Jazzfietsen van Zuid naar Noord

Onderdeel van North Sea Round Town
zo 7 jul 2024 | 11:50 - 18:00
7 jul 2024
11:50 - 18:00

Verwen je muzikale zintuigen met een heerlijke zomertocht per fiets door de diverse landschappen van Rotterdam. Blijf actief terwijl je de verborgen pareltjes van de hedendaagse Nederlandse jazz ontdekt op onconventionele concertlocaties. Ervaar drie opmerkelijke concerten op buitengewone, avontuurlijke locaties dwars door de stad. Wat kun je verwachten? Onze programmeurs staan erom bekend je te trakteren op een muzikale proeverij. Wat we alvast kunnen verklappen is dat Artist in Focus Alessandro Fongaro zijn boksschool als locatie heeft verkozen. Dit jaar is Café Dox het startpunt voor Jazzfietsen van Zuid naar Noord. Kom ook en maak een reis langs bijzondere locaties door de stad met indrukwekkende concerten.

 

Uitgelicht: Gleason’s dance – Boksschool Maaskracht
Het is aan Alessandro Fongaro, North Sea Round Town’s Artist in Focus 2024, om een wervelende performance neer te zetten in de boksschool waar hij zelf ooit is begonnen met bokslessen. Zijn persoonlijke interesse in boksen bracht hem op het idee om de musici waar hij intensief mee samenwerkt op deze locatie samen te brengen om nieuw werk te creëren: dit is een uniek  kans om Fongaro, samen met Bo van der Werf en Sun-Mi Hong de boksring te laten betreden. Boksen is iets dat meerdere muzikanten aantrok in de geschiedenis van de jazz, met Miles Davis als de meest beruchte. De essentie is hetzelfde: ritme, improvisatie, flexibiliteit, enzovoort, zijn allemaal kwaliteiten die de sleutel vormen tot beide werelden. Het idee is om de traditie en de liefde voor jazz en boksen, opnieuw te laten herleven door middel van een nieuwe interpretatie van nummers uit het Great American Songbook, improvisatie en originele composities.

Meer informatie over de artiesten is te vinden op de North Sea Round Town website.

 

 

Tickets
Je hebt extra voordeel met een Early Bird: koop je ticket t/m 31 mei voor €15 (excl. €2 euro service fee) . Of koop een van de twee festival passe-partouts voor een speciale festival beleving. Kijk hier voor meer informatie of koop je tickets direct in de ticketshop.

 

Antoine Platekade 9,
3072 ME Rotterdam
06 57 72 38 71
info@cafedox.nl