte tournees kruipt alleskunner Jandino opnieuw in de huid van Judeska. Wie kent haar niet! Met haar lastige én luidruchtige karakter zet zij de boel op stelten, maar weet zij ook ieders hart te veroveren. En dat gaat weer gebeuren!

  Van het uitzendbureau krijgt Judeska nog één kans. Als grondstewardess! Maar geen luxe hotels of tropische geit stranden, terwijl zij daar wel op rekende. Zij moet aan de bak met ongeduldige passagiers, krijsende kinderen en zoekgeraakte koffers..

   

  LET OP: jun 2023

 • Jawad Es Soufi

  Waarom ben jij zo?
  vr 16 jun 2023

  Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is. Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar je versteld van kan staan! 

   

  Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad je mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

   

  Over Jawad
  Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

   

  Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden.

   

 • Songs of Istanbul

  za 17 jun 2023

  Songs of Istanbul brengt het historische en culturele rijkdom van Istanbul naar het Nederlandse toneel met eigen muziek waarin de historische tradities van Istanbul behouden worden met de geweldige zangeres Şevval Sam en succesvolle violiste Çisem Özkurt, begeleid door traditionele instrumenten en moderne arrangementen.

   

  Istanbul, waar het Oosten en het Westen elkaar ontmoeten, is een van de beroemdste steden ter wereld met zijn geschiedenis, geografische ligging en culturele achtergrond. Al meer dan 2000 jaar is Istanbul een ontmoetingsplaats voor mensen uit verschillende landen, waarvan velen hun stempel hebben gedrukt op het kleurrijke culturele erfgoed. Muziek was natuurlijk een van de grootste elementen van dit erfgoed. De muziek uit Istanbul verbindt mensen in verschillende landen nog altijd, aangezien veel liedjes uit Istanbul nog steeds worden gespeeld in landen rond het gebied van het oude Ottomaanse rijk.

  * Dit is een Sahmeran Entertainment productie.

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen

   

  English

  Songs of Istanbul brings the historical and cultural richness of Istanbul to the Dutch stage with its own songs while preserving the historical traditions of Istanbul with the great singer Şevval Sam and successful violinist Çisem Özkurt, accompanied by traditional instruments and modern arrangements. 

  Istanbul, where the East and the West meet, is one of the most famous cities in the world with its history, geographical location, and cultural background. For more than 2000 years, Istanbul has served as a meeting point for people from different nations, many of them leaving their mark on its colorful cultural heritage. Of course, music was one of the biggest elements of this heritage. The music from Istanbul connects people in different countries still today since many songs from İstanbul are still played in different countries all around the area of the old Ottoman Empire.

  *Produced by Sahmeran Entertainment

 • mConvention

  Esports, games en cosplay in Luxor
  zo 18 jun 2023

  Op zondag 18 juni vindt de eerste editie van mConvention plaats in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam. De aanleiding van het event is het vijftienjarige bestaan van mCon esports, het officiële esports team van Rotterdam. Luxor Theater stelt deze dag het gehele theater ter beschikking voor allerlei activiteiten rondom esports, games en cosplay. 

  Het evenement is gratis toegankelijk en staat volledig in het teken van esports, gaming en cosplay. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende toernooien en activiteiten rondom deze thema’s. Er zijn verschillende professionele esporters van mCon esports aanwezig die bezoekers ontmoeten en uitdagen, waaronder meervoudig Nederlands kampioen FIFA Dani Hagebeuk. Cosplayers kunnen deelnemen aan een cosplay competitie waar zij hun kostuum tonen aan het publiek. In het kader van Vaderdag is er tevens een speciale programmering voor kinderen en hun vaders.

  Voor professionals en geïnteresseerden is er een podiumprogramma met sprekers uit de esportsbranche. Op het podium staan o.a. Martijn Peltenburg (gemeente Rotterdam) over het economisch belang van esports voor gemeente Rotterdam, Rob Hoogstraaten (Grafisch Lyceum Rotterdam) over esports in onderwijs, Marc van den Helder (Logitech G) over de beweegredenen om een esports team te sponsoren, Berry van Engelen (Ziva-Events) over de impact van esports op evenementen en Koen Schobbers (de eerste professionele esporters met een topsport status) over zijn carrière van esports professional tot en met TEDx-spreker.

  Tijdens de conferentie zal ook de eigenaar van mCon esports, Ruben Been, een masterclass geven waarin hij zijn ervaringen over de afgelopen 20 jaar deelt. Hij gaat daarbij in op de financiële uitdagingen binnen de esports sector die hebben geleid tot het omvallen van verschillende nationale en internationale esports teams. “Hiermee hoop ik andere professionals en aspirant-ondernemers in de esports industrie te helpen om de hedendaagse uitdagingen te overwinnen en succesvolle bedrijfsmodellen te ontwikkelen”, aldus Ruben Been.

  Luxor Theater heeft zich bij mCon esports aangesloten als strategisch partner. Met deze samenwerking wil het Luxor Theater inzetten op innovatie en het aantrekken van een nieuwe doelgroep. "We volgen de esportsbranche al enige tijd met interesse. Esports zou een waardevolle uitbreiding kunnen zijn van onze huidige programmering. De samenwerking met mCon esports stelt ons in staat om deze opkomende branche verder te verkennen", aldus Marc van Kaam, directeur van Luxor Theater.

  Er zijn ook 'mCon Eindbaas' tickets beschikbaar voor 20 euro per stuk. Een mCon Eindbaas ticket is inclusief een goed gevulde goodiebag en een welkomstdrankje.

  Luxor Theater en mCon esports slaan handen in een en organiseren een esports & cosplay conventie.

 • On Tuesdays We Smash The Patriarchy

  Met NANDA, Melissa Joyce en Junalda Meiland
  di 20 jun 2023

  Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in dé huiskamer op de Kop van Zuid, Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband bestaat uit Melissa Joyce (gitaar/bas) en Junalda Meiland (toetsen). 

   

  In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en maar iets meer dan 2% van de producers. In de top 10 van meeste gestreamde artiesten op Spotify in 2021 is geen enkele vrouwelijke artiest te vinden.

  Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de huisband ontvangt ze graag Rotterdamse vocalisten om samen te jammen.

  Voor de editie van mei hebben we een speciale gastartiest, Neema Nekesa! Geboren in Addis Abeba. Opgegroeid in Zeeland, Nederland. Twee totaal verschillende werelden. De samensmelting van een krachtige persoonlijkheid. Sinds haar twaalfde zingt en treedt Neema Nekesa op. In juli 2020 kwam haar eerste single uit: 'Feel me'. De in Ethiopië geboren muzikant wil jongeren bewust maken met een uniek geluid. Haar stem als haar grootste kracht. Single’s die o.a. daarop volgde zijn “Save Me & Save Me Part 2’’. Eind 2020 bracht Neema Nekesa haar debuut EP ‘’Lost’’. Met vloeiende neo/soul R&B sounds neemt ze je mee op een muzikale reis.

  Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox. 

   

  IK DOE MEE

   

  Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

   

  * Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

   

   @NANDA

   @MelissaJoyce

   @JunaldaMeiland

   

  Café Dox

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   

  All Female Jam 

  • di 20 jun 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 20 jun 2023 | 20:00 - 23:00
 • Grease De Hitmusical

  Let’s go together!
  wo 21 jun 2023
  -
  zo 9 jul 2023

  Het publiek staat op de stoelen, er wordt gedanst, geklapt en meegezongen. Dit is wat je te wachten staat bij een bezoek aan Grease, de hitmusical van dit seizoen.  De musical is een fenomeen over de hele wereld en is ook in Nederland nog steeds ongekend populair. Grijp nu je kans om Grease dit seizoen in het theater bij jou in de buurt te beleven.

   

  Met de kersverse musicalsterren Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen als Sandy en Danny in een vernieuwde, frisse versie van deze legendarische voorstelling waar jong en oud alle nummers kunnen meezingen. Bereid je voor op een feest, vocaal vuurwerk en ongekende choreografieën van de talentvolle sterrencast, met onder andere William Spaaij, Marjolijn Touw, Esmee Dekker en Jonathan Vroege, een live orkest en natuurlijk alle hits.

