Weergave opties
 • Van der Laan & Woe

  NG
  do 13 jun 2024
  -
  zo 23 jun 2024

  Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

   

  Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts.

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

  ZOMERWEKEN
  Na het succes van Richard's Zomerweken in 2022 keren de Zomerweken in 2024 weer terug! 
  Van der Laan & Woe luiden in juni het begin van de zomer in met de Luxor Zomerweken. Maar liefst 3 weken spelen zij hun succesvolle voorstelling NG in het oude Luxor Theater.

   

  De pers over deze voorstelling

  “Televizier-Ring-winnaars Van der Laan en Woe ook in theatervoorstelling heerlijk verwarrend en vilein” - AD ★★★★

   

  “Vindingrijk, effectief, geraffineerd, hard en onstuitbaar geestig. Fabelachtig mooi theater.” - DVHN Jacques d’Ancona★★★★★

   

  “Heerlijk, zo’n voorstelling waar je ter plekke helemaal in mee gaat, maar na afloop alsnog aan van alles begint te twijfelen.” - De Telegraaf ★★★★

 • Black Sabbath

  Birmingham Royal Ballet
  do 13 jun 2024
  -
  za 15 jun 2024

  Ontwikkelingen in de danskunst vinden overal ter wereld plaats en komen soms uit onverwachte hoek. Als onderdeel van ons streven om interessante, internationale dansproducties en danskunstenaars zichtbaar te maken in Nederland, is Holland Dance Festival altijd op zoek naar voorstellingen die iets bijzonders toevoegen. In navolging van het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019 en het internationaal gevierde Acosta Danza in 2023, presenteren we in samenwerking met Droom en Daad in 2024 met trots het Birmingham Royal Ballet met Black Sabbath. Deze voorstelling is exclusief in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2024.


  Carlos Acosta draait de volumeknop van de muzikale erfenis van Birmingham helemaal open. De originele helden van de heavy metal, Black Sabbath, verzorgen de soundtrack voor Black Sabbath – The Ballet. De band smeedde zijn unieke geluid in de thuisstad van het Birmingham Royal Ballet. Met Black Sabbath – The Ballet kun je een spectaculaire theatrale avond met spannende dans verwachten, naast volledige orkestraties van legendarische nummers als Paranoid en Iron Man, evenals nieuwe orkestrale werken geïnspireerd op hun muziek – allemaal live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam.

   

  In de tweede van drie op Birmingham gerichte opdrachten werd Carlos Acosta getrokken door zowel het werk van de band als hun muzikale nalatenschap als grondleggers van de heavy metal. Dit avondvullende ballet belooft een unieke onderneming te worden met drie componisten en drie choreografen, onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Pontus Lidberg (wiens werk is uitgevoerd door het Zweedse Royal Ballet en het Paris Opera Ballet). Componist Chris Austin (wiens werk onder andere bestaat uit het orkestreren van de muziek van de White Stripes voor Wayne McGregor's Chroma) werkt samen met de bekroonde schrijver Richard Thomas (Jerry Springer, The Opera) om een buitengewone metal-symfonie te creëren in drie bedrijven. Black Sabbath zelf is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze unieke samenwerking. De vonken zullen ervan afvliegen in dit intrigerende nieuwe antwoord op de muziek en nalatenschap van Black Sabbath – de eerste echte heavy metal balletervaring.

   

  De pers over Black Sabbath

  An ingenious, affectionate show roared home by the sold-out crowd ★★★★ The Telegraph

  "A headbanging triumph" ★★★★ The Times

  Ballsy, full-blooded celebration of heavy metal and classical ballet hits epic adrenaline highs ★★★★ The Stage

   

  Gratis inleiding 

  Voorafgaand aan de voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Hierbij leer je meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Je kunt deze inleiding gratis bijboeken tijdens het bestelproces. 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
 • Momo & Cici

  Reggae, soul en hip-hop van Rotterdamse zusjes i.s.m. Hey Sista You Got This
  LIVE@DOX
  vr 14 jun 2024

  Moïse en Cécile Vermeer oftewel Momo & Cici zijn 2 zusjes van 13 en 15 jaar uit Rotterdam met roots uit Kameroen en Suriname. De meiden komen uit een muzikale familie waardoor ze van kleins af aan al muziek maken en zingen. Een van hun oudere zussen speelde trompet, dit vond Momo zo interessant dat ze zelf ook lessen ging nemen. Cécile leerde gitaar spelen en algauw was het duo Momo & Cici ontstaan.

   

  Het eerste lied dat de meiden samen gemaakt hebben is “Thank & Praises”. Dit lied hebben ze geschreven om een overleden familielid te leren. Op 10- en 12-jarige leeftijd deden ze mee aan de compostiewedstrijd van Het Nederlands Blazers Ensemble. Ze waren 1 van de winnaars en mochten hun lied ‘Spread a Little Love” laten horen tijdens het Nieuwjaarsconcert van 2022 dat gehouden werd in het concert gebouw in Amsterdam en werd uitgezonden op NPO1. Sinds dit optreden worden ze veel gevraagd voor optredens bij verschillende podia en festivals in binnen en buitenland. Hun muziek is een mix van reggae, Afrikaanse muziek, soul en hip hop. Momenteel zijn ze druk bezig met het uitbrengen van hun muziek.

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link! Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Hey Sista You Got This.

   

  LIVE@DOX

   

  Socials

  @cafe_dox

  @heysistayougotthis

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • EK Voetbal@Dox met Kein Geloel

  Bekijk het EK voetbal samen met populaire Feyenoordpodcast
  zo 16 jun 2024
  -
  zo 14 jul 2024

  Sportfanaten, voetbalstrategen en Feyenoordfans opgelet! Je kunt tijdens het aankomende EK voetbal terecht in Café Dox voor een bijzondere voetbalervaring. In samenwerking met de populaire Feyenoordpodcast Kein Geloel organiseert Café Dox een speciaal programma tijdens het EK!

   

  Kein Geloel is dé podcast over alles rondom Feyenoord maar speciaal voor het EK maken de mannen van de podcast een keer een uitstapje naar het Nederlands Elftal. Nouja, Kein Geloel blijft natuurlijk een podcast over de ploeg van rood en wit dús verwacht ook veel Feyenoordnieuws en analyses door de bril van fanatieke Feyenoordfans.

   

  Deze bijzondere voor- én nabeschouwing kun je bijwonen tijdens de groepswedstrijden van het Nederlands Elftal én de finale van het EK. Natuurlijk kijken we ook samen naar de wedstrijden op een groot scherm en is er voldoende vermaak met analyses, quizjes en vaste rubrieken uit de podcast. 

   

  Toegang tot het event is gratis. We starten telkens 45 minuten vóór het eerste fluitsignaal van de desbetreffende wedstrijd dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Verzekerd zijn van een mooi plekje met goed zicht op het scherm? Reserveer alvast gratis een ticket via bovenstaande button!

 • The Lab

  Open podium, workshops en meer!
  ma 17 jun 2024
  -
  ma 8 jul 2024

  Kom op maandagavond naar The Lab in Café Dox met al je creatieve ideeën! Tijdens The Lab heb je alle ruimte om te spelen en experimenteren met verschillende creatieve disciplines en ontmoet je gelijkgestemde beginnende makers. 

   

  Je kunt tijdens The Lab terecht op ons open podium om iets nieuws uit te proberen of je eigen muziek te laten horen. Daarnaast zijn er workshops en zorgen wij voor alle spullen om verder te werken aan je nieuwste tekening of schilderij. Trots op je werk? Er is ook ruimte om met je kunst te exposeren en feedback te verzamelen. Wie weet kan het wel langer in Café Dox blijven hangen.

   

  Uiteraard ben je ook welkom om andere creatievelingen te ontmoeten, een spelletje te doen óf gewoon om te genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

   

  Wil je graag zelf iets organiseren tijdens The Lab? We staan altijd open voor nieuwe ideeën van bezoekers. Spreek ons aan tijdens de avond en programmeer met ons mee!

 • On Tuesdays We Smash The Patriarchy

  All Female Jam
  di 18 jun 2024
  en
  di 9 jul 2024

  Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband is INFNTYQ onder leiding van Junalda Meiland.

   

  In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Annenberg School for Communication dat van alle populaire muziek die tussen 2012 en 2022 uitkwam, maar 22.3% van de artiesten vrouw is. Wanneer we inzoomen op producers in de industrie wordt het schrijnend: maar 2.8% van hen is vrouw. 

