OSCAR

Scapino Ballet en Blaudzun
za 31 aug 2024 - zo 8 sep 2024
31 aug 2024
-
8 sep 2024

OSCAR brengt met dans, theater, circus én livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR is gemaakt in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten vele disciplines samen.


Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu uit te brengen in Luxor Theater en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

 

Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

 

Voorstelling op zaterdag 7 september 15:00 uur met audiodescriptie
(voor blinden en slechtzienden):
Lees meer

 

 

OSCAR

PERSQUOTES:

Oscar is Wubbes laatste groot gemonteerde voorstelling voor de dansgroep. Het is een afscheid met een knal.” (Trouw)

 

"Een spetterend spektabel, een genot om naar te kijken. Alles in de voorstelling danst, van de musici tot de circusartiesten. De voorstelling doet Theater Carré eer aan." (Theaterkrant)

 

We zijn nog helemaal stil van deze prachtige voorstelling.” (Circusweb)

 

"Het is groot, het is veel, maar het is vooral ontzettend goed." (Musicalnieuws)

 

"Een perfecte harmonie, waarbij de verschillende disciplines elkaar tot ongekende hoogtes, soms letterlijk, laat stijgen" (Theaterparadijs)

 

"The circus performers were hypnotic, there was something compulsive about how they held your attention. I watched them accomplish their various feats with a feeling that was as much thrilled anxiety as admiration." (ArtsTalkMagazine)