Blaudzun

NY-RIO-BERLIN
do 6 apr 2023 | 20:00
6 apr 2023
20:00
  • 6 apr 2023
    20:00
    oude Luxor

Begin 2022 verschijnt Blaudzun’s zesde langspeler LONELY CITY EXIT WOUNDS. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ worden gekozen als TopSong bij NPO Radio2 en het album bereikt de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

 

LONELY CITY EXIT WOUNDS bestaat uit een verzameling van twaalf filmische en emotionele popsongs. Een album met ‘de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartekreten van verliezers en de souvenirs van helden’, zoals Blaudzun zelf omschrijft.

 

De theatertour NY-RIO-BERLIN is een intiem vervolg op het album. Tijdens de concerten brengt de zanger en liedjesschrijer met zijn vaste muzikanten de songs van LONELY CITY EXIT WOUNDS, het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervole uitvoeringen.

 

  • Geen paskortingen / last minute 

 

Recensies album LONELY CITY EXIT WOUNDS

‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ - Parool  

 

‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ - Volkskrant ★★★★

 

‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ - Trouw ★★★★

 

‘LONELY CITY EXIT WOUNDS is een plaat die zich met open armen laat ontvangen.' - OOR