Weergave opties
 • Tjitske Reidinga

  Portret
  zo 21 apr 2024

  Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf. 

   

  Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

   

  Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

   

  Recensies

   

  “Portret is een voorstelling die Tjitske Reidinga met trots mag bijschrijven in haar schriftje.”  - Trouw ★★★★

   

  “Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice.” - NRC ★★★

   

  “De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…”  - De Volkskrant ★★★

   

  “Het is duidelijk dat Reidinga het plezier in het spelen heeft hervonden.”  - Theaterkrant

 • Peter Pannekoek

  DNA
  zo 21 apr 2024

  Peter Pannekoek behoort tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Zijn Oudejaarsconference 2021 werd alom bejubeld door zowel kijkers als recensenten. Met een weergaloos decor wist hij op indrukwekkende wijze met veel humor, maar zonder genade het hedendaagse Nederland de maat te nemen. NRC vond het ‘een grandioze recapitulatie van ons tweede coronajaar’, de Volkskrant roemde zijn ‘aanstekelijke gretigheid en energie waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast’, het Algemeen Dagblad schreef ‘Koning van het omdenken zit stevig op zijn op Oudejaarstroon’ en met Pauperkabouter introduceerde hij een nieuw landelijk begrip. 

  Eerder won Peter met zijn programma Later was alles beter de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, de Neerlands Hoop. Naast het theater is Peter ook regelmatig te zien als teamcaptain in Dit Was Het Nieuws en bij The Roast op Comedy Central.

   

  “Een verhaal vertellen kun je wel aan hem overlaten. Pannekoek is een van de besten, zo bewijst hij met ‘DNA’.” - NRC

   

  “Peter Pannekoek is magistraal en grenzeloos hard in zijn nieuwe voorstelling.” - Algemeen Dagblad

   

  • Geen paskortingen / last minute kortingen
  • LET OP:   Op 19 en 20 april vinden er beeldregistraties plaats. 

  DNA. Een voorstelling over wat je achterlaat. Kun je het verleden loslaten om jezelf een toekomst geven?

  Credits

  Tekst & spel: Peter Pannekoek

  Regie: Ruut Weissman

  Lichtontwerp: Marc Heinz

  Decorontwerp: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek

  Geluidsontwerp: Sebastiaan Koolhoven

  Kostuumontwerp: Sanne Oostervink en Dagmar Hartemink

  Impresariaat & Management: Sjoege

 • Najib Amhali

  30 jaar on stage
  di 23 apr 2024
  -
  za 12 apr 2025

  Najib werd geboren in een Marokkaans gezin dat begin jaren ’70 neerstreek naast een linoleumfabriek in Krommenie. Een leven in de middenstand lag voor de hand, maar na de middelbare school wilde hij duidelijk iets anders: publiek, podium en spotlights. In 1994 studeerde hij af aan de toneelschool te Utrecht en was hij klaar om de wereld te veroveren. Maar de wereld was nog niet klaar voor hem. 


  Hij ging van de ene auditie naar de andere en kreeg uiteindelijk een rol aangeboden in een jeugdtheatervoorstelling.


  Dit bleek een goede leerschool. Hij ontdekte hierna de Comedytrain en begon korte cabaretoptredens te maken. Het Nederlands publiek maakte kennis met een natuurtalent. Ze zagen iemand die met verhalen uit zijn eigen leven een volle zaal twee uur lang in de ban kan houden.


  Met als voorlopig hoogtepunt tot drie keer toe een uitverkochte Ziggo Dome. Najib gaat er in deze show helemaal voor om je opnieuw te verrassen en zijn nieuwe karakters weer legendarisch te maken. 

   

  • Geen paskortingen
 • Yentl en de Boer

  Modderkruipers
  Reprise
  do 25 apr 2024

  Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

   

  Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

   

  Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes.

  Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

 • Bill Bailey

  Thoughtifier
  di 7 mei 2024

  Let op! Deze voorstelling is volledig in het Engels.

