On Tuesdays We Smash The Patriarchy

All Female Jam XL-editie
di 19 dec 2023 | 19:00
19 dec 2023
19:00

All Female Jam XL-editie

In december hebben we een speciale XL-editie van All Female Jam. Samen met NANDA organiseert Café Dox iedere maand een jamsessie speciaal voor vrouwelijke* artiesten. Gastartiest deze avond is Poliana Vieira, zij gaan samen met Nanda en Infinity, de vijfkoppige vrouwelijke backing band, de avond leiden.

 

Speel je een instrument en wil je mee jammen? Of zing je graag een nummer op ons podium? Check hieronder hoe je mee kunt doen!

 

Panelgesprek 'Smash the Industry'

Voorafgaand aan de jam gaan verschillende vrouwen uit alle hoeken van de muziekindustrie met elkaar in gesprek gaan onder leiding van Evita de Roode. Tijdens de eerste editie van dit panelgesprek maak je o.a. kennis met Nanda Ackerman en Patricia Hermans. 

 

De verschillende rollen, uitdagingen en successen van vrouwen binnen de muziekindustrie komen voorbij. Naast de plek op het podium zijn er enorm veel aspecten die minder zichtbaar zijn als vrouwelijke artiest, van vooroordelen tot grensoverschrijdend gedrag. Ook deze aspecten komen aan bod tijdens de avond.

 

Nanda Ackerman is naast zangeres en vocal coach ook host van de All Female Jam. Tijdens het gesprek blikt Nanda terug op een jaar lang jamsessies, werpt ze een blik op de toekomst en vertelt ze meer over de urgentie van jamsessies en het creëren van een podium voor vrouwen, het startpunt van de All Female Jam.

 

Patricia Hermans is prestatiepsycholoog en ervaringsdeskundige op het gebied van podiumangst (zang). Of het nu gaat om het overwinnen van podiumangst, omgaan met stress of een writers block doorbreken, Patricia helpt artiesten om de beste versie van zichzelf te worden. 

 

All Female Jam

Na afloop van het panelgesprek begint de XL editie van All Female Jam. Poliana Vieira is de gastartiest van de avond en speciaal voor deze XL-editie staat de volledige Infinity backing band op het podium.

 

Poliana Vieira maakt meertalige neo-soul, pop en wereldmuziek met R&B invloeden. Naast haar eigen songs, zingt ze ook graag Portugese nummers en traditionele Morna’s en Coladeras uit Kaapverdië. Met haar eerste single ‘His Love is Worth’ werd Poliana direct Radio 6 Soul & Jazz talent en verzorgde o.a. het voorprogramma voor Lilian Vieira en Bernard Fowler. 

 

Infinity is een volledig vrouwelijke backing band. Met de dirty loops van Cyswillieny "CrystyBass" Manuela op de bas, de on point chops van Priscila Wilson op de drums, de smooth sound van Junalda "JuJuKeyz" Meiland en Christiana Bohorquez op de toetsen en de bijzondere riffs van Melissa van der Linden op de gitaar is Infinity in staat om een volledig eigen sound te creëren.

 

Tijdschema

19.00 - 19.45 uur: Panelgesprek

20.00 - 23.00 uur: All Female Jam

 

Zelf meedoen?
Speel je een instrument en wil je mee jammen? Stuur ons een bericht via de button en kom jammen op ons intieme podium in Café Dox. 

 

IK DOE MEE

 

Mannen zijn welkom om te komen luisteren en genieten! 

 

* Deze jamsessie is voor mensen die zichzelf als vrouw identificeren. We gebruiken een inclusieve definitie van "female" en "vrouw" en we verwelkomen transvrouwen, genderqueer vrouwen en non-binaire mensen.

 

 @NANDA

 @PolianaVieira

 @Infinity

 

Café Dox

Meer informatie over Café Dox vind je op www.cafedox.nl, Bekijk alle geplande activiteiten in Café Dox via de volgende button!