Amsterdam Sinfonietta en Rufus Wainwright

Breder dan klassiek
za 14 jan 2023 | 20:00
14 jan 2023
20:00
  • 14 jan 2023
    20:00
    nieuwe Luxor
    Geweest

Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De ‘Prince of Chamber Pop’ slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. 

 

Het wordt een heel nieuw programma waarin nieuwe nummers van Rufus Wainwright te horen zullen zijn, aangevuld met een aantal covers en klassieke werken. Maar enkele publieksfavorieten uit de vorige tournee zullen ook zeker gespeeld worden. Voor alle stukken worden nieuwe arrangementen gemaakt. 

 

De unieke optredens van Amsterdam Sinfonietta met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn elk jaar weer een groot succes. Eerder werkte het orkest al samen met artiesten als Bobby McFerrin, Typhoon, Wende, De Dijk en in de laatste editie met Jonathan Jeremiah.

 

LET OP: Deze voorstelling is verplaatst van vrijdag 14 januari 2022 naar zaterdag 14 januari 2023. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gesteld.

  • Geen last minute / paskortingen