AGENDA

Weergave opties
 • Bernadette Pires

  i.s.m. Hey Sista You Got This
  vr 3 feb 2023

  Bernadette Pires is een Rotterdamse zangeres. Haar stijl is een mix van (neo)soul, jazz en experimenteel. Bernadette experimenteert graag met verschillende muziekstijlen. Etta James, Jill Scott, José James en Mayra Andrade zijn artiesten waar ze graag naar luistert.

   

  Bernadette heeft recent twee singles uitgebracht ‘Tell me’ en ‘You and I’. Daarnaast brengt Bernadette binnenkort haar EP uit. Haar roots liggen in Kaapverdië en dat hoor je aan de warme klanken in haar stem. Zij neemt jou graag mee in haar wereld van inspirerende muziek. 

   

  Kaapverdiaanse sounds in samenwerking met Hey Sista You Got This

  Al sinds de jaren zestig is er een hechte Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland waarvan het grootste deel woont in Rotterdam. Hier kwamen na de tweede wereldoorlog de zeemannen aan. De rijke historie en cultuur van Kaapverdië, inspireert nog steeds veel Nederlandse artiesten. Eens in de maand, op deze passende plek aan de haven, kun je in Café Dox genieten van live muziek, die in meer of mindere mate is geïnspireerd door Kaapverdiaanse muziekstijlen.

   

   

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @bernadettepires

   @heysistayougotthis

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 3 feb 2023 | 17:30 - 19:00
  • vr 3 feb 2023 | 17:30 - 19:00
 • Fred van Leer

  En Route
  vr 3 feb 2023
  -
  za 10 jun 2023

  ‘Alsmaar onderweg. Continu auto in, auto uit. Zit ik niet hier, dan sta ik wel daar. 

  Of ik lig ergens…’ In En Route vertelt Fred van Leer wat er allemaal op zijn pad komt. Gebeurtenissen die je ontroeren, doen verbazen, aan het lachen maken en waarbij je als publiek, misschien, ook nog eens aan het woord komt.  

   

  • Geen paskortingen / Last minute 
  • vr 3 feb 2023 | 20:00
  • za 4 feb 2023 | 20:00
  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
  • vr 3 feb 2023 | 20:00
  • za 4 feb 2023 | 20:00
  • vr 9 jun 2023 | 20:00
  • za 10 jun 2023 | 20:00
 • Acosta Danza

  Cuban Eclectico
  wo 8 feb 2023
  -
  za 11 feb 2023

  Carlos Acosta – een van de beste dansers van zijn generatie – brengt zijn Cubaanse dansgezelschap Acosta Danza eindelijk naar Nederland. Met Cuban Eclectico maakt het publiek kennis met deze wervelende groep veelzijdige dansers, van moderne- tot Afro-Cubaanse dans: ‘Het is een greep uit het Cubaanse leven.’

   

  Carlos Acosta brengt een mix van uitzonderlijk getalenteerde Cubaanse dansers samen, met zowel klassieke als moderne danstechniek. Hij vermengt deze technieken met flamenco, capoeira en hiphop. Het resultaat is de eigen identiteit van Acosta waarin de rijke Cubaanse cultuur duidelijk naar voren komt. Voor Cuban Eclectico nodigt Carlos Acosta diverse choreografen uit die stukken maken, geïnspireerd door de Cubaanse cultuur, maar voorzien van hun eigen ‘twist’.

   

  Na het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019, waarin Luxor en Holland Dance Festival voor het eerst samenwerkten, is nu het internationaal gevierde Acosta Danza opnieuw exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater.

   

  Latijns voetenwerk en klassieke balletlijnen

  De gevierde Zweedse Pontus Lidberg choreografeerde Paysage, Soudain, la nuit. Op een door de rumba geïnspireerde partituur van Leo Brouwer laat Lidberg de viering van de jeugd tussen schemer en dageraad zien. Achttien minuten pure, aanstekelijke energie en Latijns voetenwerk op uitzinnige, traditionele muziek. Van een heel ander kaliber is Satori van de Cubaanse choreograaf Raúl Reinoso, waarin hedendaagse dans versmelt met klassieke balletlijnen. Het stuk illustreert een reis naar binnen, naar spirituele verlichting, naar de ontdekking van waarheid, schoonheid en licht.

   

  Mens en dier

  De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is een van de meest gevraagde hedendaagse choreografen ter wereld. Hij staat bekend om zijn fantasierijke producties die een nieuw licht werpen op culturen en bewegingsgenres. In zijn interpretatie van Faun geeft hij gestalte aan de confrontatie tussen de menselijke en dierlijke aspecten. Dit duet toont de dualiteit van mannelijke en vrouwelijke energieën, die elkaar ontdekken en aanwakkeren.

   

  Havana’s Malecón

  Cuban Eclectico eindigt met 'De Punta a Cabo' van choreograaf Alexis Fernández, gemaakt voor het complete dansersensemble. Tegen een projectie van Havana’s oogverblindende, mooie waterkant, de Malecón, toont dit stuk alle tegenstellingen van de huidige Cubaanse samenleving. Van klassieke dans naar salsa en van spitzen naar blote voeten hier zie je een representatie van de smeltkroes van de Cubaanse cultuur.

   

  Op 7 & 11 februari wordt de film Yuli getoond in LantarenVenster. De film vertelt het levensverhaal van de Cubaanse dansers en oprichter van Acosta Danza, Carlos Acosta. Klik hier voor meer informatie over Yuli.

   

  In vervolg op het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019 is nu het internationaal gevierde Acosta Danza opnieuw exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Geen kaarten retour

  ‘Het is een greep uit het Cubaanse leven.’

 • Stefano Keizers

  Hans Teeuwen
  do 9 feb 2023

  Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.

   

  In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek.

  In de tweede zijn ziel, zijn eer.

  Nu is de rest aan de beurt.

  Hierna ben je van hem af.

   

  Pers over de trilogie van Stefano Keizers:

   

  NRC over Erg Heel (29-01-2018)

  “Erg Heel is het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren en een van de beste voorstellingen van dit seizoen.” ★★★★★

   

  NRC over Sorry Baby (23-01-2020)

  “Bloedstollend cabaret” ★★★★★

   

  NRC over Hans Teeuwen (09-03-2022)

  “Overdonderend en opwindend”

  “Langzaam dringt door hoe geraffineerd de voorstelling in elkaar zit”

  “Op briljante wijze gaat Stefano Keizers de strijd aan met Gover Meit”  ★★★★★

 • Jefferson da Veiga

  i.s.m. House of Knowledge
  vr 13 jan 2023
  -
  vr 10 feb 2023

  Jefferson da Veiga is een veelzijdige performer die meestal zingt, soms rapt maar ook veel van meer duistere rock houdt. 

   

  Of het nou Rock, Soul, RnB, Jazz, Hiphop, Blues of Kaapverdiaanse Zouk is, Jefferson vindt altijd een mooie manier om deze verschillende muziekstijlen tot een groot geheel te mixen. Hiermee is Jefferson direct herkenbaar met zijn sound!

   

  Rotterdamse artiesten via House of Knowledge

  Stichting House of Knowledge is een muzikaal platform dat zich richt op het begeleiden en ondersteunen van uitzonderlijk talent binnen de performing arts. House of Knowledge werkt met net-afgestudeerden en autodidacten die zich laten inspireren door een breed scala aan muzikale invloeden binnen de zwarte muziek(cultuur). Los van het eigen programma werkt House of Knowledge ook nauw samen met scholen in het kunstvakonderwijs, zoals de opleiding Muzikant/Producer van Albeda in Rotterdam. Als stagebedrijf is het onder meer verantwoordelijk voor de boekingen van de studenten. Elke tweede vrijdag van de maand treden in Café Dox artiesten op van Albeda of professionals welke verbonden zijn aan House of Knowledge.

   

   

  Live@Dox

  Kom iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox tussen 17.30 en 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de volgende link!

   

  LIVE@DOX

   

   @cafe_dox

   @Jefferson_da_Veiga

   @houseofknowledge

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl
   
  • vr 10 feb 2023 17:30 en 19:00
  • vr 13 jan 2023 17:30 en 19:00
  • vr 10 feb 2023 17:30 en 19:00
  • vr 13 jan 2023 17:30 en 19:00
 • Kruimeltje (6+)

  de Familiemusical
  vr 10 feb 2023

  Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn...

   

  Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

   

  Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur!

   

  Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

   

  Musical World (★★★★): ''De vormgeving is ingenieus en mooi tegerlijk.''

  Musical sites (★★★★): ''Een echte feel-good musical voor het hele gezin.''

  Musicalnieuws (★★★★): ''Een grote portie humor en een geweldig en veelzijdig decor!'' 

  Musical spot (★★★★): ''De acteurs stralen niet alleen in zang maar ook in hun acteerwerk.''

  De telegraaf (★★★★): ''Nog altijd verovert deze goedhartige belhamel de harten van jong en oud met zijn avonturen.''

 • Martijn Koning

  Appeltjes Schillen
  za 11 feb 2023

  We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. In de nieuwe theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!

   

  "Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer." - NRC

   

  • Geen paskortingen / last minute
 • Kikker is Verliefd! (3+)

  de Familiemusical
  zo 12 feb 2023

  Kikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs, zijn al ruim 30 jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook leuk! Dus maakt hij nu weer een uitstapje naar het theater. In de spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical Kikker is verliefd! Duik je mee met Kikker en zijn vriendjes in een vrolijk, muzikaal avontuur! 

  Tijdens deze familievoorstelling voelt Kikker zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Maar wat zou er met Kikker aan de hand zijn? Heeft hij misschien honger, of is hij ziek? Samen met zijn bekende vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doet Kikker er alles aan om antwoord te krijgen op die ene grote vraag: Hoe komt het toch dat Kikker zijn hartje zo klopt?

  De voorstelling Kikker is verliefd! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Velthuijs, uitgegeven door Uitgeverij Leopold. Het is een magisch mooie poppenvoorstelling met veel interactie en humor. Na de voorstelling kun je Kikker en zijn vriendjes in de foyer van het theater ontmoeten en met hen op de foto gaan tijdens een uitgebreide meet & greet.

   

   

  • Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.
 • Wim Helsen

  Niet mijn apen, niet mijn circus
  ma 13 feb 2023
  -
  di 14 feb 2023

  Wat heeft de wereld nodig? 

  Wat heeft een mens nodig? 

  Wat hebt u nodig? 

   

  Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met u - omdat hij uw vriend is.  Uw eerlijke, echte, beste vriend.

   

  Luister, hij lijkt iets te zeggen: 'Niet mijn apen, niet mijn circus.'

   

  De pers over Niet mijn apen, niet mijn circus:

   

  De Volkskrant (★★★★★)

  'Zalig escapisme'

  ‘Wim Helsen laat weer zien waarom hij de meester van het absurdisme is’

   

  NRC (★★★★★)

  'Stilistisch meesterwerk met ingenieus vertelperspectief'

   

  Trouw (★★★★)

  ‘Buitengewoon sterke performer’

  ‘Een ziel in gevecht met zichzelf’

  'Wie een voorstelling van Wim Helsen bezoekt, geeft zich over aan het absurdistische universum van een paranoïde geest.'

   

  Theaterkrant:

  'Het is regelrechte rebellie.'

   

  -Geen paskortingen

 • Tino Martin

  Onderweg Naar Jou
  di 14 feb 2023

  Tino Martin bekend van de hits Zij Weet Het, Jij Liet Me Vallen en Loop Niet Weg, keert terug naar het theater. De in Den Haag geboren zanger zal, op veler verzoek van zijn fans, alle provincies van Nederland aandoen tijdens zijn tour Onderweg Naar Jou. In de avondvullende theatervoorstelling zal Tino veel van zijn eigen repertoire vertolken maar er is ook plaats voor evergreens die Tino op geheel eigen wijze zal uitvoeren. Hierbij wordt hij bijgestaan door een 8-koppige band. Kortom een mooie avond genieten van muziek met Tino Martin.

   

  • Geen paskortingen / last minute
  • Geen kaarten retour 
 • Charlie and the Chocolate Factory

  Een onweerstaanbare musical
  di 4 okt 2022
  -
  zo 19 feb 2023

  Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

   

  Het verhaal 
  De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

   

  Charlie and the Chocolate Factory is gemaakt voor volwassenen. Het is leuk en te snappen voor kinderen vanaf 8 jaar.

   

  De pers over Charlie and the Chocolate Factory:

   

  Volkskrant (★★★★): ''In de Nederlandse bewerking is ‘Charlie and the Chocolate Factory’ een extreem vermakelijke musical.''

   

  Trouw (★★★★): ''Musical ‘Charlie and the chocolate factory’ is een ode aan de fantasie.''

   

  NRC (★★★★): ''De Nederlandse ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om van te smullen.'' 

   

  Telegraaf (★★★★): ''Charlie and the Chocolate Factory is ontroerend en pijnlijk actueel.''


  Voorstelling op zondag 9 okt 2022 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

   

  • Geen paskortingen / last minute

   

   

  Cast 

  Willy Wonka                                        Remko Vrijdag
  Opa Jakob                                           Peter van Heeringen / John Buijsman
  Oma Jakoba                                        Debbie Korper
  Mevrouw Bakker                                 Julia van der Vlugt
  Opa Willem                                         Rein Hofman
  Oma Willemina                                   Aniek Venhoeven
  Mevrouw Slok                                     Anne-Marie Jung
  Mevrouw Teevee                                 Eva van Gessel
  Meneer Peper                                      Stijn Westenend
  Meneer Beauderest                             Kevin Klein
  Ensemble                                             Rick Bok 
  Ensemble                                              Lakshmi Gajadin
  Ensemble                                              Niek van der Deijl

 • Rayen Panday

  Focus
  do 16 feb 2023

  De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en zichzelf en zijn publiek daarbij niet ontzien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u:

   

  Focus.

   

  De pers over Fenomeen:

  “Panday overtuigt in comedy met hoge grapdichtheid” – NRC ****

  “Panday toont tomeloze energie en geeft een originele draai aan elke grap die hij maakt” – Theaterkrant

  “Want een talent is het. Een heel groot talent (…) Ongekende klasse. Scherp, snel en vaak zo herkenbaar.” – Theaterparadijs *****

   “Hij is vlot, grappig, persoonlijk, herkenbaar, actueel, krachtige humor, en gaat geen enkel onderwerp uit de weg.” – I Love Theater

   

  Over Rayen Panday:

  Rayen is al jaren onderdeel van Comedytrain en heeft succes in het buitenland; hij heeft inmiddels in 18 verschillende landen opgetreden. Hij werd mede daardoor als een van de drie Nederlandse comedians gevraagd een eigen Netflix-special op te nemen in Comedians of the World. Ook wordt Rayen regelmatig gevraagd om aan te schuiven in tv-programma's als M. en Jinek en in radioprogramma's als Gijs 2.0. en De Nieuws BV.

 • Jawad Es Soufi

  Waarom ben jij zo?
  wo 28 dec 2022
  -
  zo 30 apr 2023

  Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is. Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar je versteld van kan staan! 

   

  Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad je mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.

   

  Over Jawad
  Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

   

  Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden.

   

 • Koefnoen

  Live
  vr 17 feb 2023
  -
  za 18 feb 2023

  Na hun tv-publiek zestien goed bekeken seizoenen lang een hilarische karikatuur van Nederland te hebben voorgeschoteld, trekken de mannen van Koefnoen nu met bekende én nieuwe persiflages, types en imitaties het theater in: up-to-date en fonkelnieuw materiaal vol vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.

   

  De wereld verandert razendsnel, soms nog sneller dan we in de gaten hebben. Dingen kunnen niet meer, mogen niet meer en niets lijkt meer blijvend. Hoe verander je een beetje soepeltjes mee? En wil je dat, durf je dat, kun je dat? Of blijf je liever met de gordijnen dicht kattenfilmpjes bingewatchen met een bak quinoachips op je buik?

   

  In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich, samen met Kiki van Deursen en Sanne Franssen in een scherpe, wervelende satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten.

   

  Recensiequotes:

   

  ‘….een groots opgezette, kleurrijke revue’ - **** NRC

  ‘Bewonderenswaardig zijn de rappe scène- en kostuumwisselingen van de (uitstekend acterende) performers, net als de rijke uitdossingen en decors.’  - **** NRC

  ‘…..een feest der herkenning.’ - De Telegraaf

  ‘In hoog tempo toveren zij moeiteloos het ene na het andere typetje uit de hoge hoed.’

  - De Telegraaf

  ‘….prachtig vormgegeven voorstelling.’ – Het Parool

  ‘Koefnoen helaas van de buis, maar gelukkig in het theater.’ - Theaterkrant

  ‘De timing is perfect en de types passen hen als gegoten.’ - I Love Theater

  • vr 17 feb 2023 20:00 en 01:00
  • za 18 feb 2023 20:00 en 01:00
  • vr 17 feb 2023 20:00 en 01:00
  • za 18 feb 2023 20:00 en 01:00
 • Het Grote Race Circus

  Met Rob Kamphues en Tom Coronel
  zo 19 feb 2023

  Na het succes van de theatervoorstelling over formule 1 komt er nu op veler verzoek een vervolg van Het Grand Prix Circus. Rob Kamphues is weer de spreekstalmeester.  Kamphues, presentator van alle tv-uitzendingen rondom de formule 1, maar ook verteller, cabaretier en parttime autocoureur neemt het publiek mee in gloednieuwe verhalen achter de schermen van de autosport. 

   

  In zijn slipstream komt deze show Tom Coronel elke avond langs, jonglerend op een circusbal. Hij vertelt waarom hij zelf de formule 1 net niet haalde maar neemt per videochat ook een paar van zijn internationale racevrienden mee.  

   

  Anderhalf uur lang vermaken de twee mannen de echte formule-1-liefhebber met verhalen, anekdotes en tot de avond uit de bocht vliegt. Natuurlijk gaat het ook weer over Max. Waarom is Max zo goed, is Max de beste van allemaal en is hij als coureur beter dan pakweg Kamphues en Coronel samen?

 • Lenette van Dongen

  Dat doet ze anders nooit
  ma 20 feb 2023
  -
  di 21 feb 2023

  Na de bevrijdende kleur explosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder opzoek naar totale vrijheid. 

  Wie zou ik nog kunnen zijn…. Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt. 

  Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. 

  Geen bucket list maar een fukkit list. Durf je niet? Dan juist doen! 

  Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. 

  Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft is eindelijk vrij.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • THE PROM

  It’s time to celebrate!
  zo 25 sep 2022
  -
  zo 26 feb 2023

  Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

   

  Vier uitgedoofde Broadway-sterren proberen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te komen en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

   

  De Broadway-musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

   

  • Geen last minute / paskortingen

  Credits

  Cast
  Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf, Barry Beijer, Wieneke Remmers, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Melise de Winter, Sjoerd Oomen e.v.a. 

  Creatives
  Vertaling: Jurrian van Dongen | Regie: Paul van Ewijk
  Choreografie: Chiara Re | Muzikale leiding: Billy Maluw
  Decor: Marjolein Ettema | Kostuums: Arno Bremers
  Licht: Coen van der Hoeven

  • di 21 feb 2023 | 20:00
  • wo 22 feb 2023 | 20:00
  • do 23 feb 2023 | 20:00
  • vr 24 feb 2023 | 20:00
  • za 25 feb 2023 | 20:00
  • zo 26 feb 2023 | 15:00
  • zo 25 sep 2022 | 19:00 - 22:00
  • ma 26 sep 2022 | 20:00 - 22:45
  • di 21 feb 2023 | 20:00
  • wo 22 feb 2023 | 20:00
  • do 23 feb 2023 | 20:00
  • vr 24 feb 2023 | 20:00
  • za 25 feb 2023 | 20:00
  • zo 26 feb 2023 | 15:00
  • zo 25 sep 2022 | 19:00 - 22:00
  • ma 26 sep 2022 | 20:00 - 22:45
 • On Tuesdays We Smash The Patriarchy

  Met NANDA, Melissa Joyce en Junalda Meiland
  di 6 dec 2022
  -
  di 21 mrt 2023

  Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in dé huiskamer op de Kop van Zuid, Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband bestaat uit Melissa Joyce (gitaar/bas) en Junalda Meiland (toetsen). 

   

  In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en maar iets meer dan 2% van de producers. In de top 10 van meeste gestreamde artiesten op Spotify in 2021 is geen enkele vrouwelijke artiest te vinden.

   

  Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de huisband ontvangt ze graag Rotterdamse vocalisten om samen te jammen. Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox. 

