mConvention

Esports, games en cosplay in Luxor
zo 18 jun 2023 | 13:00 - 20:00
18 jun 2023
13:00 - 20:00
  • 18 jun 2023
    13:00 - 20:00
    nieuwe Luxor

Luxor Theater en mCon esports slaan handen in een en organiseren een esports & cosplay conventie.

Op zondag 18 juni vindt de eerste editie van mConvention plaats in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam. De aanleiding van het event is het vijftienjarige bestaan van mCon esports, het officiële esports team van Rotterdam. Luxor Theater stelt deze dag het gehele theater ter beschikking voor allerlei activiteiten rondom esports, games en cosplay. 

Het evenement is gratis toegankelijk en staat volledig in het teken van esports, gaming en cosplay. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende toernooien en activiteiten rondom deze thema’s. Er zijn verschillende professionele esporters van mCon esports aanwezig die bezoekers ontmoeten en uitdagen, waaronder meervoudig Nederlands kampioen FIFA Dani Hagebeuk. Cosplayers kunnen deelnemen aan een cosplay competitie waar zij hun kostuum tonen aan het publiek. In het kader van Vaderdag is er tevens een speciale programmering voor kinderen en hun vaders.

Voor professionals en geïnteresseerden is er een podiumprogramma met sprekers uit de esportsbranche. Op het podium staan o.a. Martijn Peltenburg (gemeente Rotterdam) over het economisch belang van esports voor gemeente Rotterdam, Rob Hoogstraaten (Grafisch Lyceum Rotterdam) over esports in onderwijs, Marc van den Helder (Logitech G) over de beweegredenen om een esports team te sponsoren, Berry van Engelen (Ziva-Events) over de impact van esports op evenementen en Koen Schobbers (de eerste professionele esporters met een topsport status) over zijn carrière van esports professional tot en met TEDx-spreker.

Tijdens de conferentie zal ook de eigenaar van mCon esports, Ruben Been, een masterclass geven waarin hij zijn ervaringen over de afgelopen 20 jaar deelt. Hij gaat daarbij in op de financiële uitdagingen binnen de esports sector die hebben geleid tot het omvallen van verschillende nationale en internationale esports teams. “Hiermee hoop ik andere professionals en aspirant-ondernemers in de esports industrie te helpen om de hedendaagse uitdagingen te overwinnen en succesvolle bedrijfsmodellen te ontwikkelen”, aldus Ruben Been.

Luxor Theater heeft zich bij mCon esports aangesloten als strategisch partner. Met deze samenwerking wil het Luxor Theater inzetten op innovatie en het aantrekken van een nieuwe doelgroep. "We volgen de esportsbranche al enige tijd met interesse. Esports zou een waardevolle uitbreiding kunnen zijn van onze huidige programmering. De samenwerking met mCon esports stelt ons in staat om deze opkomende branche verder te verkennen", aldus Marc van Kaam, directeur van Luxor Theater.

Er zijn ook 'mCon Eindbaas' tickets beschikbaar voor 20 euro per stuk. Een mCon Eindbaas ticket is inclusief een goed gevulde goodiebag en een welkomstdrankje.