Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective

Knock-Out
do 2 nov 2023 - vr 3 nov 2023
2 nov 2023
-
3 nov 2023
  • 2 nov 2023
    20:00
    oude Luxor
  • 3 nov 2023
    20:00
    oude Luxor

Een turboslapstickvoorstelling

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company: Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan, is een coproductie met ISH Dance Collective.

De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

 

'Actietheater Knock-out slaat in een klap raak'

★★★★★ De Telegraaf

 

'De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd'

★★★★★ de Volkskrant

 

Educatie
Voorafgaand aan het voorstellingsbezoek, kunnen er workshop(s) georganiseerd worden op school of in het theater. Onder begeleiding van vakdocenten van de Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective werken de deelnemers gedurende 1,5 uur rondom de onderwerpen uit de voorstelling, gaan zij de vloer op en ervaren zij de stijl van theatermaker Jakop Ahlbom (artistiek leider) en Marco Gerris (artistiek leider ISH Dance Collective). 

Meer info