Carmina Burana

Scenische Cantate van Carl Orff (1937)
zo 16 apr 2023 | 19:30 - 21:30
16 apr 2023
19:30 - 21:30
  • 16 apr 2023
    19:30 - 21:30
    nieuwe Luxor

Wij zijn bijzonder vereerd dat het ballet, orkest, solisten en koor van het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne (Odessa) in april naar Rotterdam komen voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. Een wereldberoemd, indrukwekkend en magisch muziekspektakel in een nieuwe, gedanste, interdisciplinaire versie. 

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en de tijdelijkheid van het bestaan. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. 

Deze poëtische editie uit Odessa beleefde haar wereldpremière in februari 2020 en was een daverend succes. Het gezelschap belandde daarna in zwaar weer door de pandemie en de oorlog in hun land Oekraïne. Het gezelschap komt nu naar Nederland en brengt het stuk met trots. 

 

  • Geen paskortingen / Last minute