   

  Bill Bailey is delighted to get back on the road in 2024. With his trademark musical stylings and characteristic wit, Bill returns to the live stage in…

  Thoughtifier

  noun

  1. an intriguing device that can amplify the thoughts of a curious mind using music, channelled through a human instrument, known as Bill Bailey

  2. (colloquial) a person resembling Bill Bailey

   

  At a point in our evolution when it seems as if we’re sleepwalking into a world where humans might be redundant, and much of what we do can be done better and more efficiently by machines, what better time to celebrate our own flawed humanity. And who better a guide to lead us than Bill… To take us on a jaunt through the error-strewn, distracted, crumb-festooned, sometimes magnificent history of human thought and how it might help us survive in this brave new world. A magical, musical mystery tour of the human mind, along with some other pressing matters about whales, biophilia, unrequited love and other thoughts. Amplified With Music.

   

  Welcome to Thoughtifier!

 • Youp van ’t Hek

  De Laatste Ronde
  wo 8 mei 2024
  -
  za 11 mei 2024

  Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Dit wordt zijn laatste theaterseizoen.  Stoppen op zijn zeventigste! Hij zet geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En voor die tijd reist hij nog één keer met De Laatste Ronde langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker zoals Youp het ziet en helemaal hoe hij het vertelt. 

   

  • Geen paskorting
 • No Ponies

  Een éénmansrevue van Alex Klaasen
  do 16 mei 2024
  -
  za 18 mei 2024

  Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. En dan misschien met een héél klein beetje publiek erbij… Net als in zijn eerdere shows zal in No ponies weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren. Er wordt uiteraard belachelijk veel gezongen; van opera tot akoestische zingende zaag, en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot.

 • Alex Agnew

  Wake Me Up When It’s Over
  vr 31 mei 2024

  Dit is wat je krijgt wanneer je een komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd!

   

  • Geen kaarten retour
 • Van der Laan & Woe

  NG
  di 4 jun 2024
  -
  zo 23 jun 2024

  Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

   

  Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts.

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour

   

  ZOMERWEKEN
  Na het succes van Richard's Zomerweken in 2022 keren de Zomerweken in 2024 weer terug! 
  Van der Laan & Woe luiden in juni het begin van de zomer in met de Luxor Zomerweken. Maar liefst 3 weken spelen zij hun succesvolle voorstelling NG in het oude Luxor Theater.

   

  De pers over deze voorstelling

  “Televizier-Ring-winnaars Van der Laan en Woe ook in theatervoorstelling heerlijk verwarrend en vilein” - AD ★★★★

   

  “Vindingrijk, effectief, geraffineerd, hard en onstuitbaar geestig. Fabelachtig mooi theater.” - DVHN Jacques d’Ancona★★★★★

   

  “Heerlijk, zo’n voorstelling waar je ter plekke helemaal in mee gaat, maar na afloop alsnog aan van alles begint te twijfelen.” - De Telegraaf ★★★★

 • Arjen Lubach

  COMEDY TOUR
  wo 5 jun 2024
  -
  za 8 jun 2024

  Arjen Lubach is terug! In zijn tweede solovoorstelling, COMEDY TOUR!, deelt Arjen opnieuw via persoonlijke verhalen, grappige anekdotes en verrassende muziek een unieke kijk op zijn eigen bestaan, het land én de tijd waarin we leven. En ja: hij is veel langer dan je zou denken, namelijk 1.85m. Als je het niet gelooft, kom dan zelf maar kijken.

   

  OVER ARJEN

  Arjen Lubach is bij het grote publiek vooral bekend als televisiekomiek, maar is geen vreemde in het theater. Na jaren in gezelschappen te hebben gespeeld, schreef en speelde hij zijn eerste solovoorstelling “Arjen Lubach LIVE!”. De show werd een grote hit in de theaters, met meer dan 160 uitverkochte zalen in Nederland en België. Het nummer ‘Beter in Bed’ uit de voorstelling werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste kleinkunstnummer van het jaar. Zowel Netflix, NPO Start, Amazon Prime en Videoland kochten de voorstelling aan. Daarnaast werd ‘Beter in Bed’ net als het liedje ‘Woke’ een hit op YouTube, met miljoenen views.

   

  • Geen paskortingen
 • Chinese Open Mic

  In collaboration with Gale Comedy
  za 8 jun 2024
  en
  za 14 sep 2024

  Entry to this event is free. Want to be sure of a good spot close to the stage? Be sure to reserve your tickets via the 'Reserveer nu je gratis ticket' button!

