Black Sabbath

Birmingham Royal Ballet
wo 12 jun 2024 - za 15 jun 2024
12 jun 2024
-
15 jun 2024
 • 12 jun 2024
  20:00 - 22:10
  PREMIÈRE
  nieuwe Luxor Theater
 • 13 jun 2024
  20:00 - 22:10
  nieuwe Luxor Theater
 • 14 jun 2024
  20:00 - 22:10
  nieuwe Luxor Theater
 • 15 jun 2024
  20:00 - 22:10
  nieuwe Luxor Theater

Ontwikkelingen in de danskunst vinden overal ter wereld plaats en komen soms uit onverwachte hoek. Als onderdeel van ons streven om interessante, internationale dansproducties en danskunstenaars zichtbaar te maken in Nederland, is Holland Dance Festival altijd op zoek naar voorstellingen die iets bijzonders toevoegen. In navolging van het succesvolle Alvin Ailey American Dance Theater in 2019 en het internationaal gevierde Acosta Danza in 2023, presenteren we in samenwerking met Droom en Daad in 2024 met trots het Birmingham Royal Ballet met Black Sabbath. Deze voorstelling is exclusief in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni 2024.


Carlos Acosta draait de volumeknop van de muzikale erfenis van Birmingham helemaal open. De originele helden van de heavy metal, Black Sabbath, verzorgen de soundtrack voor Black Sabbath – The Ballet. De band smeedde zijn unieke geluid in de thuisstad van het Birmingham Royal Ballet. Met Black Sabbath – The Ballet kun je een spectaculaire theatrale avond met spannende dans verwachten, naast volledige orkestraties van legendarische nummers als Paranoid en Iron Man, evenals nieuwe orkestrale werken geïnspireerd op hun muziek – allemaal live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam.

 

In de tweede van drie op Birmingham gerichte opdrachten werd Carlos Acosta getrokken door zowel het werk van de band als hun muzikale nalatenschap als grondleggers van de heavy metal. Dit avondvullende ballet belooft een unieke onderneming te worden met drie componisten en drie choreografen, onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Pontus Lidberg (wiens werk is uitgevoerd door het Zweedse Royal Ballet en het Paris Opera Ballet). Componist Chris Austin (wiens werk onder andere bestaat uit het orkestreren van de muziek van de White Stripes voor Wayne McGregor's Chroma) werkt samen met de bekroonde schrijver Richard Thomas (Jerry Springer, The Opera) om een buitengewone metal-symfonie te creëren in drie bedrijven. Black Sabbath zelf is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze unieke samenwerking. De vonken zullen ervan afvliegen in dit intrigerende nieuwe antwoord op de muziek en nalatenschap van Black Sabbath – de eerste echte heavy metal balletervaring.

 

De pers over Black Sabbath

An ingenious, affectionate show roared home by the sold-out crowd ★★★★ The Telegraph

"A headbanging triumph" ★★★★ The Times

Ballsy, full-blooded celebration of heavy metal and classical ballet hits epic adrenaline highs ★★★★ The Stage

 

Gratis inleiding 

Voorafgaand aan de voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Hierbij leer je meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Je kunt deze inleiding gratis bijboeken tijdens het besteproces. 

 

 • Geen paskortingen
 • Geen kaarten retour
Onderdeel van