Kruimeltje (6+)

de Familiemusical
vr 10 feb 2023 | 19:00 - 20:15
10 feb 2023
19:00 - 20:15
  • 10 feb 2023
    19:00 - 20:15
    oude Luxor

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn...

 

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

 

Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur!

 

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

 

Musical World (★★★★): ''De vormgeving is ingenieus en mooi tegerlijk.''

Musical sites (★★★★): ''Een echte feel-good musical voor het hele gezin.''

Musicalnieuws (★★★★): ''Een grote portie humor en een geweldig en veelzijdig decor!'' 

Musical spot (★★★★): ''De acteurs stralen niet alleen in zang maar ook in hun acteerwerk.''

De telegraaf (★★★★): ''Nog altijd verovert deze goedhartige belhamel de harten van jong en oud met zijn avonturen.''