Weergave opties
 • Disney's Winnie de Poeh (4+)

  De Musical
  zo 28 apr 2024
  -
  ma 29 apr 2024

  Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking.

  Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv-series van Disney.

  Na het succes van Disney Winnie de Poeh in New York, Chicago en Londen, brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties deze nieuwe familiemusical nu voor het eerst naar Nederland, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands!

  Diep in het Honderd Bunderbos staat een nieuw avontuur te beginnen, wanneer de Oostwind en de Westwind draaien. Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh, als hij op zoek naar honing uiteindelijk zelfs een boom in moet duiken! Gelukkig zijn al zijn vriendjes er om te helpen, Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en oh, Teigetje ook!

   

  • Geen paskortingen
 • The Clubhouse Presents: LIT! (12+)

  XL Editie
  wo 1 mei 2024

  Een podium voor jong talent en ook nog het leukste tienerevent in Rotterdam! Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar met dj's en live optredens van verschillende (upcoming) artiesten.
  Op een veilige en verantwoorde manier kennismaken met het uitgaansleven zonder alcohol en drugs!

   

  LET OP: Wegens ons 2-jarig bestaan is deze editie voor iedereen vanaf 12 jaar. 

 • Nationale Jongerenherdenking

  De herdenking vóór en dóór jongeren
  za 4 mei 2024

  Op 4 mei zijn we twee minuten stil. Twee minuten waarin we samen oorlogsslachtoffers herdenken. In 2017 vond de eerste editie van de Nationale Jongerenherdenking plaats. Een herdenking, als aanvulling op de Nationale Dodenherdenking, voor en door jongeren om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden.

   

  Op 4 mei 2024 vindt de Nationale Jongerenherdenking opnieuw plaats in het nieuwe Luxor Theater, met ook dit jaar weer een programma dóór en vóór jongeren. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken.

   

  Het programma start om 19.15 uur en wordt gepresenteerd door Guido Spek. We beginnen de avond met Samen herdenken, om 20.00 uur zijn we allemaal twee minuten stil. Na deze stilte is er een voordracht verzorgd door Spraakuhloos. Hierna zie je eerst de voorstelling ANTHEMON van Misiconi gevolgd door Helden 2.0 van Jeugdtheater Hofplein. Rond 22.00 uur sluiten we de avond gezamenlijk af.

   

  Samen herdenken

  Om een betere toekomst te creëren voor de volgende generatie is het belangrijk om dichter bij elkaar te komen en meer te luisteren naar elkaar. Tijdens Samen herdenken staan we stil bij het feit dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is en je jouw vrijheid ook zomaar kunt verliezen. 

   

  In deze interactieve herdenking, gemaakt door Eric Magnée, maak je gebruik van je eigen telefoon om een connectie te maken met de mensen om je heen en met elkaar in gesprek te gaan. Wat betekent 4 mei en de twee minuten stilte voor jou? En wat kan jij er zelf aan doen om de wereld weer een klein stukje beter te maken?

   

  Anthemon door Misiconi

  Een voorstelling die het publiek meeneemt op een reis door verschillende herdenkingsrituelen. Van verstilde momenten van rouw tot vieringen van hoop en veerkracht, de voorstelling weeft een rijk bloementapijt van emoties en ervaringen. 

   

  "Gedanst door een groep die vergeten wordt in de herdenking van de tweede wereldoorlog."

   

  De Jongeren reiken het publiek verschillende manieren aan om te herdenken. Het stuk verkent niet alleen de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, maar richt zich ook op het thema van verlies en afscheid nemen van de mensen die dicht bij je staan. Met respect voor de verschillende culturele tradities en persoonlijke verhalen, nodigt de voorstelling het publiek uit om te reflecteren op de menselijke ervaring van herinneren, herdenken en eren.

   

  Helden 2.0 door Jeugdtheater Hofplein

  We komen aan bij de Stad van Geluk. De plek die betoverende verhalen verspreidt over hoop, mooie mensen, grote gebouwen, kleurrijke billboards, kernwaarden, witte glimlachen en niet te vergeten: helden. Allerlei helden. Speciaal voor jou. Alhoewel, zo gaan die verhalen...

   

  Helden 2.0 laat het leven zien van de inwoners, die tegen heel verschillende uitdagingen aanlopen. Ze hebben één ding gemeen: deze mensen kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar wat voor hulp? Van wie? En tegen welke prijs?

