Dancing in Defiance

Triple bill Alexei Ratmansky, Jiří Kylián en Sol Léon & Paul Lightfoot
The United Ukrainian Ballet Company
zo 26 mrt 2023 | 14:30
26 mrt 2023
14:30
  • 26 mrt 2023
    14:30
    oude Luxor

The United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. The United Ukrainian Ballet Company is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden. 

 

De company brengt, na het succesvolle Giselle, hun tweede voorstelling Dancing in Defiance. Een unieke triple bill met het werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment; Alexei Ratmansky (Wartime Elegy), Jiří Kylián (Falling Angels) en Sol Léon en Paul Lightfoot (Step Lightly).  

 

Drie voorstellingen die elk op hun eigen manier passen bij dit bijzondere gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog en beleeft in Nederland zijn Europese première. De voorstellingen van Kylián en Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

 

Dancing in Defiance is een avondvullende beleving waarbij u vanuit uw theaterstoel geniet van wereldberoemde choreografieën gedanst door een uniek gezelschap bij elkaar gebracht door oorlog.

 
The United Ukrainian Ballet Foundation is een initiatief van Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) en heeft als directe partners Theater Amare en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De organisatie wordt ondersteund door de Kylian Foundation, de Senf-groep, het Leger des Heils, Gemeente Den Haag, De Dutch Don’t Dance Division en de consultants van Blueyard. De producties van de United Ukrainian Ballet Foundation worden onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van de VriendenLoterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, Fonds 21, Droom en Daad en de andere in Kickstart Cultuurfonds participerende financiers.