   

  Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden.  De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies.  Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 

   

  Grease staat garant voor een avond topamusement met heerlijke humor en sprankelende choreografieën. Deze show wil je niet missen en moet je in het theater live beleven onder het motto: Grease - Let’s go together!

   

  • Geen paskortingen / Last minute

   

   

   

   

  Voorstelling op zondag 25 juni 2023 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

   
  Regie: Servé Hermans
  Choreografie: Daan Wijnands
  Muzikale supervisie en Arrangementen: Ad van Dijk
  Decor en kostuumontwerp: Joris van Veldhoven
  Hair & make up design: Sebastiaan van der Ham
  Sound design: Maarten Houdijk
  Light Design: Marc Heinz

   

  Castfoto's: Rudy van Hellewegen 

  Credits

  Tekst en muziek: Jim Jacobs & Warren Casey 

 • Latincafé Dox

  Salsa, Bachata y Kizomba
  wo 21 jun 2023

  Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken van de beste DJs, warme kleuren en lachende mensen. De toegang is geheel gratis. Je kunt ons wel op Facebook laten weten dat je erbij bent!

   

  In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen.

   

  PIN ONLY

   

   

  Salsa, Bachata y Kizomba

  • wo 21 jun 2023 | 20:30 - 00:30
  • wo 21 jun 2023 | 20:30 - 00:30
 • Ariana Popal & Lucia Hakbijl

  i.s.m. Music Matters
  vr 23 jun 2023

  ARIANA POPAL

  Ariana Popal is een 23-jarige singer, songwriter en producer. De Capelse vocalist, woonachtig in Amsterdam, kent vele invloeden uit diverse culturen en dat hoor je terug in haar muziek. Ariana heeft Afghaanse en Russische roots en weet met haar unieke mix van alternatieve R&B en Pop op elk podium heel snel een eigen atmosfeer te creëren. Het produceren van haar tracks biedt de mogelijkheid om de luisteraar op haar eigen manier mee te nemen in haar wereld en onder te dompelen met haar doordringende klanken en subtiele geluidseffecten. Haar muzikale zoektocht voelt soms duister aan, maar zit vol met zelfreflectie en het streven naar een betere gemoedstoestand. In 2022 maakt zij van haar hobby haar vak en studeert zij af aan de Nederlandse Pop Academie. Zij is op dit moment bezig met een EP waarmee zij haar progressie van de afgelopen jaren laat zien en streeft naar een oprechte connectie met iedereen die zich herkent in haar boodschap.

   

  LUCIA HAKBIJL

  LUCIA is een Nederlandse soul en jazz singer-songwriter. In 2022 stond ze in de finale van “De Grote Prijs van Rotterdam” en was ze het voorprogramma van o.a. Steffen Morrison en Bo Saris. Geïnspireerd door artiesten zoals Amy Winehouse, H.E.R. en Al Green schrijft deze zangeres over haar emoties en persoonlijke ervaringen. Denk aan onderwerpen zoals depressie, stress, eenzaamheid, feminisme en onderdeel zijn van de LGBTQ+ community. Met een warm, intiem en krachtig stemgeluid zingt LUCIA met haar hart en ziel en laat ze een indruk achter die je niet snel vergeet. Momenteel is LUCIA bezig met de opname van haar debuut EP in samenwerking met producer Stijn Donders. Dankzij een geslaagde crowdfunding zal de EP begin 2023 gereleased worden. Met een old skool, big band sound creëert LUCIA een frisse hap adem in combinatie met melancholiek gevoel.

   

  OVER MUSIC MATTERS 

  Music Matters geeft jonge Rotterdammers de tools om hun eigen weg te vinden in de wereld van muziek. We laten jonge Rotterdammers zien wat muziek voor hen kan betekenen – als maker, als speler, als liefhebber en als ondernemer. Dit doen wij door middel van muziekeducatie en talentontwikkeling.

   

   @cafe_dox

   @musicmatters010

   @arianapopal

   @luciahakbijl

   

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 23 jun 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 23 jun 2023 | 17:30 - 19:00
 • The Writer’s Guide (to the Galaxy)

  Presentatie The Galaxy Gazette
  vr 23 jun 2023

  Vanavond is het dan zo ver! De feestelijke presentatie van de tweede editie van onze (semi)-literaire schoolkrant, The Galaxy Gazette! Met optredens van de schrijvers die in het magazine staan (waaronder Sholeh Rezazadeh, Mojdeh Feili, Siham Amghar en Maureen Ghazal) en natuurlijk de kans om The Galaxy Gazette als (semi-)eerste in handen te krijgen. Host van de avond is Yael van der Wouden.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) organiseert cursussen, workshops en andere schrijfactiviteiten voor (vooral) jonge schrijvers in spe. Het is ook een plek waar schrijfenthousiasten en boekennerds elkaar ontmoeten, ervaringen en boekentips uitwisselen en hun wilde ideeën toetsen. 

   

  Meer weten? Check thewritersguide.nl

  • vr 23 jun 2023 | 20:00 - 22:00
  • vr 23 jun 2023 | 20:00 - 22:00
 • Soundos

  Comeback Kid
  za 24 jun 2023

  You love her or you hate her! Maar niemand kan om haar heen. ‘Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan’ schreef NRC. Dus daar is ze weer: Soundos El Ahmadi. Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van Wie is de mol en Expeditie Robinson. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven.

  Na haar door het publiek en de pers hooggewaardeerde voorstelling Niets te verliezen komt Soundos terug naar het theater met Comeback Kid. Geef het maar gewoon toe: You love her!

   

  De pers over Niets te verliezen:
  “Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan (...) Simpelweg te goed.” – NRC ****

  ​“Confrontatiecabaret” – Theaterkrant

  ​“Sterke zelfanalyse” – Het Parool

  “Wow, wat een topwijf!”– I Love Theater ****

   

  Over Soundos:
  Soundos is lid van Comedytrain en is de eerste Nederlandse vrouwelijke comedian met een eigen Netflix Special. In 2021 verscheen Soundos in de film Meskina, een project dat ze zelf geïnitieerd heeft en een hoofdrol in vertolkt. Momenteel werkt Soundos aan de serie Meer Soundos bij Videoland.

 • Curtis Millen

  Van hartverwarmende soul tot swingengde funk
  LIVE@DOX
  vr 30 jun 2023

  De performances van de Ierse Soul-zanger Curtis Millen barsten van de energie. Van hartverwarmende soul tot swingengde funk, alles komt tot aan bod tijdens de shows van Curtis en zijn Rotterdamse band vol met groove maestros.

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @curtismilleneum

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 30 jun 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 30 jun 2023 | 17:30 - 19:00
 • The Writer’s Guide (to the Galaxy)

  Spoken Word Night
  vr 30 jun 2023

  Join deze feestelijke afsluiting van de spokenwordcursussen Me, Myself and I en A Comprehensive Guide to Spoken Word! Tijdens deze avond laten Robin, Thomas, Louise, Natasja, Gwendolyn, Annemarijn, Yasin, Mimi, Vahini, Nihaila, Senna, Zoë, Merano, Estrella, Nina, Rene(e), Teun en Regilio zien waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Hosts zijn de docenten van de cursussen: Tomáš de Paauw en Zaïre Krieger.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) organiseert cursussen, workshops en andere schrijfactiviteiten voor (vooral) jonge schrijvers in spe. Het is ook een plek waar schrijfenthousiasten en boekennerds elkaar ontmoeten, ervaringen en boekentips uitwisselen en hun wilde ideeën toetsen. 

   

  Meer weten? Check thewritersguide.nl

 • Swit Tori

  Exclusieve stand-up comedyshow rondom Keti Koti jubileum
  za 1 jul 2023

  Een waardige ode aan het 160-jarige jubileum van Keti Koti* door Swit Tori.

  Deze avond staat in het teken van verbinding en saamhorigheid om de afschaffing van de slavernij te herdenken en te vieren in onder andere Suriname.  

  Swit Tori organiseert een exclusieve stand-up comedyshow met namen als Glenn Huisden, Pres Juriaantje, Deng Boy, Lovella Telesford, Miguel Wiegel, Gilion Slory, Howard Komproe en Steven Brunswijk.