   

  IK DOE MEE

   

  Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

   

  * Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

   

   @NANDA

   @MelissaJoyce

   @JunaldaMeiland

   

  Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
   
   

  All Female Jam 

  • di 21 feb 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 mrt 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 6 dec 2022 | 20:00 - 23:00
  • di 17 jan 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 feb 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 21 mrt 2023 | 20:00 - 23:00
  • di 6 dec 2022 | 20:00 - 23:00
  • di 17 jan 2023 | 20:00 - 23:00
 • Theatercollege WK 1974

  met ex-Feyenoorders Rep, Israël en Van Hanegem
  wo 22 feb 2023

  Het Nederlands elftal heeft op het WK in Qatar onlangs weinig indruk gemaakt. Dat was in 1974 wel anders. Dat iconisch geworden toernooi, in West-Duitsland, krijgt een unieke herbeleving in het theater. Drie spelers van toen, aanvaller Johnny Rep, verdediger Rinus Israël en middenvelder Willem van Hanegem, kijken onder leiding van presentator/bedenker Eddy van der Ley terug op het toernooi dat Oranje eeuwige roem opleverde, maar net geen wereldtitel. 

   

  Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als iconisch de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand. 48 jaar later komt het toernooi in de setting van het theater tot leven.

   

  Ex-Feyenoorders Johnny Rep, Rinus Israël en Willem van Hanegem nemen de bezoekers, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale. Na de pauze is er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet met de topvoetballers van weleer.

 • Latincafé Dox

  Salsa, Bachata y Kizomba
  wo 26 okt 2022
  -
  wo 22 feb 2023

  Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken van de beste DJs, warme kleuren en lachende mensen. De toegang is geheel gratis. Je kunt ons wel op Facebook laten weten dat je erbij bent!

   

  In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen.

   

  PIN ONLY

   

   

  Salsa, Bachata y Kizomba

  • wo 22 feb 2023 | 20:30 - 00:30
  • wo 26 okt 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 30 nov 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 28 dec 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 25 jan 2023 | 20:30 - 00:30
  • wo 22 feb 2023 | 20:30 - 00:30
  • wo 26 okt 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 30 nov 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 28 dec 2022 | 20:30 - 00:30
  • wo 25 jan 2023 | 20:30 - 00:30
 • Tis Hier Geen Hotel

  Deel 2
  do 23 feb 2023

  Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast; welkom bij ‘Tis Hier Geen Hotel 2’. In deze fonkelnieuwe voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. En waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert. Maar ook al worden we soms knettergek van onze pubers, we houden toch van ze en kunnen meestal hard met én om ze lachen. En zij om ons, want ‘OMG, wij zijn zó boomer’. 

   

  Na het succes van de eerste voorstelling is er nu ‘Tis Hier Geen Hotel 2’, een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven én overleven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.

   

  Gebaseerd op de populaire website Tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente.

 • Thomas Erdbrink

  Onze Man bij de Taliban
  do 23 feb 2023

  In 2021 vertrekken de Amerikanen en hun bondgenoten halsoverkop uit Afghanistan. Terwijl iedereen het land verlaat, besluit Thomas Erdbrink juist om naar Kabul te gaan voor zijn nieuwe VPRO-serie Onze Man bij de taliban. Want het verhaal begint nu pas.


  Op deze avond vertelt Thomas over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen naar aanleiding van zijn serie. Hoe film je onder een regime dat
  Westerlingen jarenlang als doelwit zag? En wat ging er vooraf aan de ontmoetingen die de trauma’s van 20 jaar oorlog onverbloemd in beeld brachten?


  Na het Westerse vertrek is het land geïsoleerder dan ooit. Welke toekomst is er voor de Afghanen, van bommenlegger tot hoofd van de meisjesschool? Aan de hand van indringende fragmenten laat Thomas je op deze avond zien wat de (onzichtbare) gevolgen zijn van oorlog en verloren vrijheid.

   

  - 'Onze Man bij de Taliban - de theateravond’' is een samenwerking tussen Haagsch College en de VPRO.

 • Alex Ploeg

  EGO
  vr 24 feb 2023

  De Volkskrant vond Alex Ploeg hét comedytalent van 2018. Zijn debuut Ultimatum werd genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. En tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet.

   

  Nu is Alex Ploeg terug in de theaters met zijn nieuwe cabaretprogramma, Ego. Harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over het ego in al zijn vormen en de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op hilarische wijze.

   

  De pers over Ultimatum:

  - "Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is." - Volkskrant ★★★★

  - "Met zijn moeilijk beheersbare brein herinnert Ploeg aan collega’s als Ronald Goedemondt en Wim Helsen, ook meesters in het krankzinnig absurdiseren van alledaagse taferelen." - Trouw ★★★★

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • De Schippers van de Kameleon (6+)

  Met De Muziek Mee
  za 25 feb 2023

  Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu het Luxor Theater in. Een muzikaal spektakel en een huiveringwekkend avontuur. Onderschat het platteland en het groene water niet want de onbesuisde Tweeling zal altijd overwinnen. Boeren, burgers en buitenlui... maak je borst maar nat. Anders doet de Kameleon dat wel.

   

  Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het er op dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water. Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen. Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

   

  ‘De Schippers van de Kameleon De Kameleon: Met De Muziek Mee’ is een komisch muzikaal spektakel, geheel en al in de traditie van de boeken, de films en de TV-serie. Met prachtige muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer, in een regie van Robin van den Heuvel. Geschreven door Dick van den Heuvel, geproduceerd door Gerda van Roshum van Homemade Productions. Met Alfred van den Heuvel, Michiel Kerbosch en vele anderen.

  • za 25 feb 2023 | 16:00
  • za 25 feb 2023 | 16:00
 • The Simon & Garfunkel Story

  The International Hit Show
  zo 26 feb 2023

  Reeds 75.000 bezoekers in Nederland gingen je voor! Geniet van een onvergetelijke avond. Het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden.

  Ze begonnen bescheiden, in de jaren 50 als het rock ’n’ roll-duo Tom & Jerry. In de jaren 60 kwamen de grote successen. 'The Simon & Garfunkel Story’ gaat langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981.

  Natuurlijk komen alle hits voorbij: 'Mrs. Robinson', 'Bridge Over Troubled Water', 'Homeward Bound', 'Scarborough Fair', 'The Boxer', ‘The Sound Of Silence' en nog veel meer!

  De regie is in handen van Dean Elliott. 

 • Samson & Marie Show (3+)

  Het Theaterspookje
  di 28 feb 2023

  In deze warme, knusse theatershow beleven Samson & Marie samen hun eerste avontuur. Samson & Marie hebben hun allereerste show samen, maar al snel ontmoet Samson tijdens de voorstelling ook onverwachts een lief theaterspookje waar hij een geheime vriendschap mee sluit. Van Leemhuyzen en Alberto hebben geen weet van deze vriendschap en zijn bang voor het spookje. Ze besluiten hem te vangen. Hopelijk loopt het goed af voor Samson zijn nieuwe vriendje.

  • Geen paskortingen / Last minute
  • Geen kaarten retour

   

   

  Alleen in Rotterdam en Roosendaal

  • di 28 feb 2023 | 10:30
  • di 28 feb 2023 | 13:30
  • di 28 feb 2023 | 16:30
  • di 28 feb 2023 | 10:30
  • di 28 feb 2023 | 13:30
  • di 28 feb 2023 | 16:30
 • Vasistas

  De liedjes van Claudia de Breij
  wo 1 mrt 2023
  -
  do 2 mrt 2023

  "De door het publiek zeer gewaardeerde liedjes van Claudia de Breij krijgen in de meeste van haar voorstellingen een bijrol, nu draait zij het een keer om! Claudia komt naar je toe met een avondvullend liedjesprogramma, vergezeld door de fenomenale band onder leiding van Marcel Fisser. Verwacht een avond vol herkenbare publieksfavorieten, maar ook liedjes die Claudia zelf helpen aan de woorden om de wereld beter te begrijpen op het moment dat je ze nodig hebt!"

