BONI de Musical

Een mythisch levensverhaal met zang, spoken word, rap, en soul
do 30 nov 2023 - za 9 dec 2023
30 nov 2023
-
9 dec 2023

Een held strijdt voor vrijheid

Deze musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling in Suriname. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. 

Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen ons in deze doorgecomponeerde musical terug naar de 18e eeuw. Met zang, spoken word, rap en soul. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.  

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.  

BONI de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.  

 

BONI de musical is een productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions en Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met Vereniging Ons Suriname.

Met Urvin Monte als Boni , Jeannine la Rose als zijn moeder en Leo-Alexander Hewitt en Xavier Molijn als zijn strijdmakkers. 

De cast bestaat verder uit Juan Wells, Juneoer Mers, Susan Malaika Bailey, Charmaine Yard, Melissa Kanza, Joyeuse Busabimana, Lauren Cody Schuitemaker, Lorenzo Kolf en Marnix Lenselink.


De regie van Boni-de Musical is in handen van niemand minder dan Stanley Burleson.