  Verwacht niet alleen een geweldige line-up maar ook hapjes uit de heerlijke Surinaamse keuken en Surinaamse livemuziek van muziekformatie OPMAAT. De show is deels in het Surinaams gesproken, maar iedereen is meer dan welkom!

  *Keti Koti betekent ‘Ketenen Verbroken'. Zo heet de dag waarop in Nederland elk jaar op 1 juli de slavernij herdacht wordt en de vrijheid gevierd. Ongeveer 150 jaar geleden kwam er een einde aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, die toen koloniën van Nederland waren.

 • Luxor Musical Koor

  Showcase
  zo 2 jul 2023

  Het theaterseizoen loopt ten einde dus is het weer tijd voor de jaarlijkse Showcase van het Luxor Musicaltheater. Met verve wordt er geput uit het musicalrepertoire en passeert een keur van ensemblestukken de revue. Net als vorig jaar kan dit leiden tot een aantal eyeopeners: mooie stukken uit onverwachte hoek of zich al jaren bewijzende hits. Het komt allemaal langs. Begeleid door een live band en opnieuw met een stralend aanstormend musicalstalent Belle Zimmerman van Codarts Muziektheater als solist. En dat alles aangekleed met leuke weetjes en feitjes van de gebrachte musicals. Kortom, het belooft een enerverende middag te worden voor jong en oud!

 • De Verleiders

  Door de bank genomen: Tien jaar later
  di 4 jul 2023
  -
  wo 5 jul 2023

  In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Iedereen is ervan overtuigd: Minder macht voor de commerciële banken! Er was een steen in de vijver gegooid…


  10 jaar later is er NIETS veranderd. Sterker nog, het is veel erger geworden. Geldpersen draaien overuren, torenhoge inflatie, energieprijzen die door het dak gaan, wonen is niet meer van één inkomen te betalen, rentes werden negatief en vermogens van de allerrijksten verdubbelden.


  Wat blijkt: We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Op dit moment wordt de Central Bank Digital Currency (CBDC) ontwikkeld. Met dit nieuwe geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Ironisch: niemand weet ervan.


  Hoogste tijd voor een onvermijdelijk vervolg, waarin DE VERLEIDERS op vlijmscherpe wijze de onderste steen boven halen. Want is CBDC alleen maar goed nieuws? We willen 10 jaar later niet nóg een keer door de bank genomen worden!


  Door de bank genomen: 10 jaar later geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.


  Je lacht je gek.

   

  • Met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel.
  • Regie: Leopold Witte
  • Script: George van Houts 

  De pers over deze voorstelling:
  "Precies dezelfde bravoure" - De Volkskrant
  "Het publiek smult van Pierre Bokma" - De Volkskrant
  "Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst" - De Volkskrant 

 • PAW Patrol Live! (2+)

  De Grote Race
  za 19 aug 2023
  -
  zo 20 aug 2023

  Klaar voor actie?! Ga in deze spectaculaire show samen met jouw favoriete PAW Patrol Pups op een heldhaftig, muzikaal avontuur. De populaire Pups, bekend van Nick Jr, met een Nederlandse cast en volledige Nederlands gesproken.   Het verhaal

  In ‘PAW Patrol Live! - De Grote Race’ is de dag van de Grote Race in Avonturenbaai aangebroken! Het wordt een spannende strijd tussen burgemeester Goodway en burgemeester Humdinger. Terwijl de sluwe burgemeester Humdinger klaar staat om te starten, blijkt burgemeester Goodway plots spoorloos te zijn verdwenen. Sik nel roept Ryder de hulp in van Marshall, Chase, Skye, Rubble, Rocky, Zuma en Everest. Kunnen zij burgemeester Goodway op tijd vinden?     Geen klus te groot, geen pup te klein… Deze unieke voorstelling boordevol avontuurlijke actie, energieke liedjes en hilarische humor is geschikt voor de hele familie én een mooie eerste kennismaking voor kinderen met live-theater. Net als in de tv-serie zullen ook in deze show belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken en problemen oplossen, aan bod komen door het teamwork en de unieke vaardigheden van alle Pups.  PAW Patrol is niets te dol! Dus komt één van de pups na de show nog naar de foyer van het theater om met de kleine theaterbezoekers op de foto te gaan.

  • Geen paskortingen
 • De Cor Potcast LIVE

  De Grote Vooruitblik op het Seizoen
  do 24 aug 2023

  Zodra de Eredivisie in augustus net weer begint, blikken Maarten de Fockert, Thomas Verhaar en Bart Vriends vooruit op een nieuw, veelbelovend voetbalseizoen. De mooiweervoetballers schitteren in deze  periode op de velden en elke supporter droomt nog van Europees voetbal. Van pezen in de provincie tot de transferdeadline day, in de Cor Potcast LIVE nemen de hosts je mee naar hun seizoensvoorbereiding.


  Wat doen alle transferperikelen met de dynamiek in de kleedkamer? Hoe maak je als staf het trainingskamp tot een succes? En bel je je zaakwaarnemer, of ga je de strijd aan, als je concurrent de voorkeur krijgt? Bart, Maarten en Thomas geven in deze speciale editie van hun succesvolle podcast een kijkje achter de schermen bij de voorbereiding van clubs en voetballers op het nieuwe seizoen.


  De drie mannen ontvangen een aansprekende gast en vertellen waar zij naar uitkijken in het nieuwe seizoen. Wordt het wederom een seizoen waarin de Rotterdamse clubs uitblinken? Of was het seizoen van Feyenoord en van Bart’s club Sparta een uitzondering? Het publiek doet ook mee deze avond. In een speciale Cor Potcast Quiz wordt ook jouw kennis getest. Van het eerste fluitsignaal tot in de dying seconds; op deze avond word je in 90 minuten klaargestoomd voor het nieuwe voetbalseizoen.


  Maarten de Fockert keept bij SteDoCo, hij is voormalig profvoetballer bij onder andere VVV-Venlo en Excelsior Rotterdam en is host van de Cor Potcast.


  Thomas Verhaar is assistent-trainer van Excelsior Rotterdam, voormalig profvoetballer bij onder andere Sparta Rotterdam en is host van de Cor Potcast.


  Bart Vriends is voetballer bij Sparta Rotterdam en is host van de Cor Potcast.


  De Cor Potcast wordt geproduceerd door het podcastplatform FC Afkicken. De Cor Potcast LIVE is een samenwerking tussen FC Afkicken & Haagsch College.

 • Les Misérables

  De legende is terug
  wo 30 aug 2023
  -
  zo 17 sep 2023

  DE LEGENDE IS TERUG!

  Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

   

  Het verhaal

  Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

  Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

   

  Recensies

  "De nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan verhaal van Victor Hugo." - Volkskrant ★★★★★

  "Musicalster Milan van Waardenburg is vocaal geweldig en fysiek overtuigend."
  - De Telegraaf ★★★★★

  "Ook zeer aan te raden voor wie denkt niet aangetrokken te worden door musical. Deze versie van Les Misérables is op en top kunst." -  AD ★★★★

   

  De Nederlandse cast

  Milan van Waardenburg (Alternate: René van Kooten) – Jean Valjean
  Freek Bartels – Javert
  Michael Muyderman - Marius
  Vajèn van den Bosch – Éponine
  Yannick Plugers - Thénardier
  Ellen Pieters – Madame Thénardier
  Channah Hewitt – Fantine
  Mark Roy Luykx – Enjolras
  Sem Gerritsma – Cosette

   

   
  De populairste musical ter wereld

  De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

  Ook tijdens de Musical Awards 2023 was Les Misérables de grote winnaar met maar liefst 6 awards! Zowel de Vakjuryprijs als de Vriendenloterij Publieksprijs voor Beste Grote Musical gingen naar de legendarische voorstelling. Daarnaast ontving Freek Bartels de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Javert. 

  Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig.

   

  • Geen paskortingen

  De legendarische musical is nog een keer te zien in Luxor, mis het niet!

 • Peter Pannekoek

  DNA
  di 19 sep 2023
  -
  zo 21 apr 2024

  Peter Pannekoek behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het ‘een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar’, de Volkskrant roemde zijn ‘aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast’, het Algemeen Dagblad schreef ‘Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon’ en met Pauperkabouter introduceerde hij een nieuw landelijk begrip. 

  Eerder won Peter met zijn programma Later was alles beter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook regelmatig te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast op Comedy Central.