  • Geen paskortingen
 • Sweet Caroline

  The Ultimate Tribute to Neil Diamond
  do 2 mrt 2023

  Van Brooklyn tot aan Hollywood, Neil Diamond heeft een muziekerfenis achtergelaten van songs die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gecoverd. In 50 jaar tijd maakte hij een reis langs vele genres; van het reggae in ‘Red Red Wine’ naar de country muziek in ‘Cracklin’ Rosie’ tot de Hollywood muziek van de film ‘The Jazz Singer’.

   

  In ‘Sweet Caroline’ brengt de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band alle hits van toen. Verwacht hits als ‘Forever in Blue Jeans’, ‘America’ en ‘Love On The Rocks’, natuurlijk zal ook Neil’s grootste hit ‘Sweet Caroline’ niet ontbreken in deze ultieme tribute show.

   

  The good times never seemed so good!

  LET OP: Deze voorsteling van maandag 7 maart 2022 is verplaatst naar donderdag 2 maart 2023. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gesteld

 • Nijntje de musical (2+)

  naar de verhalen van Dick Bruna
  wo 4 mei 2022
  -
  za 22 apr 2023

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

   

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.
 • George Dalaras

  With Aspasia Stratigou & Violeta Ikari
  vr 3 mrt 2023

  For many, George Dalaras embodies the Greek sound. Meet the singer who has made rembetiko music his own, and whose repertoire also includes Greek folk music and Latin American elements. Rembetiko, also known as the Greek blues, came to prominence at the same time as jazz. George Dalaras, himself the son of a well-known rembetiko artist, was one of the genre’s innovators. In 1974, Dalaras worked with the legendary Mikis Theodorakis for the first time. With his exceptional voice and instrumental skills, the musician and singer has always been at the forefront of innovation in contemporary Greek music. Over 20 million albums sold, sold-out concert halls worldwide, enthusiastic critics and collaborations with Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Paco de Lucia and Al Di Meola, among others, bear witness to the outstanding career of this musician. Dalaras is accompanied by his band and his excellent instrumentalists as well as the singers Violeta Ikari & Aspasia Stratigou. Experience a fantastic program with his most successful and beautiful songs as well as traditional Greek songs.

 • Isabelle Beernaert

  OXYTOCIN
  za 4 mrt 2023

  In een periode waarin we elkaar opeens niet meer mochten aanraken en afstand moesten houden van elkaar, ontstond bij veel mensen het fenomeen huidhonger. Een verlangen om elkaar vast te pakken, te knuffelen of te strelen. Een verlangen naar het knuffelhormoon Oxytocine. In die periode van quarantaines en social distancing ontstond ook de nieuwe voorstelling OXYTOCIN van choreografe Isabelle Beernaert (bekend van So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle).

   

  Ieder mens heeft in het dagelijks leven Oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had bij veel mensen een fysieke weerslag. Isabelle toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans.

   

  Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: OXYTOCIN is een lichte voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen. 

   

  Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.

 • Jon van Eerd

  Zo vader zo zoon
  za 4 mrt 2023
  -
  zo 5 mrt 2023

  Harrie Vermeulen komt voor de laatste keer naar het theater. En hoe!

  Met ‘Zo vader zo zoon’ waait er dit seizoen een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen, brengen Harrie Vermeulen dit seizoen tot een ongekend komisch hoogtepunt.

  Jon van Eerd laat zich wederom van zijn meest grappige kant zien, met aan zijn zijde onder andere Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé.

   

  Harrie Vermeulen woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar, hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan en daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een datingsite voor ouderen om hem aan een oud besje te haken.

   

  Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij laat zich niet zomaar uit het lood slaan. Bovendien heeft hij een veel betere, en vooral lievere vrouw voor zijn zoon op het oog.

  Harrie bedenkt een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Hiervoor roept hij de hulp in van een oude, vertrouwde vriend. De twee mannen stellen alles in het werk om de verfoeide feeks flink te laten blunderen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de ogen van junior moeten openen. Een klein duwtje in de goede richting van de lieftallige schone die ze hebben geselecteerd en alles komt vast wel goed; vervelende haaibaai de laan uit, Harrie kan bij zijn zoon blijven wonen en junior wordt zielsgelukkig met de liefste vrouw van de wereld.

   

  Maar die route blijkt niet zonder heel wat drempels, hordes, stoplichten, hefbomen, en andere obstakels. Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet!

   

  Voor iedere vader die zich vader voelt en voor ieder kind dat er mee moet leven.

 • Theo Maassen

  ONBEKEND TERREIN
  zo 5 mrt 2023
  -
  di 14 mrt 2023

  Natuurlijk hebben we allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Continu proberen we de zaak in kaart te brengen, te duiden, te berekenen, te benoemen.

   

  Soms geeft dat ons de illusie van helderheid maar in wezen tasten we in het duister. Ondanks alle wetten, afspraken, protocollen, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven- en ongeschreven regels. Want hoe iedereen zich ook uitslooft, wat voor plannen we ook smeden, waartoe we ons ook laten verleiden, elk moment is een nieuw moment. Elke stap die we zetten is een stap die nog nooit is gezet. Een stap op onbekend terrein. Theo Maassen gaat in deze

   

  one man show terrein betreden waar hij nog nooit geweest is. Kom kijken, je gaat wat meemaken...

   

  Theo Maassen won een keur aan prestigieuze prijzen waar hij nooit mee te koop zal lopen. In de Volkskrant top 100 van grappigste fragment van naoorlogs Nederland staat hij met Mengvoeders United pontificaal op nummer 1. Cabarethistoricus Frank Verhallen plaatste hem in het ultrakorte rijtje: Jean-Louis Pisuisse - Toon Hermans - Freek de Jonge - Theo Maassen, en ziet hem als de cabaretier van de eeuwwisseling en daarna.

   

  Hoe dan ook een schitterend compliment. Voor Freek, Toon en Jean-Louis dan hè. 

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Komt een vrouw bij de dokter

  Naar de bestseller van Kluun
  di 7 mrt 2023

  Van de bestseller van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2009 verscheen de filmbewerking. Nu heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris, die ook de voorstelling Bonita Avenue schreef, over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

   

  Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

 • Christel de Laat

  Hoe dan?!
  wo 8 mrt 2023

  In Hoe dan?!, alweer haar derde voorstelling, is Christel de Laat opnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen.

   

  Zonder enige schaamte gooit Christel haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. Want Christel spaart niemand, ook zichzelf niet!

   

  Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes, waarna de toeschouwer met Christel verzucht: ‘Hoe dan?!’

 • Fuad Hassen

  Vogelvrij
  do 9 mrt 2023

  ‘Vogelvrij’ is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedy stijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma ‘Vogelvrij’.