   

  Please note, the spoken language of this performance is Chinese! English see below.

   

  兰有风喜剧中文开放麦:


  兰有风喜剧是荷兰的第一家中文脱口秀俱乐部。有风中文开放麦是新演员尝试脱口秀和老演员打磨段子的舞台。 在开放麦,观众可以听到未经打磨的新段子,见证段子和演员的逐步成长。加入我们,放松心情,开怀大笑!

  兰有风喜剧:


  兰有风喜剧旨在为荷兰华人带来精彩的脱口秀演出,让观众收获共鸣和大笑的体验;为荷兰的中文脱口秀爱好者提供表达和演出的舞台,让演员获得成长和进步。

  风举办三种形式的演出,开放麦,拼盘秀,专场。观众既可以听到开放麦上未经打磨的新段子,见证段子和演员的逐步成长;也可以欣赏更为成熟的拼盘秀演出。有风也会邀请拥有爆笑专场的国内演员为荷兰华人带来精彩的脱口秀演出。

  兰有风喜剧自2023527日开放麦首演至今已成功在鹿特丹,乌特勒支成功举办了9场开放麦,在海牙举办了一场拼盘秀。有风已邀请了国内优秀脱口秀演员,在新年里来荷兰演出他们的个人专场!  Gale Comedy is the first standup comedy club in the Netherlands with live comedy shows in Chinese! Come and experience our Chinese Open Mic, where comedians showcase their talents and unveil fresh material to an enthusiastic audience. Join us for two hours filled with gales of laughter!

  Each show lasts for two hours, including a 10-minute intermission. Come and prepare to immerse yourself in an unforgettable evening of Chinese standup comedy!  About Gale Comedy

  Gale Comedy, or 兰有风喜剧, is the first Chinese stand-up comedy club in the Netherlands. Gale comedy aims to bring exciting stand-up performances to the Chinese community in the Netherlands, providing audiences with resonant and laughter-filled experiences. It also serves as a platform for Chinese stand-up talents in the Netherlands to express themselves and showcase their talents.

  Gale Comedy organizes three types of shows: open mic, showcases, and specials. Audiences can enjoy unpolished new material at open mics and witness the development of materials and the performers. Audiences can also enjoy more polished showcases. Gale comedy also invites comedians from China known for their hilarious specials to entertain the Chinese community in the Netherlands.

  Since its debut, Gale Comedy has successfully organized nine open mic events in Rotterdam and Utrecht, as well as a showcase in The Hague. Gale Comedy has also invited established Chinese stand-up comedians to perform their solo shows in the Netherlands at the beginning of 2024!

 • Jay Francis

  Catastrofe
  za 22 jun 2024

  Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook ‘als jij lacht, lach ik ook’. Jay staat dit seizoen op het podium met zijn 4de cabaretvoorstelling genaamd Catastrofe.


  Catastrofe

  Vergaat de wereld? Zo ja, wat doe je dan?

  Wanneer je valt... Sta je dan op of blijf je liggen?

  Wanneer de wereld valt... Staan we dan op of blijven we liggen?

  Wat is het punt om op te staan als alles ligt?

  Vinden we rust in de onrust? Of wordt het een grote catastrofe?

   

  Ben je op zoek naar een avond vol humor, inspiratie en aspiratie? Dan is Jay’s nieuwe show Catastrofe een absolute must-see! Laat je verrassen, laat je inspireren en geniet van een fantastische avond vol humor en positiviteit.

 • Kasper van der Laan

  Warm
  Reprise
  vr 28 jun 2024

  Is het cool, chill, fresh of hot? Het is Warm, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.  Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch (en sexy). Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier. 


  Kasper van der Laan gooide hoge ogen met zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Ook zijn tweede voorstelling werd WARM ontvangen. "Het is meteen weer duidelijk waarom zijn tweede voorstelling er een was om naar uit te zien." (Volkskrant ★★★★), "Met Warm heb je een knotsgekke avond, waarop het geregeld onbedaarlijk lachen is." (NRC★★★★).


  Kasper van der Laan werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling 1 Kilo, werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en is lid van Comedytrain.

