Lale Gül

Ik ben vrij
wo 12 mrt 2025 | 20:00
12 mrt 2025
20:00
  • 12 mrt 2025
    20:00
    oude Luxor Theater

Tijdens het theatercollege ‘Ik ben vrij’ wordt schrijver en columnist Lale Gül geïnterviewd over haar leven als afvallige en tegelijkertijd succesvol schrijver.

 

Drie jaar na haar daverend succesvolle debuutroman ‘Ik ga leven’, een roman over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin, blikt Lale terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Dat nieuwe leven heeft haar succes, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vriendschappen, en vooral vrijheid gebracht. Maar tegelijkertijd is ze bedreigd en wordt ze uitgekotst door haar familie, vrienden van vroeger, de moslimgemeenschap en zelfs haar zusje. Op het podium is Lale openhartig en beantwoordt zij vragen van geïnteresseerden, mede-afvalligen en twijfelaars. 

Lale Gül

Lale Gül (1997) is schrijver en columnist. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüş, daarna studeerde ze Nederlands aan de VU. In 2021 verscheen haar debuut ‘Ik ga leven’, waar meer dan 300.000 exemplaren van zijn verkocht; een onverbiddelijke bestseller. In mei 2024 verscheen ‘Ik ben vrij’, haar tweede roman.