   

  Ook de pandemie heeft Fuad aan het denken gezet. Wat als vanzelfsprekend werd gezien bleek ineens niet meer te mogen. Nu de maatregelen zijn verdwenen vraagt Fuad zich af of we échte vrijheid wel aankunnen. Zijn wij als volk niet al te veel gedomesticeerd? Want als je het gewend bent om via een app een volledige maaltijd thuisbezorgd te krijgen, wordt het vangen van een kip voor je avondeten ineens een heel ander verhaal…

  Daar sta je dan. In je zelfgemaakte kleding. Met een kip in je hand. Onder een afdakje. Onbeschermd.

  Vogelvrij.

   

  Een echte stand-up show, die Fuad de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil. Op zijn manier en 'Vogelvrij', soms in clubsetting en soms in de reguliere theaterzaal gespeeld,


  Zoals het Dagblad van het Noorden al schreef “Houd Hassen in de gaten”.
   

   
  De pers over Fuad:

  • “Opnieuw valt het op hoe snel, hoe soepel en hoe effectief hij een zaal weet in te pakken.” (DvhN);
  • “Fuad verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen.” (Volkskrant)
  • "Fuad Hassen (…) opnieuw een rustige, beheerste verteller, die goed is in het uitspelen van komische situaties en bovendien echt iets te vertellen heeft” (NRC)
 • Tineke Schouten

  Dubbel
  vr 10 mrt 2023
  -
  za 11 mrt 2023

  Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? En ja, hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke is dit gegeven al 40 jaar een grote bron van inspiratie.

   

  Al vierentwintig shows toonde Tineke ons allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. En nu voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie, van buiten en van binnen een brok tragiek. Beppie neemt nog een dubbele wodka, lacht te luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel, dubbel met een dubbele L. Want het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

   

  • Let op : 10 maart zijn er beeldregistraties
 • The Dutch Eagles

  New Horizon
  za 11 mrt 2023

  Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock.

   

  Zes bevlogen muzikanten voeren u mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. Al vijftien jaar brengen zij hun passie voor deze muziek naar u toe en dat zij niet stilstaan bewijzen ze wederom met New Horizon. Of het gaat om ‘Lyin’ Eyes’ of ‘Life In The Fast Lane’, of juist een onverwachte muzikale verrassing: The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren zeventig. Dat brengen ze met verve, zoals u van ze gewend bent. Beleef het zelf in New Horizon - The Dutch Eagles.

 • Hendrik Groen

  Opgewekt naar de eindstreep
  di 14 mrt 2023

  Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

   

  De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

   

  Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

   

  Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:

  ‘Overtuigend en ontroerend’ - NRC Handelsblad

  'Vol humor en tragiek' - Algemeen Dagblad

   

  Theaterkrant:


  “allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren behoorlijk”


  “veel te lachen”


  “ontroerend”


  “buitengewoon mooi” 


  “hartveroverend” 

   

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Suzan & Freek

  Theatertour
  wo 7 dec 2022
  -
  wo 15 mrt 2023

  Suzan & Freek stonden de afgelopen jaren onafgebroken in de hitlijsten met liedjes als Blauwe Dag, Weg Van Jou, Goud en Honderd Keer. Dit jaar spelen ze hun grootste shows ooit, maar na twee uitverkochte Ziggo Dome shows en een volle festivalzomer met optredens op grote festivals als Paaspop, Concert At Sea en Zwarte Cross zoekt het duo dit najaar de intimiteit van het theater op. Samen met hun voltallige band brengen ze hun grootste hits, afgewisseld met kleine liedjes en verhalen. Dichtbij, persoonlijk en één en al muziek: een avond waarbij meezingen mag, stilzitten niet gaat lukken en waarna je met een goed gevoel weer naar buiten stapt.

  • Geen paskortingen / Last minute
  • Geen kaarten retour
 • Huisvrouwen Bestaan Niet

  Met Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas
  do 16 mrt 2023

  Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier.

   

  Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over een ding zijn ze het eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: “net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.”

   

  Huisvrouwen Bestaan Niet is familie van de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Paulien Cornelisse

  Aanstalten
  vr 17 mrt 2023
  -
  za 18 mrt 2023

  ‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

   

  Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. 

   

  "Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,"  heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. 

   

  NB Deze cabaretvoorstelling is ook geschikt voor mensen die wél veel zeker weten. 

   

  "Ze doet in Aanstalten wat ze gelukkig niet laten kan: het maken van aanstalten consciëntieus analyseren als een voorstadium dat dikwijls gedoemd lijkt een voorstadium te blijven. Vervolgens betrekt ze die analyse op het hele leven en hoe wij omgaan met onze tijd, tot en met de oerknal aan toe." Volkskrant ****

  "Het is de combinatie van een scherpzinnig oog voor alledaagse details en een houding van verbazing, die ontwapenend werkt…. Cornelisse pakt de zaal volledig in." Trouw****

 • Melek Mosso

  In concert
  vr 17 mrt 2023

  De enorm populaire, succesvolle en meest besprokene Turkse zangeres op het moment; Melek Mosso komt naar Nederland!

  Melek Mosso is een jazz-zangeres, songwriter en muzieklerares. Een van de grootste hits van deze Turkse jazz-zangeres tot nu toe zijn "Vursalar Ölemem" (2017) (Tilbe-cover), "Keklik Gibi" (2019), en "Hayatım Kaymış" (2021). Ook was ze te horen op het hitnummer van 2017 van de Turkse hiphopartiest No. 1, "Hiç Işık Yok".

  Haar unieke, krachtige stemgeluid en haar podiumpresentatie als powervrouw zijn kenmerken waarmee Melek Mosso zich op de kaart van de Turkse muziekwereld heeft gezet.

   

  Na vele successen en een reeks aan uitverkochte zalen in heel Turkije staat ze dan nu eindelijk samen met haar voltallige band op vrijdag 17 Maart in het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

  Mis dit muziekspectakel niet!

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour
  • De voorstellings is in het Turks
 • Danny Vera

  The New Now Nightclub
  vr 8 apr 2022
  -
  za 18 mrt 2023

  De Middelburgse singer-songwriter Danny Vera schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Danny scoorde in 2019 met het nummer Roller Coaster een dijk van een hit en werd tegelijkertijd door heel Nederland in het hart gesloten. Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. Roller Coaster kwam zelfs op 1 in de Top 2000 van 2020.

  Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Danny Vera de afgelopen jaren naast de festivals en poppodia ook de theaters weten te veroveren. In deze nieuwe theatershow zal Danny muzikaal grootser uitpakken dan ooit! Niet alleen zijn vaste band, strijkersensemble en blazerssectie zijn van de partij: achtergrondzangers worden hieraan toegevoegd en dragen bij aan het groots brengen van de muziek van zijn prachtige albums.

 • Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+)

  een spetterende musical voor alle leeftijden
  zo 19 mrt 2023

  Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk: ‘A JE TO!’ (betekent: ‘voor mekaar’) roept straks de hele zaal luidkeels mee.

   

  Buurman & Buurman wisten in een mum van tijd de harten van vele kinderen en hun ouders te stelen. Gelukkig komen de twee onhandige klussers terug naar het theater! Voor de 6e maal op rij brengen, ditmaal in de voorstelling Buurman & Buurman gaan verhuizen.

