Overvloed

Met Patrick Nederkoorn, Sjoerd Groeskamp en Jan Rotmans
wo 10 apr 2024 | 20:00
10 apr 2024
20:00
  • 10 apr 2024
    20:00
    oude Luxor Theater
    oude Luxor

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

 

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt? 

 

Na de voorstelling wordt er een podcast opgenomen waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met Jan Rotmans, hoogleraar en wetenschapper op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en transities. Tijdens de opname bespreken ze de vraag: Hoe ziet de wereld er in 2100 uit? Eerdere opnames zijn te beluisteren via Spotify!

 

 

"Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient." - Theaterkrant

 

Sjoerd Groeskamp

Sjoerd Groeskamp (1985) is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

 

Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier. Hij schrijft voor Spijkers met Koppen en maakte vijf cabaretprogramma’s. Hij werd genomineerd voor de cabaretprijzen Neerlands Hoop en Poelifinario en won de Annie M.G. Schmidtprijs. Patrick speelt dit seizoen ook de voorstelling Hoogtij. Hierover schreef dagblad Trouw “Patrick Nederkoorn brengt een boodschap die beklijft” (*****).

 

Jan Rotmans

Jan Rotmans heeft meer dan 30 boeken en 300 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd op het gebied van duurzaamheid en transities. Daarnaast heeft hij twee wetenschappelijke tijdschriften opgericht. Zijn laatste 5 boeken waren bestsellers in Nederland. Zijn meest recente boek Omarm de Chaos is zowel een nationale als internationale bestseller.
 

  • Geen kaarten retour