   

  Ook in Nederland heerst er nog veel ongelijkheid. Slechts 16% van alle Nederlandstalige muziek die gepubliceerd wordt is gemaakt door vrouwen én vrouwen vertegenwoordigen slechts 9% van de exportwaarde van Nederlandse muziek. Niet alleen is er een gebrek aan representatie, 34% van de vrouwen in de Nederlandse muziekindustrie voelt zich vaak niet serieus genomen.

   

  Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de INFNTYQ nodigen ze graag Rotterdamse vocalisten uit om samen te jammen. Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox.

   

  IK DOE MEE

   

  Mannen zijn welkom om te komen luisteren! 

   

  * Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

   

  @NandaAkkerman

  @INFNTYQ 

  @cafe_dox

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   
 • Stef Bos

  Bloudruk
  wo 19 jun 2024

  Zoekend naar de samenhang

  In de chaos

  Zoekend naar de verbinding

  In de verdeeldheid

  Zoekend naar de stilte

  In de storm

  Zoekend naar het onverwachte

  In het voorspelbare 

   

  Zoekend naar een Bloudruk

  Met woorden 

  Muziek

  Verhalen 

  Zoals hij dat al jaren doet

  En zingt

  En zoekt en vindt

  Met nieuw werk en oudere songs

  Van daar waar hij naartoe gaat 

  Tot daar waar hij begon

 • Latincafé Dox

  Salsa, Bachata y Kizomba
  wo 19 jun 2024
  -
  wo 18 dec 2024

  Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken van de beste DJs, warme kleuren en lachende mensen. De toegang is geheel gratis. Je kunt ons wel op Facebook laten weten dat je erbij bent!

   

  In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen.

   

  PIN ONLY

   

   

 • Het Danspaleis

  Swingen zoals vroeger
  do 20 jun 2024
  -
  di 5 nov 2024

  Het Danspaleis komt naar Café Dox!

   

  Ook swingen zoals vroeger? Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

   

  Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde waarin de muziek, de dansers en de sfeer zorgen dat je met een dosis goeie energie weer huiswaarts keert. 

   

   

  De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld.

   

  Het Danspaleis maakt geen onderscheidt en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken. 

   

  Meer informatie over Café Dox kun je vinden op de website cafedox.nl

   

  @hetdanspaleis

  @cafe_dox

   


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Herman van Veen

  Een voorstelling
  do 20 jun 2024
  en
  vr 21 jun 2024

  zing het honderd uit
  ook al ben ik van gisteren
  speel altijd wel viool,
  dans wat ik dansen kan
  al krijgt de tijd er vat op
  het nieuwe gaat er nooit vanaf

   
   

  Herman van Veen speelt met zijn ensemble een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

   
  De pers over Herman van Veen:


  “Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.” -Christof Willocx/De Morgen

   

  “Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” -Rekto Verso

   

  “Hij blijft een fenomeen” - ★ ★ ★ ★ ★ NRC

   

  “Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” - ★ ★ ★ ★ De Standaard België

   

  “Van een zeldzame schoonheid.” -★ ★ ★ ★ ★ Gazet van Antwerpen

 • Presentatie The Galaxy Gazette

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 21 jun 2024

  Vanavond is het dan zo ver! De feestelijke presentatie van de derde editie van onze (semi)-literaire schoolkrant, The Galaxy Gazette! Met optredens van de schrijvers die in het magazine staan en natuurlijk de kans om The Galaxy Gazette als (semi-)eerste in handen te krijgen. Host van de avond is Siham Amghar.

   

  Tickets
  • Entree presentatie + magazine (dat je tijdens de presentatie kunt ophalen): € 7,50
  • Entree presentatie + magazine (dat je tijdens de presentatie kunt ophalen) + extra donatie waarmee je een volgende editie van The Galaxy Gazette mogelijk maakt : € 60,-

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy


  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Jay Francis

  Catastrofe
  za 22 jun 2024

  Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook ‘als jij lacht, lach ik ook’. Jay staat dit seizoen op het podium met zijn 4de cabaretvoorstelling genaamd Catastrofe.


  Catastrofe

  Vergaat de wereld? Zo ja, wat doe je dan?

  Wanneer je valt... Sta je dan op of blijf je liggen?

  Wanneer de wereld valt... Staan we dan op of blijven we liggen?

  Wat is het punt om op te staan als alles ligt?

  Vinden we rust in de onrust? Of wordt het een grote catastrofe?

   

  Ben je op zoek naar een avond vol humor, inspiratie en aspiratie? Dan is Jay’s nieuwe show Catastrofe een absolute must-see! Laat je verrassen, laat je inspireren en geniet van een fantastische avond vol humor en positiviteit.

 • Rapunzel (4+)

  de Musical
  zo 23 jun 2024

  In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar!  Het verhaal

  Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?


  • Geen paskortingen

  Doe mee met de verkleedwedstrijd en ga op de foto!

  Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

   

  Al vele jaren op rij zijn de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment échte publiekstrekkers. Door de humor krijgen de bekende sprookjesverhalen een grappige twist, waardoor de voorstelling leuk is voor de hele familie! In 2022 werd Belle en het Beest De Musical van Van Hoorne Entertainment zelfs bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical.

   

  Voorstelling op zondag 23 juni 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • Roxane van Iperen

  Eigen welzijn eerst
  ma 24 jun 2024

  Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.

  Binnen twintig jaar tijd zijn populistische partijen in heel Europa opgeschoven van een marginaal verschijnsel naar het centrum van de macht. Behouden wat je hebt en nostalgie naar het verleden is steeds vaker de heersende levenshouding.

  Tijdens deze avond wordt Roxane geïnterviewd over de opkomst van het populisme, de terugtrekkende beweging van burgers – weg van vooruitgangsdenken en kansengelijkheid – in een tijdperk waarin culturele antwoorden op economische problemen worden gegeven. 

  Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness-rechts en de zucht naar radicale sentimenten. Roxane gaat verder dan haar succesvolle essay en laat zien wat de samenleving nodig heeft om los te komen van de angst voor de onbekende ander.

  Roxane van Iperen is auteur van bestsellers als 't Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. In 2021 schreef ze het boekenweekessay De genocidefax.

  Theateravond met Roxane van Iperen

 • Jubileumconcert André van Duin

  Rotterdams Philharmonisch Orkest met o.a. Richard Groenendijk, Simone Kleinsma, Gerard Cox en vele anderen
  di 25 jun 2024

  Vier het 60-jarig artiestenjubileum van André van Duin mee tijdens een uniek Jubileumconcert in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

   

  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt samen met Richard Groenendijk, Meau, Veldhuis & Kemper, Danny Vera, Simone Kleinsma, Jeangu Macrooy, Francis van Broekhuizen, Karin Bloemen en Gerard Cox, de mooiste en meest geliefde liedjes uit de muzikale schatkist van André van Duin ten gehore. Van 'Als De Zon Schijnt', 'Het Pizzalied', 'Er Staat een Paard in de Gang' en 'Heb Ik Vandaag Al Gezegd Dat Ik Van Je Hou' tot 'La Bohème'. Een prachtig eerbetoon door de meest uiteenlopende collega’s aan de man die Nederland zoveel evergreens heeft gebracht en die tijdens het concert uiteraard zelf in de zaal zit.  

   

  Deze avond wordt geregistreerd door Omroep MAX en wordt op een later moment uitgezonden op tv. 

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • Inclusief drankje

  Exclusief in het Luxor Theater!

 • Dox & Dragons

  Het 'Dungeons & Dragons' event in Café Dox
  Dox & Dragons
  do 27 jun 2024
  en
  za 13 jul 2024

  Dear Travelers…

   

  Welcome in Dox, this little cozy tavern is normally a quiet place. A safe harbour where travelers of all cultures come together to enjoy a drink, taste some food or listen to a bard. But tonight is a different story. In the flickering candlelight you find a few members of the 'quest-givers guild' sit at long tables. Adventurers from all places are gathering here in search for jobs, quests, excitement. Why? Some do it for the riches, others for the fame, sometimes even a mysterious reason of their own. So what is the reason behind your visit? Whatever your motivations are, it's now your turn to take place at one of the tables, join a party and roll! 

