Jawad Es Soufi

HARIRA
di 5 mrt 2024 | 20:00
5 mrt 2024
20:00
  • 5 mrt 2024
    20:00
    oude Luxor

In deze show laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn. Hij vertelt op geheel eigen wijze hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Zijn observaties laten je versteld staan over Nederland. En laten je naar ons land kijken zoals je er hoogstwaarschijnlijk nog nooit naar gekeken hebt.

Hij kruipt haarfijn in de typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.

 

Over Jawad
Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

Al op zijn achttiende begonnen zijn kriebels voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.

 

De pers over Harira

Jawad Es Soufi’s talent voor fysiek theater en zijn schat aan observaties creëren veel vertier. - De Volkskrant

Knap om te zien hoe snel hij weet te schakelen van stem of toon. - NRC

Zijn grote talent voor het neerzetten van typetjes gebruikt hij geregeld om het publiek een spiegel voor te houden. - Trouw

Jawad Es Soufi