   

  “Een verhaal vertellen kun je wel aan hem overlaten. Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met ‘DNA’.” - NRC

   

  “Peter Pannekoek is magistraal en grenzeloos hard in zijn nieuwe voorstelling.” - Algemeen Dagblad

   

  • Geen paskortingen / last minute kortingen
  • LET OP:   Op 19 en 20 april vinden er beeldregistraties plaats. 

  DNA. Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

  Credits

  Tekst & spel: Peter Pannekoek

  Regie: Ruut Weissman

  Lichtontwerp: Marc Heinz

  Decorontwerp: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek

  Geluidsontwerp: Sebastiaan Koolhoven

  Kostuumontwerp: Sanne Oostervink en Dagmar Hartemink

  Management: Breijwerk

  • di 19 sep 2023 | 20:00
  • do 18 apr 2024 | 20:00
  • vr 19 apr 2024 | 20:00
  • za 20 apr 2024 | 20:00
  • zo 21 apr 2024 | 20:00
  • di 19 sep 2023 | 20:00
  • do 18 apr 2024 | 20:00
  • vr 19 apr 2024 | 20:00
  • za 20 apr 2024 | 20:00
  • zo 21 apr 2024 | 20:00
 • Prentenboekjesfestival:Op de Boerderij

  zo 24 sep 2023

  Een unieke foyerspeeltuin en de twee voorstellingen Boer Boris is de baas (4+) en Gonnie en Gijsje samen op stap (2+) zorgen voor een heerlijke middag voor jong en oud.

  Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekertjes naar de kinderboerderij. Wat is gezond eten? Hoe gaat recyclen in zijn werk?


  Het festival/speeltuin is vanaf 09.30 uur geopend in de foyer. 

  Speeltijden voorstellingen:

  10.00 uur Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)
  10.30 uur Boer Boris is de baas (4+)
  11.15 uur Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

  Boer Boris is de baas (4+)
  Al tien jaar lang beleeft Boer Boris avonturen op zijn boerderij in de kinderboekenserie van Philip Hopman en Ted van Lieshout. Speciaal voor de tiende verjaardag komen twee technici naar het theater met een levensgrote kijkdoos waarin Boer Boris en zijn machines, dieren en vogelverschrikkers verschijnen. De twee maken veel ruzie, tot Boris ingrijpt. Want wie is hier de baas?

  Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)
  Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

 • Het Grootste Zwanenmeer ter wereld

  Shanghai ballet met meer zwanen dan je kunt tellen
  di 26 sep 2023
  -
  zo 1 okt 2023

  Het Grootste Zwanenmeer ter wereld uit China is binnenkort in het nieuwe Luxor Theater te bewonderen! De Engelse topchoreograaf Derek Deane heeft deze prachtige nieuw leven ingeblazen met het Shanghai Ballet.

  De scenes met 48 zwanen – twee keer zoveel als normaal – zijn van een ontroerende schoonheid. 

   

  Het iconische ballet met een tijdloos verhaal over goed en kwaad spreekt nog steeds tot de verbeelding.


  Deze imponerende versie van het Zwanenmeer was in 2018 in Rotterdam te zien en werd door publiek en pers omarmd met lovende kritieken:

  “Adembenemend… buitenaards… ontroerende schoonheid…  
  pure lyriek, breekbaar met veel gratie … virtuoos
  Een groot loepzuiver Zwanenmeer… Als een perfect impressionistisch schilderij…
  Dit is het Zwanenmeer zoals het moet zijn en zoals je het zelden ziet.”

   

  Ook internationaal oogstte het Shanghai Ballet furore waarmee het een sterke reputatie uitbouwde. 

    

  Choreograaf Derek Deane (voormalig artistiek leider van The English National Ballet) zegt zelf over zijn meesterwerk: “Het is nog ontroerender en poëtischer. Het zijn als het ware grote schilderijen van Degas, waarbij de verstilde “tableaus” telkens weer tot leven worden gewekt.”

   

  Zonder de authenticiteit van het Zwanenmeer aan te tasten heeft hij met zijn adembenemende choreografie een prachtig hoofdstuk aan deze balletklassieker toegevoegd. 

   

  • Geen paskortingen
 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up XL

  Met o.a. Teun van den Elzen, Raoul Heertje, Nesim el Ahmadi en meer
  di 26 sep 2023

  Zin in een avondje stand-up comedy? Dan is dit comedyfestival zeker iets voor jou! De beste nationale én internationale artiesten staan vijf avonden achter elkaar op het podium van het oude Luxor Theater. Geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

  De comedians die optreden zijn stuk voor stuk professionele entertainers die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. Met op dinsdag 26 september: MC Tim Hartog, Teun van den Elzen, Daan van der Hoeven, Raoul Heertje, Felix van den Berg, Wina Ricardo en Nesim el Ahmadi.

  Programma:
  Dinsdag 26 september, 20.00 uur
  MC Tim Hartog, Teun van den Elzen, Daan van der Hoeven, Raoul Heertje, Felix van den Berg, Wina Ricardo en Nesim el Ahmadi.

  Woensdag 27 september, 20.00 uur (Part in English)
  MC Daveson Ignatia, Celine Schrama, Maurits Niesink, Sean McLoughlin en Martijn Crins
  Tickets en info 

  Donderdag 28 september, 20.00 uur (English) 
  MC Stephen Bell, Alina Sharipova, Nira Tal, Diederik Zuurmond, Rogier Bak, Michael Jager en Zuva Martens
  Tickets en info

  Vrijdag 29 september, 20.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 16.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 20.00 uur
  MC Daan van der Hoeven, Victor Luis van Es, Sjoerd Janssen, Finn Visser, Marie Koet en Joël Gidoen
  Tickets en info

  Comedy Club Haug
  Comedy Club Haug is hét stand-up comedy podium van Rotterdam waar de beste nationale- en internationale stand-up talenten en veelbelovende nieuwkomers optreden. Haug heeft een goede neus voor talent. Niet voor niets is Comedy Club Haug daarom ook zo’n geliefde plek. Tijd dus voor de stand-up comedians om een groter podium te betreden en een groter publiek te bereiken. 

   

 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up (part in English) XL

  Met o.a. Daveson Ignatia, Celine Schrama, Martijn Crins en meer
  wo 27 sep 2023

  Let op: deze voorstelling is deels Engels gesproken.

  Zin in een avondje stand-up comedy? Dan is dit comedyfestival zeker iets voor jou! De beste nationale én internationale artiesten staan vijf avonden achter elkaar op het podium van het oude Luxor Theater. Geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

  De comedians die optreden zijn stuk voor stuk professionele entertainers die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. Met op woensdag 27 september: MC Daveson Ignatia, Celine Schrama, Maurits Niesink, Sean McLoughlin, Martijn Crins en Berit Companjen

  Programma:
  Dinsdag 26 september, 20.00 uur
  MC Tim Hartog, Teun van den Elzen, Daan van der Hoeven, Raoul Heertje, Felix van den Berg, Wina Ricardo en Nesim el Ahmadi.
  Tickets en info 

  Woensdag 27 september, 20.00 uur (Part in English)
  MC Daveson Ignatia, Celine Schrama, Maurits Niesink, Sean McLoughlin en Martijn Crins

  Donderdag 28 september, 20.00 uur (English) 
  MC Stephen Bell, Alina Sharipova, Nira Tal, Diederik Zuurmond, Rogier Bak, Michael Jager en Zuva Martens
  Tickets en info

  Vrijdag 29 september, 20.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 16.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 20.00 uur
  MC Daan van der Hoeven, Victor Luis van Es, Sjoerd Janssen, Finn Visser, Marie Koet en Joël Gidoen
  Tickets en info

  Comedy Club Haug
  Comedy Club Haug is hét stand-up comedy podium van Rotterdam waar de beste nationale- en internationale stand-up talenten en veelbelovende nieuwkomers optreden. Haug heeft een goede neus voor talent. Niet voor niets is Comedy Club Haug daarom ook zo’n geliefde plek. Tijd dus voor de stand-up comedians om een groter podium te betreden en een groter publiek te bereiken. 

   

 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up in English XL

  Met o.a. Stephen Bell, Alina Sharipova, Zuva Martens en meer
  do 28 sep 2023

  Let op: deze voorstelling is Engels gesproken. 