 • Così fan tutte

  La scuola degli amanti
  zo 19 mrt 2023

  ‘Così fan tutte’ is een komische opera in twee bedrijven van Wolfgang Amadeus Mozart, waarin twee jonge mannen zich met een weddenschap aan een liefdesexperiment wagen en zo hun liefde op de proef stellen. De ondertitel van de opera luidt dan ook ‘La scuola degli amanti’ oftewel de leerschool van de geliefden. Vrij vertaald betekent Così fan tutte ‘Zo zijn alle vrouwen’, maar dat betekent niet dat de heren het er zonder kleerscheuren vanaf gaan brengen…


  ‘Così fan tutte’ ging in 1790 in Wenen in première en was meteen een doorslaand succes. De opera behoort met recht tot het gietijzeren repertoire en wordt door alle grote operahuizen met regelmaat ten tonele gevoerd.

   

  Een groep Oekraïense muzikanten is de oorlog in hun land ontvlucht en heeft onderdak in Nederland gevonden. Dat heeft geleid tot het ontstaan van een bijzonder gelegenheidsorkest op initiatief van dirigent Jeroen Weierink, het Ukraine Liberation Orchestra (ULO). Marc Krone zal de regie op zich nemen en met zes bijzonder getalenteerde Oekraïense zangers presenteren we u een gloednieuwe enscenering van zonder twijfel de meest dolkomische boulevardklucht onder de opera’s. 

  Houd zakdoeken gereed!

  • zo 19 mrt 2023 | 15:00
  • zo 19 mrt 2023 | 15:00
 • De Cabaret Club

  Theatertour
  wo 22 mrt 2023

  Wat bekt dat lekker, nietwaar? De Cabaret Club! Ga genieten van een superleuke en te gekke line-up show. Getalenteerde cabaretiers bieden jou een theaterbeleving die je lang bij zal blijven. Op deze avond zie jij vier verschillende mini cabaretvoorstellingen voor de prijs van één. De uitgelezen kans om kennis te maken met nieuw talent en ervaren cabaretiers. Geen avond is hetzelfde. We houden de line-up altijd geheim.

   

  Laat je verrassen. Ga het avontuur aan. Kom naar de club, De Cabaret Club!

  Line-up show met nieuw talent en oude rotten!

 • Les Misérables

  De legende is terug
  wo 22 mrt 2023
  -
  ma 10 apr 2023

  DE LEGENDE IS TERUG!

  Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

   

  Het verhaal

  Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

  Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

   

  De Nederlandse cast

  Milan van Waardenburg (Alternate: René van Kooten) – Jean Valjean
  Freek Bartels – Javert
  Vajèn van den Bosch – Éponine
  Ellen Pieters – Madame Thénardier
  Channah Hewitt – Fantine
  Mark Roy Luykx – Enjolras
  Sem Gerritsma – Cosette

   

   
  De populairste musical ter wereld

  De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

  Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig.

  De legende is terug!

 • Waylon

  Gewoon Willem
  do 23 mrt 2023

  Een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands
  grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

  De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’

  De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied.
  Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. ‘Gewoon Willem’ heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow “Gewoon Willem” geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En dit met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal.

  Een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij.
  Hun schatkamers aan repertoire verrijkt met mooie eigen liedjes brengt hij ten gehore tijdens zijn theatershow. Een koninklijke naam verdient een groot podium: ‘Gewoon Willem’!
  Niets meer maar zeker niets minder.
   

   

  • Volledig Nederlandstalig (tenzij er speciale verzoeken zijn) 
  • Geen paskortingen / last minute
 • Familiespel

  met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Bas Hoeflaak en Annick Boer
  vr 24 mrt 2023

   

  Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!  
   
  Familiespel is een heerlijke, gelaagde komedie over het samengestelde gezin. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs (Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak)  met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, hier met elkaar opgezadeld zitten.  


  Familiespel
  is een gloednieuw toneelstuk geschreven door Marijke Schermer bekend van o.a. Liefde, als dat het is. 

   

  Credits
   

  Cast: Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak 
  Eindregie: Corien van der Zwaag

  i.s.m. Marijke Schermer

  Script: Marijke Schermer 
  Licht: Yuri Schreuders 
  Kostuums: Daphne de Winkel 
  Soundscape: Janne Piksen 
  Producent: More Theater Producties 

   

  • Geen paskortingen / Last minute korting
  • Geen kaarten retour
 • 3JS

  15 jaar
  za 25 mrt 2023

  Het is inmiddels 15 jaar geleden dat de 3JS landelijke bekendheid kregen met hun debuutalbum ‘Watermensen’. Ze vielen gelijk op met een unieke folk-popsound. Aardse instrumenten, rijke zang-melodieën, teksten die tot de verbeelding spreken... en bovenal het unieke gitaarspel van Jaap Kwakman en de bijzondere zangstem van Jan Dulles. Ze zijn 15 jaar en 11 albums verder en alleen maar beter en wijzer geworden. De grote schare fans blijft nog altijd trouw langskomen in de theaters. Deze show wordt een reis langs de afgelopen 15 jaar. De liedjes vertellen de verhalen. Mooie verhalen. Zoals we van hen gewend zijn. 

 • Dancing in Defiance

  Triple bill Alexei Ratmansky, Jiří Kylián en Sol Léon & Paul Lightfoot
  The United Ukrainian Ballet Company
  zo 26 mrt 2023

  The United Ukrainian Ballet Company besstaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. The United Ukrainian Ballet Company is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden. 

   

  De company brengt, na het succesvolle Giselle, hun tweede voorstelling Dancing in Defiance. Een unieke triple bill met het werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment; Alexei Ratmansky (Wartime Elegy), Jiří Kylián (Falling Angels) en Sol Léon en Paul Lightfoot (Step Lightly).  

   

  Drie voorstellingen die elk op hun eigen manier passen bij dit bijzondere gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog en beleeft in Nederland zijn Europese première. De voorstellingen van Kylián en Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

   

  Dancing in Defiance is een avondvullende beleving waarbij u vanuit uw theaterstoel geniet van wereldberoemde choreografieën gedanst door een uniek gezelschap bij elkaar gebracht door oorlog.

   
  The United Ukrainian Ballet Foundation is een initiatief van Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) en heeft als directe partners Theater Amare en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De organisatie wordt ondersteund door de Kylian Foundation, de Senf-groep, het Leger des Heils, Gemeente Den Haag, De Dutch Don’t Dance Division en de consultants van Blueyard. De producties van de United Ukrainian Ballet Foundation worden onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van de VriendenLoterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, Fonds 21, Droom en Daad en de andere in Kickstart Cultuurfonds participerende financiers.

 • Patrick Laureij

  LIVE
  ma 9 mei 2022
  -
  di 2 mei 2023

  Genadeloos, goudeerlijk, hilarisch.

  Patrick Laureij komt met zijn derde programma.

   

  Anderhalf uur verbaal geweld.

  Over zichzelf en de wereld om hem heen.

   

  Live.

  Voor jullie.

  Kom kijken.

