Matilda De Musical

Hartveroverend en onweerstaanbaar
wo 28 sep 2022 | 20:00 - zo 8 jan 2023 | 16:30
28 sep 2022
-
8 jan 2023
20:00 - 16:30
 • 28 sep 2022
  -
  8 jan 2023
  20:00 - 16:30
  Oude Luxor
  geannuleerd

Covid-19 heeft de theatersector hard geraakt en de gehele industrie staat voor een grote uitdaging in deze tijd. De onzekerheid rond Covid-19 en het consumentenvertrouwen maakt dat we Matilda De Musical voorlopig uitstellen.
Internationale producent GWB, Luxor en MediaLane blijven de intentie hebben om de voorstelling te produceren als de markt stabieler is. Er is veel enthousiasme rondom Matilda De Musical en we kijken er naar uit om publiek te mogen verwelkomen bij de show.


Iris van den Ende & GWB Entertainment: “Het is verdrietig om deze beslissing te nemen, vooral wetende dat we zo’n geweldig getalenteerde cast hadden samengesteld, en een fantastische groep kinderen die al zo hard in voorbereiding waren voor de voorstelling. We kunnen niet wachten op betere tijden om deze bijzondere voorstelling met het publiek in Nederland te delen”. Marc van Kaam, directeur van Luxor: “Het oude Luxor Theater is recentelijk verbouwd en is zodra het weer mogelijk is klaar om Matilda De Musical te verwelkomen.”Matilda De Musical
is de meervoudig bekroonde musical van The Royal Shakespeare Company, geïnspireerd op het geliefde boek van de meesterverteller Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen. De musical heeft wereldwijd 99 internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder 24 Awards voor Beste Musical en 4 Tony Awards.

De wereld maakte kennis met Matilda Wurmhout in 1988, als een van de laatste personages die Dahl tot leven bracht. Er zijn wereldwijd ruim 17 miljoen exemplaren van het boek verkocht. In 2010 werd Matilda De Musical  door The Royal Shakespeare Company naar het toneel gebracht. Sindsdien is de musical een groot wereldwijd succes en trekt vele bezoekers van alle leeftijden.  In 2022 wordt er met hetzelfde creatieve team een Netflix film gelanceerd.

Matilda De Musical is alleen te zien in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

★ ★ ★ ★ ★ Onweerstaanbaar

The Times