  Zin in een avondje stand-up comedy? Dan is dit comedyfestival zeker iets voor jou! De beste nationale én internationale artiesten staan vijf avonden achter elkaar op het podium van het oude Luxor Theater. Geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

  De comedians die optreden zijn stuk voor stuk professionele entertainers die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. Met op donderdag 28 september : MC Stephen Bell, Alina Sharipova, Nira Tal, Diederik Zuurmond, Rogier Bak, Michael Jager en Zuva Martens.

  Programma:
  Dinsdag 26 september, 20.00 uur
  MC Tim Hartog, Teun van den Elzen, Daan van der Hoeven, Raoul Heertje, Felix van den Berg, Wina Ricardo en Nesim el Ahmadi.
  Tickets en info

  Woensdag 27 september, 20.00 uur (Part in English)
  MC Daveson Ignatia, Celine Schrama, Maurits Niesink, Sean McLoughlin en Martijn Crins
  Tickets en info 

  Donderdag 28 september, 20.00 uur (English) 
  MC Stephen Bell, Alina Sharipova, Nira Tal, Diederik Zuurmond, Rogier Bak, Michael Jager en Zuva Martens

  Vrijdag 29 september, 20.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 16.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 20.00 uur
  MC Daan van der Hoeven, Victor Luis van Es, Sjoerd Janssen, Finn Visser, Marie Koet en Joël Gidoen
  Tickets en info

  Comedy Club Haug
  Comedy Club Haug is hét stand-up comedy podium van Rotterdam waar de beste nationale- en internationale stand-up talenten en veelbelovende nieuwkomers optreden. Haug heeft een goede neus voor talent. Niet voor niets is Comedy Club Haug daarom ook zo’n geliefde plek. Tijd dus voor de stand-up comedians om een groter podium te betreden en een groter publiek te bereiken. 

   

 • Tim Hartog

  Heb je Even?
  vr 29 sep 2023
  -
  za 30 sep 2023

  In een uur kun je veel gedaan krijgen. Veel vertellen kun je ook. Daarom betreedt Tim Hartog het podium  om een uur lang zijn mening te ventileren, zijn observaties te delen en zijn ongenoegen te uiten.

   

  Tim Hartog heeft als comedian op verschillende podia zijn sporen verdiend. Zo stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival, is hij vaste bespeler van Comedy Club Haug in Rotterdam én is hij een graag geziene MC in het Nederlandse comedycircuit.

   

  Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedyfactory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop, Concert at Sea en Lowlands. Ook presenteerde hij verschillende grote evenementen, waaronder Oerol, Bevrijdingsfestival en Metropolis.

  • vr 29 sep 2023 | 20:00
  • za 30 sep 2023 | 16:00
  • vr 29 sep 2023 | 20:00
  • za 30 sep 2023 | 16:00
 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up XL

  Met o.a. Victor Luis van Es, Finn visser, Marie Koet en meer
  za 30 sep 2023

  Zin in een avondje stand-up comedy? Dan is dit comedyfestival zeker iets voor jou! De beste nationale én internationale artiesten staan vijf avonden achter elkaar op het podium van het oude Luxor Theater. Geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 

  De comedians die optreden zijn stuk voor stuk professionele entertainers die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. Met op zaterdag 30 september: MC Daan van der Hoeven, Victor Luis van Es, Sjoerd Janssen, Finn Visser, Marie Koet en Joël Gidoen

  Programma:
  Dinsdag 26 september, 20.00 uur
  MC Tim Hartog, Teun van den Elzen, Daan van der Hoeven, Raoul Heertje, Felix van den Berg, Wina Ricardo en Nesim el Ahmadi.
  Tickets en info

  Woensdag 27 september, 20.00 uur (Part in English) 
  MC Daveson Ignatia, Celine Schrama, Maurits Niesink, Sean McLoughlin en Martijn Crins
  Tickets en info 

  Donderdag 28 september, 20.00 uur (English) 
  MC Stephen Bell, Alina Sharipova, Nira Tal, Diederik Zuurmond, Rogier Bak, Michael Jager en Zuva Martens
  Tickets en info

  Vrijdag 29 september, 20.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 16.00 uur
  Tim Hartog - Heb je Even? 

  Zaterdag 30 september, 20.00 uur
  MC Daan van der Hoeven, Victor Luis van Es, Sjoerd Janssen, Finn Visser, Marie Koet en Joël Gidoen


  Comedy Club Haug
  Comedy Club Haug is hét stand-up comedy podium van Rotterdam waar de beste nationale- en internationale stand-up talenten en veelbelovende nieuwkomers optreden. Haug heeft een goede neus voor talent. Niet voor niets is Comedy Club Haug daarom ook zo’n geliefde plek. Tijd dus voor de stand-up comedians om een groter podium te betreden en een groter publiek te bereiken. 

   

 • SIX de musical

  wo 4 okt 2023
  -
  zo 8 okt 2023

  In de wereldwijde hitmusical SIX pakken de zes ex-vrouwen van de Britse koning Henry VIII de microfoon en vertellen ze – eindelijk – hun verhaal. Aan de hand van spetterende nummers geïnspireerd door popiconen als Beyoncé, Adele en Ariana Grande probeert elke queen te bewijzen dat zíj het toch wel het zwaarst had met ‘de meest beruchte ex van het afgelopen millennium’. De zes indrukwekkende queens, een volledig vrouwelijke band en een award winnende soundtrack met meer dan 100 miljoen streams op Spotify zorgen ervoor dat stilzitten bij SIX werkelijk onmogelijk is. Na Londen en New York veroverd te hebben, komt dit internationale theaterfenomeen nu naar Nederland in de originele Engelstalige versie!

   

  SIX wordt volledig in het Engels gespeeld en gezongen. 

   

   

  SIXperience

  Om jouw SIXperience compleet te maken, kun je nu een SIX snackbox te bestellen. Geniet van het speciale SIX borrelarrangement. Heerlijke snacks én geweldige Instagram content. 

  De box is nu (bij) te boeken in je bestelproces.

   

  • Geen drankje inbegrepen bij je ticket.

  Divorced, beheaded, died

  Credits

  Tekst: Toby Marlow, Lucy Moss
  Regie: Lucy Moss, Jamie Armitage
  Choreografie: Carrie-Anne Ingrouille
  Decor: Emma Bailey
  Kostuums: Gabriella Slade
  Producent: MediaLane Theater

 • Youp van ’t Hek

  De Laatste Ronde
  wo 4 okt 2023
  -
  za 11 mei 2024

  Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Dit wordt zijn laatste theaterseizoen.  Stoppen op zijn zeventigste! Hij zet geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met De Laatste Ronde langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker zoals Youp het ziet en helemaal hoe hij het vertelt. 

   

  • Geen paskorting
  • wo 4 okt 2023 | 20:00
  • do 5 okt 2023 | 20:00
  • vr 6 okt 2023 | 20:00
  • za 7 okt 2023 | 20:00
  • wo 11 okt 2023 | 20:00
  • do 12 okt 2023 | 20:00
  • vr 13 okt 2023 | 20:00
  • za 14 okt 2023 | 20:00
  • wo 18 okt 2023 | 20:00
  • do 19 okt 2023 | 20:00
  • vr 20 okt 2023 | 20:00
  • za 21 okt 2023 | 20:00
  • wo 25 okt 2023 | 20:00
  • do 26 okt 2023 | 20:00
  • vr 27 okt 2023 | 20:00
  • za 28 okt 2023 | 20:00
  • wo 8 mei 2024 | 20:00
  • do 9 mei 2024 | 20:00
  • vr 10 mei 2024 | 20:00
  • za 11 mei 2024 | 20:00
  • wo 4 okt 2023 | 20:00
  • do 5 okt 2023 | 20:00
  • vr 6 okt 2023 | 20:00
  • za 7 okt 2023 | 20:00
  • wo 11 okt 2023 | 20:00
  • do 12 okt 2023 | 20:00
  • vr 13 okt 2023 | 20:00
  • za 14 okt 2023 | 20:00
  • wo 18 okt 2023 | 20:00
  • do 19 okt 2023 | 20:00
  • vr 20 okt 2023 | 20:00
  • za 21 okt 2023 | 20:00
  • wo 25 okt 2023 | 20:00
  • do 26 okt 2023 | 20:00
  • vr 27 okt 2023 | 20:00
  • za 28 okt 2023 | 20:00
  • wo 8 mei 2024 | 20:00
  • do 9 mei 2024 | 20:00
  • vr 10 mei 2024 | 20:00
  • za 11 mei 2024 | 20:00
 • Unbreakable

  Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
  di 10 okt 2023

  Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. 