   

  B.V. De Heldenfabriek verkoopt hoop, helden én regeert deze stad. Met haar succesformule zijn problemen van het verleden. Men hoeft alleen te volgen. In dit heldenbeleid is geen plek voor vragen, nuance of empathie. Alleen voor geluk en succes!

   

  “Wie besluit, en wie volgt? Als je weet dat er iets niet klopt, zet je dan een stap naar voren? Blijf je stil in de massa staan, of laat je je stem horen?“

   

  Hoe herken je een echte held? Zou er een held bestaan die zorgt dat alles goed komt? En herken je die dan aan een rode cape en indrukwekkende spierballen? Of misschien aan een betoverende stem, die tegen de stroom ingaat?

   

  In Helden 2.0 wordt ook teruggekeken naar de geschiedenis en komen onder andere thema’s als macht, inspelen op wanhoop, zelf blijven nadenken, opstaan tegen onrecht en het behouden van je eigen stem aan bod. Thema’s die van alle tijden zijn, nu ook voor jongeren weer actueel zijn en aansluiten bij het moment van herdenken op 4 mei.

   

  Ben jij ook bij de Nationale Jongerenherdenking 2024? Bestel nu je gratis ticket via de button bovenaan de pagina!

   

  Programma

  18:45 uur - Theater open

  19:15 uur - Samen herdenken

  20:00 uur - Twee minuten stilte

  20:02 uur - Voordracht door Spraakuhloos

  20:15 uur - ANTHEMON door Misiconi 

  21:00 uur - Helden 2.0 door Jeugdtheater Hofplein

  22:00 uur - Einde

  Credits

  Samen herdenken

  Eric Magnée: concept, app, muziek & regie
  Guido Spek: presentatie
  Femke Lucia Lindemans van Halewijn: teksten
  Milou Brockhus: dramaturgie, met dank aan Theater Zuidplein

   

  ANTHEMON door Misiconi

  Geproduceerd door Misiconi onder artistieke leiding van Joop Oonk
  Jana Slegers: Choreografie
  Alle dansers zijn leerlingen van de Mytylschool de Brug en docent dans studenten van Codarts 

   

  Helden 2.0 door Jeugdtheater Hofplein

  Zora de Vos: Regie

  Nienke Krikke: Licht en geluid

  Cast: Rien van Duijvenbode, Jovaino Groen, Jade Heijkoop, Paula Kessel, Thijsje Kroon, Kris Lagerwaard, Elisabeth Levelt, Roy Lotte, Lucas Nijhove, Liese Nooteboom en Cato de Waal.

 • Nijntje (2+)

  de Musical
  REPRISE
  zo 5 mei 2024

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt.

   

   

  • Geen last minute / paskortingen
  • Bezoek je de voorstelling met een kind? Dan heb je beide een ticket nodig.
 • Meneer Monster (5+)

  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
  Reprise
  zo 2 jun 2024

  Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.  De Waanzinnige Boomhut is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dit seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

   


  Meneer Monster maakt cartoonesk actietheater gecombineerd met visuele comedy voor de hele familie dat bulkt van de energie en spelplezier. Met De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen wonnen ze in 2018 de Zapp Theaterprijs en een Zilveren Krekel.

  • Geen studentenkorting

   

  De pers over De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

   

  Theaterkrant ****

  ‘na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit’

   

  Credits

  Spel: Gijs Nollen, Olaf van de Ven, Chris Koopman

  Regie: Liesel Badorrek

  Tekst: Richard Tulloch, Edward van de Vendel

  Original Decor en kostuum ontwerp: Mark Thompson

  Nederlands decor en kostuum ontwerp: Jan Willem van der Schoot, Jantien Roozenburg

  Geluidsontwerp: Chris Koopman

  Technische Productie:  Emiel Rietvelt

  Techniek: Marco Kopper, Max Auer

  Lichtontwerp: Bart van den Heuvel

  Publiciteitsbeeld: Studio Matusiak

  Scene foto's: Sanne Peper

  Boekingen: Bos Theaterproducties

  Original producers: CDP Theatre Producers, Australia 

  Adapted from the book: by Andy Griffiths and Terry Denton

  Original adaption: Richard Tulloch
  Original Director: Julian Louis

  Original Lighting / AV Design:Nicolas Higgins

  Original Sound Designer Jeremy Silver

 • Rapunzel (4+)

  de Musical
  zo 23 jun 2024

  In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar!  Het verhaal

  Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?


