Tjitske Reidinga

Portret
za 20 apr 2024 en zo 21 apr 2024
20 apr 2024
en
21 apr 2024
 • 20 apr 2024
  20:00 - 21:20
  oude Luxor Theater
  oude Luxor
 • 21 apr 2024
  15:00 - 16:20
  DERNIERE
  oude Luxor Theater
  oude Luxor

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf. 

 

Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

 

Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

 

Recensies

 

“Portret is een voorstelling die Tjitske Reidinga met trots mag bijschrijven in haar schriftje.”  - Trouw ★★★★

 

“Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice.” - NRC ★★★

 

“De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…”  - De Volkskrant ★★★

 

“Het is duidelijk dat Reidinga het plezier in het spelen heeft hervonden.”  - Theaterkrant