  In een combinatie van oprecht spel, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) en ‘bone breaking‘, Afrohouse, Amapiano beats, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen die hun Unbreakable spirit op de proef stelden. Ondanks vele tegenslagen en slechte verleidingen die hun pad kruisen, zijn deze dansers “unbreakable”.

  Soweto Skeleton Movers
  Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. 


  Lloydscompany

  Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

   

  *Triggerwarning*

  In enkele delen van dit stuk passeren onderwerpen die voor sommige bezoekers als triggerend kunnen ervaren. De dansers vertellen hun eigen persoonlijke verhaal en uiten hun gevoelens in dans en raken onderwerpen aan zoals suïcidale gedachten en huiselijk geweld. Dit gaat om slechts enkele minuten in het stuk. De gehele voorstelling heeft een positieve benadering waarbij de dansers vertellen hoe het hun leven heeft gevormd en ‘unbreakable’ heeft gemaakt. 

   

  Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto. 

 • Isabelle Beernaert

  Particles of God
  wo 11 okt 2023

  Particles of God mikt hoog. Naar het universum meer bepaald. Voortdurend in beweging. Onze thuis, die ons allen met elkaar verbindt. Die creatieve sparkle leidt tot een unieke artistieke vertolking. Met een internationale topcast. Live muziek van Peter Bogaert. Prachtige kostuums. Een lumineus decorstuk. En een choreografie die zowel de lichamen onstage als de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis.

   

  Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Isabelle Beernaert staat garant voor muzikale diversiteit, op het ritme van de voorstelling. Werk van Max Richter, Philip Glass, Jon Hopkins e.a. smelt samen tot een kloppend geheel, als dagen van een rondreis. 

   

  Maar er is nog meer! Rode draad door het geheel is de live muziek van dirigent, componist en meesterviolist Peter Bogaert die tevens ook ten tonele  verschijnt als mysterieus personage in dit existentiële verhaal. Een niet te missen ervaring. Ontdek als eerste een van de meest spraakmakende voorstellingen van dit seizoen!

   

  Quotes

  "Particles of God is volgens mijn bescheiden mening de meest authentieke en pure creatie van Isabelle Beernaert. Ze speelt met extremen: natuurkracht versus het etherische en het transcendente. Een genereuze voorstelling die méér dan voldoet aan de verwachtingen. Een werveling van muziek, licht en beweging. Je blijft er even stil van."  - Viviane Redant - Klassiek Centraal

   

  "Het leven is beweging. Beweging is verandering. Elke keer dat een submoleculair deeltje door tijd en ruimte zwaait, verandert er iets. Verandering is daarom onvermijdelijk. Het is de aard van het leven zelf. De kunst in het leven is niet om te proberen verandering te voorkomen, maar om verandering te creëren. Dat is het soort verandering dat je kiest." - Neale Donald Walsch

   

  “Zijn we allen 'één' en houden  we  een illusie in stand van afzondering en individualisme? 

  In het begin was er licht.

  De kosmos was een leeg weefsel van ruimte-tijd.

  Wanneer we de draad van het weefsel traceren, terug naar het begin, vinden we dat wat we werkelijk zijn, onmetelijk, onovertroffen… gouden licht.” - T. Swann

 • Opera D'Amore

  Ontdek de betoverende wereld van opera
  do 12 okt 2023

  Let op! Deze voorstelling is in het Engels. Zie hieronder voor de Nederlandstalige omschrijving.

   

  Discover the captivating world of "Opera D'amore," an innovative performance uniting 10 iconic opera acts and scenes from 7 of the greatest operas of all time in a single unforgettable evening.


  A visually magnificent show celebrating love and music that everyone should experience.

   

  Witness mesmerizing love scenes, duets, arias, and overtures from legendary composers like Verdi, Puccini, and Bizet, brought to life by world-class singers and innovative stage technologies. This magical journey is presented with crystal-clear sound and stunning visual technology, as the stage comes alive with five massive LED screens, providing a 4K resolution virtual 3D environment that seamlessly blends performing arts with cinema, taking the historic art of opera into the 21st century!

   

  Some of the featured acts from the following operas:

  • Carmen
  • Rigoletto
  • Tosca
  • La Bohème

  Narrated by the very talented Mr. Keneward Hill, who will wisely guide us through every act. The show offers a unique introduction to the world of opera. The audience, especially those not so seasoned with the art of opera, will be walked through the centuries by the narrator, who reveals the coded conflicts of love in each scene, providing both a short synopsis of the opera and an explanation of what is happening in the next scene. No wonder most spectators define the show as "pure magic."

   

  Nederlands

  Ontdek de betoverende wereld van "Opera D'amore", een vernieuwende voorstelling die 10 iconische operascènes uit 7 van de grootste opera's aller tijden samenbrengt in één onvergetelijke avond. Een visueel schitterende show die liefde en muziek viert en die iedereen moet ervaren.

  Aanschouw de meeslepende liefdesscènes, duetten, aria's en ouvertures van legendarische componisten zoals Verdi, Puccini en Bizet, tot leven gebracht door wereldberoemde zangers en innovatieve podiumtechnologieën. Deze magische reis wordt gepresenteerd met kristalhelder geluid en verbluffende visuele technologie, waarbij het podium tot leven komt met vijf enorme LED-schermen die in 4K-resolutie een virtuele 3D-omgeving bieden. Deze schermen kunnen naadloos de podiumkunsten met cinema combineren en de historische kunst van opera naar de 21e eeuw brengen!

  Enkele van de opgevoerde acts zijn afkomstig uit de volgende opera's:

  • Carmen
  • Rigoletto
  • Tosca
  • La Bohème

  Verteld door de zeer getalenteerde Keneward Hill, die ons wijselijk door elk act zal leiden. Biedt de show een unieke kennismaking met de wereld van opera. Het publiek, vooral degenen die niet zo bekend zijn met de kunst van de opera, wordt door de verteller door de eeuwen heen geleid, die de gecodeerde conflicten van liefde in elke scène onthult en zowel een korte samenvatting van de opera als een uitleg geeft over wat er in de volgende scène gebeurt. Geen wonder dat de meeste toeschouwers de show als "pure magie" omschrijven.

  • Geen drankje inbegrepen
 • Queen Must Go On

  The Tribute – Battle of the Bands
  vr 13 okt 2023

  Queen Must Go On is de nieuwste sensationele Queen tribute band van Nederland met één visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Winnaar van het SBS6 televisieprogramma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, waardoor ze een uur speeltijd hebben gewonnen in de Ziggo Dome tijdens ‘The Tribute – In Concert’. Jury en publiek werden omvergeblazen door de performance en energie van de vier bandleden. De juryleden Angela Groothuizen, Spike van Zoest en Cesar Zuiderwijk zijn lyrisch over de kwaliteiten van deze band.

   

  Queen Must Go On brengt je de complete Queen ervaring vol overgave! Vier gepassioneerde en ervaren muzikanten brengen een ode aan Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor. Alle nummers zijn tot in detail uitgezocht en worden gespeeld met perfectie.

   

  Ward Palmen heeft als doel gesteld om de originele zanglijnen van Freddie zo precies mogelijk te benaderen. Gelukkig heeft Ward een flink bereik, waar hij menig publiek mee betovert. Het gitaarspel en de solo’s van Ralph Derksen zijn adembenemend. Geert Horvers (bas) en Erwin van Welie (drums) leggen een vette basis neer waardoor je op geen enkel mogelijke manier stil kan blijven staan of zitten.

   

  Voor de echte Queen sound wordt gebruik gemaakt van dezelfde instrumenten en versterkers zoals Queen die ook gebruikte, voor een nog authentieker gevoel.

