Boze Baby’s Boekenclub (4+)

Drag Story Hour met Ma’MaQueen
wo 14 dec 2022 | 14:00 - 15:30
14 dec 2022
14:00 - 15:30
  • 14 dec 2022
    14:00 - 15:30
    Boze Baby's Boekenclub
    Café Dox
    Gratis toegang zonder te reserveren

Boze Baby’s Boekenclub: Drag Story Hour

You gotta start em young! De Boze Bitches Boekenclub presenteert De Boze Baby"s Boekenclub: Drag Story Hour. Een voorleesuurtje waarin Nederlandse drag queens inclusieve kinderboeken voorlezen aan kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. De boeken gaan over uiteenlopende thema’s als eten, haar en een dagje kamperen met opa, maar de personages in de boeken hebben verschillende achtergronden – zowel cultureel als qua gender. Kinderen kunnen de drag queens het hemd van het lijf vragen (soms vrij letterlijk) over alles, van pruiken en jurken, tot gender, tot wat hun favoriete dier is.

 

Doel 

Het doel van de middag is enerzijds kinderen laten zien dat ook hun ervaringen ertoe doen en dat er ook verhalen over hen worden geschreven (representation matters!). Anderzijds willen we ze op een voor hen vertrouwde manier kennis laten maken met andere perspectieven: jongens in jurken, meisjes met een grote bos krullen en iedere avond rijst eten is niet raar, iedereen is anders en mag er zijn. Als laatste is het doel om kinderen een positieve associatie te geven met lezen. 

 

De dragqueens lopen rond en geven hun beste make-up-tips en tricks, een catwalkworkshop of een combinatie van beiden!

 

Dresscode

Je beste drag! Voordat we gaan voorlezen kunnen de kinderen zich opmaken. 

 

Over Ma’MaQueen

Ma'MaQueen is een inspirerende artiest met een ongekend talent. Ze is de trotse moeder van The House of Holographic Hoes, een modeontwerpster, en een veelzijdige artiest om rekening mee te houden. 

 

Ma'MaQueen deed mee aan de eerste editie van Drag Race Holland in 2020 en werd derde in de finale en stond onder andere in LINDA Magazine. Ze is met haar performances onder andere al bij Superball, Milkshake Club NYX en in Ahoy geweest. 

 

Are you ready to meet Ma’MaQueen?

 

Kids@Dox

Kom om de week op woensdagmiddag langs bij Café Dox voor de leukste activiteiten voor kinderen. Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende link!

 

CAFÉ DOX

 

@cafedox

@bozebitchesboekenclub

@mamaqueen

 

Foto's door Annelies Verhelst (@anneliesverhelst).

 

Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl

Antoine Platekade 9
3072 ME Rotterdam


06 57 72 38 71

info@cafedox.nl