   

  • Geen paskortingen / Last minute
 • Cem Yilmaz

  CMXXIV
  do 17 okt 2024
  en
  vr 18 okt 2024

  De grootste Turkse stand-upcomedian aller tijden komt in 2024 in het kader van zijn Europese tour naar Europa. De meester komiek, Cem Yilmaz, is na een pauze van 3 jaar weer terug als nooit tevoren. Dat de stand-upcomedian populair is blijkt weer eens uit het feit dat al zijn voorstellingen in Turkije in maar liefst 9 minuten waren uitverkocht.

   

  Cem Yılmaz start zijn Europese Tour in Duitsland op 02 oktober 2024. De geliefde komiek doet daarna verschillende steden in Europa aan. En ook Rotterdam staat op zijn lijstje. 

   

  Blok je agenda alvast! Het gaat een onvergetelijke avond vol plezier worden.

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen

   

  Let op!

  De rijen 1 t/m 5 worden als Premium tickets verkocht. Deze tickets zijn niet te koop via Luxor Theater maar kunnen gereserveerd worden bij Sahmeran Entertainment via 06-14961621.

   

   

  Het lang verwachte moment voor vele Cem Yılmaz fans is aangebroken! 

 • Bert Visscher

  Dat zie je een ander niet doen
  wo 23 okt 2024
  -
  za 26 okt 2024

  Waar was je nou Visscher? Ja sorry hoor! Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.

  Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs. En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer. Vandaar dat we ook even het verleden induiken. Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm!) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. Wie weet.

  Samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden!

   

  • Geen paskortingen

  WAAR WAS JE NOU?

 • Pieter Derks

  Oudejaarsconference
  vr 27 dec 2024
  -
  zo 29 dec 2024

  Moeten we hier nog iets over uitleggen? Het jaar is (bijna) voorbij, het land snakt naar verlossing, naar iemand die op magistrale wijze alle gebeurtenissen in een ander licht kan zetten, onze woede in woorden kan vatten, onze wanhoop in poëzie kan omtoveren, iemand die in elke grap een rake klap uit kan delen, die ons lot kan bezingen en ons hart kan verzachten en ons troost en verlichting kan brengen, en daarnaast ook nog een puike oliebol kan serveren. Maar goed. Pieter Derks is ook leuk.

   

  Op 28 en 29 december zijn er TV-opnames van de voorstelling.

 • Tim Hartog

  FRICTIE
  wo 15 jan 2025
  en
  do 16 jan 2025

  Wie de Rotterdamse Comedy Club Haug weleens bezoekt, weet dat geen comedian in Nederland zijn publieksparticipatie zo in de vingers heeft als Tim Hartog. Middels zijn social media kanalen heeft hij de afgelopen jaren een flink publiek weten op te bouwen. Door het verzorgen van de allereerste Rijnmondse Oudejaarsconference (2023) en zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ (vanaf 18 januari 2024) groeit zijn publiek alleen nog maar verder. Hoogste tijd om zijn vleugels uit te slaan, want Tim is er klaar voor!

   

  Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke knul, met deugdelijke normen en waarden. Maar deze piekerende ADHD'er die opgegroeid is in Rotterdam Zuid, bezit meer tegenstrijdigheden die hem gevormd hebben. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende komiek die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door de gebaande paden te bewandelen. We moeten de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen, want zonder frictie is verandering ver te zoeken. En dat leuke leven al helemaal.

   

  Tim studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie en stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij is een graag geziene gast in het Nederlandse comedycircuit en daarnaast ook een veelgevraagd presentator. Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedy Factory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop en Lowlands. Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.  

   

  Eerder geschreven over Tim:

   

  • "Hartog zegt in zijn show: ‘Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden." - Cabaret.nl
  • Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” - Juryrapport Leids Cabaret Festival
 • Lisa Ostermann

  Makkelijk in de omgang
  di 18 feb 2025

  Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.

   

  Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. “Een overrompelend talent,” noemde de Theaterkrant haar, naar aanleiding van haar eerste voorstelling. En nu is ze terug. Met ‘Makkelijk in de omgang’. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

   

  • Geen paskortingen
 • Rundfunk

  Schau
  do 20 feb 2025
  -
  za 22 feb 2025

  Na een uitverkochte tournee het afgelopen theaterseizoen is Rundfunk terug met Schau. Nog grootser en scherper!