   

  Queen Must Go On neemt je mee terug naar de gouden jaren van rock en pop. Alle hits zoals ‘Don't Stop Me Now’, ‘We Are The Champions’, ‘Bohemian Rhapsody’ en natuurlijk ‘The Show Must Go On’ komen voorbij, maar ook nummers uit de begintijd van de band.

   

  De combinatie van een indrukwekkend decor, een podium vol lampen, special effects, een energieke show en alle Queen hits, maken dit tot een ware beleving.

   

  Do you want to experience a kind of magic?
  The show must go on, so let’s play the game together. Maybe we become the love of your life.

 • Dirk De Wachter

  Over troost en een betekenisvol leven
  zo 15 okt 2023

  Een leven lang hielp de bekende Vlaamse psychiater Dirk De Wachter mensen met grote tegenslag in het leven. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, wordt hij hard geconfronteerd met de vraag wat ons leven betekenis geeft. Wat biedt troost en geeft moed als de dood je recht in de ogen aankijkt?

  In een avondvullend gesprek met Dirk De Wachter deelt de psychiater zijn inzichten uit tientallen jaren ervaring in de spreekkamer en uit zijn eigen worsteling met een levensbedreigende ziekte. Waarom kunnen we de zin van ons eigen leven volgens hem alleen vinden in de relatie met de ander?

  In een avond vol kunst, filosofie en de troost van muziek laat De Wachter zien hoe schoonheid ons kan helpen op het kronkelige pad naar het goede leven. Maar ook wat we kunnen doen tegen psychisch lijden in een samenleving waarin eenzaamheid een groeiend probleem is.

  Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven. Hij is auteur van meerdere boeken, waaronder zijn meest recente Vertroostingen

  De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money.

 • Jurassic Live

  A comedic & thrilling family adventure
  do 19 okt 2023
  -
  zo 22 okt 2023

  Let op! Deze voorstelling is in het Engels. Zie hieronder voor de Nederlandstalige omschrijving. 

   

  Jurassic Live is coming to Europ in 2023 as part of its world tour with a brand new show, bigger cast, more dinosaurs, more sets, better scenery, even more species including a Pterodactyl which flies right off the stage over your heads. It really is the greatest prehistoric show on earth! Aimed at families this show has something for everyone of all ages. 

  Featuring mind blowing special effects, a brand new show for 2023, professional puppeteers and the most realistic dinosaurs this 90 minute full stage production isn't a show to miss! Jurassic Live really is the greatest dinosaur show on earth! 


  Aimed at the whole family this comedic & thrilling new family-fun stage adventure follows our team of dino rangers on the hunt for an evil man stealing dinosaurs & their eggs.  Along the way you'll meet a variety of dinosaur species in our live educational stage show featuring the flying Pterodactyl and Parasaurolophus, Stegosaurus & Apatosaurus, the Tyrannosaurus Rex, the most realistic Triceratops & Velociraptor and more! See dinosaurs live on stage along with prehistoric birds flying right over your heads in a unique show unlike any other! Book now!

  Don’t just take our word for it, the professional reviews are in:
  "The show was that entertaining that all kids sat in incredible obedient silence awe for a near full two hours" - Manchester Evening News


  “Hilarious, Irresistible feel good family adventure” – Daily Post


  "By the end of the show the packed venue was full of smiles and I was left wondering how two hours had passed so quickly" - The Argus (Brighton)


  “Great, entertaining fun for the whole family!” – What’s On UK


  In 2023 the award winning Jurassic Live show will be bringing you an even bigger show in even more locations all around the world. The leading prehistoric show on Earth is bigger and better than ever. The entertainment continues after the show at the stage door where you can meet the cast of rangers along with some of our dinosaurs as seen in the show. 


  SENSORY WARNING - This show contains strobe lighting, haze and smoke effects, Pyrotechnics and does feature a mild scare factor.


  Nederlands

  Jurassic Live komt in 2023 naar Europa als onderdeel van de wereldtournee met een gloednieuwe show, een grotere cast, meer dinosaurussen, meer decors, betere decors, nog meer soorten, waaronder een Pterodactyl die over je hoofd van het podium vliegt. Het is de grootste prehistorische show op aarde! Deze voorstelling is voor gezinnen en heeft wel iets voor iedereen van alle leeftijden. 

   

  Met verbluffende special effects, een gloednieuwe show voor 2023, professionele poppenspelers en de meest realistische dinosaurussen is deze 90 minuten durende toneelproductie niet te missen! Jurassic Live is echt de grootste dinosaurus show op aarde! 


  Dit komische en spannende nieuwe avontuur voor het hele gezin volgt ons team van dino rangers op jacht naar een kwaadaardige man die dinosaurussen en hun eieren steelt.  Onderweg ontmoet je een verscheidenheid aan dinosaurussoorten in onze live educatieve podiumshow met de vliegende Pterodactyl en Parasaurolophus, Stegosaurus & Apatosaurus, de Tyrannosaurus Rex, de meest realistische Triceratops & Velociraptor en meer! Zie dinosaurussen live op het podium samen met prehistorische vogels die over je hoofd vliegen in een unieke show zoals geen ander! Boek nu!

   

  Geloof ons niet op ons woord, de professionele recensies zijn binnen:
  "De show was zo vermakelijk dat alle kinderen bijna twee uur lang in ongelooflijke stilte en ontzag zaten" - Manchester Evening News


  "Hilarisch, onweerstaanbaar feel good familieavontuur" - Daily Post


  "Aan het einde van de show was de volledige zaal aan het glimlachen en ik vroeg me af hoe twee uur zo snel voorbij waren gegaan" - The Argus (Brighton)


  "Geweldig, onderhoudend plezier voor het hele gezin!" - What's On UK


  In 2023 brengt de bekroonde Jurassic Live show een nog grotere show op nog meer locaties over de hele wereld. De toonaangevende prehistorische show op aarde is groter en beter dan ooit. Het entertainment gaat door na de show bij de artiesteningang waar u de cast van rangers kunt ontmoeten samen met enkele van onze dinosaurussen zoals te zien in de show. 


  WAARSCHUWING - Deze show bevat stroboscoopverlichting, nevel- en rookeffecten, pyrotechniek en een lichte schrikfactor.

  • Geen drankje inbegrepen
 • De Cabaret Club

  Theatertour
  di 31 okt 2023

  Wat bekt dat lekker, nietwaar? De Cabaret Club! Ga genieten van een superleuke en te gekke line-up show. Getalenteerde cabaretiers bieden jou een theaterbeleving die je lang bij zal blijven. Op deze avond zie jij vier verschillende mini cabaretvoorstellingen voor de prijs van één. De uitgelezen kans om kennis te maken met nieuw talent en ervaren cabaretiers. Geen avond is hetzelfde. We houden de line-up altijd geheim.

   

  Laat je verrassen. Ga het avontuur aan. Kom naar de club, De Cabaret Club!

  Line-up show met nieuw talent en oude rotten!

 • Knock-Out

  Een turboslapstickvoorstelling
  do 2 nov 2023
  -
  vr 3 nov 2023

  Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company: Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan, is een coproductie met ISH Dance Collective.

  De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

  In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

   

  'Actietheater Knock-out slaat in een klap raak'

  ★★★★★ De Telegraaf

   

  'De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd'

  ★★★★★ de Volkskrant

   

  Educatie
  Voorafgaand aan het voorstellingsbezoek, kunnen er workshop(s) georganiseerd worden op school of in het theater. Onder begeleiding van vakdocenten van de Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective werken de deelnemers gedurende 1,5 uur rondom de onderwerpen uit de voorstelling, gaan zij de vloer op en ervaren zij de stijl van theatermaker Jakop Ahlbom (artistiek leider) en Marco Gerris (artistiek leider ISH Dance Collective). 

  Meer info

 • Cuby's Blues

  Met o.a. Erwin Java en Erwin Nyhoff
  za 4 nov 2023

  In deze voorstelling brengt Erwin Java met zijn band, inclusief blazers, een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. De gitarist was zelf onderdeel van deze band, waarmee hij van 1986 tot 2011 tourde langs de Nederlandse theaters. 