   

  Patrick Laureij is al jaren lid van het stand-up collectief Comedytrain en veroverde het publiek met zijn shows ‘Dekking Hoog’ en ‘Nederlands Hoop’ (beide te zien op Netflix). 

   

   

  • Geen last minute / paskortingen

   

  Voorprogramma: Sezgin Güleç

   

 • Pieter Derks

  Uit het niets
  vr 17 jun 2022
  -
  wo 29 mrt 2023

  Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario.

  In zijn nieuwe voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

   

  'Pieter Derks laat zien hoe we onze problemen inpakken met mooie verhalen'

  NRC ●●●●

   

  'De nieuwe show van Pieter Derks zit vol superactuele grappen, scherpe sneren en verrassende zijspoortjes'

  De Volkskrant ★★★★

   

  'Pieter Derks vult in nieuwe show geen gaatjes met praatjes'

  De Telegraaf

   

  'Een dijk van een voorstelling'

  AD ★★★★

   

  • Geen last minute / paskortingen
 • Slagerij van Kampen

  Rhythm of Life
  do 30 mrt 2023

  Met de hartverwarmende energie van de bandleden, indrukwekkende set-ups, shows vol visuele effecten en de onmiskenbare kracht van de opzwepende drums is Slagerij van Kampen een fenomeen van wereldformaat.

   

  In hun nieuwe wervelende show Rhythm of Life vangen ze de schoonheid van de aarde in de oerdrift van de drums; een samensmelting van culturen, de overweldigende natuurelementen en de puurheid van het leven verwerkt in de meest prachtige ritmes. Soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstillend. Hoor de regen, het ruisen van de bomen, voel de zon en proef de vrijheid. 

   

  Rhythm of Life is een intens en indrukwekkend muziekspektakel van de eerste tot de laatste minuut.

 • Ton Kas

  Best of..
  za 1 apr 2023

  Ton Kas grapt voor de sterke maag 

  Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows gaan de revue nog ‘ns passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal, want dit wordt een compleet nieuwe show! Dat daar geen misverstand over ontstaat! 

   

  Waarom Best of…? Wat denk je zelf? Om ‘t nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! 

  Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. 

  Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politie-agenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken. Grof en overdreven tot en met! Pure flauwekul, die niemand persoonlijk hoeft op te vatten - óók wel ‘ns leuk, voor de verandering! 

   

  En laat je vooral niet wijsmaken dat mijn kunstje ''meer voor mannen'' is: de vrouwen produceren doorgaans de meeste decibels in de zaal! 

   

  M’n hond zorgt trouwens weer voor de gevoelige snaar, want die snaar van mij lopen ze nog naar te zoeken... 

  • Geen paskortingen / Last minute 
 • The African Mamas

  Graceland The concert
  zo 2 apr 2023

  In ‘Graceland The Concert’ laten The African Mamas het publiek het fantastische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.

   

  Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

   

  De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. "Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van cultuur of kleur" zei hij daar destijds zelf over.

   

  ‘Graceland The Concert’ gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis. Een sensatie die een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound en zo de geschiedenis herschreven heeft. 

   

 • The Bootleg Sixties

  Overtures
  wo 5 apr 2023

  De heren van The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. Deze succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist: opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig.

   

  In de woorden van Sir Elton John: “This band is amazing! They're just the best band of their kind in the world”. Met hun spectaculaire show laten ze al jaren publiek wereldwijd meezingen en dansen. Hey Jude, Blowin’ in the Wind, Sound of Silence en vele andere hits van o.a. The Beatles, The Who, The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Rolling Stones en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. 

   

  De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Mede dankzij de prachtige historische beelden waan je je terug in de tijd. Het technische en muzikale plezier van deze fantastische band slaat genadeloos over op het publiek. Een gegarandeerd succes.

 • Blaudzun

  NY-RIO-BERLIN
  do 6 apr 2023

  Begin 2022 verschijnt Blaudzun’s zesde langspeler LONELY CITY EXIT WOUNDS. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ worden gekozen als TopSong bij NPO Radio2 en het album bereikt de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

   

  LONELY CITY EXIT WOUNDS bestaat uit een verzameling van twaalf filmische en emotionele popsongs. Een album met ‘de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartekreten van verliezers en de souvenirs van helden’, zoals Blaudzun zelf omschrijft.

   

  De theatertour NY-RIO-BERLIN is een intiem vervolg op het album. Tijdens de concerten brengt de zanger en liedjesschrijer met zijn vaste muzikanten de songs van LONELY CITY EXIT WOUNDS, het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervole uitvoeringen.

   

  • Geen paskortingen / last minute 

   

  Recensies album LONELY CITY EXIT WOUNDS

  ‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ - Parool  

   

  ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ - Volkskrant ★★★★

   

  ‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ - Trouw ★★★★

   

  ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een plaat die zich met open armen laat ontvangen.' - OOR

 • Taylor Tomlinson

  The Have It All Tour
  vr 7 apr 2023

  Taylor Tomlinson’s perspective possesses a degree of wisdom that’s typically earned with age. Named to Forbes’ 2021 class of 30 Under 30, fans got a healthy dose of that wisdom when her first-ever, hour-long special, “Quarter-Life Crisis,” debuted on Netflix last March just as the world entered into a once-in-a-century pandemic. The special went on to earn unanimous critical praise with the Washington Post calling her “your favorite quarantine-watch” and Newsweek opining she is “undeniably hilarious” and “wise beyond her years.”  Performances on The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, CONAN, Comedy Central's Adam Devine's House Party, and Netflix’s The Comedy Lineup, as well as a top-ten finish in season 9 of NBC’s Last Comic Standing, have all endeared Taylor to a national audience. Variety Magazine named her one of the Top 10 Comics to Watch at the Just for Laughs Festival, and she’s a regular on What Just Happened??! with Fred Savage.   Taylor’s Netflix special was the culmination of years of writing and performing, and it showed. The set was a masterful display of deft timing, crowd connection, physicality, and smarts. The material changed over the months that passed from pitch to performance, reflecting shifts in Taylor’s own life. “A lot happened over the summer of 2019,” Taylor says. “I ended up breaking off my engagement. It was a lot of growth in a very short period of time. It changed the hour a lot from what I had submitted back in February––and I think made it better.” For filming the special, Taylor chose the Aladdin in Portland, Oregon.   “I found out I got the special and enjoyed it for about 20 minutes, then I got really stressed and was pretty laser focused,” Taylor says, laughing a little. “You think you’ll take a break after you film it, but then you realize, ‘Oh shoot. I need a whole new hour of material––I can’t take a break!”   The special went on to be named “Best of 2020” by New York Times, Decider, Paste and more. And Vulture’s “comedian you should and will know” is just getting started! She has already developed a whole new hour of material and can’t wait to get back on the road later this year when safe to do so and share her observations and self-discovery from quarantine with the world. “I just don’t think there’s anything better than having a room full of people laugh at something you said. All I really want to do is be really good at standup––and continue to get better at it,” she says. “Saying ‘that’s all I really want’ feels insane because it’s so much to want.” 

  • vr 7 apr 2023 | 20:00
  • vr 7 apr 2023 | 20:00