On Tuesdays We Smash The Patriarchy

Met NANDA, Melissa Joyce en Junalda Meiland
di 20 jun 2023 | 20:00 - 23:00
20 jun 2023
20:00 - 23:00
  • 20 jun 2023
    20:00 - 23:00
    All Female Jam Band Editie
    Café Dox
    Gratis toegang zonder te reserveren

All Female Jam 

Een gezellige get together met Rotterdamse artiesten in dé huiskamer op de Kop van Zuid, Café Dox. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. De huisband bestaat uit Melissa Joyce (gitaar/bas) en Junalda Meiland (toetsen). 

 

In de muziekwereld is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog erg groot. Nog geen 13% van de singer-songwriters is vrouw en maar iets meer dan 2% van de producers. In de top 10 van meeste gestreamde artiesten op Spotify in 2021 is geen enkele vrouwelijke artiest te vinden.

Reden genoeg voor Café Dox om ruimte te maken voor vrouwelijke* artiesten op het podium! Host is de Rotterdamse zangeres en vocal coach NANDA. Samen met de huisband ontvangt ze graag Rotterdamse vocalisten om samen te jammen.

Voor de editie van mei hebben we een speciale gastartiest, Neema Nekesa! Geboren in Addis Abeba. Opgegroeid in Zeeland, Nederland. Twee totaal verschillende werelden. De samensmelting van een krachtige persoonlijkheid. Sinds haar twaalfde zingt en treedt Neema Nekesa op. In juli 2020 kwam haar eerste single uit: 'Feel me'. De in Ethiopië geboren muzikant wil jongeren bewust maken met een uniek geluid. Haar stem als haar grootste kracht. Single’s die o.a. daarop volgde zijn “Save Me & Save Me Part 2’’. Eind 2020 bracht Neema Nekesa haar debuut EP ‘’Lost’’. Met vloeiende neo/soul R&B sounds neemt ze je mee op een muzikale reis.

Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en we kijken of het mogelijk is op het intieme podium van Café Dox. 

 

IK DOE MEE

 

Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

 

* Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

 

 @NANDA

 @MelissaJoyce

 @JunaldaMeiland

 

Café Dox

Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!
 
 
Onderdeel van