Boekestijn en De Wijk

Voorspellen de toekomst
Bekend van BNR nieuwsradio
vr 9 jun 2023 | 20:00
9 jun 2023
20:00
  • 9 jun 2023
    20:00
    oude Luxor

China en Rusland dagen de huidige orde uit, het Westen duwt terug met wapens voor Oekraïne en sancties tegen China. Gaan we naar een multipolaire wereld? En wie staan dan aan onze kant? Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk zoeken in hun programma naar de nieuwe wereldorde die zich voor onze ogen lijkt te vormen.

 

Onder leiding van Hugo Reitsma buigen Boekestijn en De Wijk over de huidige crises heen. Want in onzekere tijden zou je een blik in de toekomst willen werpen. Ze ontvangen deze avond Ben van der Burg. Hij werd bekend als succesvol langebaanschaatser, maar is inmiddels één van de meest vooraanstaande techexperts van Nederland. Hij is CCO van Triple, presentator van de podcast Nexus en co-host van BNR Digitaal. Met veel energie en humor raakt hij nooit uitgepraat over digitalisering, AI en de impact van tech op de maatschappij.

Boekestijn en De Wijk gaan het gesprek aan met hen en de zaal, om te komen tot inzichten over de nieuwe wereldorde. Een avond over oorlog en vrede, en de machtsverhoudingen van de toekomst. Want de toekomst is onzeker, maar ook een uitvloeisel van trends en verhoudingen in het heden.

 

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa.  Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht.