Les Misérables

De legende is terug
wo 30 aug 2023 - zo 17 sep 2023
30 aug 2023
-
17 sep 2023

De legendarische musical is nog een keer te zien in Luxor, mis het niet!

DE LEGENDE IS TERUG!

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

 

Het verhaal

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

 

Recensies

"De nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan verhaal van Victor Hugo." - Volkskrant ★★★★★

"Musicalster Milan van Waardenburg is vocaal geweldig en fysiek overtuigend."
- De Telegraaf ★★★★★

"Ook zeer aan te raden voor wie denkt niet aangetrokken te worden door musical. Deze versie van Les Misérables is op en top kunst." -  AD ★★★★

 

De Nederlandse cast

Milan van Waardenburg (Alternate: René van Kooten) – Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Michael Muyderman - Marius
Vajèn van den Bosch – Éponine
Yannick Plugers - Thénardier
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Channah Hewitt – Fantine
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette

 

 
De populairste musical ter wereld

De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Ook tijdens de Musical Awards 2023 was Les Misérables de grote winnaar met maar liefst 6 awards! Zowel de Vakjuryprijs als de Vriendenloterij Publieksprijs voor Beste Grote Musical gingen naar de legendarische voorstelling. Daarnaast ontving Freek Bartels de Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Javert. 

Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig.

 

  • Geen paskortingen

Cast

Channah Hewitt

Fantine

Ellen Pieters

Madame Thénardier

Freek Bartels

Javert

Mark Roy Luykx

Enjolras

Michael Muyderman

Marius

Milan van Waardenburg

Jean Valjean

René van Kooten

Alternate Jean Valjean

Vajèn van den Bosch

Eponine

Yannick Plugers

Thénardier