   

  Op deze avond zullen er door verschillende Dungeon Masters zogenaamde “One Shots” worden gehouden. Deze One Shots zullen op verschillende niveaus ingedeeld worden: complete beginners, D&D kenners en D&D veteranen. Hierdoor zul je nooit 'out of place' voelen! 

   

  Praktische informatie

  Je bent vanaf 19.00 uur welkom, de avonturen starten om 20.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent om niks te missen! De avond zal rond middernacht eindigen (of als de quest eerder klaar is). Een ticket kost €5,- en zorgt ervoor dat je een plekje krijgt aan een tafel. Ook kun je op vertoon van je ticket je eerste drankje gratis bestellen. Eigen consumptie is niet toegestaan, maar bij ons barpersoneel kun je de hele avond terecht voor heerlijke drankjes en hapjes. 

   

  Zoals eerder vermeld is deze avond voor iedereen, van D&D veteranen tot complete beginners. Er zal ook onderscheid worden gemaakt in Engelstalige en Nederlandstalige sessies, de voorkeur wordt gevraagd bij het kopen van jouw ticket. Speel je het liefste met je vaste groep D&D vrienden? Koop dan een Dragontafel ticket, wij zorgen dat je een speciale tafel krijgt in Café Dox zodat je direct aan de slag kunt.  

   

  De spelers mogen met hun eigen character naar de avond komen maar er zijn ook 'pre-made character sheets' voor degene die daar behoefte aan hebben. In samenwerking met Daans Shop zorgen wij voor een stand waar je al je benodigdheden kunt aanschaffen mocht je deze nog niet hebben of als je gewoon meer dobbelstenen nodig hebt. Want, let's be honest, je hebt nooit genoeg glimmende clickety clackety stenen!

   

  Mocht je geen ticket meer kunnen bemachtigen voor een One Shot, maar wil je toch even sfeer proeven? Kom gezellig langs bij de stand van Daans Shop plaats leer van alles over D&D, werk met elkaar aan character sheets, leer mensen uit de community kennen!

   

  Dox & Dragons XXL op zaterdag 13 juli

  Zaterdag 13 juli is er een XXL versie van Dox & Dragons. Je kunt vanaf 15.00 uur al in Café Dox terecht voor een workshop 5de Character óf om Blood on the Clock Tower te spelen! Daarnaast is er deze avond een langere pauze zodat iedereen samen naar bijzondere kampvuurverhalen kan luisteren. 

   

  We kijken er erg naar uit, jij ook? Haal dan nu je ticket! 

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  do 27 jun 2024
  -
  za 31 mei 2025

  Dwars door fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. 

  ‘No man is an island’ (John Donne, 1624) 

   

  Met hun gloednieuwe show BROTHERS brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar, aan de tribe die ze samen vormen. Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) nemen ze je mee in hun oneindige universum. Een eigen kosmos van magie en muzikaliteit, met spectaculaire en hilarische halsbrekende toeren. Een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen. 

  Credits

  Fotograaf: Jaap Reedijk

 • Kasper van der Laan

  Warm
  Reprise
  vr 28 jun 2024

  Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.  Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch (en sexy). Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier. 


  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Ook zijn tweede voorstelling werd WARM ontvangen. "Het is meteen weer duidelijk waarom zijn tweede voorstelling er een was om naar uit te zien." (Volkskrant ★★★★), "Met Warm heb je een knotsgekke avond, waarop het geregeld onbedaarlijk lachen is." (NRC★★★★).


  Kasper van der Laan werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling 1 Kilo, werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Spoken Word Night

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 28 jun 2024

  Join deze feestelijke afsluiting van de spokenwordcursussen Me, Myself and I en A Comprehensive Guide to Spoken Word! Tijdens deze avond laten de cursisten die meededen zien waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Hosts zijn de docenten van de cursussen: Zaïre Krieger en Geoffrey van der Ven. Reserveer nu gratis tickets.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Luxor Musicalkoor

  Showcase
  za 29 jun 2024

  Zoals gebruikelijk aan het eind van het theaterseizoen treedt het Luxor Musicalkoor op in het oude Luxor Theater. Een seizoen lang is er gerepeteerd en gesleuteld aan onvergetelijk musicalrepertoire en staat het koor te popelen om dit te tonen.

   

  Een aantal medleys passeert de revue, waaronder één met een terugblik op het afgelopen musicalseizoen. Maar daarnaast ook een aantal minder bekende stukken, liedjes met een oh-ja-gehalte en keiharde krakers! Dit seizoen deed het Luxor Musicalkoor ook mee met Steefs O.2 Show, en ook dat repertoire wordt ten gehore gebracht. Kortom alle reden om dit leuke concert te bezoeken!

   

  Olaf Schot is onze gastsolist. Hij is derdejaarsstudent Codarts Muziektheater en komend seizoen te bewonderen in de nieuwe musical Eifel. De band bestaat dit jaar weer uit Armand Dusault (piano), Bas Scheider (bas) en Koen van Velzen (drums). Het koor staat onder leiding van Hans Cassa.

 • Sunday Afternoon Dance

  Met Bill Baker's Big Band
  zo 30 jun 2024

  De voetjes kunnen weer van de vloer tijdens de Luxor Sunday Afternoon Dance. De houten parketvloer van de Rijnfoyer is erg geliefd bij dansliefhebbers, jong en oud.

   

  De dansmiddag is gratis toegankelijk. Reserveer je gratis kaarten.

   

  Bill Baker’s Big Band
  Onder leiding van de Bill Baker’s Big Band kan er op een aantal middagen weer gedanst worden. De Big Band speelt uit het repertoire van o.a. Glenn Miller en Frank Sinatra.

   

  • Geen gratis drankje inbegrepen

   

  De editie op zondag 30 juni wordt gesponsord door Stichting Allemaal Aafje.

 • Nick Carter

  Who I Am
  ma 1 jul 2024

  Nick Carter komt naar Nederland! De Backstreet Boy tourt op dit moment met zijn eigen show Who I Am, de wereld over en tijdens zijn Europese tournee komt hij naar Rotterdam! 

   

  Nick Carter begon zijn carrière op 12-jarige leeftijd en werd als jongste lid van de iconische boyband Backstreet Boys al snel een internationale popster. In 2023 rondde Carter ‘The DNA World Tour’ af met de Backstreet Boys, voordat hij aan zijn eerste solotour in zeven jaar begon. 

   

  De ‘Who I Am’-tour, ging in oktober 2023 van start in de VS en vele uitverkochte zalen over de hele wereld volgde! Afgelopen jaar releaste Nick Carter ook nog eens drie nieuwe solosingles; ‘Superman’, ‘Made For Us’ en ‘Never Break My Heart (Not Again)’.

   

  Verwacht een geweldige muzikale show met uiteraard hits van de Backstreet Boys, zijn eigen solomuziek, aangevuld met z’n eigen favoriete wereldhits!

 • De Race Theatershow: Helden!

  Met Olav Mol & Jack Plooij
  wo 3 jul 2024

  De Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport in Nederland. Dit komt mede doordat Max Verstappen in 2021 als eerste Nederlander wereldkampioen werd en inmiddels drie wereldtitels op zijn naam heeft staan. Deze fantastische momenten werden uiteraard voorzien van het gevatte commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. 

   

  Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP's en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij interviewt coureurs en teambazen al ruim 20 jaar. Samen verzorgen ze sinds 2022 het exclusieve live raceverslag voor Grandprix Radio.

   

  Nu staan Mol en Plooij voor het vijfde jaar samen in het theater met De Race Theatershow om hun passie met de fans te delen. Na hun vorige succesvolle tour, komen ze deze zomer terug met de Race Theatershow: “Helden!”. In deze voorstelling zullen ze veel aandacht besteden aan de Formule 1-helden van toen en nu. Uiteraard geven ze ook een exclusieve kijk achter de schermen met interessante feiten, anekdotes, geheimen en de hoogoplopende rivaliteiten; waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen.

 • Anders als die Andern

  Een ode aan de queer community in Berlijn van 100 jaar geleden
  do 4 jul 2024

  Berlijn, 1924. In het hart van de Weimarrepubliek is er een grotendeels veilige haven voor wat we nu de LHBTQ+-gemeenschap noemen. Tientallen bars en clubs vormen er een vrijplaats voor alle variaties in gender en seksualiteit. Taboedoorbrekend cabaret floreert, totdat het opkomend nazisme hier een gewelddadig einde aan maakt.