   

  De derde van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!


  Rundfunk

  Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij genomineerd voor de Poelifinario. Hierna volgde de bioscoopfilm Jachterwachter en de televisieserie Duco en Roy. Afgelopen theaterseizoen maakten ze hun derde voorstelling, Schau, en speelden ze avond aan avond voor uitverkochte zalen.

   

  Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Schau zitten stroboscopische lichteffecten.

   

  • Geen paskortingen

   

  Credits

  Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
  Tekst, concept: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
  Regie: Peter van de Witte
  Decorontwerp: Janne Sterke
  Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
  Kostuumontwerp: Esmeé Thomassen
  Choreografie: Daan Wijnands
  1e Inspeciënt / licht: Wouter Moscou
  Geluid: Rick Arkes
  Producent: More Theater Producties
  Tourneeplanning: Senf Theater

 • Rayen Panday

  Karma
  wo 5 mrt 2025

  Vol energie vliegt Rayen over het podium. Hij geeft ons een komische kijk op serieuze onderwerpen. Deze stuiterbal mét inhoud zorgt dat iedereen zijn verdiende loon krijgt.


  Je verdiende loon krijgen is iets wat we een ander toewensen, maar vrijwel nooit onszelf. Karma kennen we toe aan het universum. Rayen weet wel beter: we beslissen zelf waar en wanneer karma ingezet moet worden. En vooral bij wie.

  Karma is van oorsprong een principe dat verwijst naar het verrichten van daden. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad. Maar goed, meer daarover in de voorstelling. Rayen creëert een show vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van zijn karma af.

  Rayen deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar won hij de Persoonlijkheidsprijs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier.

  In 2010 werd hij een vaste kracht van ‘Comedy Café Amsterdam’ en begon hij aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. In februari 2023 had Rayen zijn zesde voorstelling ‘Focus’ afgerond.

 • Klaas van der Eerden

  Blijven drijven
  vr 7 mrt 2025

  Na tien jaar is Klaas van der Eerden terug in het theater met Blijven drijven: een energieke comedyshow met sketches, typetjes, muziek en misschien wel dans…


  Klaas was de afgelopen jaren vooral te zien op tv, onder meer in Foute Vrienden en CupCakeCup en te horen op de radio bij de ochtendshow van Radio 538. Iedere morgen om 4.15 uur op en dan vrolijk achter de microfoon kruipen, Klaas kan dat.

   

  Waar komt toch die onbedaarlijke gedrevenheid vandaan om iedereen voortdurend te vermaken en aan het lachen te krijgen? En stond dit levenslot, door een noodlottig ongeval in zijn familie, eigenlijk niet al vanaf zijn geboorte vast? In dit theaterprogramma probeert Klaas antwoord te geven op deze vraag. Eén ding staat als een paal boven water: hij zal altijd blijven drijven.

   

  Over Klaas
  Klaas van der Eerden is cabaretier en presentator voor televisie en radio. In 1999 won hij zowel de jury als de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, waarna hij gedurende vijftien jaar maar liefst zeven avondvullende cabaretprogramma’s maakte waaronder Extreem!, Wortels en Breedbeeld.

   

  In 2014 besloot hij zich te focussen op zijn radio en televisiecarrière. Op televisie kreeg hij onder andere bekendheid als één van de Foute Vrienden en als presentator van de CupCakeCup.

   

  Vanaf 2018 tot en met 2023 was hij veelvuldig te horen als sidekick op Radio 538. De laatste 2 jaar van deze periode presenteerde hij dagelijks samen met Wietze de Jager De ochtendshow.

  Credits

  Regie: Margot Ros
  Muziek: Jan en Keez Groenteman
  Techniek: Seth Mook
  Mental coach: Jochem M.
  Foto campagnebeeld: Mark David

 • DE JOARDY SHOW

  YouTube fenomeen nu in het theater
  vr 25 apr 2025

  In deze sketchvolle theatershow brengen Jim Deddes en Oscar Aerts (GTST en Costa!), onder regie van Jan Hulst, het volledige JOARDY-universum tot leven. Een avond met de hits Harco, Brian Rompoe, Halleke, zwaar ongefilterd privémateriaal, nieuwe sketches en eigenaardigheden. 