   

  Erwin Java wordt tijdens deze voorstelling bijgestaan door twee speciale gasten: Erwin Nyhoff en Sean Webster (UK). Het drietal zal in de voorstelling Cuby’s Blues de grote hits als ‘Window of my eyes’ en ‘Appleknochers Flophouse’ zingen. Daarnaast worden ook songs uit Harry Muskee’s solocarrière en van het gouden Cuby & the Blizzards-album ‘Cats Lost’ (2010) gespeeld.

   

  Bij deze voorstelling draait het niet om de zoveelste tribute band, maar brengt het langstzittende Cuby & The Blizzards-lid samen met een sublieme band het echte werk ten gehore.

 • In/with/in

  Nederlands Dans Theater
  za 4 nov 2023
  -
  zo 5 nov 2023

  Wat gebeurt er als meerdere, aanvankelijk ongerelateerde gebeurtenissen botsen? Hoe overlappen ze elkaar als één ademend geheel dat steeds nieuwe vormen aanneemt? Geïnspireerd door ruimtes waarin een publiek een actieve rol speelt, onderzoeken Imre van Opstal & Marne van Opstal het idee van synchroniciteit in hun nieuwe werk voor NDT 1. In het kader van het ondersteunen van zowel nieuwe makers alsook nieuwe vormen van creatieve samenwerking, wordt het choreografische duo gekoppeld aan het gerenommeerde Nederlandse ontwerpbureau Studio Drift dat in 2007 werd opgericht door Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Studio Drift is gespecialiseerd in gechoreografeerde sculpturen en kinetische installaties en zal het decorontwerp voor dit nieuwe werk ontwikkelen.


  Tao Ye, choreograaf en oprichter van het Tao Ye Dance Theater, creëert een nieuw werk voor NDT, dat tevens zijn allereerste creatie voor een ander gezelschap zal zijn. In zijn werk ziet de choreograaf het ritueel van herhaling als iets dat de natuurlijke staat van het lichaam kan doen ontplooien tot iets dat, zoals hij beschrijft, "puur en minimalistisch is." Tao Ye werkt in numerieke vorm, waarmee dit de vijftiende creatie binnen zijn oeuvre markeert, die hij in nauwe samenwerking met de dansers van NDT 1 en de gerenommeerde componist Xiao He voor vijftien dansers maakt.

   

  I love you, ghosts (2022) van Marco Goecke was de eerste creatie van de choreograaf in het toen net geopende Amare. Onder de indruk van de grandeur van het nieuwe gebouw, riep het tegelijkertijd herinneringen op aan de oude repetitieruimtes van het Lucent Danstheater, en de vele indrukken die ook na de sloop van dat theater zijn blijven hangen. "Wat zou er zijn gebeurd met de goede huisgeesten? Zijn die ook naar het nieuwe gebouw verhuisd?", schrijft Nadja Kadel, de dramaturg van Marco Goecke. In het werk gaan negen dansers op zoek naar die geesten via Goeckes kenmerkende bewegingstaal: vertrouwde gebaren uit eerdere ruimtes en creaties belichamen de beschermende spoken.  

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
 • South African Road Trip

  ROOTS!
  zo 5 nov 2023

  ROOTS! zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur. 

  Deze veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen indringende en persoonlijke verhalen. Ze nemen ons mee naar hun oorsprong. Openhartige en hartverwarmende verhalen over het dagelijkse leven worden afgewisseld met verhalen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wat kregen ze van huis uit mee over religie en tradities? Wat betekent de strijd voor vrijheid in Zuid-Afrika voor hen? Hoe kijken ze naar de toekomst? En welke verbindende rol speelt muziek in hun cultuur? 

   

  Traditionals, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met bekende nummers zoals Miriam Makeba's Pata Pata, Fast Car van Tracey Chapman en Here Comes the Sun van The Beatles. Nummers die verrassend genoeg ook onderdeel zijn van onze roots.

   

  ROOTS! prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans!

   

  De Engelse pers over South African Road Trip:

   

  The Reviews Hub *****

  ‘An evening that feels like a physical manifestation of joy’ 

   ‘Pure joy’ *****

   

  Lost in theatre land ***** 

  ‘Breathtaking, uplifting and joyous, this is a musical journey you won’t want to miss!’

   

  A Young(ish) Perspective ***** 

  ‘A joyous night of soul, spirit and hope.’

   

  ReviewsGate****

  ‘A dazzling, thrilling, moving show’

 • Unbeschreiblich Weiblich

  Saskia Noort, Stella Bergsma e.a.
  ma 6 nov 2023

  Saskia Noort en Stella Bergsma: 'Tweede feministische golf vertoont wat barstjes.'

  Unbeschreiblich Weiblich! Nina Hagen zong eind jaren zeventig deze rebelse punksong over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes direct de tweede feministische golf in. Deze twee schrijfsters nodigen daarbij gastschrijvers uit.

  Volgens het duo blijkt het glazen plafond van deze tweede feministische golf anno nu alleen maar wat barstjes te vertonen. ‘’Er stijgen steeds meer conservatieve geluiden op die het dameslijf willen bepalen en beperken. Er is een loon- én orgasmekloof en Nina’s lied lijkt vergeten’’, zo laten ze weten.

  Hoe is het nou om een vrouw te zijn in de wereld van nu? Hoe is het om de ander te zijn? In Unbeschreiblich Weiblich! geeft een literair divers razend en lachend leger van schrijvers en muzikanten antwoord op die vragen.

  Unbeschreiblich Weiblich! is een ode aan Nina Hagens rebellie en een spervuur aan literatuur.

 • Miss Montreal

  Een stap terug
  di 7 nov 2023

  Een theatershow met veel humor, waarbij Sanne praat over haar leven, naast artiest zijn. Soms moet je een stap terug doen en nieuwe dingen ontdekken. En hoe vul je de toekomst in? Allemaal levensvragen die aan bod komen met een lach en een traan, en vooral veel muziek! Oude en nieuwe liedjes in een bijzondere akoestische setting. Een intieme, eerlijke, mooie show, zoals we die van Sanne kennen!

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • Geen drankje inbegrepen
 • Mozart's Zauberflöte - The Next Generation

  Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY en de Theateralliantie
  di 7 nov 2023
  -
  wo 8 nov 2023

  Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers. 

   

  Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

   

  Het verhaal 
  Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, oude feministe wordt buitengesloten. Zij vecht, samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

   

  Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY en de Theateralliantie

 • Lenette van Dongen

  Dat doet ze anders nooit
  REPRISE
  wo 8 nov 2023
  -
  do 9 nov 2023

  Na de bevrijdende kleur explosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder opzoek naar totale vrijheid. 

   

  Wie zou ik nog kunnen zijn…. Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt.

   

  Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. Geen bucket list maar een fukkit list. Durf je niet? Dan juist doen! 

   

  Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. 

   

  Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft is eindelijk vrij.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • #PERFECT

  Een theaterconcert met Renée van Wegberg en Bettina Holwerda
  vr 10 nov 2023

  Kijk, het moederschap is prachtig. En het hebben van een fijne relatie ook. En als je dan ook nog leuk werk hebt, is dat helemaal fantastisch. Je zou zeggen #PERFECT. Van een afstandje. Maar even eerlijk hè, als je weer eens te laat bent voor een afspraak en je hebt donkere wallen van een gebroken nacht, of je staat stiekem chocola te eten achter de deur van het keukenkastje, uit het zicht van de kinderen, dan voelt het soms toch allemaal een beetje anders.

  #PERFECT keert na een succesvol seizoen, vol met lovende kritieken en uitverkochte zalen, terug in de theaters. Het is een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

   

  Regel een oppas, ga lekker achterover zitten, adem in, adem uit en geniet. Want goed beschouwd is het leven, juist met al z’n hobbels en dalen, eigenlijk toch best wel…  #PERFECT

   

  Renée en Bettina zijn al jaren leading ladies in het theater. Renée won twee Musical Awards voor beste vrouwelijke hoofdrol, en werd door pers en publiek geprezen met haar soloprogramma’s en haar vertolking van Liesbeth List. Bettina is naast haar theaterwerk sidekick bij Ruud de Wild op Radio 2, een grote hit op Instagram en wordt door haar unieke zelfspot gezien als één van de leukste moeders van Nederland.

 • Story of Boybands

  Oh my god they’re back again!
  za 11 nov 2023

  Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands.

  Samen  met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog…

  De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat elke avond het dak eraf gaat.