   

  Honderd jaar later is de queer utopie helaas nog steeds toekomstmuziek. Om het visioen levend te houden laten we de Berlijnse queerscene van toen herleven in verhalen, zang en orkestmuziek: een viering van wat was, een herdenking van de mensen en plekken die zijn uitgewist, een droombeeld van waar we nu nog steeds voor blijven strijden.

   

  Bekende club songs uit de bruisende jaren ‘20 van de vorige eeuw — in nieuwe spetterende arrangementen — vormen het middelpunt van dit concert, dat zich ontvouwt als een Drag Queen Story Hour gehost door de enige echte Ma’MaQueen.

   

  Programma

  - Hindemith - Amor und Psyche: Ouverture

  - Strauss - Capriccio op. 85: Strijksextet, deel

  - Hartmann - Concerto funebre; voor viool en strijkorkest, deel 4

  - Weill - Symfonie nr. 2, deel 2

  - Smit - Symfonie in C, deel 3

  - Berg - ‘Liebesode’ uit Sieben frühe Lieder

  • Cabaret songs van o.a Koselleck, Reutter en Spoliansky

   

  Over het Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onderscheidt zich door de intense energie van zijn concerten, zijn veelgeprezen opnamen en zijn innovatieve publieksbenadering. Opgericht in 1918 heeft het zich een heel eigen plaats verworven tussen Europa’s meest vooraanstaande symfonieorkesten.

  Met dirigent/curator Manoj Kamps, tenor Freddie Ballentine en drag queen Ma’MaQueen.

  Credits

  dirigent & concept: Manoj Kamps

  tenor: Freddie Ballentine

  host & verteller: Ma’MaQueen

  tekst & research: Ben Miller

 • Reci Da!

  Gibsy & Balkan muziek i.s.m. Cult North en North Sea Round Town
  LIVE@DOX
  vr 5 jul 2024

  Reci Da! betekent Zeg Ja! in het Bosnisch en is een uitnodiging aan iedereen die los wilt komen van het denkende hoofd en wil dansen op hun Gipsy/Balkan muziek. De teksten van Reci Da! snijden vaak immateriële onderwerpen aan, zoals dankbaarheid, liefde en verbinding. Deze worden gecommuniceerd door middel van hun vreugdevolle muziek met eigen sound: Balkan, vleugje pop, vleugje swing, hier en daar een Nederlandse tekst met Gipsy ritmes en versnellingen. Hiermee geeft Reci Da! een nieuw randje aan de Gipsy/Balkan muziek, met dezelfde intentie: ja zeggen tegen alles dat wij zijn en alles dat in ons stroomt. Niet alleen is de muziek heel aanstekelijk, maar ook de onderlinge vriendschap en vreugde die Reci Da! on stage laat zien, doet men dansen op alles dat de avond brengt.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  North Sea Round Town

  Dit optreden is optreden van North Sea Round Town. North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 19e editie van North Sea Round Town is er dit jaar van 27 juni t/m 14 juli.

   

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 20.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @reci.da.orchestra

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Live Onstage

  The Writer's Guide to the Galaxy
  vr 5 jul 2024

  Na maanden te hebben geschreven, geschaafd, gezweet en nog meer geschreven, laten schrijvers van The Writer’s Guide (to the Galaxy) deze avond horen waar ze de afgelopen tijd aan gewerkt hebben. Kom luisteren naar het resultaat van hun harde zwoegen en vier het einde van het schrijfseizoen met ons! Reserveer nu gratis tickets.

   

  Over The Writer's Guide

  The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

   

  @cafe_dox

  @thewritersguidetothegalaxy

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Swit Tori

  Prisiri Dey
  za 6 jul 2024

  Swit Tori is terug en hoe! Op zaterdag 6 juli 2024 vieren we met trots de 12e editie van dit bijzondere evenement en dit keer staat het thema centraal: "Prisiri Dey"! Met speciale gasten: Jörgen Raymann, Glenn Huisden en Clifton Braam.

   

  Met veel enthousiasme nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan deze viering van vreugde en geluk. Bereid je voor op een dag vol plezier, entertainment en verbondenheid, waar we samen de rijke cultuur en tradities van Suriname zullen vieren. Als verrassing hebben wij een Surinaams toneelstuk voor jullie in petto, dat zeker voor memorabele momenten zal zorgen.

   

  Of je nu geniet van de live optredens, deelneemt aan inspirerende workshops, of gewoon samenkomt met vrienden en familie om te feesten, Swit Tori belooft een dag te worden om nooit te vergeten.

   

  • Geen paskortingen
  • Inclusief een drankje
 • Jazzfietsen van Zuid naar Noord

  Onderdeel van North Sea Round Town
  zo 7 jul 2024

  Verwen je muzikale zintuigen met een heerlijke zomertocht per fiets door de diverse landschappen van Rotterdam. Blijf actief terwijl je de verborgen pareltjes van de hedendaagse Nederlandse jazz ontdekt op onconventionele concertlocaties. Ervaar drie opmerkelijke concerten op buitengewone, avontuurlijke locaties dwars door de stad. Wat kun je verwachten? Onze programmeurs staan erom bekend je te trakteren op een muzikale proeverij. Wat we alvast kunnen verklappen is dat Artist in Focus Alessandro Fongaro zijn boksschool als locatie heeft verkozen. Dit jaar is Café Dox het startpunt voor Jazzfietsen van Zuid naar Noord. Kom ook en maak een reis langs bijzondere locaties door de stad met indrukwekkende concerten.

   

  Uitgelicht: Gleason’s dance – Boksschool Maaskracht
  Het is aan Alessandro Fongaro, North Sea Round Town’s Artist in Focus 2024, om een wervelende performance neer te zetten in de boksschool waar hij zelf ooit is begonnen met bokslessen. Zijn persoonlijke interesse in boksen bracht hem op het idee om de musici waar hij intensief mee samenwerkt op deze locatie samen te brengen om nieuw werk te creëren: dit is een uniek  kans om Fongaro, samen met Bo van der Werf en Sun-Mi Hong de boksring te laten betreden. Boksen is iets dat meerdere muzikanten aantrok in de geschiedenis van de jazz, met Miles Davis als de meest beruchte. De essentie is hetzelfde: ritme, improvisatie, flexibiliteit, enzovoort, zijn allemaal kwaliteiten die de sleutel vormen tot beide werelden. Het idee is om de traditie en de liefde voor jazz en boksen, opnieuw te laten herleven door middel van een nieuwe interpretatie van nummers uit het Great American Songbook, improvisatie en originele composities.

  Meer informatie over de artiesten is te vinden op de North Sea Round Town website.

   

   

  Tickets
  Je hebt extra voordeel met een Early Bird: koop je ticket t/m 31 mei voor €15 (excl. €2 euro service fee) . Of koop een van de twee festival passe-partouts voor een speciale festival beleving. Kijk hier voor meer informatie of koop je tickets direct in de ticketshop.

   

  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Kor Hoebe

  KORDAAT
  do 11 jul 2024
  en
  vr 12 jul 2024

  Ontmoet Kor Hoebe, hij lijkt op Boris Becker en ziet eruit als een Duitser, zo zegt hij ook zelf. Toch is Kor half Nederlands en half Pools! Nu komt hij met zijn eerste avondvullende show. Dit unieke podiumbeest is een echte stand-up comedian, bekend om zijn hilarische interactie met het publiek. Hij stond al voor menig uitverkochte comedyclub in heel Nederland.

   

  Kor werkt zijn leven lang al in jeugdgevangenissen, dus hij zit vol bijzondere verhalen. Hij brengt een super interactieve en veelzijdige show. Maak je klaar voor zowel meeslepend cabaret als korte, pittige grappen, typerend voor stand-up comedy.

 • Workshop: Blood on the Clock Tower

  Spannend moordspel
  za 13 jul 2024

  Blood on the Clocktower is een spel vol moord en mysterie, leugens en logica, deductie en bedrog. Het is een sociaal spel waarbij elke speler een blauwe (‘goed’) of rode (‘kwaad’) token ontvangt met een uniek personage erop. Goede spelers delen informatie om het mysterie op te lossen, terwijl slechte spelers liegen over wie ze zijn en wat ze weten. Het goede team wint als ze hun kennis kunnen bundelen, elkaar kunnen vertrouwen en de demoon kunnen executeren. Het kwaadaardige team wint als ze wantrouwen kunnen zaaien, detectie kunnen ontwijken en het dorp kunnen elimineren.

