Thomas Erdbrink

Onze Man bij de Taliban
do 23 feb 2023 | 20:00
23 feb 2023
20:00
  • 23 feb 2023
    20:00
    nieuwe Luxor
    Geweest

In 2021 vertrekken de Amerikanen en hun bondgenoten halsoverkop uit Afghanistan. Terwijl iedereen het land verlaat, besluit Thomas Erdbrink juist om naar Kabul te gaan voor de nieuwe VPRO-serie Onze Man bij de Taliban. Want het verhaal begint nu pas.

Op deze avond vertelt Thomas over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen naar aanleiding van zijn serie. Aan de hand van indringende fragmenten laat Thomas je op deze avond zien wat de (onzichtbare) gevolgen zijn van oorlog en verloren vrijheid.

Welke toekomst is er voor de Afghanen? En wat zijn wij - het Westen- de Afghanen nu nog verplicht? Thomas gaat onder leiding van Marene van Holk ook in gesprek met veteraan Roy Grinwis en voormalig parlementslid Elay Ershad.

  • Onze Man bij de Taliban wordt gepresenteerd door theatermaker Marene van Holk
  • Sara Nouri is jurist. Ze werkte tot 2021 voor de Afghaanse overheid. Als kind vluchtte ze naar Nederland en keerde in 2014 terug naar Afghanistan.
  • Roy Grinwis werkt bij de Koninklijke Landmacht. Tijdens zijn inzet in Afghanistan raakte hij gewond bij een zelfmoordaanslag

Dit programma is een productie van Haagsch College, in samenwerking met de VPRO.