Wolfgang, het wonderjong (8+)

De familievoorstelling van Pieter Kramer!
di 20 dec 2022 - za 31 dec 2022
20 dec 2022
-
31 dec 2022

“Kan ik er iets aan doen dat ik zo geniaal ben?”

Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

 

Na legendarische voorgangers als De Gelaarsde Poes, Hamlet en Lang & Gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.  

 

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. 

 

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen. Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: ‘Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!’

 

 

Over de familievoorstellingen van Pieter Kramer

 

De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakte deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater), nu zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort met Theater Oostpool als coproducent. 

 

  • Geen paskortingen / Last minute
Onderdeel van:
Feestdagen in Luxor

Credits

Cast

 

Bart Rijnink | Sara Afiba | Ruth Sahertian | Jip Wassenberg | Dick van den Toorn | Alex Hendrickx | Jan-Paul Buijs | Lukas Smolders | Sidar Toksöz

 

Tekst Don Duyns

Liedteksten Theo Nijland

Muziek Mozart

Regie Pieter Kramer
Tekstdramaturgie Dirkje Houtman

Productiedramaturgie Madelon Kooijman

Muzikale leiding Boudewijn Ruigrok

Choreografie Daan Wijnands

Decorontwerp Niek Kortekaas

Lichtontwerp Marc Heinz

Geluidsontwerp Maarten Houdijk

Kostuumontwerp Sabine Snijders

Ontwerp kap en grime Cynthia van der Linden

Producent Theateralliantie & Theater Oostpool