   

  Samen met regisseur Jan Hulst maakt acteur Jim Deddes (De Oost en Hardcore Never Dies) JOARDY FILM; een onafhankelijk platform met sketches dat is uitgegroeid tot een YouTube fenomeen. In samenwerking met de VPRO maakten Jim & Jan drie seizoenen van de webserie JOARDY SEASON (welke in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won) en zijn nu samen met Nick Putman wekelijks te horen in hun beruchte podcast AT6 - Het echte geluid uit Amsterdam.

   

 • Sarah Millican (16+)

  Late Bloomer
  do 15 mei 2025

  De Britse comédienne Sarah Millican komt terug naar Nederland. Ze zal haar nieuwe show Late Bloomer spelen op 15 mei 2025 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Sarah Millican is een van de bekendste comedians uit de VK en staat bekend om haar prikkelende, herkenbare en soms schunnige humor. De kaartverkoop voor de show start op vrijdag 23 februari om 11:00 via Ticketmaster.


  Sarah Millican is geen onbekende naam in Nederland. In 2019 verkocht ze Delamar in Amsterdam al eens uit, en twee jaar geleden was Carré aan de beurt. Ze is onder meer bekend van TV-shows als Have I Got News For You, The Graham Norton Show, Never Mind the Buzzcocks, Live At The Apollo en Michael McIntyre’s Comedy Roadshow. Ook werd ze twee keer genomineerd voor een BAFTA met haar eigen Sarah Millican Television Programme.


  Een avond met Sarah Millican is een feest van herkenning, maar tegelijkertijd komt de Britse regelmatig heerlijk schuin uit de hoek. Ze durft alle onderwerpen te bespreken en spaart daarbij niemand: zeker zichzelf niet.

   

  Dat was wel eens anders, vertelt ze in haar nieuwe voorstelling Late Bloomer. In haar jeugd was ze een stil meisje zonder vrienden die bang was voor ganzen, en op haar 16e nog geen borsten had. Dat is nu wel anders: genoeg vrienden, ganzen moeten voor haar vrezen en ze heeft een volle boezem. Die transformatie is een van de onderwerpen in haar nieuwe show Late Bloomer. Verwacht daarnaast nog veel meer typische Sarah Millican onderwerpen, van diners tot tuinen voor dames. Liefhebbers weten genoeg: dat gaat weer alle kanten uit.

   

  • Geen kaarten retour
  • Geen paskortingen
  • Geen drankje inbegrepen
 • Katherine Ryan

  Battleaxe
  do 22 mei 2025

  Een Battleaxe is een beangstigende, onplezierige oudere vrouw met een uitgesproken mening. Een uitgesproken mening heeft Katherine Ryan in ieder geval. In haar stand-up shows haalt ze allerhande onderwerpen aan, van herkenbare thuissituaties met haar gezin tot maatschappijkritische reflecties: ze komt iedere keer met een geweldige grappen en rake observaties. Twee jaar geleden verkocht Katherine Ryan PHIL ook al uit tijdens Comedy Stop Haarlem, en de hele zaal lag gierend aan haar voeten.

   

   

  Katherine Ryan is een van de hardwerkendste comedians uit de Engelse comedyscene. De geboren Canadese woont al jaren in het Verenigd Koninkrijk en heeft van daaruit de wereld veroverd. Ze treedt overal op, maakt TV-shows, schrijft boeken en acteert in series. Zo is ze onder meer te zien in haar Netflix-serie The Duchess, die ze zelf schreef en produceerde. Op Netflix zijn twee van haar specials te zien, en haar meest recente soloshow Missus brak records op Sky TV. Ze schitterde in de UKTV-serie Parental Guidance, Comedy Central's Out Of Order met o.a. Judi Love en was host in de Amazon Prime-serie Backstage with Katherine Ryan. Katherine Ryan schreef het boek The Audacity, dat meteen de Sunday Times bestseller lijst in schoot. Ook maakt ze de podcast Telling Everybody Everything, die regelmatig de podcast-charts aanvoert.