  • Geen paskortingen

  Doe mee met de verkleedwedstrijd en ga op de foto!

  Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

   

  Al vele jaren op rij zijn de sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment échte publiekstrekkers. Door de humor krijgen de bekende sprookjesverhalen een grappige twist, waardoor de voorstelling leuk is voor de hele familie! In 2022 werd Belle en het Beest De Musical van Van Hoorne Entertainment zelfs bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical.

   

  Voorstelling op zondag 23 juni 2024 met audiodescriptie
  (voor blinden en slechtzienden):
  Lees meer

 • Musical4Daagse

  Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling
  di 16 jul 2024
  -
  vr 19 jul 2024

  Deze zomervakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan van het nieuwe Luxor Theater. Vier dagen zingen, dansen en acteren met op de laatste dag een voorstelling voor familie en vrienden.


  Samen met de docent werken de kinderen vier dagen om tot een eindvoorstelling te komen. De musical is zo geschreven dat alle kinderen een eigen rol met tekst en solozang hebben. 


  De kinderen leren tijdens de Musical4daagse niet alleen zingen, dansen en acteren, maar ook samenwerken en communiceren. De lessen zijn zo gemaakt dat kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van theater leren. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en zelfvertrouwen op te bouwen. 


  Tijdens de voorstelling stralen de kinderen met professionele kap en grime, kostuums en voelen ze zich helemaal één met hun rol. Aan het einde van de voorstelling ontvangen de musicalsterren een staande ovatie!


  Voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Geen ervaring nodig.


  Aanmelden kan via www.musical4daagse.nl/rotterdam


  Lijkt het je leuk, maar vormt de prijs een drempel? Stuur een email voor een aanvraag voor het Musical4daagse Fonds naar fonds@musical4daagse.nl 

   

  Belangrijke informatie
  - 16 t/m 19 juli 2024
  - 09.00 - 14.00 uur
  - 6 t/m 12 jaar
  - Kosten per deelname €175,-

   

  De Musical4daagse is een initiatief in samenwerking met 20 theaters door heel Nederland. Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met theater, kunnen zij een leven lang genieten van deze prachtige kunstvorm en hierdoor ook een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van de culturele sector.

   

   

  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
  • di 16 jul 2024 | 09:00 - vr 19 jul 2024 | 14:00
   Tickets
 • Shrek

  De Musical
  za 19 okt 2024
  -
  zo 27 apr 2025

  Shrek de Musical komt naar het Luxor Theater! Met in de hoofdrol René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona belooft dit een magisch mooie musical te worden voor zowel de jonge als de jong-gebleven fans.

   

  In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

   

  Na afloop van de voorstelling kunnen alle fans met Shrek op de foto. Betreed het moeras, laat je betoveren door de bekende sprookjesfiguren en ga mee op reis vol hilarische momenten!  

   

 • Sintspektakel (2+)

  Theatershow vol dans, muziek, humor en magie
  za 30 nov 2024
  -
  zo 1 dec 2024

  Sinterklaas komt langs in het oude Luxor Theater. Helaas is zijn mijter zoek... Verstopt door een van de Pieten, maar waar precies? Ze hebben geen idee. Gelukkig staat Laurens paraat met zijn toverkunsten. Wat voorheen onmogelijk leek, wordt werkelijkheid tijdens Sintspektakel.

   

  Ga maar alvast jouw mooiste danspasjes oefenen, want stilzitten is tijdens Sintspektakel geen optie. Nee, lieve ouders, ook jullie ontkomen er niet aan. Wees gerust, jullie worden niet opgescheept met het zoveelste saaie Sinterklaasdeuntje. Alle Sinterklaasnummers zijn verpakt in fantastische meezingers uit jullie jongere jaren. Sintspektakel is een feest voor iedereen!

   

  In deze wervelende theatershow vol dans, muziek, humor en magie zit jong en oud op het puntje van de stoel. Voor de kinderen staat er na de voorstelling limonade klaar!

   

  • Geen paskortingen
  • Geen kaarten retour