   

  Leer deze leuke nieuwe roleplay game vol spanning, met vleugjes van weerwolven en de verraders. En ervaar zelf de spanning.

 • Workshop: D&D 5de Character

  Speciale workshop door Vechel Fantasy
  za 13 jul 2024

  Wil je meer karakter toevoegen aan jouw Dungeon & Dragons character? Dan ben je bij deze workshop door Vechel Fantasy op de juiste plek! We gaan een D&D 5e Character in elkaar zetten én we zorgen dat jij goed in deze rol kan kruipen aan de speltafel. En dat komt dan goed uit want met Dox & Dragons zijn er spellen genoeg! 


  De workshop wordt gegeven door Vechel Fantasy, wellicht al bekend van de Nederlandstalige uitleg van D&D 5e genaamd DnDutch ofwel de Verhalenvlam; de TTRPG voor het hele gezin mét 5e conversie. 
  Meer informatie: www.VechelFantasy.com 

 • Musical4Daagse

  Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling
  di 16 jul 2024
  -
  vr 19 jul 2024

  Deze zomervakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan van het nieuwe Luxor Theater. Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling voor familie en vrienden.


  Samen met de docent werken de kinderen vier dagen om tot een eindvoorstelling te komen. De musical is zo geschreven dat alle kinderen een eigen rol met tekst en solozang hebben. 


  De kinderen leren tijdens de Musical4daagse niet alleen zingen, dansen en acteren, maar ook samenwerken en communiceren. De lessen zijn zo gemaakt dat kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van theater leren. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en zelfvertrouwen op te bouwen. 


  Tijdens de voorstelling stralen de kinderen met professionele kap en grime, kostuums en voelen ze zich helemaal één met hun rol. Aan het einde van de voorstelling ontvangen de musicalsterren een staande ovatie!


  Voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Geen ervaring nodig.


  Aanmelden kan via www.musical4daagse.nl/rotterdam


  Lijkt het je leuk, maar vormt de prijs een drempel? Stuur een email voor een aanvraag voor het Musical4daagse Fonds naar fonds@musical4daagse.nl 

   

  Belangrijke informatie
  - 16 t/m 19 juli 2024
  - 09.00 - 14.00 uur
  - 6 t/m 12 jaar
  - Kosten per deelname €175,-

   

  De Musical4daagse is een initiatief in samenwerking met 20 theaters door heel Nederland. Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met theater, kunnen zij een leven lang genieten van deze prachtige kunstvorm en hierdoor ook een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van de culturele sector.

   

   

  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
 • OSCAR

  Scapino Ballet en Blaudzun
  za 31 aug 2024
  -
  zo 8 sep 2024

  OSCAR brengt met dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR is gemaakt in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten vele disciplines samen.


  Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu uit te brengen in Luxor Theater en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

   

  Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

   

  Voorstelling op zaterdag 7 september 15:00 uur met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

   

 • Kim Petite

  R&B en soulzangeres i.s.m Cult North
  LIVE@DOX
  vr 6 sep 2024

  Kim Petite, een live R&B en soulzangeres, combineert zijdezachte zang met soulvolle teksten om een sound te creëren dat zowel tijdloos als fris is. Met roots in Kaapverdië en invloeden uit haar geboortestad Rotterdam, werd Kim van jongs af aan aangetrokken door verschillende muziekstromingen en heeft sindsdien haar craft ontwikkeld on stage. Of zij nou optreedt op intieme locaties of op het grote podium, Kim Petite levert altijd krachtige, emotionele uitvoeringen die haar ongelooflijke vocale bereik en muzikale vermogen laten zien.

  Kim Petite heeft sindsdien haar vleugels uitgespreid en veelbelovende mijlpalenbereikt. In 2023 heeft zij 3 singles gedropt. Momenteel zet Kim Petite haar onverminderde passie voort in de studio, waar ze werkt aan haar aankomende EP.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @kimpetite


  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • Borrelnootjez

  ‘EL7EBS’ (GEVANGENIS)
  wo 18 sep 2024

  Wat gisteren nog oké was, is vandaag not done. In "EL7EBS" (GEVANGENIS), de comedy theatershow van BORRELNOOTJEZ, is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer mag zeggen over iets of iemand. Voor Arnold, MischMisch, Fatah, Reza, Fou3ad en een hele stal aan nieuwe typetjes staat hun bestaan op het spel. Kunnen zij nog zijn wie ze waren of gaan zij gebukt onder het nieuwe regime?

   


  Met de nieuwe show ‘EL7EBS’ is niet lachen, onmogelijk. De BORRELNOOTJEZ slepen je door een proces van ondervraging, rechtbanktorries tot aan de bajes mee. Met dit keer nog meer typetjes, absurde situaties, muziek, zelfspot en een flinke dosis slapstick geven Khalid en Hamza je een kijkje in hun schizofrene hoofden. ‘Of mag je dat niet meer zeggen?’

   


  Na de show zien Khalid & Hamza je graag bij de “Politie line-up” voor een meet en greet!

   

  • Geen paskortingen
 • Club Haug X Luxor: Daan van der Hoeven

  Hooghouden
  wo 18 sep 2024

  “Wanneer heb je nu eens je eigen show?!” Nou nu dus. Vooralsnog eenmalig én in het oude Luxor Theater. Dus mis het niet!

   

  De laatste maanden heb ik veel dubbel shows en try outs gespeeld om zo tot een show van een uur te komen. Ben je recent al eens bij mijn shows wezen kijken? Dan heb je al veel gezien. Vond je dat leuk? Kom dan vooral nog eens! Heb je mij nog nooit gezien? Kruip dan onder je steen vandaan en koop een kaartje.

   

  Support act: Finn Visser

   

 • Gilbert O'Sullivan

  Live
  do 19 sep 2024

  Met een carrière van meer dan 50 jaar staat singer-songwriter Gilbert O'Sullivan nog altijd garant voor een avond vol tijdloze melodieën met poëtische glans. Niet alleen hits zoals ‘Nothing Rhymed’, ‘Alone Again’ en ‘Claire Matrimony' komen voorbij, je hoort ook nieuw werk van zijn 21e album.

  Gilbert O'Sullivan wordt begeleid door de geweldige Bill Shanley die eerder samenwerkte met Ray Davies (The Kinks), Mary Black en Sinead O’Connor.

  • Geen paskortingen
 • Club Haug X Luxor: Best of Stand-Up XL

  Comedyfestival door hét stand-up podium van Rotterdam
  do 19 sep 2024
  -
  za 21 sep 2024

  Hou je wel van een avondje stand-up comedy? Tijdens dit comedyfestival staan de beste comedians uit het land een week lang op het podium van het oude Luxor Theater. De avonden worden geprogrammeerd door hét stand-up comedy podium van Rotterdam; Comedy Club Haug. 


  Na een meer dan succesvolle editie in 2023 keert het Club Haug X Luxor comedyfestival weer terug. Elke show zie je weer nieuwe comedians die jou weten te vermaken met hun gevatte humor, hilarische grappen en onverwachte wendingen. 


  Benieuwd naar de line-up? Vergeet niet om Club Haug en Luxor te volgen om niets te missen!

 • Flip Noorman

  Zingt Leonard Cohen
  zo 22 sep 2024

  Op 21 september 2024 zou Cohen negentig zijn geworden en om dat te vieren speelt Flip een speciale editie van deze bejubelde voorstelling nog één week lang in een vijftal theaters. Bijgestaan door zijn band De Noormannen XL - voor deze gelegenheid inclusief twee fantastisch zingende strijkers - brengt Flip naast de originele liedjes van de meester ook een aantal eigen vertalingen.

   

  In 2016 bracht Flip Noorman een eenmalige hommage aan de toen pas overleden Leonard Cohen in Paradiso, de combinatie Flip/Cohen bleek zo passend dat een uitverkochte theatertournee volgde. De Volkskrant schreef: “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen” en kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde: “leve Flip Cohen”.

   

  Flip vertelt zelf: “Zelfs nu blijven mensen maar vragen of ik de voorstelling toch niet nog één keer kan spelen. De 90ste verjaardag van Cohen leek me een mooi moment om mijn liefde voor dit werk kort weer met de wereld te delen, zonder het volkomen uit te melken.”

