De Verleiders

Door de bank genomen: Tien jaar later
di 4 jul 2023 - wo 5 jul 2023
4 jul 2023
-
5 jul 2023
 • 4 jul 2023
  20:00
  oude Luxor
 • 5 jul 2023
  20:00
  oude Luxor

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Iedereen is ervan overtuigd: Minder macht voor de commerciële banken! Er was een steen in de vijver gegooid…


10 jaar later is er NIETS veranderd. Sterker nog, het is veel erger geworden. Geldpersen draaien overuren, torenhoge inflatie, energieprijzen die door het dak gaan, wonen is niet meer van één inkomen te betalen, rentes werden negatief en vermogens van de allerrijksten verdubbelden.


Wat blijkt: We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Op dit moment wordt de Central Bank Digital Currency (CBDC) ontwikkeld. Met dit nieuwe geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Ironisch: niemand weet ervan.


Hoogste tijd voor een onvermijdelijk vervolg, waarin DE VERLEIDERS op vlijmscherpe wijze de onderste steen boven halen. Want is CBDC alleen maar goed nieuws? We willen 10 jaar later niet nóg een keer door de bank genomen worden!


Door de bank genomen: 10 jaar later geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.


Je lacht je gek.

 

 • Met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel.
 • Regie: Leopold Witte
 • Script: George van Houts 

De pers over deze voorstelling:
"Precies dezelfde bravoure" - De Volkskrant
"Het publiek smult van Pierre Bokma" - De Volkskrant
"Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst" - De Volkskrant