   

 • Jesus Christ Superstar

  Ongeëvenaard, puur en rauw
  wo 25 sep 2024
  -
  zo 29 sep 2024

  Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

   

  Het verhaal

  Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

   

  Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.


  Super Seats: word onderdeel van de happening

  Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelf onderdeel kunt worden van het verhaal. Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving! Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.  

   

  Er zal geen publieksparticipatie zijn voor bezoekers met een Super Seat. De Super Seats zijn minder goed bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Je vindt een overzicht van de zaalopstelling met Super Seats onder de tekst.

   

   

  Recensies ★★★★★

   

  “Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus” - AD ★★★★★

   

  “De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten“ - De Volkskrant ★★★★★

   

  “Macrooy is de gedroomde Jezus.” - Trouw ★★★★★

   

  “Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.” - Het Parool

   

  “Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!“ - Telegraaf ★★★★★

   

  “Wat er dan zo goed is aan deze versie? Alles.” - Metro ★★★★★

   

  “Produced by Albert Verlinde Theater and in a direction by Ivo van Hove, a phenomenal production worthy for world stages, not limited to the Netherlands, is born.“ - Broadwayworld ★★★★★

   

  “Jesus Christ Superstar is een krachtige en emotionele musical die de complexiteit van geloof, macht en verraad onderzoekt” - Musicalsites ★★★★★

   

  “Jeangu Macrooy maakt een verpletterend musicaldebuut in spel en zang” - Theaterparadijs ★★★★★

   

 • 10 JAAR SPRAAKUHLOOS

  za 28 sep 2024

  Al 10 jaar lang Spraakuhloos: waar spoken word thuiskomt. Kom het met ons vieren tijdens deze spectaculaire show in onze thuisbasis Rotterdam!

 • Bianca Del Rio

  Comedy-koningin en RuPaul’s Drag Race-winnaar
  di 1 okt 2024

  Comedy-koningin en RuPaul’s Drag Race-winnaar Bianca Del Rio kondigt officieel haar terugkeer aan naar Nederland met haar nieuwe stand-upcomedy tour, "Dead Inside".

   

  De stand-up tour van deze doorgewinterde komiek zal gaan over politiek, popcultuur, politieke correctheid, actuele gebeurtenissen en cancel culture. Daarnaast gaat ze het dagelijks leven belichten door de ogen van iemand die "van binnen dood is" en overal humor in ziet.

   

  Bianca: "I'm coming out of my crypt and hitting the road again to remind everyone that I'm still DEAD INSIDE! If you enjoy irreverent humour, like sparkly costumes, and are NOT easily offended...this is the show for you!"

   

  Fans kunnen verwachten dat hun favoriete zelfverklaarde "clown in a gown" terugkeert naar het podium met dezelfde razendsnelle humor en scherpe tong waar ze van zijn gaan houden. Bianca is een pro in het vermaken van de massa, en het publiek kan uitkijken naar veel interactie tussen deze comedy-icoon en haar publiek. Immers, wanneer de "Joan Rivers of the Drag World" een microfoon in haar hand heeft, is niemand meer veilig.

   

  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
  • Geen tickets retour
 • Rum for Breakfast

  Indierock & popmuziek i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 4 okt 2024

  Rum for Breakfast is de verslavende mengelmoes van vriendschap, avontuur en een merkwaardig surfritueel uit Panama. Een project waarmee frontman Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indierock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem. Komend jaar brengt de band de eerste singles van hun debuutalbum uit: frisse popliedjes.

   

  Met zijn vaste bandmaten als muzikale steun en toeverlaat, werkt Machiel in zijn DIY-studio (lees: camper) aan zijn debuutalbum. Een plaat die perfect past in de platenkast van liefhebbers van JJ Cale, The Whitest Boy Alive en The National. Met liedjes over reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, liefde en avontuur. Maar live komt de band pas echt tot leven. Zo won Rum for Breakfast in 2020 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam, stond het op festivals als Surfana Festival en heeft het een heuze waddeneiland-tour gedaan. Nu kijkt de groep uit naar de zomer, waarin ze kunnen rondreizen met hun nieuwe muziek en een slokje rum on the side.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 20.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @cult.north

  @rumforbreakfast_

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

 • De Mol en de Paradijsvogel

  OpusOne
  vr 4 okt 2024

  Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn.

   

  De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien? 

   

  De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

   

  De Mol en de Paradijsvogel werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en de choreografie werd gemaakt door Roy Jonathans. De composities zijn van de hand van Jan Groenteman met aanvullingen van Ezra van Nassauw, die tevens de muzikale leiding heeft over het 4-mans orkest. Het toneelbeeld is van Timo Arling.

  Na het overdonderende succes, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar de theaters.

 • The Story of Boybands

  Oh my god they’re back again!
  Reprise
  za 5 okt 2024

  Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands.

  Samen met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog…

  De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat het dak eraf gaat.

   

  Afterparty

  Het feest nog niet afgelopen als je de zaal verlaat. Na de show is er een gezellige after party in het theatercafé. Blijf gezellig een drankje drinken en verleng jouw avondje uit!

 • Horror - Jakop Ahlbom Company

  a breathtaking nightmare on stage
  wo 9 okt 2024
  en
  do 10 okt 2024

  Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

   

  Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Tien jaar geleden ging hij de uitdaging aan om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen

   

  Sinds de première in 2014 was de voorstelling een internationale hit met al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. 

   

  Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms.

  “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

  Credits

  Concept en regie: Jakop Ahlbom
  Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel
  Dramaturgie: Judith Wendel
  Muziek: Wim Conradi 
  Producent: Jakop Ahlbom Company

 • Re-Play & Roméo

  The Legacy Tour
  za 12 okt 2024

  Re-Play & Roméo, de twee toonaangevende pop/R&B-groepen uit de jaren ‘90, gaan samen iets unieks neerzetten in het theater. Verwacht een show vol entertainment, passie en natuurlijk de tijdloze hits waarbij ze mooie herinneringen ophalen van toen.

   

  De muziek van deze twee groepen is vandaag de dag nog steeds een begrip bij het grote publiek. Samen zijn ze goed voor over de 16 miljoen streams op Spotify. Deze mannen kennen elkaar langer dan dat ze muziek maken en vertellen in deze show al die mooie verhalen. Speciaal voor deze tour komt de groep Roméo na 13 jaar weer bij elkaar om samen met Re-Play een avond te bezorgen die je nooit meer vergeet!

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

   

  Zeg nooit ‘Never nooit meer’ want de boys are ‘Coming Home’.

 • Buurman & Buurman (4+)

  Gaan naar de maan
  zo 13 okt 2024

  Als Buurman & Buurman na een dag hard werken ‘s avonds nog even in de tuin zitten, zien ze dat het volle maan is. Wat zou het toch bijzonder zijn om hun huisje eens vanaf te maan te kunnen bekijken, fantaseren ze. ‘Zullen we niet gewoon een raket bouwen en het proberen?’ zegt Buur. Die nacht kunnen ze bijna niet slapen van het idee om naar de maan te gaan. De volgende dag beginnen ze direct. Er moet heel wat gebouwd worden: een raket, een lanceerbasis en natuurlijk ruimtepakken.  Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk ‘A JE TO!’ (betekent: ‘en dat is het’) roept straks de hele zaal luidkeels mee.

   

  • Geen paskortingen

  Credits

  Script en regie: Jelle Kuiper

  Liedteksten: Ivo de Wijs

  Muziek: Erik de Reus

  Decor: Ascon de Nijs

  Kostuumontwerp: Joost van Wijmen

  Producent: Senf Producties en Jelle Kuiper Producties B.V.

  Tourneeplanning: Senf Theater B.V., Delft           

 • The Analogues

  The White Album
  wo 16 okt 2024

  The White Album is het meest diverse en eclectische album van The Beatles. The Analogues spelen het integraal, met blazers en strijkers en met behulp van hetzelfde instrumentarium dat The Beatles destijds gebruikten.

   

  Beatles-connaisseurs beschouwen The White Album als het meest ‘eigenwijze’ dat The Beatles tijdens de studio-jaren hebben gemaakt. Enerzijds ging de band na een fase van wilde experimenten en complexe arrangementen weer terug naar de basis, en het album laat horen dat The Beatles niet alleen muzikaal vernieuwend waren, maar ook gewoon een steengoede rock ’n’ roll band. Anderzijds zorgden persoonlijke strubbelingen ervoor dat er veel ‘eenmansprojecten’ op de plaat staan, en achteraf kunnen we zeggen: gelukkig maar.

   

  The White Album door The Analogues kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland, en was het hoogtepunt van de International Beatles Week in Liverpool.

   

  Deze show is onderdeel van One and One and One is Three, een trilogie waarbij het publiek het complete oeuvre uit de studio-jaren van The Beatles nog één keer in zijn volledige omvang en rijkdom kan ervaren!

 • Cem Yilmaz

  CMXXIV
  do 17 okt 2024
  en
  vr 18 okt 2024

  De grootste Turkse stand-upcomedian aller tijden komt in 2024 in het kader van zijn Europese tour naar Europa. De meester komiek, Cem Yilmaz, is na een pauze van 3 jaar weer terug als nooit tevoren. Dat de stand-upcomedian populair is blijkt weer eens uit het feit dat al zijn voorstellingen in Turkije in maar liefst 9 minuten waren uitverkocht.

   

  Cem Yılmaz start zijn Europese Tour in Duitsland op 02 oktober 2024. De geliefde komiek doet daarna verschillende steden in Europa aan. En ook Rotterdam staat op zijn lijstje. 

   

  Blok je agenda alvast! Het gaat een onvergetelijke avond vol plezier worden.

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen

   

  Let op!

  De rijen 1 t/m 5 worden als Premium tickets verkocht. Deze tickets zijn niet te koop via Luxor Theater maar kunnen gereserveerd worden bij Sahmeran Entertainment via 06-14961621.

   

   

  Het lang verwachte moment voor vele Cem Yılmaz fans is aangebroken! 

 • Kovacs

  Catharsis
  vr 18 okt 2024

  ca·thar·sis (de; v; meervoud: catharsissen)

  1. reiniging, loutering
  2. plotseling en op heftige manier vinden van een oplossing voor (psychische) problemen


  Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die "emotionele zuivering" betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.

   

  KOVACS keert glorieus terug naar de Nederlandse theaters met haar nieuwste kunstproject, getiteld CATHARSIS. Na een intensief revalidatieproces aan het begin van 2023, heeft de getalenteerde artiest zich gewijd aan het verkennen van haar "higher powers". Deze ontdekkingstocht zal live op het podium plaatsvinden, waar het publiek onderdeel wordt van het emotioneel zuiverende creatieproces. Voor het eerst zal KOVACS niet alleen haar kunst vocaal uitdragen, maar ook fysiek de toeschouwers volledig overspoelen met haar multi-kunstzinnige Catharsis. Helemaal van eigen hand, creëert KOVACS een kunstbeleving waar haar diepgewortelde muzikale erfenis van Soul muziek weer tot de essentie wordt teruggebracht; muziek vanuit haar ziel, die met de kracht van haar unieke stemgeluid het publiek zal laten verdrinken in emoties. 

 • Shrek

  De Musical
  za 19 okt 2024
  -
  zo 27 apr 2025

  Shrek de Musical komt naar het Luxor Theater! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

   

  In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

   

  Na afloop van de voorstelling kunnen alle fans met Shrek op de foto. Betreed het moeras, laat je betoveren door de bekende sprookjesfiguren en ga mee op reis vol hilarische momenten!  

   

 • De Hospita

  Dé nieuwe musical comedy
  za 19 okt 2024
  en
  zo 20 okt 2024

  Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita.

   

  De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oudcomédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

   

  De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een oogstrelend eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

   

  • Geen paskortingen

   

  Recensies

   

  “Een magische ontmoeting tussen generaties.” - Musicalsites ★★★★★

   

  ''Kleinsma als stralend middelpunt.” - Metro ★★★★1/2

   

  “Het spelplezier tussen dit tweetal – Simone en Paul - is een genot om te zien.” - AD ★★★★

   

  “Het is een fraai cadeau dat Joop van den Ende voor Simone Kleinsma heeft geproduceerd. Je ziet haar dan ook elke minuut genieten van deze voorstelling. Datzelfde kan gezegd worden van het publiek, want De Hospita is een heerlijke, avondvullende voorstelling.” - Musical Journaal ★★★★

   

  “Rake oneliners die doen denken aan de glorietijd van televisiesitcoms als The Golden Girls.” - Musicalworld ★★★★

   

  “Kleinsma die zich in alle disciplines – zang, dans en spel – opnieuw bewijst als de top allround musicalvakvrouw.” - Trouw ★★★

   

  “De rode draad van de voorstelling is dat iedereen baat zou hebben bij wat meer empathie voor elkaar – een mooie, urgente boodschap in deze tijd van polarisatie en wantrouwen.” - Telegraaf ★★★

   

  “The show looks and feels beautiful, also with a wonderful live band.” - Broadwayworld ★★★

   

  “Simone Kleinsma krijgt in De Hospita alle gelegenheid om haar brede vakmanschap te laten zien.” - Theaterkrant

 • Bert Visscher

  Dat zie je een ander niet doen
  wo 23 okt 2024
  -
  za 26 okt 2024

  Waar was je nou Visscher? Ja sorry hoor! Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.

  Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs. En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer. Vandaar dat we ook even het verleden induiken. Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm!) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. Wie weet.

  Samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden!

   

  • Geen paskortingen

  WAAR WAS JE NOU?

 • Supergaande Live

  Supergaande van je beeldscherm naar het theater!
  vr 25 okt 2024
  en
  za 26 okt 2024

  Supergaande is een waar begrip binnen de Nederlandse popcultuur en is al jaren niet meer weg te denken van alle social media platformen. Met meer dan 800.000 abonnees op Youtube en ruim 2 miljoen volgers op TikTok, zijn ze een van de grootste entertainment kanalen van Nederland. Maar Nesim, Qucee, Fraasie en Ta Joela gaan hun vertrouwde omgeving van het internet inruilen voor het toneel... Supergaande gaat namelijk de theaters in!

   

  En ze nemen hun succesvolle formats zoals ‘Supergaande Freestyle’ en ‘Accepteer de Punchline’ gewoon mee het podium op. Deze talentvolle groep is fantastisch op elkaar ingespeeld en weet iedereen voor zich te winnen met hun humor en aanstekelijke energie.

   

  Verwacht een show vol humor, muziek, improvisatie, comedy en heel veel interactie met het publiek. Een unieke kans voor alle fans om hun online helden en favoriete formats eindelijk eens live te zien!

 • Prentenboekjesfestival (2+)

  Op pad in de stad
  zo 27 okt 2024

  Wat valt er veel te zien in de stad! Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? Zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

   

  Het Prentenboekjesfestival is een wonderlijke beleefwereld voor kleuters en peuters: twee voorstellingen, aangevuld met de prachtige Prentenboekenstad waar naar hartelust in kan worden gespeeld.

   

  Tijdens het festival kun je kijken naar Sam & Julia (3–7 jaar), de nieuwe voorstelling over de bekende muizen van het Muizenhuis van Karina Schaapman. Of kom alles te weten over kabouters in de voorstelling Het Kabouterboek (2–6 jaar), naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.

   

  In de foyer staan levensgrote prentenboeken die samen een Prentenboekenstad vormen. Kruip in de huid van je favoriete personage, bezoek de marktkraam met groenten, puzzel je eigen oversteekplaats of leg een mooie weg aan, tot het tijd is om naar de voorstelling te gaan!

   

  • Geen paskortingen
 • Eric Cantona

  Cantona Sings Eric
  di 29 okt 2024

  ‘Voorbij de zijlijn is er niets’, zei de filosoof en voormalige voetbalbelofte Jacques Derrida. Een opvatting waar Eric Cantona gedurende zijn leven tegen vecht. Dat begon op 11 mei 1997, toen hij zijn laatste wedstrijd speelde en zijn nummer 7 Manchester United-shirt ruilde voor dat van zijn laatste tegenstander. Hij maakte zijn laatste gang naar de kleedkamers en beëindigde zo zijn ongeëvenaarde voetbalcarrière. Maar in plaats van als een gewone centrumspits, verliet hij het veld als een rockster.

   

  Vanaf die dag maakte de man die enfant terrible, the brat (de snotaap) werd genoemd, maar ook gekroond werd tot King Eric – vanwege zijn heldendaden op het veld en anderzijds zijn wilde capriolen – naam buiten de grenzen van het voetbal, zoals geen enkele sportman dat ooit lukte. 

   

  Behalve als acteur op het podium en op het scherm schildert en schrijft hij poëzie en pakte hij fotografie op. Niet alleen als hobby, maar als nieuwe fases in zijn carrière, vanuit zijn persoonlijke drive om zich creatief te uiten. Een drang die hem vanaf jonge leeftijd in beslag nam en waarvoor het voetbalstadion de zijn allereerste podium was. 

   

  Eric’s hoofdrol in zijn laatste film ‘AKA’ uit mei 2023 is inmiddels door meer dan 71 miljoen met gezien op Netflix. 

   

  Muziek is het laatste ontbrekende stukje in deze meeslepende zoektocht. Een omissie die hij goedmaakte met zijn met het mini-album I’ll Make My Own Heaven, dat in 2023 werd uitgebracht door Universal Music. Opgenomen en geproduceerd door Johan Dalgaard in de La Frette Studios (bij Parijs), en met zijn unieke stem, laat het album ons een kant zien van Cantona die intiem en diep is. Ondersteund door een klassiek gitaar-piano-snaarcombo maakt hij contact met je en tovert meteen een glimlach op je gezicht. Het album laat ons kennismaken met een rauwe mysticus die doet denken aan het soort verbale alchemie dat zijn idool, de dichter Arthur Rimbaud, dierbaar is, wanneer hij alle dingen aanroert die essentieel en onbeschrijfelijk zijn. 

   

  “Muziek is altijd een deel van mijn leven geweest. Ik heb altijd muziek opstaan. Waarom vandaag beginnen, dus vele jaren later? Simpelweg omdat het mij de tijd daarvoor ontbrak. Tijdens de lockdown is het me eindelijk gelukt om serieus gitaar te leren spelen. Hoewel ik nog steeds een slechte gitarist ben, voelde ik me zelfverzekerd genoeg om een paar nummers in vorm te geven”. 

   

  In oktober  en november 2023 maakte hij een succesvolle eerste tournee in Frankrijk. het Verenigd Koninkrijk en Ierland – met als hoogtepunten de optredens in zijn voetbalsteden Marseille en Manchester. 

   

  Wat opviel in al zijn shows is zijn diepgang en natuurlijk theatrale stem. “Ik heb nooit de behoefte gevoeld om aan mijn stem te werken. Het is zoals het is. Waarom zou ik proberen mijn accent te verbergen als ik in het Engels zing? Het zou niets opleveren. Zou je Jane Birkin willen vragen haar accent te corrigeren, iets dat haar stem zo’n kenmerkende charme geeft?”.

   

  Intens leven is iets waar Eric Cantona nooit mee is gestopt. Opschieten. Het in vuur en vlam zetten van het publiek, emoties hoog op laten lopen: het live-podium is het ultieme doel van zijn muzikale inspanningen. Hij begon bescheiden met een piano, intiem, maar speel deze tournee met een band’. 

   

  Opnieuw heeft Eric Cantona een levensdroom werkelijkheid laten worden. 

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
 • Brandweerman Sam Live (2+)

  Avontuur op Dino Eiland
  wo 30 okt 2024

  Van redden krijgt Brandweerman Sam™ nooit genoeg... na het succes van onder meer Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat, komt de held van de buurt terug met een gloednieuw theateravontuur! Samen met het brandweerteam, Mandy en al hun vrienden komt Brandweerman Sam in actie tijdens de familievoorstelling Brandweerman Sam Live! – Avontuur op Dino Eiland.   

   

  Het verhaal

  Wanneer Professor Pekel een écht oud dino-ei vindt, denkt hij dat er ook andere resten van dino’s op het eiland liggen. Tijd om Brandweerman Sam in te schakelen! Piekepolder Eiland wordt omgedoopt tot Dino Eiland en Brandweerman Sam en het brandweerteam maken zich klaar voor verder onderzoek. Mandy sluit zich aan bij de zoektocht, vastbesloten om het beste nieuwsverslag ooit te schrijven. En na even aandringen mag ook de nieuwsgierige Norbert Puk meedoen aan de zoektocht samen met de assistent van Professor Pekel. Maar al snel raken de twee in de problemen en komen ze vast te zitten in een eeuwenoude, onontdekte grot! Het is er donker en stil… Op zoek naar een weg om uit de grot te komen doen ze hun zaklamp aan. Wat is dat?! Zijn dat dino botten? Als ze hun vondst beter willen bekijken valt er licht op het vergrootglas en dan ontstaat er brand. O nee! Lukt het Sam en zijn team om Norbert en de assistent van Professor Pekel op tijd te redden uit de grot?

   

  Maak je klaar voor een heldhaftig avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal, Norbert Puk, Mandy en Professor Pekel tijdens deze vlammende voorstelling vol dans, zang, humor, een spannende zoektocht en gewaagde reddingsacties.

   

  • Geen paskortingen
 • Amerikaanse Verkiezingsshow 2024

  Welke toekomst kiest Amerika?
  do 31 okt 2024

  Wordt het toch weer Donald Trump? Of mag Joe Biden door tot zijn 86e? De Amerikaanse presidentsverkiezingen bepalen niet alleen de toekomst van het diep verdeelde land, maar ook dat van de rest van de wereld. Staat de democratie echt op het spel? En kan Europa blijven rekenen op Amerikaanse bescherming?

   

  In de Amerikaanse Verkiezingsshow duiken journalisten Laila Frank (o.a. Op1 en NPO Radio 1) en Bernard Hammelburg samen met VS-correspondent Jan Postma (beiden BNR Amerika Podcast) diep in de Amerikaanse politiek en samenleving. Met pakkende verhalen en scherpe analyses nemen ze je mee naar het veelzijdige en fascinerende Amerika van nu.


  Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving - in de interactieve en dynamische Amerikaanse Verkiezingsshow vertellen Laila, Bernard en Jan alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen. 

   

  Laila Frank is journalist en Amerikadeskundige voor o.a. Sophie & Jeroen, Op1, NPO Radio 1 en De Groene Amsterdammer. Ook maakt ze de NPO Radio 1 podcastserie Welkom in Washington.

   

  Bernard Hammelburg is een van de bekendste Amerika-deskundigen. Hij is presentator van BNR De Wereld en maakt samen met Jan de BNR Amerika Podcast. Bernard was jarenlang Amerika-correspondent.

   

  Jan Postma is Amerika-correspondent voor BNR Nieuwsradio en verschillende andere media. Vanuit standplaats Washington DC houdt hij in het hele land de vinger aan de pols.

 • Jessy Yasmeen

  Soul, jazz, indiefolk en latin i.s.m. Cult North
  LIVE@DOX
  vr 1 nov 2024

  Jessy Yasmeen is een veelzijdige singer songwriter, componist en producer die in Rotterdam woont. Beïnvloed door rebelse troubadours als Janis Joplin, Karen Dalton en soulgigant Donny Hathaway, combineert Jessy haar liefde voor Soul, Jazz, indiefolk gitaren en latin ritmes met introspectieve teksten over verslaving, zelfsabotage en de eeuwige zoektocht naar verbetering. De 28-jarige is niet verlegen om haar innerlijke zelf te delen met haar publiek en luisteraars. Op het podium en in de studio werkt ze vaak samen met andere artiesten om samen een toevluchtsoord te creëren voor mensen in nood.

   

  Jessy Yasmeen wil de luisteraar uitdagen om zich kwetsbaar op te stellen en bepaalde onderwerpen niet  langer als taboe te beschouwen. Jessy: "Ik had het geloof geïnternaliseerd dat zelfsabotage en eenzaamheid hun voordelen hebben, waarbij ik mezelf ervan overtuigde dat ik geen liefde waard was en dat ik me altijd niet op mijn plaats zou voelen. Ik voelde me liever verdoofd dan dat ik omging met mijn innerlijke demonen en mijn emoties. Altijd op de vlucht. Altijd op zoek naar een vervanging om de leegte die ik voelde op te vullen.

   

  Cult North

  Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Wij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. We werken vanuit de vraag van onze doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven we naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij ons geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen. 

   

  Live @ Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

  @cafe_dox

  @iamjessyyasmeen

  @cult.north

   
  Meer informatie over Café Dox vind je op https://www.cafedox.nl/www.cafedox.nl
   
   
   
  Antoine Platekade 9,
  3072 ME Rotterdam
  06 57 72 38 71
  info@cafedox.nl

van 3